Hoe gaat het?

Hoe gaat het nu met u autochtoon, of is het inmiddels ongewenst dat ik u zo aanspreek? U dan, met slechts één armzalig paspoort, u heb ik op 't oog. Wat ik wil vragen, maakt u nog wel 'ns een praatje met uw buren, bij de koffie-machine op 't werk, of op een verjaardagsfeestje? Gaat dat nog? Spreekt u nog dezelfde taal? Neen, niet dat zij de Nederlandse taal machtig zijn, dat bedoel ik niet, meer dat u nog door één deur met hen kunt, dat u geen schroom voelt wanneer het zo uitkomt uw autochtoonse mening te geven, buren onder elkaar, collega's, vrienden of familie?

Over de aanslagen, lees opofferingen, in Duitsland bijvoorbeeld, of neem de toeristische trekpleister Nice waar u niet zo lang geleden zelf nog geweest bent. Nee, niet over dat 't gruwelijk is wat daar heeft plaatsgevonden, of krankzinnig, maar meer dat u enorm gefrustreerd raakt van hoe er over deze aanslagen op westerse bodem wordt bericht. Dat, hoe veelvuldig en hard er ook ALLAHU AKBAR wordt geschreeuwd, zo'n aanslag nooit iets met de religie de islam te maken schijnt te hebben. Uw verstand wordt dan telkens een beetje verkracht maar daar gaat 't niet eens om. Durft u, o
Nederlandse Nederlander deze krankzinnigheid ook bespreekbaar te maken? Bij die buren, uw vrienden en geliefden, op 't werk?

Ja, ik weet 't wel, we worden met z'n allen almaar ouder en langzaam maar zeker vervangen maar dat wil niet zeggen dat we ons af laten schrijven. U bent niet gek, u bent niet met z'n allen (of weinigen) blind geworden, noch doof. 

Uit u uw verontwaardiging dus wel eens hardop over die malle twee-paspoorten-Turken die weliswaar in Nederland verblijven maar die pal staan voor de dictatoriale leider uit hun land van herkomst? Aan de keukentafel bijvoorbeeld? Of in 't café?

Heeft u het er wel eens met familieleden over dat die islam zo oprukt in Nederland en dat u juist liever minder islam in dit land ziet? Met redenen omkleed natuurlijk en met de allereerbiedigste toon?

Maakt u in het bijzijn van vrienden grapjes waarover u maar wilt? Spot u nog wel eens met religie? 

Zegt u wel eens hardop dat u steeds duidelijker ervaart dat democratie de minst slechte staatsvorm is en dat de Europese Unie (EU) ab-so-luut niet democratisch is?

Legt u uw familieleden graag uit waarom het wellicht niet zo'n goed idee is om grote hoeveelheden vluchtelingen uit islamitische landen op te nemen? Zegt u er wel eens bij dat de vermoorde politicus Pim Fortuijn dat 15 jaar geleden ook al vond?

Kunt u op uw werk uw verbazing uiten over waarom zo veel collega's hun religie op dat werk mogen uitdragen, in kleding en gedrag? Stilteruimtes?!

Geeft u op verjaardagen en andere partijtjes nog openlijk blijk van uw liefde voor kindervriend Zwarte Piet?

Hoe gaat het toch met u autochtoon? Hoe staat u ervoor? Ik hoor of lees zo weinig van u. Heeft u het nog een beetje gezellig in dit land? Werkt u nog in een prettige sfeer? Is het jaarlijkse straatfeest nog steeds gezellig? Lukt het nog om een passende creche en school te vinden voor uw kinderen? Heeft u nog evenveel vrienden als 'vroeger'? Dezelfde? Hoe groot is uw inner circle geworden? en hoe zit het met uw familie, houden ze nog evenveel van u als voordat u blijk gaf nooit meer op de PvdA (of VVD) te zullen stemmen?

43 opmerkingen:

 1. Ik kan op alle gestelde vragen volmondig "ja" antwoorden,maar ik ben dan ook in de gezegende omstandigheid dat ik geen dienstbetrekking heb.Op je werk kun je er niet of nauwelijks voor uit komen dat je op z'n zachts gezegd 'bedenkingen' hebt bij het hedendaagse Nederland en de oprukkende islam en black power. Dan ben je al gauw een racist en homofoob en kun je je verdere carrière wel vergeten.Maar ik voel me niet meer thuis in Nederland en ik vind het gevoerde 'beleid' t.o.v. moslims en asiel-migranten verschrikkelijk. Deze laissez faire houding komt onze samenleving heel duur te staan en ik vrees voor de toekomst van mijn kinderen.Waarom, waarom luistert er niemand naar Wilders, de enige in Den Haag die altijd gelijk heeft of krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In plaats van autochthoon kan men zeggen: stamboom-Nederlander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Unknown 13:58

  "Waarom luistert niemand naar Wilders", zo vraagt u. En wat denkt u van de verkiezingen van 2010? Toen stemden anderhalf miljoen Nederlanders op hem. De Volkskrant schreef: "Nederland telt nu anderhalf miljoen banale racisten. " Zulks bij wijze van toespeling op het gekende werk van Hannah Ahrendt, De banaliteit van het kwaad.
  Volgend jaar zullen twee miljoen "banale racisten" op Wilders stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, ik ben een racist en wie mij dat voor de voeten werpt heeft een probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Topsporter 9:04

  Welke sporten beöefent gij?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn behoorlijk veel hoogopgeleide mensen die sympatiseren met of stemmen op de PVV. Ik ken ze ook. De meesten komen er niet voor uit vanwege het enorme sociale stigma in die kringen. Daarom pleit ik er voor om er juist wél voor uit te komen. Het stigma onder hoogopgeleiden moet eraf.
  Veel hoogopgeleiden komen in hun omgeving nooit iemand tegen die durft uitkomen voor zijn/haar mening over immigratie en islam. Zo blijven ze in hun bubble van goedmensen onder elkaar. De enigen die dit kunnen doorbreken zijn de mensen die zich nu stilhouden. Het moet gewoner worden om de vragen te stellen die Hoeiboei hierboven formuleert.
  De reaguurders en de lezers van Geenstijl zijn het hoogst opgeleid van alle politieke internetforums. (helaas is het mij bekende onderzoek al van enkele jaren terug)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn ervaringen met leeftijdgenoten zijn wisselend. Wat me wel opvalt is dat veel jongeren niet dezelfde zorgen hebben over wat ik gemakshalve maar even de islamisering noem. Ik schrijf dat toe aan het feit dat zij al zijn opgegroeid in een deels reeds enigermate geïslamiseerd Europa. Voor mij en mijn generatiegenoten, met herinneringen aan de periode 1950-1970, toen moslims te onzent nog een zeldzame verschijning waren, ligt het anders. Zo word ik nog wel eens bevangen door verbazing en afgrijzen wanneer ik vaststel dat in sommige wijken bijna iedereen van het vrouwelijk geslacht een hoofddoek draagt. Maar mijn kinderen zijn hier mee opgegroeid en lijken geleerd te hebben dat het ouderwets is om daar moeite mee te hebben. Als mondige moslima's gebedsruimte opeisen in een openbare school, en het progressieve schoolhoofd geeft ze hun zin, dan denk ik "maar het is toch openbaar onderwijs?"; maar de generatie na mij (waartoe ook dat schoolhoofd behoort) kan zich eigenlijk weinig voorstellen bij het hele begrip "openbaar onderwijs" en kent evenmin de historie daarachter, dus die halen hier hun schouders over op.
  Maar daarnaast zie je dan weer wel hoe jonge ouders toch hun uiterste best doen om voor hun kotertjes die passende creche te vinden, en later die passende school, en dat is dan liefst toch een school zonder al te veel kindertjes met noord-afrikaans voorgeslacht. Dus ergens weten ze het wel? Wat je ook bij veel jonge ouders ziet is om in het belang van de eigen kinderen, als het enigszins mogelijk is, naar een betere wijk verhuizen ('betere wijk" wil zeggen; met minder kansen een bepaald vervelend soort allochtonen tegen te komen). Wonderlijkerwijze blijven die jonge ouders dan toch meestal reuze links of groen-links, dus erg pro-vluchtelingen en heel erg tegen islamofobie enz.
  Aan de andere kant ben ik wel eens iemand tegengekomen die actief was binnen Groen-links, maar toch onverbloemd over zijn negatieve ervaringen in het onderwijs aan een bepaald type allochtone leerlingen sprak. Hoe hij e.e.a. met elkaar rijmt en hoe hij zich verhoudt tot zijn groen-linkse omgeving begrijp ik niet zo erg goed, maar het voorbeeld laat wel zien dat niet iedereen die links of groenlinks is tevens blind is voor de realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Kees Rudolf, ik vermoed, dat dat te maken heeft met het feit, dat de mens niet continu in de tegen houding hoe juist ook wil staan, men wil ook rust in het hoofd.Denken vergelijk ik met sport, inspanning-ontspanning.

   Verwijderen
 8. Kees Rudolf 23:05

  Een schoon betoog, Kees Rudolf.
  Gij ontsluiert de schizofrenie van links.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schilderij-kenner Pechthold, nep-democraat, heeft een grandioos voorstel. Leerplicht vanaf 2 jaar voor de kinderen van de modelburger.
  Twee vliegen in één klap. Het vrouwtje heeft dan geen excuus meer om overdag in haar Vinex-schuurtje te vertoeven en kan aan het werk, op naar het glazen plafond. Geëmancipeerd word je op de werkvloer... of je het wil of niet. En de staat controleert of je kind goed opgevoed wordt. Banden doorsnijden met de ouders leidt sneller tot gedwee burgerschap.
  De huidige opvattingen van democratie en grondrechten en opvattingen die in de islam zo krachtig zijn leiden tot toenemende collectiviteit. Dat is het vernietigen van de grondrechten van de burger, het vernietigen van de vrije mens door het vernietigen van individuele verantwoordelijkheid, de motor van de evolutie. Niemand kan nog keuzes maken, dus niemand is iets te verwijten." We hebben dit alles met elkaar zo gewild" en dus lost Grote Broer het voor ons op. Het geweten en intuïtie op een zijspoor.
  Ik stel voor om verplicht onderwijs....euhhh het democratisch verplichten tot het hebben van het recht op onderwijs voor kinderen tot, pak em beet, 13 jaar te veranderen. Niet via de wet, want dat duurt te lang, maar via beleid.
  Elk ouderpaar krijgt alle (gebudgeteerde) kosten per kind voor onderwijs maandelijks cash in handen en de leerplichtambtenaar wordt met vakantie gestuurd.
  Geen vervelende leerlingen of leraren meer. Én... verstandige ouders maken verstandige beslissingen en kiezen verstandige leraren.
  En onverstandige ouders doen iets anders...
  En behoudt het vrouwtje het recht op een aanrecht.
  Wordt het toch nog gezellig.
  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Zegt u er wel eens bij dat de vermoorde politicus Pim Fortuijn dat 15 jaar geleden ook al vond?"

  Ja.
  En soms via "Sinds zes mei kwart voor zes 2002."
  Of
  "Volgens Volkert mag dit niet"


  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://politiek.tpo.nl/2016/08/27/bonusquotes-van-pvv-stemmers-uit-de-tolerante-open-democratie-nederland-anno-2016/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Topsporter 4:41

  Gij beoefent hardlopen en karate. Zulks respecteer ik ten volle.
  De enige lichaamsbeweging dewelke ik beoefen is zwemmen. Maar alleen boite. Een overdekt zwembad verdraag ik niet.

  Met nederlandse groet,

  Jéhan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Interessant was niet zo lang geleden een stuk in de Volkskrant over een oud schoolhoofd, ooit PSP en groenLinks-stemmer, nu, reeds lang gepensioneerd, als gevolg van zijn ervaringen met een zekere categorie van bijzonder leuke leerlingen, PVV-stemmer geworden. (Hij merkte ook op dat je je het als schoolhoofd natuurlijk nooit zou kunnen permitteren om je bekend te maken als PVV-stemmer; daarover gisteren Afshin Ellian in Elsevier)
  Waar het mij hier om gaat is dit: ik denk dat dit geval niet op zichzelf staat. Er zijn meer van oorsprong linkse mensen die ofwel stiekem, ofwel, als het gevaarloos kan, openlijk van links afstand nemen, met name vanwege de houding van de linkse partijen inzake de zogeheten drie i's (islam, immigratie, integratie). Bij een flink deel van de vroegere achterban van de linkse partijen vallen de linkse praatjes over de 3 I's niet goed. Die mensen hebben het moeilijk. En sommigen maken zich los uit dat linkse kamp. Anderen verwerken de verwarring mogelijkerwijs door des te krampachtiger in het linkse denken over de 3 I's te volharden.
  Zelf was ik lange tijd PvdA stemmer, en daar kon ik toentertijd mee voor de dag komen. De aankondiging in 2002 dat ik van plan was Fortuyn te gaan stemmen viel bij familie en kennissen vaak niet goed. Laatst nog ruzie gehad met dikke vrienden toen ik vertelde dat ik uit ergernis over de stupide waarschuwingen tegen het rechtspopulisme en de idiote rechtzaken tegen Wilders heel goed in staat was om uit pissigheid op Wilders te stemmen. O wat waren ze geschokt! (Want ik werd tot dusver door die dikke vrienden voor hoogst beschaafd en genuanceerd gehouden.) Dus ja: alleen al melden dat je overweegt om wellicht op Wilders te stemmen kan een schok geven bij de familie en kennissen; en bij sommigen rep ik er dan maar liever niet over. Anderzijds werd ik laatst nog door een nabij familielid verrast(hoogst beschaafd en hoog opgeleid, neemt u dat van mij aan), die meldde hoogstwaarschijnlijk Wilders te zullen stemmen (was lange tijd...D66!). Dus zou er misschien toch iets aan het schuiven zijn?
  Maar voor zover er iets schuift schuift het wel allemaal verdomd langzaam. Misschien in Nederland ook nog net ietsje langzamer dan bijv. in Frankrijk, omdat er hier nog relatief weinig aanslagen zijn geweest.
  Maar ik verbaas me na iedere aanslag toch ook altijd weer over de volharding bij velen in het linkse islam- en vluchtelingvriendelijke denken. Met wat ik van psychologie en massapsychologie weet lukt het mij niet echt goed om dat fenomeen te duiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zult maar vanaf zes mei 2002 niet op Fortuyn hebben gestemd.
   Dan is het moeilijk toe te geven dat je er al 14 jaar niets van snapt.
   Maar dat is het ergste niet.
   Je hoort in de media dat "we na de economische crisis van 2008 leven."
   Niets is minder waar.
   Er staat ons een zeer, zeer zware financiele, en daarom ook een economische, klap te wachten.
   Iets waar men zelfs bij Hoeiboei, vrijwel geen weet van heeft.
   zo ontzettend ernstig.

   Sirik

   Verwijderen
 14. Kees Rudolf 23:07

  Ook nu , Kees Rudolf, een schoon betoog van uw zijde.
  Het is gans moeilijk om de linkse denktrant met behulp van de psychologie te verklaren.
  Wellicht spelen bewust of onbewust christelijke motieven een rol: hebt uw vijanden lief gelijk u zelve.
  Gij als voormalig sympatizant van de Partij van de Arbeid: Hoe stond gij tegenover de inwijking van meer dan 100.000 Surinamerts in de jaren 1974/5?
  Zulks dankten wij aan Joop de Uyl, een voormalige (?) nationaal-socialist.

  Jéhan  BeantwoordenVerwijderen
 15. Welke achterlijke mongeaul stemt er nu nog op partijen zoals D66,PvdA, VVD,CDA,SP,...
  De Nederlandse regeringen hebben dit mogelijk gemaakt:

  http://www.zerohedge.com/news/2016-09-03/old-europe-versus-new-europe

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik werk in een omgeving waar ik en mijn collega's zo nu en dan een half jaartje te maken krijgen met de religie van de vrede op andere plekken in de wereld. Met beide benen op de grond, met ervaringen over hoe het er werkelijk aan toe gaat kom je dan terug om hoofdschuddend de totale waanzin hier weer in Nederland te aanschouwen. De politici zijn laf, naief, bang, onwetend (hoe kan het nog) of ronduit kwaadaardig te noemen. Ze doen geen jota aan de problemen. Ik heb nog steeds de hoop dat het tij gekeerd kan worden maar dat het op een vreedzame manier kan gaan, heb ik steeds grotere twijfels over. Iedereen stond er bij en keek er naar. Hoelang duurt het nog? Waar blijft het Neuernberg tribunaal 2.0?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De mongeaulen der Tweede Kamer zijn weer eens bij elkaar. De ene nog dommer dan de ander, Fortuyn vergetend. Zo'n 14 jaar alweer vegeteren deze planten, niets geleerd van de professor, enkel zijn dood gevierd, een huppeltje gemaakt, een krijs van vreugde gesmoord en op zijn graf gedanst.

  De islam moet niets hebben van menselijke vindingen, kennis en regels.
  Waar is Hans Jansen als je hem nodig hebt.
  Allah heeft de wereld gemaakt en de wereld is van Allah. Slechts één boek lezen volstaat voor een braaf moslim,en niets is van waarde buiten de koran.
  Dus ook een paspoort.
  Paspoort afpakken omdat het hart ergens vol van is, is van de gekke. Verliefde pubers kunnen u daar over vertellen. Niet de liefde maar de angst voor de grote broer is groot, opgewassen tegen elk 'Wilders'-verbod. "Maak eind aan dubbele nationaliteit", zo klinkt het, maar de islam heeft niets te maken met menselijke vindingen. Als men moslims laat kiezen voor de een of de ander dan spreekt het hart, reeds verkracht door angst.
  Erdogan weet dat een paspoort nooit opgewassen is tegen de islam. Als vroom moslim beziet hij het Nederlands paspoort net zoals het paspoort van Ataturk: Koranisch waardeloos.
  Tussen Allahs Dar el Islam en Dar el Harab staan geen grenspalen.
  Verbod op dubbele nationaliteit of niet, het bezit van een Nederlands paspoort of een Turks....of niet is van geen enkele betekenis.

  Want Allah is groot en de Staten-Generaal der Nederlanden bestaat uit idioten.

  Het kunnen citeren uit de koran is het enige juiste paspoort.


  ++

  Wat voorts erg grappig is, is het dom blondje met onderbuikgevoelens van f'66, Mussolini's secretaresse.
  Mits u protesteert, voor een demente onmogelijk, vervalt uw lichaam automatisch aan de staat, zo stelt zij
  Na uw dood worden uw nabestaanden onteigend van uw lijk. "Niets buiten de staat" zo klinkt het bij f'66. b'66... de bodysnatchers.
  Terwijl het verkopen van uw organen, uw eigendom, tegen een redelijke prijs als imoreel wordt beschouwd. ( Een warm lijk is goed voor tienduizenden euro's)
  Verkoop en aankoop zijn zaken tussen burgers onderling. Daar is geen enkel publiek belang te vinden. Als u uw auto verkoopt of u koopt een kilo prei, heeft de staat daar niets over mede te delen.
  Wel als het uw organen betreft, dankzij f'66 en een verlate treinreiziger.

  Deze ontwikkeling gebeurt in een tijd waarin diverse staten voorbereidingen maken om jonge kinderen, (als je achttien bent, ben je jong en niet volwassen) naar het slagveld te sturen. Niet ter bescherming van de gemeenschap, want men is niet bang voor poetin, maar vanwege NATO-belangen.
  DUS

  Wat is het meest bedreigend ? De islam of de Nederlandse staat ?

  Tijd voor referenda !

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een uitstekend artikel. Een mooie schets van het hedendaagse, verpieterde Nederland. Iedere dag wordt Nederland minder Nederlands. Het verval gaat maar door. Onze cultuur, geschiedenis, taal en levens zijn allemaal niet belangrijk meer en kunnen bij het grofvuil volgens de meeste partijen. Je hoort je tegenwoordig te schamen dat je Nederlander (of blank) bent. Alle aandacht gaat naar "arme" of "achtergestelde", of nog erger "gediscrimineerde" medelanders. Hun cultuur moet beschermd worden tegen de boze autochtoon. Hun belangen gaan altijd voor die van ons. De wereld is gek geworden.
  Zelf ben ik ook links geweest (SP) maar ben daar lang geleden van af gestapt. Niet eens omdat ik zelf zo erg van mening ben veranderd, maar omdat de linkse politiek de Nederlander verraden heeft. Dat is onverteerbaar en daarom schaam ik me absoluut niet dat ik nu op de PVV stem, al kan ik er niet mee te koop lopen zonder consequenties. Ik heb in mijn ogen geen keus want ik vecht voor mijn overleving! Daar passen weinig nuanceringen meer bij. Daar is het nu te laat voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ekster 14:31

  Mooi geschreven, Ekster.
  We leven in een tijd van de ommunting van alle waarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. PEGIDA-DEMONSTRATIE
  Zondag 9 oktober 14:00 Koekamp Den Haag
  Op de hoek van het Malieveld schuin tegenover Centraal Station
  http://pegidanederland.com/as-demonstratie/default.html

  BeantwoordenVerwijderen


 21. Het is laat dusss: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/10/keine-jobs-italiener-verlassen-in-scharen-ihr-land/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De grootste islamiseerder van de Nederlandse bevolking is niet de VN. De grootste bedreiging komt niet vanuit de moskee maar vanachter het bureau.
  De nederlandse staat, de grootste islamiseerder, de grootste bedreiging van onze welvaart onze vrijheid.
  Islam betekent 'onderwerpen' en dat doet Dorknoper erg goed. En die malloten der Tweede Kamer.. enz. ? Verkeren in volledige onwetendheid. Suf, Leeg, incompetent, ambitieloos.

  "..... in the post, Questioning Hillary’s Health is Not Conspiracy Theory:
  As I look at the landscape in 2016 to-date, I observe emergent signs that alternative media is finally beginning to take over from the legacy mainstream media when it comes to impact and influence. The mainstream media (unlike with John McCain in 2008), had decided that Hillary Clinton’s health was not an issue and chose not to pursue it. Many in the alternative media world took a different position, and due to mainstream media’s failure to inform the American public for decades, the alternative media drove that issue to the top of the news cycle. That’s power.
  This is an incredibly big deal, and the mainstream media intuitively knows what it means. It means a total loss of legitimacy, prestige and power. All of which is well deserved of course.
  So here’s the bottom line. 2016 represents the true beginning of what I would call the Media Wars. Alternative media is now capable of driving the news cycle. Mainstream media now has no choice but to fight back, and fight back it will. It will fight back dirty. This is going to get very ugly, but by the time the dust has settled, I think much of the mainstream media will be left as a shell of its former self."

  Zoiets hoor en zie je niet op het NOS-Journaal, noch bij de Slijpsteen. Ze zijn jaren geleden al opgeslokt door De Staat der Nederlanden. Heil !
  Presvrijheid is in Nederland allang een onnatuurlijke dood gestorven. Vakkundig de nek omgedraaid dmw subsidies en het wegnemen van onderlinge concurrentie ( Dat is de banken ook overkomen en zie het gevolg: instorting).

  O, O, Obama, Yes we can !  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 23. islamiseren, onderwerpen dus, kan ook zo:
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/18/cdu-politiker-fordert-stopp-von-russland-pipeline-nord-stream-2/

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Islamiseren, onderwerpen dus , doe je zeau:

  https://www.rt.com/news/364584-russia-saudi-unhrc-election/

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Waar zou die islam in Europa toch vandaan komen ?
  Deep State, dan maar ?  sirik

  BeantwoordenVerwijderen

 26. Islamiseren, onderdrukken dus, doe je zo !
  Een grens gepasseerd.
  Een volksvertegenwoordiger vertegenwoordigt één of meerdere burgers.
  Hij ( oei, Zij) krijgt een tijdelijke opdracht om het belang van die burgers te dienen of te vertegenwoordigen in de vergaderzaal van de praatplaats, het parlement.
  Je zou dan denken dat dit zo goed geregeld is. Maar waar komen dan al die problemen toch vandaan ? Waar gaat het telkens maar weer hardnekkig mis ?
  Nou, dat is heel erg simpel. Het 'democratisch systeem' is zó verrot dat niemand op de gedachten komt om dat tijdelijke mandaat in te trekken, want dat zou absurd zijn, 'redeneert' men (vanaf de bank met bier en chips. liggende voor de T.V.).
  We, de burgers, zijn de draad kwijt, laten over ons heen lopen, zijn van het padje af. We hebben ons aan de kant laten zetten.

  De burger is en blijft de enige rechtmatige eigenaar van dat mandaat.... in een vrije samenleving, in een democratische samenleving.
  Echter de staat heeft anders beschikt, de burger in slaap gesust en een ogenschijnlijk onbeduidende wijziging aangebracht... die vier jaar.
  Wat als die vier jaar nu eens teruggebracht wordt naar één dag ?
  Als oom agent in staat is, desnoods met geweld, om op elk moment van elke dag, terstond, jouw rijbewijs in te nemen, moet het organisatorisch ook mogelijk zijn om een "bewijs van mandaat" terstond in te kunnen trekken.

  "Ja, maarrr....... dan moeten we op onze tenen lopen, alles gaan uitleggen wat we hier doen en hebben we het gevoel dat er over onze schouders gekeken wordt !"

  Precies.  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 27. < Hoe gaat het ?
  > Hartstikke.
  < Ja joh ?
  > Jaa, ja ja, het gaat erg goed.
  Prima zo.
  Vogeltjes fluiten, heerlijke weertje.
  Binnenkort lekker schaatsen.
  Heerlijk !
  < En met het NOS journaal, gaat het daar ook goed mee ?
  > Ja, ja erg goed. Pas een nieuw koffieautomaat... én een nieuwe cameraman.
  < ... ...
  > Ja ja..,. goed voor elkaar.
  < En met de economie ?
  > Ook goed... Ja ja. ..ja. dankzij de Euro, he.
  < En met Poetin ?
  > Oei, erg stoute man, oppassen, hoor !
  < ... ...
  > Net zoals 'The Donald', errgg gevaarlijk. En stout bovendien.
  > Jaaaa, het is uitkijken tegenwoordig !.


  Maar het gaat harststikke goed.  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 8 jaar te laat maar hij is er, congrats Annelies en Sirik !!!!! Nu Europa nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zoals ik in Januari al voorspeld heb: Trump wint.
  Was de uitslag spannend geweest dan had ik geen gelijk gekregen, maar gezien het grote verschil is het een bevestiging van een onderstroom die boven komt.
  Trump, de vunzige rebel, maar rebel, erkent dat 50% van de Amerikanen zijn rekeningen nauwelijks kunnen betalen. 30% werkeloosheid en nauwelijks nog pensioen.
  Tja, en als je dat dan als enige roept: "Jobs back", heb je meewind.

  Wat betekent Trump voor met name Europa ?
  De invloed is enorm !
  Werkelijk alles maar dan ook alles is op losse schroeven komen te staan.

  Onze toekomst ziet er heel anders uit dan een week geleden en we beginnen aan een glorieus epoque.

  Even snel een slordig lijstje:

  Linkse doelstellingen worden gerealiseerd:
  geen TTIP,CETA, TPP.
  Wallstreet wordt aangepakt.
  Militair-industrieel complex krijgt het moeilijk.
  FED wordt aangepakt.
  verminderde NATO
  Einde div. oorlogen.
  Minder invloed in Zuid-Amerika, Afrika
  De verkiezingsstrijd is gewonnen door één man, met een klein budget, tegenover grote multinationale ondernemingen en de superrijken
  en Michel Moore is tevreden.
  en verder
  Einde CO2-gekte.
  Einde onbetaalbare Obamacare.
  Einde aan steun aan door het Obama regime opgerichte ISIS.
  Einde aan steun aan Saoedië Arabië , e.d..
  Einde Amerikaanse agressie tegen Rusland.
  Een vredesconferentie voor het M.O. i.s.m Poetin
  Afbouw oorlogen in Afghanistan, Syrië en Libië
  Einde "vluchtelingen"-stroom.
  Ontmanteling van div. militaire bases in Europa, met name in Duitsland. Einde van de Amerikaanse bezetting van Europa
  Einde succesvolle CIA-projecten zoals "voormalig Joegoslavië", "Assad" en "EU"
  Duitsland krijgt zijn soevereiniteit terug ?
  Vrede in Oekraïne, duidelijkheid over MH17.
  Terugtrekking van NATO aan Russische grens.
  Einde aan unipolaire mondiale heerschappij van de USA.  Het eerste berichtjs is al binnen. Het gaat Hard!
  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoe corrupt is de Nederlandse pers en hoe vals Rutte I ?
  "Die Akte Moskau."


  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoe corrupt is de Nederlandse pers en hoe vals Rutte I ?
  "Die Akte Moskau."  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Onderwerpen doe je zo:

  Gauck
  of
  Een volgende gek.

  Men zegt "Neen", en de politiek leider van een nep-volkspartij zegt "Ja", ...vanwege het landsbelang.
  Dus het volk, de enige rechtmatige eigenaar van Nederland, wordt door haar (1ste) dienaar, aangewezen als tijdelijk bestuurder dankzij tijdelijke mandaathouders, opzij gezet vanwege onduidelijk 'landsbelang'.
  Dus de Nederlandse politiek weet het beter dan het volk..... zonder bewijsvoering of onderbouwing (!).

  Wat nu als het fout afloopt, wie betaalt dan de rekening ?
  Rutte1 ?
  Of de vriendjes van Rutte 1 ?

  Hebben verkiezingen nog zin of is het niet meer dan een toneelstuk, een hol ritueel, een schijnvertoning ?

  Waarom en waarvoor moet een laag betaalde, arbeider, 30% belasting betalen ? Dat is bijna een week per maand gedwongen arbeid verrichten voor de staat.

  Waar is onze vrijheid ?

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Volksvertegenwoordigers hebben een tijdelijk mandaat om de belangen van de rechtmatige eigenaren van Nederland te dienen.
  Er is hier iets vreselijk
  misgegaan .


  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Islamiseren doe je zo.


  Hoe corrupt is de Nederlandse pers en hoe vals Rutte I ?

  Waarom zijn wij boos op poetin ?
  Omdat ie De Krim heeft ingepikt ?
  Hoeveel doden zijn daar toen gevallen en hoeveel tot nu ?
  Hoeveel onschuldige gezinnetjes zijn er uiteen gereten omdat gadaffi zonodig weg moest, en volgens welk internationaal recht ?
  En Irak en Syrië ?
  Is dan 'Het handvest voor de rechten van de mens' (proest!) ineens niet meer van nut ? Waarom is ons belastinggeld gebruikt om mensen te vermoorden, vanwege welk landsbelang of belang van Nederlanders, vinden wij dit goed ?
  En wat spoken 'onze jongens', met een vooruitzicht om een lintje van goed gedrag van de eigenaar van een 'Groene draek' in ontvangst te mogen nemen, daar, dicht bij de Russische grens, uit ? Hebben wij problemen met de Russen ?
  Welk belang, welk landsbelang, wordt daarmede gediend en waarom hebben ze mij niet gebeld voor toestemming ?

  En ook niet bij het NOS-journaal, noch in de slijpsteen.

  Wij leven in een vrij, en dus, democratisch land met een vrije onafhankelijke pers en eerlijke rechtspraak. Onze wijze regering luistert goed naar ons,tenslotte zijn wij, burgers, de baas en ons dient de overhead.


  Kijk, daar loopt zwarte piet !  sirik

  ( Ooit weleens gehoord van 'Camp Bondsteel' , te Servië ?"

  BeantwoordenVerwijderen
 35. D-day nadert, 9 December wordt een belangrijke dag voor de rechtspraak in Nederland. Zal het glas zich vernietigen aan een granieten rots ?Veroordelen de gerechtshoven zichzelf tot de marginaliteit of scharen zij zich achter hun werkelijke meesters, degenen die de rechtspraak opgezet en mogelijk maken, te weten het Nederlandse volk.
  Gaan de gerechtshoven buitenlandse wetgeving aan de bevolking opleggen of volgen zij de Nederlandse cultuur als maatgevend, als richtinggever ? Of is hun einde nabij ?
  Immers, cultuur bepaalt wat goed en wat slecht is, wat redelijk en wat te billiken is, en wat onverdraagelijk is
  Oneerlijkheid is onverdraagelijk.
  Cultuur geeft de rechtspraak een fundament, nooit andersom. Het volk bepaalt de cultuur en nooit andersom.
  Wat goed en wat slecht is, is geborgen in de mens. Daar kan geen martelkamer, geen beul, geen rechter tegenop.
  Zeker geen malloot die het verschil niet weet tussen nationaliteit en ras.
  Dus wat zegt ons verstand ?
  Meer, meer, meer ?
  of
  Minder, minder, minder ......

  door de staat gedicteerde rechtspraak ?

  ..en god zag dat het goed was....


  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wetten hebben als (essentiele) eigenschap dat zij niet geconstrueerd kunnen worden maar worden slechts ontdekt.
  Daarom zijn wetten onverbittelijk en onaantastbaar. De Nederlandse cultuur maakt volop gebruik van dergelijke, natuurlijke, wetten.
  Dingessen waarop de Nederlandse gerechtshoven zich beroepen, kunnen derhalve geen wetten zijn. Het zijn verzinsels. Regeltjes dus.
  De gebefte macht, waarover zeer frequent verhaalt wordt dat zij onafhankelijk zou zijn, maar nog nooit aangetoond, heeft zich middels de staande magistratuur (Niet lachen mensen), de grote onteigenaar van de rechten van slachtoffers, flink in de luren laten leggen.
  Immers zij heeft een vertegenwoordiger van de eigenaren van Nederland op het matje geroepen. De diennaar roept de Meester ter verantwoording.
  De onderontwikkelde mongeaulen, waarvan men geen kritiek op mag hebben, want bijl aan de wortel enz., enz. , denkende dat zijn een politicus onderdeel hebben gemaakt van een juridisch proces, hebben stevig het mes in zich gezet.
  De rechterlijke macht wordt, als direct gevolg van het Wildersproces spoedig fundamenteel en onherstelbaar beschadigd in een ... politiek proces.
  Binnenkort moet de gehele Nederlandse rechterlijke macht, de voor het leven benoemde opa's van de hoge raad ( Hallo democratie) incluis, zich verantwoorden tegenover de op één na de hoogste rechter in Nederland.
  De Grote Landelijke Zitting is.... op 15 Maart 2017.

  Als het volk een verkeerd oordeel velt, zal zij op haar beurt weer voor een rechter moeten verschijnen, namelijk voor de allerhoogste: De realiteit die zijn muil openspert en alles wat corrupt is verslindt.


  Men is gewaarschuwd !  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 37. <>Triiinng !
  <>Trrriinng.
  < Ja, goedenavond, met wie spreek ik?
  <> ........
  < markje.... het is voor jou !!
  > Ja Moeder, wie nou weer !
  < ..De NATO....
  > o
  > kom meteen.
  > ....... ... boingg .... ...
  < Kijk je uit, lieverd ?
  > Wil ik.... meer, meer, meer .... wat ?
  <>.... ... .....
  > Bombardementen op Libië ?
  <>..
  > Voor minder, minder, minder Ma... euh...Libiërs ?
  <>.. , ...... ...... ...... !
  > Prima, dan gaan we dat regelen !
  <> .. ........... .... ........
  > OK, fototoestel gaat mee.
  > Prettige avond
  <> . ...

  Nedderlend een vrije democratie ?  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 38. The truth is Aleppo was invaded by Western-backed mercenaries in July 2012, who turned the eastern side of the city into a den ruled under a reign of terror. A twisted, demented caliphate run by head-chopping Wahhabi jihadists was imposed. Like Syria as a whole, these mercenaries were sanitized in the West as «moderate, pro-democracy rebels» – albeit somehow supposedly «intermingled» with jihadi extremists.
  If that were the case, then where are these supposed «moderates» now that the last den of the «rebels» in Aleppo has been routed?
  The stark absence of «moderate», «pro-democracy», «Western-value-supporting rebels» emerging from the ruins of Aleppo is as stark as the absence of petrified civilians denouncing Syrian army «atrocities» or Russian «war crimes».
  In one resounding moment this week, the Western narrative about Aleppo, and the Syrian war more generally, has collapsed in a pile of dust. No amount of denials and further distortions can hide the exposure of Western lies and propaganda fabrications.

  Verder lezen


  Sirik

  BeantwoordenVerwijderen