De voorraadkast

Ruud Lubbers is uit de kelder gehaald.

De CDA-informateur zal in feite hetzelfde gaan proberen wat de anderen niet is gelukt: de onwillige, halsstarrige Maxime en Job bereidwillig krijgen. Het zou een mooi succes zijn voor mijn stadsgenoot, die zich door zijn echtgenote naar Den Haag liet rijden.

Daarover werd volop getwitterd.

Onzin.

Ik kwam in de jaren zeventig nogal eens bij de familie in de Essenlaan. We waren lid van Leonidas, waar Ria en ik de dameselftallencommissie leiden.
Ruud was toen minister van Economische Zaken en speelde bij de Veteranen. Het grootste voordeel van dat ambt vond Ria de auto met chauffeur.
Hij was een matige hockeyer, maar kwam trouw wanneer ze thuis speelden. De ambtsauto stond hem met draaiende motor op te wachten als het laatste fluitsignaal klonk.

Ruud was en is een brokkenpiloot. Hij kan gewoon niet autorijden.
Hij zal voor zijn klusjes her en der wel een chauffeur verlangen - maar eigenlijk rijdt Ria altijd.

De koningin heeft weer een blik "wijze heren" opengetrokken. Nadat Rosenthal, Tjeenk Willink en Wallage onsuccevol waren heeft zij haar favoriet Ruud Lubbers van de plank gehaald.

Het lekkerste voor het laatst.

Ellen ten Bruggencate

Surf ook eens naar VERT-EL-SELS.

2 opmerkingen:

  1. Het lekkerst voor het laatst?

    Wat valt er van Lubbers te verwachten? Paarsplus komt er toch niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de taak van Lubbers is en dat samen met de andere partijen om de pvv op een "elegante" manier uit te sluiten, dus wat minder opvallend als eerder de bedoeling was.

    BeantwoordenVerwijderen