Medeplichtig

“Complicit.” Zo noemt Heather Heying mensen die de QR-code gebruiken. Ze zei dat onlangs in de DarkHorse Podcast die ze samen met haar man Bret Weinstein presenteert. Beiden zijn evolutiebiologen en Amerikanen.

Medeplichtig dus. 

Dat is nogal wat maar ik zie dat precies als zij en ‘t is DE vraag die me blijft bezighouden. Hoe moet je mensen zien die volledig meegaan in een leugenachtig narratief dat discrimineert en anderen, mensen met wie ze nog niet zo lang geleden omgingen, uitsluit? 

Medeplichtigen die weten wat ze doen want ze moeten de QR-code laten zien wanneer ze naar ‘n evenement gaan bijvoorbeeld. Zij weten dat anderen niet meer naar datzelfde evenement kunnen gaan. 

Zij weten!

Heathers man, Bret Weinstein, was er ‘n fractie minder uitgesproken over. Misschien vond hij het woord ‘medeplichtig’ iets te sterk en ‘t zou me niet verbazen als Geliefde het woord ‘medeplichtig’ evenmin zou gebruiken.

Goed, je kunt wat nuances aanbrengen. 

Zo ging vriend R. lekker uit eten in een restaurant waar we twee jaar terug ook wel samen kwamen. Hij had er heerlijk gegeten, meldde hij mij telefonisch. Hij stond er geen seconde bij stil hoe dat zou overkomen. Hij vond deze nieuwe situatie doodnormaal. Hij had enorm van z’n privilege genoten, ookal noemt hij het zelf niet zo natuurlijk. Hij had en heeft geen idee. 

Is dit om te lachen?

Dat zijn privilege niet veel later van hem werd afgenomen, heeft bij hem niks losgemaakt en al helemaal geen alarmbellen doen afgaan. Ik geloof eerder dat hij mij en Geliefde de schuld zou geven dat de restaurants weer dicht moesten dan dat hij zich werkelijk zou verdiepen in wat er gaande is. 

Het is te genant om er op te reageren en dat deed ik dan ook niet.

Waar is zijn morele kompas gebleven? Of bezat hij ‘t nooit maar viel het in vredestijd minder op?

“Neem die prik ook Annelies, dan ben je onderdeel van de oplossing.” 

Doe niet zo moeilijk. 

Dat niveau.

Ander geval.

80-jarige kennis vertelde afgelopen herfst in een ‘zoom-meeting’ dat ze naar ‘n concert was geweest en dat ze bij het tonen van haar QR-code heel kort aan ons had gedacht… Het voelde toch wat vreemd, wetende dat wij, muziekliefhebbers door wie ze weleens uitgenodigd werd naar ‘n concert te gaan, dit privilege ontberen.

Het heeft haar er nooit echt van weerhouden naar dat concert te gaan. 

Niets meer gehoord toen ook haar dat privilege werd afgenomen. Ze ondergaat dat lijdzaam maar van haar dochter E. (bewust ongeprikt) hoorden we dat ze dit jaar alweer naar de film en uit eten was geweest met haar andere volgzame want geprikte dochters. 

Zowel R. als die bejaarde kennis volgt louter de oude media en die houden hun voor dat het ‘t juiste te doen is.

Maar toch. 

Ze weten.

Als je ze vertelt dat je hebt gelezen dat er veel oversterfte is sinds er ‘gevaccineerd’ is, reageert de een, “waar staat dat dan?” De ander noemt de vrije media steevast complotdenkers of gekken.

Allemaal uitgekomen waarheden inmiddels maar wakker worden, ho maar. 

Opvallend is ook dat geen van de QR-mensen en ‘vaccinados’ wil praten over wat er gaande is, niet eens over wat ze dEnken dat er gaande is. 

Ik vraag me oprecht af hoe deze mensen te zien, hoe (en of) met hen om te gaan, nu en als het leugenachtige tegen de mensheid gerichte narratief valt. Als het valt…

Gaan ze het ooit zien? Willen ze het ooit zien? 

Ik vrees van niet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten