Bindend advies voor Job Seuren!


Heb je zojuist je wijnbrevet gehaald, weet je alles van de edele rotting, koop je, uit dorst naar meer, voor ’t eerst van je leven ’t vaktijdschrift ‘Perswijn’, geen opinieblad dus maar een VAKtijdschrijft, krijg je me toch een portie politiek correcte rot voorgeschoteld!

Ik wist niet wat ik las!

Ene Job Seuren vraagt zich in ’n wijncolumn hardop af wat hij zou doen als Geert Wilders voor zijn Amsterdamse deur zou staan, te weten Café De Klepel waar hij werkt. Want “Hoe zou de eigenaar van München Bürgerbräukeller zich achteraf gevoeld hebben, wetend dat zijn zaak een rol speelde in wat zich tussen 1932 en 1945 afspeelde?

Ja,ja een heuse Godwin. Dat Amsterdam een gedoemde stad is, wist de volksschrijver Gerard Reve
al, maar die is dus dood - elf jaar om precies te zijn - en wij maken de verdoemenis nu wel degelijk mee.

Nou meneer Seuren, nu we toch lekker bezig zijn, wil ik ook wel wat zeggen in ‘uw’ Perswijn, want blijkbaar is ’t een en ander u volledig ontgaan. De heer Geert Wilders kán helemaal niet zomaar bij u voor de deur staan, ook al heeft hij nog zo’n trek in een goed glas wijn. De mens en politicus Wilders kan niet gaan en staan waar hij wil omdat zijn naam hoog op een lijst genoteerd staat, samengesteld door terroristen, tevens moslims, die Wilders (en vele anderen, u, blasfemische wijndrinker, uiteindelijk ook, jawel) hun vrijheid van expressie, lees religiekritiek, willen ontnemen door mans leven te benemen. Voorgoed.
Ja, klopt, af en toe verdwijnt er iemand van deze terreurlijst, denk aan Charlie Hebdo…

U roept vervolgens wijndrinkers in uw column op om ‘afstand te nemen van wat niet deugt’ en ‘niet uit woede, angst of haat te stemmen maar vanuit een positieve gedachte’.
Ik ben erg voor positieve gedachtes en daarom raad ik u aan eens een aanvang te maken met de problemen eerlijk en duurzaam (nog gezond ook) te benoemen. Kijken we daarna wie er nu eigenlijk woede, angst en haat veroorzaakt en zelfs geweld gebruikt. Ja, dan zijn de druiven zuur, ik begrijp wel dat u die liever niet drinkt, het vergt namelijk wat moed maar dan komt u er wél achter dat Geert Wilders niet de óórzaak van islamterreur is, maar het gevólg.
Religiekritiek moet wel degelijk kunnen in een vrij land, tenzij u natuurlijk al gecapituleerd heeft maar dan kunt u altijd nog een wijnbar in ’n bevriend islamitisch land beginnen toch? O, wacht.

Heus, die Gedanken sind frei, en van mijn part hangt u in uw veilige Klepeltje avond na avond de held uit door uw wijngasten te waarschuwen voor ’t grote gevaar Geert Wilders en scheldt u de door islamitische terroristen bedreigde politicus en z’n aanhangers compleet Godwinnelijk verrot. Doet u dat maar, ik hoef er tenslotte niet te komen, maar ik wil wel graag in een vaktijdschrift als Perswijn, waar ik acht euro vijfennegentig voor heb neer moeten tellen, gevrijwaard blijven van uw zeer aanmatigende politiek correcte praatjes die op geen enkel feit gebaseerd zijn. Die hoef ik, wijntijger in wording, niet te slikken, zo ver zijn we nog lang niet, en als ’t aan mij ligt, komt dat moment er nooit.
Tot zover mijn bindend advies. Ik zeg, cheers!

13 opmerkingen:

 1. Wellicht gooide hij in zijn betere jaren vanop de blauwe brug stenen naar de politie

  De links conservatief weet dat zijn wereld aan het veranderen is.
  Vandaar de paniek.
  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sirik 20:11

  Een geestig commentaar, Sirik. Ge verwijst naar de slag om de Blauwbrug in 1980. A.F.Th. van der Heiden schreef daaromtrent een roman.

  Jéhan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Marokkaanse Elou Akhiat werd vanwege haar wijnbar in Rotterdam bedreigd.
  Door PVV-ers?
  Nee, door moslims.

  De Marokkaanse PvdA-politici Marcouch en Aboutaleb werden ook bedreigd.
  Door PVV-ers?
  Nee, door moslims.

  De Marokkaanse kamervoorzitster Arib zei in TV programma "de halve maan" dat Wilders een goede collega is, met wie ze al 18 jaar goed samenwerkt. De laven van JANK daarentegen (Erdogans balzakjes Kuzu en Özturk) vallen haar regelmatig persoonlijk aan. Ook op sociale media spelen zij regelmatig op de persoon; Azarkan bijvoorbeeld noemt politici die uitkeringsfraude willen tegengaan "joden", een buitengewoon grof scheldwoord in de islamitische cultuur.

  Beste meneer Seuren.
  Wordt het geen tijd om de kudde olifanten in de porseleinkast te herkennen, en te durven benoemen?
  In plaats van af te blijven geven op de boodschappers?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. " De geblondeerde personificatie van angst en haat", schrijft Seuren, doelende op Wilders uiteraard. En met hem nagenoeg elke man en vrouw die dagelijks een podium heeft bij de traditionele media. De krankzinnige ironie is echter dat Wilders nog nooit heeft aangezet tot geweld. Hij waarschuwt voor de islamitische ideologie die voortwoekert als een onbehandelbare maligniteit. Die je met alle democratische middelen dient te bestrijden. Daarom is onder andere het woord " islamofobie" ook zo een griezelige uitvinding van (islamo)-facisten. Het zegt tegen mensen die niet zoveel zin hebben in de middeleeuwen; u bent fobisch, u bent ziek, u heeft een aandoening. En u bent ziek door " populisten" als Wilders, Le Pen en dergelijke. En meneer Seuren; laat ons maar eens zien hoe geweldig verrijkend en verbinden de islam is door in een islamitisch land een glas wijn te drinken in een christelijk of boeddistisch gebedshuis, hand in hand met een mannelijke vriend van u. En nodig van te voren de lokale autoriteiten en bevolking even uit. Proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Egon 13:56

  Beste Egon,

  Een mooi, vlammend betoog. U bezigt de term "islamo-fascisten". Daar moeten wij vanaf, van de term "fascist" als scheldwoord. Zeg liever: islamo-bolsjewieken. In de jaren '70 en '80 waren de meeste Turken en Moghrebijnen bolsjewiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Jëhan, (wat een mooie naam),

  dank u voor uw vriendelijke reactie. Ja, bolsjewieken is wellicht een treffender begrip dan facist in dit geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Egon 17:28

  Het is eigenlijk Jéhan, pikardisch voor Jean.
  Men gebruikt te vaak "fascist" als scheldwoord volgens de richtlijnen van de Moskovieten in de tijd van de Sovjet-Unie. In Nederland en in andere landen lopen nog te veel nostalgiekers naar de tijd van de grrote socialistische Sovjet-Unie. Het land van Lenin, Stalin, Kroe-kroe en Brezjnev. Op primitieve geesten heeft het bolsjewisme een geweldige aantrekkinkskracht. De muzelmaanse bevolking van de Sovjet-Unie ging zonder probleem over op het marxisme na de oktober-revolutie van 1917.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaat harstikke goed !
  alles gaat goed.
  economie ?
  P r i m a !
  Dit jaar hebben de centrale banken ECB, BOJ voor zo'n 1$ triljoen aan fincieele spulletjes gekocht !
  Dus de staat geeft obligaties uit.... die vervolgens weer opgekocht worden door klaas Knots en zijn trawanten.
  Vestzak, broekzak
  Dat is op jaarbasis: 3.600.000.000.000
  peanuts
  succes is een keuze !

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom is Geert Wilders zo populair, zelfs bij Moghrebijnen en Surinamerts. Hij is een popster. En bij een popster hoort een lied. Ik stel voor om het Wilhelmus af te schaffen en daarvoor in de plaats te stellen Alejandro van Lady Gaga.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu we toch bezig zijn: schaft af de herdenking van 4 mei en stelt in de plaats de herdenking van de val van Constantinopel in mei 1453.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen