Hizbollah betrokken bij nieuwe poging blokkade van Gaza te doorbreken


Goed ingelichte kringen in Israel en Libanon melden vandaag dat aanstaand weekend een nieuwe poging zal worden ondernomen om door de Israelische maritieme blokkade voor de kust van Gaza te breken.

Twee schepen zullen op vrijdag vanuit Libanon richting Gaza vertrekken.

De “Free Palestine” beweging en de onbekende beweging “Reporters without limits” zijn de drijvende krachten achter dit konvooi.

Op het ene schip zullen 50 journalisten en 20 “activisten” meevaren. De organisatie van de andere boot - een “alleen voor vrouwen” schip – is in handen van Samir Shark el-Hadj de eerste vrouw van Hizbollah ’s voormalige hoofd van binnenlandse veiligheid Ali El-Hadj.

In een interview op El Alam (Iraanse TV) bedreigde Samir Shark El Hadj Israel en zei dat indien Israel de boten probeert te stoppen de IDF soldaten zullen worden aangevallen.

Het is de eerste keer dat Hizbollah betrokken is bij de organisatie van een konvooi om de blokkade voor de kust van Gaza te doorbreken. Hizbollah leider Nasrallah verklaarde eerder dat Free Palestine door Hizbollah geholpen zou worden. Twee dagen daarna rapporteerde de Libanese zakenman Yasser Kashlak van de Free Palestine beweging dat de financiering van het konvooi rond was.

Dit konvooi zal Israel voor een groot dilemma plaatsen. De schepen komen uit een vijandelijk land, wat officieel met het Turkse konvooi niet het geval was.

Een gewelddadige confrontatie op zee met dit konvooi of met de schepen die Iran volgende week wil sturen, zal gemakkelijk kunnen uitgroeien tot een groter conflict met Hamas, Hizbollah en Iran.

Missing Peace

Team Jeruzalem

8 opmerkingen:

 1. Nou, shocking zeg. Is toch logisch dat verzetsstrijders dit soort zaken steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Protesten en demonstraties van moslims zullen (weer) uitblijven tegen moslims die moslims grootschalig verdrijven en vermoorden (1/2 miljoen op de vlucht), die moslims zeggen 'de Kiergese moslims'/whatever hun naam - 'zijn honden die niet thuis horen onder ons'(!)

  Moslims zijn grootmeesters in huichelen, terwijl zij vergeten hun grootste hand in eigen boezem te steken - waarin moslims als massa-moordenaars van moslims

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Israël heeft vandaag al gewaarschuwd dat het deze nog fnuikender provocatieve konvooien zal beschouwen als scheepsverkeer uit vijandige naties, het "doorbreken" van de blokkade daarmee gelijkstellend aan "een daad van oorlog" (http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=178617). Dit is een significant verschil met de vorige plezierjachtjes. Uiteraard zal er straks weer luidkeels "Zullie begonnen eerst!" gekermd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is al een groot conflict. Ik zou schoten voor de boeg geven, daarna bombarderen.
  Natuurlijk eerst waarschuwen voor de vorm.
  Ik zou ze niet uit het water halen. Niemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah... kunnen we eindelijk beroepsfantast Conny Mus aanpakken. Ik neem aan dat ie op het journalisten schip zit, evenals Anja Meulendinges

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een vredesplan voor het Midden Oosten dat werkt en afdoende is. Voor nu en voor eeuwig. Het is erg simpel, de islamieten willen de joden de zee indrijven. Hieruit volgt dat de islamieten onredelijke eisen hebben. Deze eisen worden daarom niet ingewilligd. Er moet aan de eisen worden gesleuteld, de reden waarom deze eisen voor vrede worden gesteld zijn eenvoudig. De islam leert de moslims dat de joden uitgeroeid moeten worden. Dit is volkerenmoord, dat is niet toegestaan, daarom moet de islam worden ontmanteld en worden beëindigd.
  Zodra elke moslim zijn verachtelijke en onmenselijke geloof heeft afgezworen kan het vrede worden in het Middel Oosten, eerder niet. Al het gepraat over een routeplan naar de vrede is onzin, omdat het geen rekening houdt met de realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen