Interview - Heette ik maar Fatima (2)


Interviewer: Je column 'Heette ik maar Fatima' heeft nogal wat reacties opgeleverd. Vind je dat vervelend?

Annelies: Het is heel prettig dat zo veel mensen mijn column hebben gezíen. Bijzonder al die aandacht voor 'n column waarin allochtoon zijn eens positief wordt belicht. Een onderwerp waar weinig over geschreven wordt.

I: Ondertussen word je ('onderhuids) racisme' verweten. Door reageerders maar ook in deze krant door Umar Mirza.

A: Merkwaardig, niet? Iedereen kan 't in NL behoorlijk goed hebben. Waarom mag ik dat niet vinden, wat is daar racistisch aan? We kunnen natuurlijk niet allemaal burgemeester van Rotterdam worden maar kom er bij mij niet mee aan dat allochtonen het per definitie slecht hebben. Ze kunnen meegenieten van de voordelen die onze bijzondere verzorgingsstaat biedt. En welk bedrijf wil er nou geen volledig geïntegreerde Fatima in dienst hebben? Ik denk dat Metro er ook minstens één heeft. Vreemde vogel hoor, die Umar Mirza. Bang voor internationale student te worden aangezien. Ik vraag me af wat daar zo erg aan is maar Mirza weet zich dan al gediscrimineerd! In het (NTR) teevee-programma 'Mijn moskee is top' mocht hij de sanitaire voorzieningen in geloofshuizen uitgebreid onderzoeken… Weet je, allochtonen hoor ik maar al te vaak hun vrijheden hier gebruiken om
meer religie te promoten, terwijl je er zo veel meer mee kunt.

I: Jij bent dus van mening dat Fatima's niet worden gediscrimineerd?

A: Domme, botte discriminatie is helaas onuitroeibaar en gaat echt alle kanten op, maar nogmaals, bekijk het eens van de positieve kant. Als je in NL geboren bent, is er geen enkele reden om je door wie dan ook een slachtofferrol te laten aanpraten. In tegenstelling tot veel autochtonen, weiger ik allochtonen anders te zien of te behandelen vanwege een huidskleur, afkomst of wat dan ook.

I: Maar allochtonen hébben het toch moeilijker dan autochtonen?

A: Tja, je moet 't jezelf natuurlijk niet onnodig moeilijk maken. Als je hier allerlei achterhaalde ideeën of gewoontes introduceert of erger, aan anderen wil opdringen dan wordt dat weliswaar door velen, maar zeker niet door iedereen op prijs gesteld. Dat kritiek hierop gelijk staat aan discriminatie is helaas een wijdverbreid idee waar niet tegen op te boksen valt.

I: Alles goed en wel, maar ga je niet wat ver door te stellen dat allochtonen hier positíef gediscrimineerd worden? Voorbeelden?

A: Als je positieve discriminatie eens bekijkt als 'we houden heel veel rekening met hen' dan slaat de wijzer opeens enorm positief uit. Ik zou willen zeggen: Heette ik maar Fatima, ja Fatima Elatik dan kon ik ondanks bewezen fouten, dankzij de PvdA en met een vrijwillig gedragen symbool van onderdrukking op m'n hoofd misschien wel burgemeester van Amsterdam worden en, naar eigen zeggen, tóch boven de groepen staan. Begrijp je?

11 opmerkingen:

 1. Wat een gejank, typische blanke westerling met gebrek aan verplaatsen in anderen(en zelf ben ik ook een blanke westerling). Kortzichtigheid ten top, pvv-verontwaardiging, bah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag typische westerse zelfhater. Heeft u ook nog argumenten?

   Verwijderen
  2. Geeft deze meneer (m/v) nog een reactie, of is het gewoon een troll?

   Verwijderen
 2. Prima stuk, hoor, Annelies.

  ==En welk bedrijf wil er nou geen volledig geïntegreerde Fatima in dienst hebben? ==

  Ja, die zijn zo braaf als de gereformeerden die je aan aantal jaren geleden (en nu ook nog) trof in een organisaties. Die heel best de chef(fin) voor klachten wisten te vinden voor het onderling met collegae op proberen te lossen...........Hoe heette dat ook al weer?Achterbaks?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze staan allemaal op om te reageren op je stuk zie ik en voelen zich heel goede mensen hierdoor maar het punt is dat je ook hoort dat die kinderen van allochtonen nooit met onze kinderen en andere buurkinderen mogen spelen. Maar dat mag je niet zeggen. Je mag niks zeggen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben links ook nog.. maar ik word niet goed van die hypocrisie van links, het is NIET okay mensen, met de integratie. Dat erkennen maakt van mij nog geen rascist verdorie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ik ben links ook nog". Wees er maar trots op! En probeer uw Nederlands eens een beetje op te poetsen. Zo dat u een normale zin kan schrijven.

   Verwijderen
 5. @ Anoniem Blanke Westerling

  Last van zelfhaat, of de Linkse Kerk, of cultuurrelativisme, of anonieme bekeerling tot islam, of 'taqiyya' moslim, tot opdoeken van Nederland bedoeld - de hoofddoek. De lachwekkend strak opgedoekte PvdA fundi Fatima Elatiek, oftewel 'Allah feeks', haar Koran-instrueerde weerzin van Israël grof gebekt uitsprak. Nadat Marokkanen recent tegen GW demonstreerden met Koranfascisme op spandoeken in Amsterdam, de IS i Den Haag demo het dak uitging met haat. PvdA lid, en moslima zonder hoofddoek: IS is Zionistisch complot' dat netjes herhaalde, terecht ontslag kreeg.

  Moslims zonder Vrijheid van Religie gegund in Koran en door Mo hammed 'de doodstraf', Marokko met 'de doodstraf voor afvalligen' en 'verbod op christen worden'. De hoofddoek per definities Koran discriminerend en "racistisch", seculier NL, schoffeert, slechts oorlogsverklaring aan christenen en Joden, ook homo's, en Xmoslim vluchtelingen in Angst.

  "De PVV" al rijkelijk gelijk haalde, door 'IS populair in Nederland' volkomen gelijk haalt.

  BeantwoordenVerwijderen