Waarom de vredelievende meerderheid irrelevant is.

Chickens_top

Ik kende een man, wiens familie vóór de Tweede Wereldoorlog tot de Duitse adel behoorde. Ze bezaten wat grote industrieën en landgoederen. Ik vroeg hem hoeveel Duitsers echte Nazi’s waren, en zijn antwoord is me altijd bijgebleven en gaf sindsdien richting aan mijn houding jegens fanatisme.

“Zeer weinig mensen waren echte Nazi’s”, zei hij, “maar velen waren blij met de terugkeer van de Duitse trots en nog veel meer hadden het te druk om zich zorgen te maken”. Ik was een van de mensen die dachten dat de Nazi’s gewoon een stelletje gekken waren. De meerderheid leunde achterover en liet het allemaal gebeuren. En voordat we het wisten waren we hun eigendom, verloren we de controle en was het einde van de wereld gekomen. Mijn familie verloor alles. Ik belandde in een concentratiekamp en de Geallieerden vernietigden mijn fabrieken”.

De ‘’deskundigen’’ en ‘’pratende hoofden’’ vertellen ons keer op keer dat de islam de religie van vrede is en dat de overgrote meerderheid van de moslims in vrede wil leven. Hoewel deze ongestaafde bewering waar zou kunnen zijn, is hij volstrekt irrelevant. Het betekent niets en is bedoeld om ons beter te doen voelen, bedoeld om op een of andere manier het schrikbeeld te verminderen van fanatici die in naam van de islam over de aarde razen.

Feit is dat de fanatici op dit moment in de geschiedenis de islam beheersen. Het zijn de fanatici die marcheren… Het zijn de fanatici die elk van de 50 gewapende conflicten wereldwijd uitlokken. Het zijn de fanatici die christenen en tribale groepen in Afrika systematisch afslachten en geleidelijk het hele continent in een islamitische golf overnemen. Het zijn de fanatici die bombarderen, onthoofden, moorden, of eerwraak plegen. Het zijn de fanatici die moskee na moskee overnemen. Het zijn de fanatici die ijverig het stenigen en ophangen van verkrachtingsslachtoffers en homoseksuelen verspreiden. Het zijn de fanatici die hun jongeren leren om te doden en zelfmoordaanslagen te plegen. Het is een hard meetbaar feit dat de vredelievende meerderheid, de ‘’zwijgende meerderheid’’ bang is en onbelangrijk.

Communistisch Rusland bestond uit Russen die alleen maar in vrede wilden leven, toch waren de Russische communisten verantwoordelijk voor de moord op ongeveer 20 miljoen mensen. De vredelievende meerderheid was irrelevant. China’s gigantische bevolking was ook vredelievend, maar Chinese communisten slaagden erin om het duizelingwekkende aantal van 70 miljoen mensen te vermoorden. De gemiddelde Japanner vóór de Tweede Wereld oorlog was geen tot oorlog ophitsende sadist. Toch doodde en slachtte Japan zijn weg door Zuidoost Azië, in een orgie van moorden, hierbij inbegrepen de systematisch moord op 12 miljoen Chinese burgers; de meesten gedood door het zwaard, schop en bajonet. En wie kan Rwanda vergeten, dat in een slachting ineenstortte. Zou je niet kunnen zeggen dat de meerderheid van de Rwandezen ‘’vredelievend’’ was?

Geschiedenislessen zijn vaak ongelooflijk eenvoudig en stompzinnig, toch missen we vaak, ondanks al ons denkvermogen, het meest essentiële en ongecompliceerde punt: vredelievende moslims zijn irrelevant geworden door hun zwijgen. Vredelievende moslims zullen onze vijand worden als ze zich niet uitspreken, omdat zij net zoals mijn vriend uit Duitsland, op een dag wakker zullen worden en zullen ontdekken dat ze eigendom zijn geworden van de fanatici en het einde van hun wereld begonnen is.

Vredelievende Duitsers, Japanners, Chinezen, Russen, Rwandezen, Bosniërs, Afghanen, Irakezen, Palestijnen, Somaliërs, Nigerianen, Algerijnen, en vele anderen zijn gedood omdat de vredelievende meerderheid niets zei totdat het te laat was. En wij die zien hoe het zich ontvouwt, moeten de enige groep in de gaten houden waar het om gaat: de fanatici die onze manier van leven bedreigen.

Paul E. Marek

Bron: Why the Peaceful Majority is Irrelevant

Vertaling: Lia - Hoeiboei

28 opmerkingen:

 1. Hélène Bleyers11 juni 2010 om 15:54

  Wat een waardevol stuk. Ik ben onder de indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even een datum er bij: 20 Februari 2006 volgens de bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is de vredelievende, of beter gezegd, zwijgende meerderheid , bijzonder goed bekend met de methoden van de fanatici. En hopen ze onzichtbaar te blijven.
  Muisstil afwachten wie de handschoen opneemt, en pas na de overwinning positie innemen.
  Ik kan me die houding voorstellen als je in een dictatuur opgegroeid bent. Maar wat mij verontrust is dat die houding in het vrije Westen niet verandert. Kennelijk hebben die vredelievenden er bijzonder weinig vertrouwen in dat een haalbare zaak is om te rekenen op steun vanuit het multicul-bevlogen circus.
  De tekenen van realiteitsbesef zijn dan ook niet gunstig. Ik zou in zo'n geval ook met bungelende beentjes op het muurtje blijven afwachten wie top-dog gaat worden.
  En dan is er onder die zogenaamde vredelievenden natuurlijk ook nog een hele grote groep die ook niet in de picture wil komen, maar die niet kunnen wachten om gesanctioneerd eens stevig aan het bepalen van andermans leven wil beginnen. Voor uw bestwil, natuurlijk.
  Daarom zou ik die vredelievende minderheid toch wel heel graag in de gaten willen houden.
  Wie opgevoed is in een bevelstructuur heeft geen kans gehad tot gewetensvorming, en als moorden gesanctioneerd is volgt men zonder bezwaren de opdracht.
  Alice Miller , die uitgebreid het nazisme bestudeerde kwam tot de conclusie dat de ergste nazi's na de oorlog zonder gewetensbezwaren weer een gewoon leven gingen leiden.
  Het " befehl " was opgeheven, dus het leven ging gewoon door.
  Dat hebben we in ons midden toegelaten, en voorzien van een perverse sugarcoating, daar wordt ons solidariteit voor afgedwongen.
  Echt stekeblind de afgrond in met de Cheppih's en consorten die even een sharia oefeningetje weten te subsidiëren.
  Knabbelend aan de grenzen, waar ze tot nu toe nooit een halt toegeroepen is.
  De hoogste tijd om volwassen te worden, Nederlanders met een hart voor ons land.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies.

  Iedereen hier is medeschuldig aan de PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Anoniem zei 11 juni 2010 16:42...

  Precies.

  Iedereen hier is medeschuldig aan de PVV.

  ************
  Typisch moslim-gedrag ...je bent moslim of je leert snel.
  De boel bewust andersom interpreteren ...en anoniem natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Anoniem

  Slechts Koran/Mohammed/hadiths zijn schuldig aan PVV. En PVV bestaat al sinds vóór Fortuyn. Islam was nooit welkom in Europa, werd daar uitgedonderd - en opnieuw bewezen dat Islam nog steeds niet welkom is in Europa.

  God zei dank voor PVV - eindelijk zal Den Haag móeten luisteren naar Nederlanders die regelrecht slachtoffer zijn door Koran/Mohammed/hadiths; en zich door aanwezigheid van elke moslim diép beledigd voelen.

  Moslims? Pfff! Lachwekkende huichelaars, want laten die 'onze Islamitische landen' ontdoen van DISCRIMINATIE, INTOLERANTIE, en geweld vanuit KORAN/MOHAMMED i.p.v. ons verwijten te maken!

  Slechts één Afvallige van Islam die ter dood veroordeeld werd - is genóeg om dat hele gewelddadige zootje Koran/Mohammed/hadiths naar de HEL te verwensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig dat jij dat ook begrijpt Paul.

  En idd lekker anoniem ,net als alle Pvv-stemmers.

  Over 20 jaar kan dorpsgek Annabeth zeggen:"Ich habe es nicht gewust"

  De christen zijn zo bang voor de groei van de islam en het uitsterven van het christendom dat ze nu sneaky anoniem op Pvv hebben gestemd.

  Maar helaas. Jullie zijn te laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sjonge - je nmoet toch wel heel dense zijn om de PVV te vergelijken met ideologische fanatici.
  De schoen zit aan de andere voet, anonieme inzenders. Socialistische ijveraars voor een betere wereld helpen de islam aan herstel van hun kalifaat.
  En stemmen jullie onder vermelding van naam en toenaam?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Anoniem

  U draait de zaken om - ú bent de Koranfascist - en ik veracht álles fascisme - inclusief Koran/Mohammed/hadiths.

  U deugt niet, ú gelooft in 'alles' dat haatboek, ú zegt 'ich habe es nicht gewust' over ontelbare miljoenen (!) misdaden veroorzaakt door Koran/Mohammed.

  U bent blind door in Koran te willen(!) geloven - niet ik die te veel ellende gelezen, gezien, gehoord én ondervonden heb door Koran/Mohammed!

  Koran/Mohammed/hadiths behoren bovendien per definities als uiterst gewelddadig en beledigend; en volledig tegenstrijdig met onze cultuur - niet thuis onder ons.

  Lees vooral wat VVD wil betreffende immigratie en u zult zien dat dit feilloos past in wat PVV wil - er zal nog nauwelijks een moslim Nederland binnen kunnen komen d.w.z. geen immigratie meer uit moslimlanden.

  Helaas kunnen ook wérkelijke vluchtelingen uit Islamitische landen - w.o. door moslims vervolgde christenen - slechts één keer asiel aanvragen.

  U, meneer Arabier, bent een praatjesmaker - ga de 'sharia' afbreken, geef moslimvrouwen gelijke rechten - om tot enige Mensenrechten in Islam te kúnnen komen; en vertel uw 'Brueders in Islam' op te houden met moorden van elkaar en ons:

  'Immigrant youths riot in Sweden, burning down school'

  "Up to 100 youths rioted for a second night in Rinkeby, Stockholm Rioters in the Swedish capital, Stockholm, have burned down a school building and thrown stones at police in a second night of disturbances...."

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/europe/10276738.stm
  Uw uiterst gewelddadig haatboek Jammer voor u ligt Koran/Mohammed voor het eerst terdege op de snijtafel van Europeesch intellect - en zal afgewezen blijven worden als volledig haatboek.

  Niet wij - maar u 'moslim' die zegt '; in alles Koran te geloven'bent FASCIST!

  Helaas voor u bekeren ontelbare duizenden moslims zich juist tot Christendom.

  'Wit haven es nicht gewuszscht'? Zegt ú van die mooraardige Koran/Mohammed~!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet ook geen PVV zeggen maar Likud. Die zijn degene die de agenda van Geert bepalen.

  Hopelijk zal de islamisering snel doorzetten zodat we kunnen zien dat er van de islam niets te vrezen valt, behalve dat het vreemd is voor veel mensen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. That will be the day ANONIEM

  Over mijn lijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Anoniem.
  Inderdaad, van de islam valt niets te vrezen. Zolang je tenminste geen vrouw bent, of ongelovig, of andersgelovig, en je weigert je te onderwerpen. En zelfs dat laatste helpt vrouwen niet, dat zijn gewoon gebruiksvoorwerpen en broedmachines die het niet in hun hoofd moeten halen de wijsheid van hun meester in twijfel te trekken.

  Fitna komt uit de bakermat van de islam; overal waar de islam heerst is ellende; moordpartijen, oorlogen en 'gewoon' verschillende stromingen in aanhangers van dezelfde islam die mekaar de hersens inslaan omdat zij niet de 'juiste interpretatie' van deze vredige religie hanteren.

  Van een doodscultuur valt niets te verwachten behalve, inderdaad, dood. Het fascisme dat NL regeert valt in het niet bij het fascisme van de islam. Maar daar hebben we dus niets van te vrezen, zolang je man bent, en volgzaam, en 5 keer per dag met je kont omhoog naar Mekka gaat liggen.

  Wie daarvoor bedankt heeft ALLES te vrezen. Er is genoeg islam in de wereld om de liefhebbers ervan een comfortabel thuis te bezorgen. De expansiedrift spreekt boekdelen over de werkelijke agenda. Wie zijn vrijheid liefheeft is in het NL van nu al slecht af, maar onder de fanatici van de islam straks nog vele malen slechter.

  Dat geldt voor moslims die hierheen zijn gekomen om de sharia te ontvluchten net zo hard als voor de (niet gehersenspoelde) autochtonen (nuttige idioten heb je helaas altijd).

  Lieden die over anderen willen heersen zijn ALTIJD kwaadaardig, fanatici zijn daarvan de overtreffende trap.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt Lia, want dit soort stukken kunnen niet breed genoeg onder de aandacht worden gebracht. Heel belangrijk gegeven, want de meerderheid is passief, het gaat om die minderheid die de wil heeft om te heersen. De meerderheid laat zich altijd overheersen door een minderheid die weet wat het wil. Ook de fanatieke multicul die sleutelposities in media, politiek en bestuur inneemt, is een minderheid, maar wel met de macht om veel mensen te indoctrineren. Ook nu paraderen in de media, ook bij NOS de zielige moslims die zo geschrokken zijn van Wilders en die zouden toch allemaal zou aardig zijn en Nederland is toch ook hun land bla bla, maar geen spoortje van zelfkritiek en een makke media die geen kritiek uit. In zo'n klimaat kan de totalitiare islam zijn negetieve invloed steeds verder uitbreiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En als moslims werkelijk zo geschrokken zijn van grote winst PVV, dan kan ik dat nog enigszins begrijpen ook. Moslims menen in Wilders de weerspiegeling te zien van hun eigen intolerantie. Uiteraard zal de grootste Wilders-hater moeten toegeven, als hij eerlijk is, dat de intolerantie waarvan Wilders wordt beticht, niets vergeleken is bij de dagelijkse intolerantie van de Erdogans en andere maloten die de islamitische wereld leiden naar de achterlijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat Atzo Nicolaï, VVD, directeur van De Balie, een sharia gesprekje kan organiseren de dag voor de verkiezingen, met in zijn kielzog een Internationale Socialist, die een beslist agressieve anti Israél politiek voert, dát vind ik een schandaal. Die Atzo Nicolaï was zowel aanwezig bij het CIDI debat als bij het overleg van EAJG. En zo een partij met zo iemand heeft gewonnen. Ik mag toch hopen dat Wim Kortenoeven tegen zo een intellectueel bedrog, tegen zo een grachtengordel denkpatroon, een verweer heeft in de 2e kamer. Philippine.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Irritant zeg - anoniem als afzender. Je kunt toch voor de gelegenheid wel een nick verzinnen?
  Anoniem éen, twee en drie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe kan je Erdogan nou vergelijken met Wilders joh.

  Jammer dat een Wilders stemmer niets anders begrijpt dan het evangelie van WIlders.
  Zijn net zo erg alsreli-fundamentalisten. Ze gooien beide alle tegenstanders op 1 hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben blij, heel erg blij op de PVV gestemd te hebben anoniem.Deze partij is voor een frisse wind en zeker in uw hoofd, als het even mogelijk is,en als uw mogelijkheden tot afstand nemen t.o.v. die abjecte vorm van zgn. religie nog aanwezig zijn.
  Indien u geen aanhanger van Allah bent, trotseer de sociale druk die een wezenskenmerk van het socialisme is.Ik wens u meer vrijheid toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een oogkleppen... Hoeveel miljoenen doden heeft het christendom op haar geweten? Teveel om op te noemen. Dan laten we alle mishandelingen en misbruiken nog achterwege... Het is niet het geloof dat gevaarlijk is, maar de naieveling met tunnelvisie die denkt dat er maar één correctheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Topsporter doet me denken aan de discussie die ik 10 jaar geleden voerde met LPF-ers.

  Waarschijnlijk was dat voor jouw tijd.

  Ik vind het prachtig hoor dat Wilders zo goed scoort.En nog beter als hij gaat regeren. Dat zal de definitieve nekslag worden van de Nederlandse economie.
  Ook zullen de olie-arabieren extra geld gaan pompen in Nederland zoals ze ook bij Denemarken deden na de cartoonrellen.

  Denemarken heeft zn eerste officiële moskee te danken aan meneer Westergaard.
  Ben benieuwd wat Wilders allemaal voor ons kan gaan betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tja intolerante islamitische regimes die zelf geen godsdienstvrijheid toestaan weten de godsdienstvrijheid in het westen goed te misbruiken. Denemarken is zo tolerant om die moskee toe te staan, maar een kerk in dat islamitische land dat die moskee financierde is niet mogelijk. Daarmee dus het gelijk van Wilders aantonend. Erdogan en Wilders zijn niet vergelijkbaar, want Erdogan is een reli-fascist.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het bekende verhaal dat er geen kerken zijn in islamitische landen.

  De moskee is betaald door Qatar en hier even het bewijs dat er ook kerken zijn in Qatar. Dit non-argument aub voor je houden voortaan.

  http://www.google.nl/images?hl=nl&safe=off&client=firefox-a&hs=6sY&rls=org.mozilla:nl:official&q=church+qatar&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=5_sTTJaRHcKiOODE9ZsM&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CEAQsAQwAw

  Ook is het zo dat er in Palestina en omstreken de oudste christelijke gemeenschappen bestaan omdat ze eeuwen lang zijn beschermd door de moslims tegen de Katholieken zoals hans Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Precies dit probeerde ik de redactie van contradicere te vertellen.

  Ze zijn bij contradicere nog steeds bezig met jank verhalen over die arme "gematigde"Hamid.
  Een gematigde moslim is nog steeds fout. Fout omdat hij zegt dat hij de ideologie van de haat en het geweld aanhangt. Of hij die ideologie nou begrijpt of niet.

  Er waren geen leden- of collaborateurs met/van- de nazi partij die in morele en ethische zin- onschuldig waren. En zo is het met islamieten net zo..

  Mij zien ze nooit meer bij de dhimmy contradicere.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En dan nog iets. Mijn tolerantie grens begint eindig te geraken.

  We lossen dit democratisch- dus zonder proces tegen Wilders- op
  Of we doen het buiten de democratie. Ook goed..

  De PVV heeft nimmer een boek gepubliceerd waarin opgeroepen wordt om andersdenkenden te doden. De tegenpartij zeker wel.

  En ondanks de "umwertung aller werten" gelooft deze reaguurder nog steeds in goed en fout.

  De koran, de sharia en de hadith zijn fout. Het PVV partijprogramma is een reactie daarop en daarmee: goed!

  Simpeler kan ik het niet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je maakt het idd erg simpel. Zal temaken hebben met je simpelheid.:P

  Maar het word idd snel opgelost. ONze economie soort in zodra de PVV gaat regeren en de onrusten zullen toenemen.
  We zullen extra polarisatie tegemoet gaan.
  Wij zullen dus in een ergere sitatie zitten en Israel is tevreden omdat Anti-Ilsam nu eenmaal gepaard gaat met pro-Israelisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Anoniem

  'Islam zal overwinnen'.

  Hahahahaha!! Wij, Nederlanders, hebben ons nog nooit laten kisten door vijanden die allemaal verdreven werden: Spanjaarden, Fransen, Engelsen - grootmachten. Dit is óns land, wij (!) fiers volk bevinden ons op éigen bodem, kennen de weg; én herkennen buitenlandse vijanden - in een wip.

  Burgeroorlog in Nederland veroorzaakt door Mohammedanen - 'ALLU HAKBAR wéér een heerlijk bloedbad aangericht!'- na dat gruwelijk bloedig 'Offerfeest' als voorproefje op BLOED moet kunnen - en doen Mohammedanen wereldwijd als 'slaven van Allah' die bloedbaden 'wel rauw lust' - zoals Wilders hoofddoeken 'rauw lust' - die van 'Allah' die meisjes en vrouwen laat verkrachten in 'navolging van Koran en profeet'.

  'Islam zal overwinnen'- God FORBID! met als 'goed voorbeeld' - geen enkel Islamitisch land - waar de 'slaven van Allah', konten omhoog, ook zo behandeld worden, waar zij slachtoffers zijn van Koran/Mohammed/sharia, waar gemarteld, gemoord, gestenigd, handen en voeten afgehakt worden, censuur normaal is, corruptie en dictators niet van de lucht zijn, analfabetisme onder het merendeel moslim, waar kleine meisjes uitgehuwelijkt worden aan een ouwe vent zoals destijd 'de profeet', waar vrouwen niks te vertellen hebben - achtergesteld worden HIJ wel - ZIJ niet - zo gaat dat in Islam - met 'Afvalligen van Islam' zonder recht op bestaan, waarin massa vrouwenonderdrukking en vervolgingen plaatsvinden ....

  Koran/Mohammed/hadiths=sharia STINKT als grootschalige Schending van Mensenrechten - meneer de ANONIEME ARABIER!

  Elk (!) Islamitisch land betekent vormen van Islam dicatuur van erg tot het ergste, 'take your pick': van Godverlaten S.A., Afghanistan en Iran, gefaald, volledig corrupt, gewelddadig Pakistan, middeleeuws Yemen, Somalië... de massa-moordenaar de 'Grote leider' in Tunesië ..... Nog erger overal kruipt ook daar door Koran vergiftigd gebroed door Koranmadrassa's. Met doodarme, analfabete bevolkingen die daarom geterroriseerd en gemanipuleerd kúnnen worden door mullahs en imams - die rijkelijk geld opstrijken om drie, vier vrouwen te kunnen fckn!

  'Seculier Turkije' ook bómvol met achterliggende vrouwen onder hoofddoeken, met de achterbakse Erdogan die met zijn zielig vrouwtje onder hoofddoek naast hem, 'seculier Turkije' openlijk lachwekkend maakt; terweijl hij in bed ligt met 'gezamelijke Arabische landen', Erdogan te láf is om de genocide door Turkije op de Armeniërs te bekennen, die voor 'kritiek op Turkije' voor de rechtbank sleept - w.o. auteurs, Erdogan onderdeel is van het grootschalig vermoorden van KOERDEN die hij hún land niet gunt om OLIE, die hij tot in Irak vervolgd om te vermoorden! Erdogan de achterbakse Koranfundi die met Ammajinnidad vrijt en tegelijkertijd de hielen likt van Europa en de USA.

  Erdogan heeft zich bovendien onsterfelijk belachelijk gemaakt door onverantwoordelijk een boot met 'hulpmiddelen voor HAMAS' (!!!) uit Turkije te láten vertrekken - of opzettelijk Israël wilde provoceren - na zijn recente onderonsjes met de Koranfascist Ammajinnidad. Wij Nederlanders zeggen: 'Wie met pek omgaat raakt ermee besmet'

  Houdt uw Jodenhaat voor u! - Koranfascist!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Laat je eens naijken Annabeth, of ga eens flink van bil.

  Beide zullen je goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ Annabeth,

  Perfect stuk!
  Printen en inlijsten.
  Ik hoop dat de PVV groter en groter wordt.Nederlanders zijn wel goed maar niet gek.Bij velen worden de ogen geopend.
  Ik vind het bijna ondragelijk om dagelijks geconfronteerd te moeten worden met die mohammed-slaven.

  BeantwoordenVerwijderen