klacht stadsdeel de Baarsjes over hoeiboei.web-log.nl


Op 31 januari 2008 ontving de webmaster van hoeiboei.web-log.nl de volgende email van web-log.nl :

We hebben een klacht gekregen van stadsdeel de baarsjes over je weblog. Er worden op een tweetal plaatsen persoonsgegevens van 'Enver Varisli' gepubliceerd. Nu daar expliciet bezwaar tegen is gemaakt, is dit in strijd met de relevante privacywetgeving. Zie voor meer informatie en toelichting:
http://www.cbpweb.nl/downloads_rs/rs_persoonsgegevens_op_internet.pdf

We willen je daarom vragen binnen 24 uur van de volgende twee pagina's de zaken die in strijd zijn met de wetgeving te verwijderen. Als je hieraan geen gehoor geeft, dan zijn we verplicht je weblog tijdelijk voor publieke toegang te sluiten.

hoeiboei
1
hoeiboei 2

Vriendelijke groet,
Weblog Support

Het antwoord op dit bericht volgt hier (31.1.2008 in de namiddag):

Beste Weblog Support,

De betreffende teksten/pagina's uit 2006 hebben we bekeken. We zien echter geen reden waarom de naam van 'Enver Varisli' niet genoemd mag worden. Varisli was destijds werkzaam bij het 'meldpunt moslimdiscriminatie' en in dat kader is het volgens ons logisch dat zijn naam is genoemd.

In het document privacy wetgeving waarna jullie verwijzen hebben we evenmin argumenten ontdekt die hier van toepassing zijn en waarom Varisli dus niet bij naam genoemd mag worden.

Daarom willen wij graag het expliciete bezwaar weten waarom Varisli een beroep doet op de privacy wetgeving. Als dit overtuigend bewijs bevat van enige overtreding dan zijn wij uiteraard bereid aan het verzoek tot wijziging mee te werken.

Wij nemen aan, gezien de inhoud van jullie email, dat jullie ons ook precies kunnen aangeven waar de privacy wetgeving wordt geschonden met betrekking tot de persoon Varisli op de pagina's waarnaar verwezen wordt? Wij stellen het op prijs als jullie ons dit zouden willen toelichten.

Nogmaals, er zijn geen persoonlijke gegevens van Varisli op HoeiBoei vermeld: geen adres, geen leeftijd, geen bankgegevens, etc...

De 24 uurs termijn die jullie stellen is krap. Zouden jullie de door ons gevraagde zaken dan graag per omgaande willen toesturen? Dan hebben wij ook nog even tijd.
Als dat niet mogelijk is, vragen wij bij deze al uitstel aan van deze 24 uur. Graag dat nu al meenemen.

Vriendelijke groet,

webmasters hoeiboei.web-log.nl

Om 23.45 uur (31.1.2008) kwam de reactie van web-log.nl

Beste,

Ons eerdere verzoek was voldoende helder en de termijn is ruim genoeg. Van uitstel kan dan ook geen sprake zijn. Het is verder dan ook geen punt van discussie en de termijn blijft hoe dan ook gelden.

Slechts als toelichting: in tegenstelling tot je beweert, worden er wél persoonsgegevens gepubliceerd. Zie definitie: "elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon". Zijn naam alleen al zou daaronder vallen, want "het bekendste direct identificerende gegeven is de combinatie van voor- en achternaam."

Vriendelijke groet,
Weblog Support

Het gaat om de onderstaande artikelen/reacties:


Tekst 1: Jip en Janneke bericht 14 februari 2006

Nova wordt voor de rechter gedaagd door de Al Soenna moskee uit Den Haag en nog twee andere moskeeën vanwege de uitzending van afgelopen vrijdag (10 februari). De toon en de inhoud van de uitzending stonden de moskee niet aan. De islam werd niet met genoeg respect behandeld. De Deense spotprenten hadden daar dit keer niets mee te maken.

De Amsterdamse Al Tawheed moskee heeft aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Geert Wilders wegens godslastering. Aanleiding vormen de Deense spotprenten die Wilders op zijn website plaatste om de Denen te steunen en om pal te staan voor de vrijheid van
meningsuiting. Het bestuur van de moskee is "bijzonder gekwetst, gegriefd en hoogst beledigd door deze actie."

Dit jaar wordt het niet meer getolereerd om tijdens Carnaval te spotten met de profeet. Er zal streng op worden gecontroleerd.

De heer Enver Varisli van het Amsterdamse Meldpunt moslimdiscriminatie (moslims zijn geen gewone mensen, vandaar dat ze een speciaal eigen discriminatiemeldpunt nodig hebben, als het bevalt, zullen er in het hele land moslimdiscriminatiemeldpunten verrijzen. Donner betaalt.) stuurde 11 februari jl. aan tekenaar Gregorius Nekschot de volgende email:


"Uit onderzoek blijkt dat uw bedrijf activedomain.nl de website
http://www.gregoriusnekschot.nl host. De genoemde website bevat naar onze mening een aantal discriminerende, beledigende en tot haat aanzettende afbeeldingen die mogelijk strafbaar zijn volgens art. 137 lid c t/m e Wetboek van Strafrecht. Wij verzoeken u voor maandag 13 februari 2006 12:00 uur de afbeeldingen waarvan de url's hieronder zijn bijgevoegd, te verwijderen danwel te blokkeren"

Nekschot plaatste vervolgens de volgende spotprent, ik bedoel tekst over de gewraakte spotprenten:
Dat bleek niet de bedoeling of niet afdoende te zijn. Maandag 13 februari jl. ontving Nekschot wederom een email van het Meldpunt moslimdiscriminatie. Dit keer betrof het een verzoek om de 'censuurbordjes' te verwijderen. Immers, in de eerste email van het meldpunt ging het om een verzoek de prenten te verwijderen en geen poging tot censuur! Inmiddels is meneer Enver Varisli van de zaak gehaald. Gregorius heeft nu met een zekere Jaap Teeuwissen, projectleider van het Meldpunt moslimdiscriminatie te maken.

Gregorius Nekschot heeft nu een 'goedgekeurd door het moslimdiscrminatiemeldpunt'-sticker vervaardigd. Moslims mogen deze cartoons nu ook bekijken zonder het risico gekwetst, beledigd of diep gegriefd te geraken.


Gaat de Europese Unie straks Nederland (het meest seculiere land?) in z'n geheel aanklagen? Wat doen we toch verkeerd?

demonstratie vrijheid van meningsuiting
Oproep tot demonstratie, bron en voor meer informatie: Michiel en Jessie Mans: http://nekklachten.web-log.nl/log/4920629
"Een ieder die pal wil staan vóór de vrijheid van meningsuiting gaat naar de Dam op zaterdag 25 februari om 13.00 uur. Op 25 februari vond eerder een demonstratie plaats. De staking. Deze vond plaats op 25 (en 26) februari 1941. Ik hoef niet uit te leggen waar dat om ging.

De Dam, de vrijheidsplaats bij uitstek, werd 11 februari gebruikt om te protesteren tegen delen van de vrijheid van meningsuiting. Dat mag, ook dat kan in een samenleving waar deze vrijheid een groot goed is. Het is aan hen die deze vrijheid niet ingeperkt willen zien, dat duidelijk te tonen zaterdag 25 februari. Zonder krachtig tegengeluid is anders de eerste stap op weg naar het verlies van meer dan have en goed gezet...

Zegt het voort..."

Geplaatst op 14 februari 2006 om 18:57 in J & J nieuws | Permanente link

Tekst 2 is niet relevant, blijkbaar gaat het om de volgende 2 lezersreacties:

reactie 1:
Jezus mina, dit kan niet ! Ene Enver Varisli denkt even de dienst hier uit te maken. Dat moet toch via de rechter?
Nekschot geef eens uitleg. Is het een grap?


Geplaatst door: Lia | 13 februari 2006 om 13:45

Reactie 2:
Ik heb gebeld met het moslimdiscriminatiemeldpunt.
Het meldpunt heeft het verzoek gedaan om ze te verwijderen maar de Provider of Nekschot zelf heeft deze melding erop gezet.


Geplaatst door: Lia | 13 februari 2006 om 14:17

29 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enver Varisli doet op 2 december 2006 het woord als medewerker van De Baarsjes in een artikel in Elsevier. Hij kan zich dus niet verschuilen achter het argument dat zijn naam er niet toe doet.
  Onbeschoft trouwens van weblog om anoniem bevelen uit te vaardigen. Het lijkt wel Big Brother, maar dan het echte van George Orwell.
  Merkwaardig dat een stadsdeel zich hiervoor leent. Maar in het door de PvdA geregeerde Amsterdam hoef je je nergens meer over te verbazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een bizar gedoe, want het is mij totaal niet duidelijk op basis waarvan deze man niet genoemd mag worden. In principe niet toegeven aan die belachelijke eis en als die stukken hier worden verwijderd dan worden ze gewoon overal elders op het internet gepost en geplaatst en dan kunnen ze tientallen websites aanschrijven. Wie denkt die Enver Varisli wel niet wie hij is om censuur te eisen en waarom mag er niet gezegd worden dat hij van dat moslim-discriminatie-meldpunt is en daarmee de vrijheid van meningsuiting wil bestrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben zojuist opgeroepen om web-log.nl te bestoken met klachtenmails. Dit is absurd! Nog even en we worden allemaal monddood gemaakt, dit kan en mag niet gebeuren. SIOE Nederland steunt Hoeiboei volledig en als wij op een andere manier iets kunnen betekenen, we horen het graag!

  We wensen jullie heel veel sterkte en doorgaan hoor!

  Groeten van Martin en Monique
  SIOE Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij valt dit gewoon onder vrije nieuwsgaring. Een grondrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wie niet tegen nederland kan, zou eens heel snel op zoek moeten gaan naar een plek op deze planeet waar men het wel naar de zin kan hebben.
  Wij laten ons door dit soort onaangepaste vreemdelingen echter niet en nooit ons recht op vrije meningsuiting afnemen.
  Het stadsdeel Baarsjes ligt toch niet achter het voormalige IJzeren Gordijn?
  Of willen ze daar graag één hebben?
  Kappen met die onzin en wel meteen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als het een nieuwsfeit betreft, mag een naam best wel genoemd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben werkzaam in stadsdeel `de Baarsjes` en dit mag ik eigenlijk niet openbaar zeggen maar ik doe het toch.
  Na nadrukkelijk advies van haar directe baas wil men kosste wat kost alle negatieve publiciteit omtrent haar denkwijzen voorkomen daar er grote angst is dat zij door deze, alsmede andere uitspraken in het nabije verleden, op non_actief zal worden gezet net als de twee allochtone dames die een radicale petitie al dan niet ondertekenden en dit vervolgens in de media ontkenden. En reagerend op de comment dat alleen een naam al privacyschending is is volledige lariekoek volgens het Nederlandse recht!!! Dan zou men over elk persoon op aarde telkens toestemming moeten vragen voor het noemen van diens naam. Misschien wishfull thinking van de christenadepten onder ons die graag het gewone volk onder de duim wil houden op alle slinkse wijzen. Ze vergeten alleen dat onze intelligentie danig word onderschat en ver over die van de moedercomplxe mannetjes reikt, maar de volharder wint word er gedacht en is vaak ook nog eens zo.. Afijn dit moest er uit . meneer Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik denk dat het bericht over Enver Varisli van "anoniem" 1 feb 18.20 uur een fake-bericht is.
  Miep

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat kan de PvdA getriggerd hebben om dit opeens te doen? De gedachtepolitie slaat steeds vaker toe...
  Heb ook even een verwijzing op DutchConcerns gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geen Stijl gaat er ook op in

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/1184541.html

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Haar naam, "Enver Varisli", is openbaar. Dan had ze maar niet voor de overheid moeten gaan werken. (wet openbaarheid van bestuur)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik denk dat een correctie met de voeten de Partij van de Arbeid verhelderen kan dat het zich bigbrotherend middels censuur en newspeak op een heilloze weg begeeft.

  Uitstekend dat steeds meer mensen in de gaten krijgen op welke wijze de rode octopus jarenlang politieke legitimiteit op gemeenschapskosten wist te verwerven. Nu de toverwoorden subsidieverdeling en mediapoortwachter beginnen uit te werken komt er goed zicht op wat de partij in jaren nu eigenlijk bereikt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat zal Enver er de pest in hebben.

  BeantwoordenVerwijderen