Holocaustontkenner


Heb ik te veel gezegd? Toen in 2007? Heb ik gelogen? Toen ik schreef dat we nog talloze fraaie verhalen gingen lezen, horen en meemaken in het kader van onze geweldige multiculturele samenleving? Genieten geblazen, dat bedoel ik. Aanleiding destijds betrof ’t hilarische bericht van een islamkritische blogger die de brui gaf aan z’n Hollandse vrouw en er met ’n nep-liberale moslimvrouw vandoor ging en zodoende de islam letterlijk omhelsde. Een moslimstiefmoeder voor de kinderen! Enfin. ’t Kan verkeren en een antisemiet is ’t miskende schrijftalent door z'n nieuwe lief niet eens geworden, dus bij nader inzien geen bijster interessant gevalletje van zelfislamisering.

Inmiddels zijn dergelijke Jip-en-Janneke-berichten - in die vervlogen jaren nog spraakmakende berichten waar menigeen zich kortstondig over opwond - niet meer bij te houden. Ze zijn mainstream geworden. Nederland is nu eenmaal geen land van revoluties dus dan ligt (zelf)islamisering voor de hand. ’t Zal de meesten worst wezen, als-ie maar halal is. Ach, wat maakt ’t allemaal uit?

Toch kreeg ik onlangs een pareltje in de schoot geworpen dat ik niet voor me wil houden, dat zou egoïstisch zijn en we moeten, nee mógen niet verzuren. Echt weer ’ns eentje om stil van te worden om dan zachtjes en langdurig in lachen uit te barsten. Genieten dus! Hier komt-ie.

Een van nature blonde vrouw (de kleur doet niet ter zake maar dan heeft u toch een eerste indruk) die nog net aan de goede kant van de veertig verkeert en kortelings bij haar nieuwe vriend in een zogeheten Gated Community is ingetrokken, neemt een Syrische Vluchteling onder d’r hoede. Prachtig. Ze sleept ‘m overal mee naartoe om hem de culturele rijkdom van ons land bij te brengen: musea, de rechtbank, ik noem maar wat. Zeer lovenswaardig. Nou niet beginnen over ’t Gated
kasteeltje en dat ’t haar zodoende geen enkele opoffering kost om de ontheemde hier ten lande in te wijden. ’t Is en blijft een mooi gebaar! Zouden meer mensen moeten doen. De jij-bent-welkom-vrouw is zoo ruimhartig dat ze haar gebruikte bolide aan haar nieuwe uitheemse vriend wil schenken. Binnenkort krijgt ze toch een nieuwe van manlief…. Voor u en mij een geste van formaat. De Syrische Vluchteling sputtert beleefdheidshalve wat tegen want ze moet niet vergeten dat het in zíjn cultuur abnormaal is dat een man iets van een vrouw aanneemt. Dus het moet wel een keertje ophouden natuurlijk, al die gulle geefgebaren.


Welnu, die kans krijgt het vrijgevige blondje tijdens zo’n integratie-uitje automatisch aangereikt. Dan komt aan de oppervlakte, zoals zulke opvattingen vroeg of laat áltijd naar boven komen, dat de statushouder-in-wording er een eigenaardige mening op na houdt die moeilijk valt te rijmen met de normen en waarden van de Nederlandse cultuur die ze hem gratis en voor niks aan het bijbrengen is. De Holocaust, de gruwelijke Jodenvervolging waarbij voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog zes miljoen Joden werden vermoord, heeft namelijk nooit plaatsgevonden! Een onomstotelijk feit voor deze Nieuwe Nederlander. Nee zeg, met die Holocaust moet ze echt niet bij hem aankomen. Al kust hij dan de grond waarop zijn gastvrouw loopt, nu lacht hij haar toch echt keihard uit. Serieus.

Ach, ach, de zwaar getroebleerde, eh, vertroetelde Syrische Oorlogsvluchteling blijkt een overtuigd Holocaustontkenner! Nu kun je natuurlijk zeggen, die arme man weet niet beter. ’t Is een laagopgeleide arbeider of zo, een analfabeet, daar kan je niet veel meer van verwachten, is eigenlijk zielig, zoals die ex-kritische blogger van hierboven ook wat sneu is in z'n bekering. Doorlopen. Boring.
Helaas, regressief links heeft hier toch echt een probleem.  ’t Is namelijk helemaal geen doorsnee Syriër! U raadt het nooit, het beroep van deze Holocaustontkenner is wel degelijk filosoof. Een Syrische Filosoof. Een man met opleiding. Dus. Die bestaan en die willen helegaar niets weten van onze Holocaust die wij zo koesteren opdat het nóóit wieder gebeurt.

Is ’t een pareltje of niet? Heb ik te veel gezegd?

Of de Holocaust ontkennende filosoof uit Syrië inmiddels rondrijdt in het oude autootje van de gulle geefster, vertelt het verhaal (nog) niet. Maar ik vind het zo al fraai genoeg. (Zelf)islamiseren is heus niet zo moeilijk, vooral als het je niets kost.

Annelies van der Veer 

DisclaimerIedereen die zich in dit stukje herkent of maar half herkent, heeft pech gehad. Lang leve de satire, lang leve het belachelijk maken van degenen die erom vragen.

19 opmerkingen:

 1. Flauw, dat geneuzel over Breedveld. Is het een obsessie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. “Flauw, dat geneuzel over Breedveld.”

   Och, ik vind het wel aardig, zelfs als het geneuzel zou zijn.

   “Is het een obsessie?”

   Lees je zijn columns wel eens?
   Of de reacties van hem op degenen die een andere mening hebben?

   Loop hem niet voor de voeten, je bent meteen een fascist, een racist en je wordt meteen bij het bruinhemdentuig en het nazigeboefte gezet.

   Als er één een obsessie heeft is het Breedveld wel.

   Verwijderen
 2. Ja, het probleem dat u aankaart bestaat. Persoonlijke afkeer doet afbreuk aan uw stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Persoonlijke afkeer doet afbreuk aan uw stuk."

   Persoonlijke afkeer waarvan?

   Verwijderen
 3. Qui vient de loin a beau mentir.
  Wie zegt dat zulks waar is van die Syriër.
  Kan hij een diploma tonen van afgestudeerd filosoof?
  In de jaren '60 kon men bij de ambassade te Den Haag van de Verenigde Arabische Republiek brochures verkrijgen waarin stond dat de zionisten het aantal slachtoffers van de Jodenvervolging in het Derde rijk opbliezen.
  Bij de Processen van Neurenberg in 1946 nam men aan als hoogste cijfer 5,7 miljoen.
  Daarvan komt voor rekening van de Sovjets 1, 4 miljoen.

  Peter Kuyt
  Diemermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet alleen wordt Zweden gedwongen zijn neutraliteit ten opzichte van Rusland op te geven, maar ook wordt ontkent dat er zovelen worden bedreigd en verkracht: De Breivik-ontkenners !


  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sirik 21:56

  Anders Breivik is een prima kerel.
  Hier in Nederland hebben wij nood aan 10 Breiviks.

  Peter Kuyt
  Diemermeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zolang het zonder geweld kan heft dat mijn allerhoogste voorkeur.


   sirik

   Verwijderen
  2. Peter Kuyt de Breivik-aanhanger. Stomme mafkees!
   In Nederland hebben we niet 1 Kuyt nodig.

   Verwijderen
 6. Sirik 20:50

  Zulks zegt gij schoon: Zolang het zonder geweld kan...(phrase en suspens).
  Ik schreef over Anders Breivik.
  Ik heb het dan over de Anders Breivik van voor de Massenerschiessung.
  Onlangs stond in Der Spiegel een interessante beschouwing over Lenin en Mohammed.
  Ogenschijnlijk twee volstrekt verschillende persoonlijkheden, maar nochtans...
  Daar is Lenin, de jonge revolutionair die in ballingschap vlammende pamfletten schreef en de latere Lenin, de Sovjet-wreedaard.
  Daar is de jonge Mohammed, de profeet die zijn volk oproept terug te keren tot het monotheïsme en daar is de latere machthebber die somtijds zeer harde maatregelen trof.
  Zo is daar de jonge Breivik die mijmert over het grootse verleden van zijn volk en de iets oudere Breivik die tot daden van geweld overging.


  Peter Kuyt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beiden zijn dood. Maar beiden hebben een vlag die nog steeds wappert. Vergeleken met Lenin is M een loser. lenin ging voor 5* zes miljoen doden.
  Niet alleen bij de PvdA zijn ze daar nog steeds fier op, ook te Brussel tijdens de politieke stakingen is dat rooie vod geeerd.
  Dan die Zweden.

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sirik 22:53

  Zulks formuleert gij schoon en onberispelijk. De Partij van de Arbeid is een vergaderplaats van een categorie van lieden dewelke ik "les sadiques rouges" noem.
  Niet uit snobisme of misplaatste francofilie, maar eenvoudig omdat deze omschrijving in het frans minder cru klinkt dan in het nederlands.
  Het is een droevig feit dat in ons land honderdduizenden lieden op vrije voeten zijn die hetzelfde willen doen als Pol Pot, Lenin en Stalin. En die vol wrok zijn over de teloorgang van hun geliefde Sovjet-Unie.

  Peter Kuyt
  Diemermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Off topic.
  Aanstaande zaterdag 18 juni is er weer een Pegida-demo, om 14:00 uur op het Kasteelplein in Breda (5 min lopen vanaf het station).
  Komt allen.
  https://www.facebook.com/pegidanederland/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem 16:32

  Heel goed, Anoniem, dat gij uw landgenoten wijst op een manifestatie van patriotten.
  Hopen wij dat deze landgenoten kunnen manifesteren zonder dat zij worden belaagd door zogenoemde "antifascisten".
  Hier in Amsterdam kwam het in februari tot heftige rellen.

  Peter Kuyt
  Diemermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit
  heb ik een Nederlandse neger nooit zo horen zeggen.

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze
  neger zegt het wel.

  In Nederland is het verboden om een microfoon zelf vast te houden, hij niet.

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat er aan het niveau van deze discussie nog ontbreekt zijn een paar links naar goedkope medicijnen zonder recept en hoe men aan een Oost Europese vriendin kan komen.

  Ik ben van mening dat alle holocaustontkenners zichzelf vroeger of later vast praten, omdat hun theorie niet houdbaar is. In de trant van: "Er is geen holocaust geweest en als ze niet ophouden met zeuren dan krijgen ze er nog een."

  Domheid is lastig, voor de àndere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen