Elke dag Offerdag

In het hart van Zweden, daar waar iedere Zweed ooit is geweest, worden een vijfenvijftigjarige vrouw en haar zevenentwintigjarige zoon op klaarlichte dag door messteken om het leven gebracht: bij IKEA. Geruchten gaan rond. Het hoofd van de vrouw, moeder ook, zou volkomen gescheiden zijn van de romp. Vermoedelijk geen half werk dus, maar dat is officieel niet bevestigd, noch of de dader(s), twee asielzoekers uit Eritrea, de winkelende moeder en zoon op de een of andere manier kenden. Zweden laat niets los over het motief van de slachtpartij. Betreft het een crime passionel? Een criminele afrekening? Was er iemand beledigd? Een kwestie van eerwraak? De feiten die er toe doen zullen zoals gewoonlijk lang op zich laten wachten.

Wél weten de Zweedse autoriteiten nog dezelfde dag te melden dat er géén politiek motief achter de
IKEA-moorden zit. Ik herhaal, geen politiek motief, dat u dat weet en onthoudt, dat vinden de autoriteiten belangrijk mede te delen, want anders kon u wel eens een eigen mening vormen en dat is niet de bedoeling. Dan zou er wel eens een “terugslag van ‘duistere krachten’ kunnen plaatsvinden, die de zaak willen gebruiken voor hun eigen doeleinden,” aldus politiechef Per Agren.

Het is de bedoeling dat u van mening bent dat dit de zoveelste verwarde man (met z’n verwarde vriend) is die deze IKEA-bezoekers op beestachtige wijze heeft vermoord. Die verwarde mensen zijn eigenlijk zelf slachtoffer, dat moet u, tenslotte ook een IKEA-bezoeker, blijven geloven. Zie het als een van de kleine offers die de multiculturele samenleving niet aflatend van u vraagt.

Het multiculturele geloof belooft namelijk gedeelde waarden en normen waarbij het uitgesloten is dat deelnemers er geheel andere waarden en normen op na houden dan u en ik of ’t winkelende publiek in IKEA.

Ons is geleerd! Niet alleen zijn alle mensen gelijkwaardig, ook alle culturen zijn gelijkwaardig! Barbaren bestaan hier niet, die wonen altijd ver weg. Mensen die hier ‘ontsporen’ zijn per definitie slachtoffers van allerlei omstandigheden en dat moeten wij goed begrijpen.

Aan ons de schone taak geduld te hebben. Om verwarde mensen die om zich heen gaan slaan of moorden, te helpen en te omarmen, om ze te geven wat u ook heeft, om ze als mensen te behandelen die hier net zo veel recht hebben om in IKEA te zijn als wij zelf, en het allerbelangrijkste: om te blijven geloven in de multiculturele heilstaat waar het vooralsnog niet één dag per jaar maar vrijwel elke dag een offerdag is.

Rust zacht vijfenvijftigjarige vrouw en zevenentwintigjarige zoon. Jullie offer is gauw vergeten, er kan niet te lang stil bij worden gestaan, we moeten verder, er zal weer geofferd worden terwijl duistere krachten gesmoord moeten worden, een schier onmogelijke taak.

13 opmerkingen:

 1. Blij dat ik niet politiek correct ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Verwarde man..." terug zo'n heerlijk progressistisch eufemisme.
  Evenals "aanpassen" wanneer men en prijsverhoging doorvoert.
  Omstreeks 1990 lazen we zulks ook in de "nederlandse" pers:
  In Israël had een "verwarde " man iemand neergestoken.
  We zeiden dan enigszins spottend:
  Daar lopen klaarblijkend heel wat verwarde mannen rond in Israël.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk naar verschillende Duitse tv-zenders tegenwoordig en verbaas over diverse presentatoren. Ik zie een duidelijk waarneembare discrepantie tussen hun gelaatsuitdrukking en dat wat ze zeggen over de gebeurtenissen rondom de multiculturele samenleving. Het gaat goed met het cynisme zullen we maar zeggen, en het bestuur ligt op zijn reet, oh pardon heeft geen idee hoe ze de problemen oplost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen politiek motief, inderdaad.
  Een religieus motief.
  En welke religie houdt zich ook al weer dagelijks bezig met het onthoofden van mensen met het verkeerde geloof?

  Ook in Frankrijk, de VS en Engeland zijn de afgelopen jaren diverse mensen onthoofd, "om onduidelijke redenen". Voor wie wel eens een filmpje van een willekeurige islamitische organisatie of (geestelijk) leider is tegengekomen, is het allemaal wat duidelijker. In veel islamitische landen gebeurt dit dagelijks, en de filmpjes worden trots op internet gezet. Islamisten schreeuwen van de daken dat ze bijna half zo pervers en wreed zijn als hun proleet Mohammed (rottend vreten zij met hem). Bijna, natuurlijk, want er kan er maar één de meest verdorvene zijn. De zelfbenoemde profeet was immers ook een behoorlijk narcist.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Normaal gezien is de politie verplicht het motief te onderzoeken en bekend te maken. Het betreft hier twee personen. De kans dat ze allebei verward én de zelfde verwarring hebben lijkt toch klein.
  Ik wacht de berichtgeving dus af. Geen nieuws hierover is voor mij ook nieuws "de terugslag van duistere krachten" volgens een pro-Mohammed nazi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dandruff 20:20

  Een woest commentaar.
  En dat op Maria Hemelvaart.
  Was Marx ook een narcist?
  Misschien zijn we wel altegader narcisten.
  Bij de wahabieten zijn/waren spiegels verboden.
  Lijkt me lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woest, valt toch wel mee?
   Je verdere uitstapjes zijn weer behoorlijk irrelevant.

   Verwijderen
 7. Lezen: http://www.gatestoneinstitute.org/6379/ikea-murders-sweden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lezen: http://www.gatestoneinstitute.org/6379/ikea-murders-sweden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Binnenkort wordt ons duidelijk gemaakt hoe het zit met die objecten die met hoge snelheid de MH17 zijn binnengedrongen.
  Dan betreft het niet één moeder met één zeventwintig jarige zoon, maar een leugen betreffende zo'n driehonderd mensen die vermoord werden niet in de IKEA maar op weg naar hun geliefden of gewoon op vakantie.
  De blackbox van German Wings is maanden geleden al uitgelezen, maar van MH17 is niets maar dan ook helemaal niets bekend.

  Over persvrijheid gesproken.......

  Enfin, het toneelstukje met de stoet lijkwagens is gelukt. Dat is al in de pocket. Ons Nationaal bewustzijn vergiftigd met een leugen..... nu de rest nog.
  Nadat de vroome hypocriete smoelen van de regering van de staatsmedia kanalen zijn vertrokken is het belangrijk de oren richting Putin te wenden.
  Wedden dat het een niet met het ander kloppen zal ?

  Het toneelstukje VN- tribunaal á la Van der Lubbe moet niet meer worden gevoerd. Immers de uitspraak is al bekend. Een BUK was het, klonk het maanden geleden reeds. Vandaar dat met belastinggeld van dom gehouden burgers F-16's oostwaarts gestuurd zijn.
  Waarom dan nog een proces ?
  De schuldige wordt al gesanctioneerd. Vraag het maar aan de Bloemenverkopers. Miljoenenschade voor de samenleving veroorzaakt onze regering. Vernietiging van privaat bezit om politieke doelstellingen te verwezenlijken.

  En waarom ? Omdat Obama wil dat Rusland op de knieën gebracht dient te worden ?
  Moeten wij daarom belogen en bedrogen worden ?
  Werken wij om de zakken van Oekraïense oligarchen hun zakken te vullen ?

  Hoezo democratie ?
  Feodale heerschappij zal je bedoelen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dandruff 10:47

  Neen, zulks valt niet mee.
  Dat u de profeet een pro.eet noemt acht ik zeer woest.
  Een bekentenis:
  In het verkeer scheld ik automobilisten vaak voor proleet.
  Vind ik heerlijk.
  Gij noemt mijn uitstappen irrelevant.
  't Is waar, voor een starre geest ben ik enigszins beweeglijk in mijn gedachten-associaties.
  Ik haalde Marx erbij met een knipoog naar Curzio Malaparte, Kaputt. Een klassieker dewelke ik u aanbeveel.
  Daarin beschrijft de auteur hoe gemakkelijk in de oosterse republieken van de Sovjet-Unie de mensen overstapten van Mohammed op Marx.  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het woord proleet staat gewoon in elk woordenboek. De meeste definities komen overeen met de weinige niet-criminele kenmerken van de zelfbenoemde profeet.

  Met je starre geest valt het wel mee. Steeds als jouw ongelijk aangetoond wordt verander je van onderwerp. Dat al jouw irrelevante uitstapjes altijd weer onjuist zijn klopt. Maar dat neemt niet weg dat je het voor elkaar krijgt om gekkere sprongen te maken dan een opgejaagde rubberen vlo op een pogo stick;
  - van de voordelen van de nsb ("die niet reserveert maar opzij legt");
  - via anglicismen en via "democratisch-progressieve" woorden zoals "wetenschap"(???);
  - via Janmaat, Opstelten en van Agt;
  - via Napoleon, Okello en Bokassa;
  - via Don Quichot, Scheherazade en Céline;
  - via Zanzibar en de Falkland eilanden;
  - naar je ingebeelde anti-germanisme, en sprokjes over Kaufman en Morgenthau.

  En alles, altijd, onjuist; natuurlijk.
  En waarom ook niet.
  Als je op je ongelijk gewezen wordt verander je gewoon weer van onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De Zweden:
  https://www.youtube.com/watch?t=832&v=w7IaCcAJQwY

  BeantwoordenVerwijderen