Het islamitische racisme

De moslims beweren steeds opnieuw, dat er geen racisme zou voorkomen in de islam, daar zouden alle mensen gelijk zijn. Ze gaan zelfs zover om te beweren, dat het racisme een product van de blanke man zou zijn. Waarom echter kopen Arabieren bij voorkeur zwarte slaven?

De Romeinen en de Byzantijnen hadden niet zulke voorliefdes ontwikkeld. De Romeinen en de Grieken discrimineerden nog niet op huidskleur. Dat alles hebben de Arabieren pas ingevoerd, in het kader van de islamisering. Wij hebben altijd opnieuw laten zien, dat de moslims en de islam zelf racistisch zijn. Hier is een concreet voorbeeld uit het boek "Slavin" van Mende Nazer:

Geloof, hoop, zelfbewustzijn: Vaak betrapte Rahab mij, wanneer ik me in de bosjes verstopte en diep in gedachten verzonken naar de deur staarde die naar de straat leidde. Meestal had ze me al een tijdje geobserveerd en begon me daarna met verwijten te overstelpen. ”Nou, yebit (slavin), waar denk je aan? Ach, dat hoef je me helemaal niet te verklappen. Je wilt vluchten. Tja, ik zal je vertellen wat er met je gebeurt als je probeert te vluchten. Dan vraag ik Abdul Azzim namelijk om er met de mannen op uit te gaan, je familie op te zoeken en ze allemaal te vermoorden. En als ze jou terugbrengen, scheer ik je kop kaal en besnijd ik je. Per slot van rekening is het algemeen bekend, dat alle Nuba khuluf zijn – onrein. En bovendien ongelovigen”.

Rahab en Mustafa beschouwden zichzelf als vrome moslims. Iedere moslim bezit een gebedsmatje, een muslaiyah, en Rahab en Mustafa bezaten bijzonder mooie exemplaren, zo zacht als zijde en versierd met islamitische patronen. Trots vertellen ze me, dat hun gebedsmatjes uit het verre Saoedi-Arabië afkomstig zouden zijn, het heiligste land van de islam. Van een moslim wordt verwacht, dat hij minstens eenmaal in zijn leven op bedevaart naar Mekka in Saoedi-Arabië gaat, waar de profeet Mohammed werd geboren. Voor zover ik wist, waren Rahab en Mustafa van plan om binnen afzienbare tijd een reis naar Mekka te maken. Voor ieder van hun vijf dagelijkse gebeden wasten ze zich ritueel en reinigden hun armen, gezicht en voeten. Daarna wendden ze zich naar het Oosten en zegden zachtjes en innig hun gebeden op.

Nadat de mannen mijn dorp hadden overvallen en ik naar Khartoem was gedeporteerd, had ik heel lang geen mogelijkheid meer gehad om te bidden. Maar vanaf de eerste dag in het huis van Rahab wist ik, dat ik er beslist weer mee moest beginnen. Ik keek om me heen, maar ik kon niets ontdekken wat als gebedsmatje zou zijn te gebruiken. Nadat ik in bad mijn rituele reiniging had uitgevoerd, sloot ik de deur van mijn hut, trok het laken van de matras en legde het op de vloer. Meer kon ik niet doen. Waar het Oosten was, moest ik raden. Zo verrichtte ik mijn eerste gebed van de dag. Daarna sloop ik iedere keer mijn hut binnen en bad steeds als ik een paar minuten tijd kon vrijmaken en ik voelde dat de gebeden me veel kracht gaven. Enkele weken lang bad ik op deze manier, zonder dat Rahab iets in de gaten had. Ze schold me weliswaar uit, dat ik constant ”verdween” of ”niet stipt” was, maar ik vertelde haar niet wat ik deed. Op zekere dag echter ging ik bidden en ik vergat om te kijken waar Rahab was. Ik knielde neer, strekte de handen met naar boven gerichte handpalmen uit en bad tot God om me te helpen vluchten en me naar mijn familie terug te brengen. Nog tijdens het bidden hoorde ik Rahab brullen: ”Yebit, waar zit je?” Ik probeerde mijn gebed zo snel mogelijk af te maken. Maar plotseling werd de deur opengetrokken en kwam Hanin de hut binnenstormen. Toen ze mij zag bidden, draaide ze zich om en riep: ”Mama, mama, ze is hier en ze is aan het bidden”.

Rahab kwam aangelopen en bleef op de drempel staan. ”Hmm…”, liet ze horen met een honend gezicht. ”Nu probeer je ons zelfs al na te doen. Denk je echt, dat gebeden voor mensen zoals jij bestemd zijn? Voor zwarten? Dat is zeker een grapje?” ”Denk je, dat ik pas vandaag begonnen zou zijn met bidden?”, zou ik haar het liefst hebben geantwoord. ”Ik doe dat sinds mijn geboorte. Je kunt weliswaar m’n moeder, m’n vader en m’n huis van me afnemen, maar niet mijn geloof. Dan zou je me eerst moeten vermoorden.” Na dit voorval probeerde Rahab steeds om me te beletten te bidden. ”Je gaat toch zeker niet bidden?”, vroeg ze dan. ”Je hebt geen tijd om te bidden. Je begrijpt toch sowieso niet wat je aan het doen bent. Wist je niet, dat de islam niets voor zwarten zoals jij is?” Iedere keer als ik niet gehoorzaamde, door mijn gebeden op te zeggen, voelde ik hoe het verzet in mijn hart groeide en was ik ervan overtuigd, dat Allah me hielp door me de kracht te geven de moed niet op te geven vanwege deze kwaadaardige vrouw. We zijn toch allebei moslima’s, dacht ik vaak. We geloven in dezelfde God. Waarom maak je het me dan constant zo moeilijk? Maar hoe langer ik er over nadacht, des te duidelijker werd het voor me, dat ik tot nu toe alleen maar door moslims was onderdrukt. De aanvallers hadden tijdens de overval op ons dorp ”Allah Akbar – God is groot” geroepen. De slavenhandelaar Abdul Azzim was ook moslim – en datzelfde gold voor Rahab en haar familie. Al deze mensen beschouwden zichzelf als gelovige aanhangers van de islam. En desondanks hadden ze het volk van de Nuba, de leden van mijn stam, vermoord, verkracht, gemarteld en tot slaaf gemaakt, hoewel ook wij moslims waren. Tja. Ze werd pas bevrijd in Londen, in het land van de ”ongelovigen”. De moslims zijn toch gewoon de slechtere mensen. De slavenhandelaars. Mohammed zelf heeft hen toegestaan slaven te houden.

Een stukje uit het boek ”Slavin” van Mende Nazer geeft ons echter inzicht in het interne islamitische racisme.

Bron: http://koptisch.wordpress.com/startseite/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

16 opmerkingen:

 1. Treurig verhaal. Wel een deel van het probleem kunnen zien, maar niet de oorzaak! Nog erger is dat men veronderstelt de oorzaak van het probleem de oplossing is. Treurig en uitzichtloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De introductie heeft wat essentiële foutjes.

  "De Romeinen en de Byzantijnen hadden niet zulke voorliefdes ontwikkeld. De Romeinen en de Grieken discrimineerden nog niet op huidskleur."

  Laten we het zo stellen dat zowel de grieken als de romeinen net zo'n beperkt beeld hadden van "andere" volken als de mohammedanen. (lees Fik Meijer)

  Dat de islamieten uiteindelijk de allergrootste slavendrijver/shandelaren werden en nogsteeds zijn dat staat buiten kijf. Ook de ontwikkeling van de afgelopen jaren in veel islamitische landen om het volk via makkelijke rethoriek en mensbeelden dom te houden is een makkelijke methode om de aandacht af te leiden van belangrijke zaken.

  Erdogan geeft op het ogenblik een ware show weg over hoe je achtelijke denkbeelden kan ondersteunen en promoten... Als ze dit in Turkije de komende jaren dit in hetzelfde tempo volhouden kunnen ze zich in 50 jaar "onderontwikkelen" to hun failed state buurlanden.

  Zonde van de energie die Mustafa Kemal er in gestoken heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Racisme kwam eerst uit de islamitische hoek.“Therefore, the Negro nations are, as a rule, submissive to slavery, because [Negroes] have little [that is essentially] human and have attributes that are quite similar to those of dumb animals, as we have stated.”Dit zijn citaten uit 980-1037 van islamgeleerden Ibn Khaldun en Ibn Sina...

   Verwijderen
 3. Er staat op youtube een interview met haar.

  http://www.youtube.com/watch?v=HD7dxp_h7B4&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "des te langer ik er over nadacht, des te duidelijker werd het voor me"

  HOE langer ik er over nadacht, des te duidelijker werd het voor me...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een tijdje in het zuiden van Jemen gewerkt. Daar vroeg ik naar het wel en wee van de voormalige slaven. Men vertelde mij dat die ergens ver weg in de woestijn moesten wonen, in een dorpje waar geen verharde weg naar toe liep. 'Met zwarten gaat een goede moslim niet om', werd mij gezegd, en zwarten mochten dus niet in de steden wonen waar de 'blanke' moslims woonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arabieren hebben niks te maken met Islam. Wat de mensen zeggen over dat moslims niet met zwarte omgaan, ligt niet aan ''moslim'', maar aan de persoon. En in de islam word er duidelijk aangegeven dat racisme en discriminatie een grendel is tot het hemelpoort. Mensen beginnen altijd over de islam van islam is dit en dat, terwijl ze niks van de echte islamitische geloof weten. Het is altijd de daden van de persoon die slecht zijn en dan durven zij ook nog te zeggen dat ze moslim zijn. Nou geloof mij maar, degenen die zichzelf moslim noemen en racistisch zijn, zullen bij de oordeel van Allah niet eens naar de paradijs gaan. Deal with this. En nog even om bij te voegen: in de islam is een slaaf vrijkopen een hele goed daad en een verlossing van slechte daden. In de tijd van onze laatste profeet Mohammed vrede zijn met hem, werd er een slaaf vrijgekocht en toen de eerste oproep tot het gebed werd geroepen, liet onze profeet dat door de ex-slaaf van Ethiopische afkomst het oproepen, omdat de profeet aan de moslimgemeenschap wou laten zien dat er geen onderscheid tussen mensen moet worden gemaakt en iedereen gelijk is aan elkaar. In die tijd waren de Arabieren die geen moslim waren aan het buigen voor beelden, zij hadden toen ook slaven. Die Arabieren leven er tegenwoordig nog steeds en noemen zichzelf erbij moslim. Dit is dus fout om een oude cultuur met islam te mengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In 1 van je eerste zinnen bega je al een fout wat de hele fundament van je artikel afbreekt. Je begint meteen over arabieren. terwijl er in je titel islam staat. Een arabier staat niet gelijk aan de Islam! Daarbij is de Koran perfect en de mensheid niet.

  Daarmee wil ik zeggen: Als Achmed in een gloednieuwe Ferrari zit zonder rijbewijs en hij weet niet goed hoe die moet rijden. Deze vervolgens tegen een muur aan knalt betekent het niet dat de auto niet goed is...maar Achmed!

  De gehele mensheid stamt af van één man en vrouw. Dit geldt voor zowel de gelovigen als ongelovigen, de blanke en de kleurling, de Arabier en de niet-Arabier, de rijke en de arme en de edele en de ongewaardeerde. De Islam maakt geen onderscheid op basis van kleur, geslacht of afkomst. Een ieder stamt af van Aadam (vrede zij met hem) en Aadam is gemaakt van aarde.
  Datgene wat een persoon in rang doet stijgen zijn slechts een diep verankerde geloofsovertuiging en godsvrucht. Deze zijn te verkrijgen door hetgeen Allah bevolen heeft na te komen en je verre te houden van hetgeen Allah verboden heeft. Allah zegt immers (interpretatie van de betekenis):
  "O mensheid, Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw en Wij hebben jullie tot volken en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen. Voorwaar, de meest edele onder jullie bij Allah is degene met het meeste godsvrucht. Voorwaar, Allah is van alles op de hoogte, Alwetend."
  (Soerat Al-Hoedjoeraat: 13)

  "O mensen! Waarlijk jullie Heer is Eén en jullie vader (Adam) is één. Een Arabier is niet beter dan een niet-Arabier, en een niet-Arabier niet beter dan een Arabier; een blanke is niet beter dan een zwarte en een zwarte is niet beter dan een blanke - behalve in termen van vroomheid en goede daden". (uitspraak van profeet Mohamed gemeld door Imaam Ahmad, 22391, al-Silsilat al-Saheeh 2700)

  “Niemand is superieur ten aanzien van iemand anders tenzij in vroomheid en goede daden” (laatste preek van Mohamed)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anoniem,

  Mohammed was zelf een slavenjager. Hij predikte niet voor niets haat en geweld tegen niet-moslims; hij deed dit om hun vrouwen en kinderen als slaven te kunnen houden of verkopen. In de sharia is de ongelijkheid tussen mensen keurig vastgelegd, inclusief de behandeling van slaven.

  Haat, geweld en slavernij is daarom geen Arabisch probleem maar een islamitisch probleem. We zien het ook in Azië en Afrika; in Turkije, Pakistan, Bangladesh, Nigeria, Mauritanië, Somalië, noem maar op. Zelfs Nederlandse moslims zijn niet alleen racistisch naar joden en ongelovige Nederlanders en Antillianen, maar ook naar elkaar; Berbers vs Arabieren, Koerden vs Turken, etc.

  Een religie die haat, geweld en slavernij predikt zal altijd haat, geweld en slavernij veroorzaken. Het is vrij logisch dat moslims bij gebrek aan niet-moslims gewoon andere moslims gaan vermoorden om hun vrouwen en kinderen tot slaaf te kunnen maken. Vandaar de vele etnische, religieuze, sektarische en andere moordpartijen in de hele islamitische wereld, en alle landen waar veel moslims wonen.

  Vergeleken met de analfabete, onderontwikkelde, onrechtvaardige en gewelddadige islamitische wereld lijkt de koran perfect. Maar dat is alleen naar islamitische maatstaven.
  Naar Westerse maatstaven is dat anders; er staat niks van wetenschappelijke, filosofische, opvoedkundige, humoristische of literaire waarde in de koran.

  Mocht ik mij daarin vergissen dan heb je daar vast wel een voorbeeld van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dandruff 15:54

   Anoniem beantwoordde uw tekst niet.
   Staat u mij toe dat ik enige opmerkingen plaats bij uw verhaal.
   U heeft het over Koerden tegen Turken.
   Niet alle Koerden zijn muzelmannen.
   Een Turk is in de eerste plaats Turk en dan pas muzelman. In Moldavië woont een christelijk turk-volk: de Gaghoezen.
   Volgens u staat niets van humoristische of literaire waarde in de koran.
   Zeer humoristisch is een openbaring waarin Abraham afgodsbeelden vernielt.
   Over literatuur kan men twisten, maar sommige openbaringen zijn literatuur.
   Bij voorbeeld het verhaal van de zevenslapers.
   Volgens de traditie was één van de helpers van de profeet een neger: Bilâl.

   Verwijderen
 9. @Jëhan,

  Niet alle Koerden, Turken, Berbers, Arabieren, Pakistanen of Soedanezen zijn moslims nee, maar dat lijkt me hier niet zo relevant. Het ging om het grote geheel, en dan kan niet ontkend worden dat moslims (dus echt niet alleen Turken) onderling bijna net zo racistisch zijn als naar niet-moslims.

  Mohammed was een plunderaar die ongewapende mannen liet vermoorden om hun vrouwen en kinderen te roven. Dat hij de huidskleur van zijn medeplichtigen respecteerde is mooi, maar dat neemt niet weg dat veel van zijn volgelingen wel degelijk extreem racistisch zijn. En dat ligt volgens mij wel degelijk aan het islamitische geloof dat plundertochten, moordpartijen en slavenjachten als een vorm van spiritualiteit ziet.
  Als een bepaald gebied islamitisch wordt zal de terreur tegen niet-moslims het aantal niet-moslims flink laten afnemen. Als het aantal te beroven, verkrachten en vermoorden niet-moslims te laag wordt om die dan zal men logischerwijs nieuwe slachtoffers moeten gaan zoeken; moslims die om wat voor reden dan ook afwijken.

  De koran is soms grappig zoals een hele slechte horrorfilm grappig kan zijn, maar dat is iets anders dan "humoristische waarde" hebben.
  En over literaire waarde valt te twisten, maar het genoemde verhaaltje van de zeven slapers is niet door Mohammed zelf bedacht. Het is een christelijke legende, die waarschijnlijk zelfs nog ouder is dan het christendom.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeven_Slapers_van_Efeze
  Een goed verhaal jatten kan iedereen, maar dat is nog geen literatuur schrijven. En dan nog, de belachelijke volgorde waarin de hoofdstukken gesorteerd staan zegt genoeg over het literaire niveau van de bedenkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In de hel zullen ook mensen branden die zich in dit leven moslim noemen. Dit is dan het oordeel van Allah jegens deze individu. Dit geeft aan dat men de islam moet beoordelen op de Koran en de Sunnah.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn geen voorbeelden te vinden van racisme in de islam. Noch in de Koran en noch in het leven van de profeet, vrede zijt met hem. Ik snap wel dat mensen een diepe haat hebben voor de islam en het dan ook in een slecht daglicht proberen te brengen. Mensen wees op zijn minst eerlijk tegen jezelf. Wie houden jullie voor de gek? Islam racistisch? Dit is ja schreeuwen en nee schudden. Dit is de zee groen noemen en grasvelden blauw. Absurditeit van het hoogste niveau. Het verschijnsel dat zich voordoet in dit soort debatten... Namelijk dat mensen opeens een IQ-vermindering van 99% ondervinden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Koran was in principe bestemd voor drie ‘volken’:de Joden, de Christenen en de Arabieren. Ze heeft letterlijk geen boodschap aan andere volken, zoals de Perzen, Indiërs, en de Afrikanen. Die worden dus ook nergens genoemd...Racisme kwam eerst uit de islamitische hoek.“Therefore, the Negro nations are, as a rule, submissive to slavery, because [Negroes] have little [that is essentially] human and have attributes that are quite similar to those of dumb animals, as we have stated.”Dit zijn citaten uit 980-1037 van islamgeleerden Ibn Khaldun en Ibn Sina...Duidelijk?

   Verwijderen
 12. @Anoniem,

  Je weerlegt niks van de feiten.
  - De islam roept op tot achterstelling van, haat tegen en moord op niet-moslims.
  - Bij een tekort aan niet-moslims gaan moslims ook andere moslims achterstellen, haten en aanvallen; bijvoorbeeld vanwege hun huidskleur.
  - Dat is een logisch gevolg van het feit dat discriminatie, haat en geweld de belangrijkste spirituele waarden van de islam zijn.

  Doen alsof het doden van mensen vanwege hun geloof minder erg is dan het doden van mensen vanwege hun huidskleur is kortzichtig. Het principe van blinde haat is hetzelfde, en een samenleving die zich op blinde haat baseert zal nooit vrede kennen. Daarom is er ook geen enkele invloedrijke islamitische geestelijke ter wereld die oproept tot vrede, vrijheid en verdraagzaamheid.
  Of ken jij er één?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zwarte mensen die de islam aanhangen, zijn echt de weg kwijt. Het zijn de islamitische noord afrikanen en de Arabieren die racisme en de slavenhandel in Afrika zijn begonnen. Dood aan die volken

  BeantwoordenVerwijderen