Woestijn persuasie

Dat ik tijdens een fietstochtje over de Nederlandse heide zandfiguren tegenkom, u weet wel van die ingepakte zwarte vrouwspersonen met een woestijn persuasie, daar valt nooit aan te wennen maar ik weet dat deze achteruitgang niet te stoppen is. Dat we daar als het ware eerst met z’n allen aan moeten geloven alvorens wederom verlichting zal schijnen op de mensheid en vrouwen in Nederland in het bijzonder. Wie weet dat uw kinderen die verlichting weer mee mogen maken en ondertussen maar 't beste er van hopen meneer, mevrouw.

Vandaag echter maakte ik iets van een geheel andere orde mee en toch weer niet. Want wat zag ik toen ik een scherpe bocht rondde, daar op die grote stille heide? Zo’n halve kilometer verder lag een
fiets dwars over het fietspad en als mijn ogen me niet bedrogen, lag daar wel degelijk een mens onder. Het was een stil tafereeltje, er zat totaal geen beweging in, dus zette ik een tandje bij en racede ik erop af.

Ja hoor, er lag een man onder de fiets, niet normaal, en hij verroerde zich nog steeds niet, dus begon ik wat paniekerig tegen hem te praten terwijl ik de fiets voorzichtig van hem afhaalde en op de hei legde. Of ik 112 moest bellen? Wat er was gebeurd? Of hij een dokter nodig had? Of hij Nederlands sprak….? Ik weet gelukkig amper een Marokkaan, Turk, Irakees of Iranees van elkaar te onderscheiden maar dat ik hier met een ochtoon te maken had was mij wel duidelijk. De man die ik om en nabij de zestig schatte, opende eindelijk z’n ogen, keek verdwaasd om zich heen maar antwoordde niet. Ik herhaalde mijn vragen in willekeurige volgorde met allerlei woordvariaties, steeds eenvoudiger maar er klonk geen boe of bah.

Ondertussen waren er twee fietsers gestopt aan wie ik uitlegde wat er aan de hand was. Niet veel dus eigenlijk. “Hij zegt niets,” zei ik volstrekt overbodig. “Tja, het is een buitenlander, die zeggen niets, dat weten we toch?” vatte de ene fietser het tafereeltje kort samen om vervolgens z’n weg te hervatten.

Nou zeg, da’s nou onaardig van die man maar ik kon 'm ook niet geheel ongelijk geven. Tot in de verste uithoeken van ons landje verrijzen Vluchtelingencentra, er kan geen landgoed, gevangenis, kasteel of zomaar een gebouw van enige omvang eventjes functioneel leeg staan of er zal (na wel of geen pro forma info- of inspraakbijeenkomst) een vluchtelingencentrum worden gecreëerd (er valt namelijk goed geld te verdienen!), dus het zou zo maar kunnen dat ’t hier een AZC-bewoner betrof die op klein avontuur was gegaan.

Net toen ik besloot toch maar ’t alarmnummer te bellen, gebeurde er een wonder. De gevallen ochtoonse man stond op, keek ons even met z’n bolle verbaasde ogen aan, klopte het zand niet van zijn kleren, pakte wél z’n fiets, draaide zich om en ging er vandoor, nog snel ook. Alsof er niets was gebeurd, alsof hij niet even van de wereld was geweest en niet op onze heide van zijn fiets was gevallen. Merkwaardig.

Nog goed dat ik hem niet aangeraakt heb, dacht ik. Dat komt voor hoor, dat zo’n man nog liever als martelaar sterft dan dat-ie door een vreemde vrouw wordt aangeraakt (of gered). Van de zotte. Maar aan wie kan ik die informatie tegenwoordig nog kwijt zonder voor racist of erger te worden uitgemaakt?

Nee, het was zo al erg genoeg. Ik had bij het oppakken van de fiets er instinctief voor gezorgd dat ik de man niet aanraakte. Niet uit smetvrees, niet uit angst hem mogelijke (extra) te verwonden maar rekening houdend met een eventuele zelfopgelegde religieuze handicap, u weet wel, ingegeven door een woestijn persuasie.

Krankzinnig!

Misschien heeft hij een epileptische aanval gehad,”  opperde de achtergebleven fietser, waarmee hij me weer met beide benen op de grond bracht. Inderdaad, een epileptisch aanval, dat zou ’t wel ’ns geweest kunnen zijn! ’t Schijnt trouwens dat de profeet Mohammed daar ook last van had en die heeft het toch nog ver geschopt, dus met deze man zal ’t vast ook wel goed komen. Hij leeft gelukkig nog en daar gaat het maar om.

10 opmerkingen:

 1. "Auf der Heide blueht ein kleines Bluemelein..."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou "hij leeft 'gelukkig' nog"......Hte maakt niet veel uit, maar 1tje minder is nooit weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem 13:32

   Gij moogt van geluk spreken dat gij zich verschuilt achter de anoniemiteit.
   Van de zenuwen tikte u het onzijdig lidwoord "het" verkeerd.
   'k Most efkens nadenken wat zulks beduidt: hte.
   Ben benieuwd wat de pestkopppen van justitie zullen doen met de roemruchte "minder Moghrebijnen" uitspraak van G.W.   Verwijderen
 3. Lag die "profeet" Mohammed tijdens zijn epileptische aanval maar onder zijn kameel van 1000 kilo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Johannes de Besnijder 21:58

  Gij hebt grote kennis van de zoölogie.
  Gij weet het gewicht van een kameel.
  Bereed de profeet een Einhocker of een Zweihocker?
  Voor het geval dat gij geen hoogduits verstaat:
  Reed de profeet op een kameel of op een dromedaris?  BeantwoordenVerwijderen
 5. Johannes de Besnijder 20:18

  Gij weerspreekt u.
  In uw bericht van 28 juni noemt u de Geprezene een profeet, zij het tussen Anführungsstriche.
  En nu ontkent gij zijn nubuwiyya(h) ofwel zijn profeetschap.
  Voorts voegt gij een ander dier toe aan onze zoölogische verzameling. In het duits zegt men Ferkel.
  Ik moet nog eens nalezen van Vestdijk: Elsa Böhler, duits dienstmeisje (1934).
  Aan het slot treedt Else Böhler op als cabaratière en zingt een lied waarin dit dier een rol speelt.  BeantwoordenVerwijderen
 6. dankzij groenlinkse mensen of die van een dierenpartij... steeds minder cultuur en minder natuur.
  Er is dus keuze. Minder, minder, minder of meer, meer, meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van vlindertuin tot vernietigingskamp. Heus het ligt niet alleen aan de islam, maar aan de 'sheeple' :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-07-29/affirmatively-destroying-americas-neighborhoods-war-suburbia

  Ik zie dat ook hoeiboei meedoet aan het verzamelen van ge-data-minede private info.
  Het cookiemonster, deze keer van google, is ook hier opgedoken.
  Dan maar weer hoeiboei.nl Annelies ? Want wat voor voordeel biedt blogspot.nl ?
  cheers.

  BeantwoordenVerwijderen