Mondvodjes aan een waslijn

Mondvodjes aan een waslijn

Onlangs zag ik vier mondvodjes keurig aan een waslijn hangen, een beeld dat ik nooit meer ongezien kan krijgen.

Begeef je ‘n halve dag in de openbare ruimte en je hebt genoeg stof om vele hartverscheurende stukjes te schrijven over de mens en zijn mondvod, ook wel eufemistisch mondkapje genoemd. 

Alleen doet niemand het. 

Niet de reguliere media. Noch columnisten met gezond verstand.

Terwijl de tijd er toch rijp voor is nu je gedwongen wordt in de openbare ruimte met een ineffectief vod je neus, mond en kin te bedekken. Overtreed je deze regel dan word je niet zoals te doen gebruikelijk door de politie ingerekend maar door je medeburger. Nieuw in onze geschiedenis. O wacht... 

Die medeburger is daar door de kritiekloze gevestigde media volledig voor klaar gestoomd en anders is er altijd nog de BOA, de lafste en tevens goedkoopste manier om de burger in ‘t gareel te houden. Kortom, je bent altijd de lul. Jij egoistische wappie!

Wappie? 

Aan het begin van de Chinese virusuitbraak zou ik wel degelijk bereid zijn geweest mijn mond te bedekken en vooral, dicht te houden. In mijn eigen huis als ‘t moest! Wist ik toen veel van mondkapjes?! En niemand scheen in februari/maart nog te weten hoe gevaarlijk covid-19 zou uitpakken. Maar toen hoefde ‘t niet, mocht ‘t niet of kon het niet.

Maar nu? Negen maanden later. We zijn niet bij bosjes dood op straat neer gevallen, happend naar lucht, noch in de supermarkten. Kom niet bij me aan met de dooddoener dat dat door de ‘maatregelen’ komt en de ‘lockdowns’. Dat beweren de bovenonsgestelden weliswaar triomfantelijk maar trap er niet in. Zomaar een curve naar beneden is geen bewijs. Er wordt nooit gezegd: we nemen deze maatregelen, gaan vervolgens meten, daarna verifieren en dan terugkoppelen of ‘t heeft gewerkt. Niets van dat alles. We worden voor de gek gehouden, bang gemaakt maar om welke reden? En zo wordt de bevolking gemanipuleerd, bijeen gedreven... Opgelijnd voor een totalitaire vaccinatie? Bondscoach Rutte had al lang naar huis gestuurd moeten worden. Het hele kabinet trouwens....

Covid-19 is een virus maar gelukkig geen killervirus, dat heet voortschrijdend inzicht. 

Maar dat mag je niet hebben. 

Je moet angstig blijven. Emotioneel betrokken en vooral niet zelf gaan nadenken. De Grote Media weten daar alles van: emotienieuws zonder enige kritische noot. 

Je moet je bek houden en die met een vod bedekken. Als makke schapen luisteren naar en betutteld worden door de herder en zijn hond. Vul de namen zelf maar in.

Baat het niet dan schaadt het niet, zo’n mondmasker? De rillingen lopen me over de rug en ik neem aan bij vele burgers. Ooit bij stilgestaan dat eenmaal opgegeven vrijheden heus niet zo maar worden teruggegeven?

Kijk om je heen. Het mondkapje wordt niet toegepast zoals bedoeld, zie hoe ‘t een bron van infectie is en juist besmettingen in de hand werkt! Niemand schijnt te weten hoe je het correct op- en af- moet doen. Mijn kapper zit beurteling met zijn hand aan de voorkant van z’n hippe zwarte mondvod te plukken en een seconde later aan mijn haar. Weer later reikt hij ‘n andere klant met diezelfde hand een kopje overheerlijke cappucino aan. Die klant trekt zijn kapje naar beneden om te kunnen drinken....

Mensen frommelen het vodje in hun jaszak en halen het er te pas en te onpas uit, wie weet hoe lang al hetzelfde vodje? Maar nee, ze voldoen volledig aan de opgelegde regels hoor. Wanen zich veilig. Waarom de anderhalve meter afstand nog respecteren? Let maar ‘ns op in de supermarkt.

Het is waanzin! 

Had die miljoenen besteed aan pop-up-coronaziekenhuizen. 

Test alleen echt zieke mensen. Het virus blijft. Houd je weerstand op peil. En leef.

Ik zal het ze nooit vergeven, dat stelletje creatiefloze wappies in Den Haag. Ja, zij zijn de wappies en het is de hoogste tijd dat ze hun biezen pakken. Graag ruim voor de verkiezingen. 5 opmerkingen:

 1. HILLTOP FINANCIERINGSLENINGEN


  HILLTOP is de nummer één kredietmaatschappij die u alle soorten leningen wil verstrekken, hoe slecht uw kredietwaardigheid ook is. Heb je je zorgen gemaakt over het zoeken naar waar je dat extra geld kunt krijgen, schiet dan nu op en neem contact met ons op via hilltopfinancefirm@gmail.com voor een geweldige leningaanbieding.

  Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen?
  Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen?
  Een lening voor educatieve doeleinden?
  Een lening om een ​​appartement te kopen?
  Een lening om deze droomauto te kopen?

  HILLTOP FINANCE biedt al deze leningen aan met
  Geen verborgen betalingen en heel weinig papierwerk.
  We bieden leningen aan variërend van 5.000 tot 20.000.000 EUR / USD / PONDEN
  Tegen een zeer lage rente van 5%.
  Klanten over de hele wereld waarderen onze inspanningen
  En we kunnen u verzekeren dat we de beste zijn.
  We streven ernaar om onze standaard van uitmuntendheid te handhaven
  Onze diensten aanbieden op elk moment van de dag.

  Zet vandaag die gewaagde stap en neem contact met ons op
  Als u een lening of financiële hulp nodig heeft en
  uw positieve verwachtingen zullen buitengewoon worden vervuld.

  e-mail: hilltopfinancefirm@gmail.com

  e-mail: hilltop@outlook.com

  whatsapp: +1954417 1149

  Met een warme overweging

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bent u op zoek geweest naar financieringsmogelijkheden voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidering, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op, want we bieden onze financiële service tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leningtermijnen, met 100% gegarandeerde lening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verkrijgen van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je een kerstlening nodig?
  Zit u in een financiële crisis of heeft u geld nodig om uw eigen bedrijf te starten?
  Heeft u een lening nodig om uw schuld af te lossen of uw rekeningen af ​​te betalen of een leuk bedrijf te starten?
  Heeft u een lage kredietscore en vindt u het moeilijk om een ​​kapitaallening te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen?
  Dit is uw kans om een ​​lening van ons bedrijf te krijgen. we bieden leningen aan particulieren voor de volgende doeleinden en meer. Persoonlijke lening, bedrijfsuitbreiding, opstarten, onderwijs, schuldconsolidatie.

  Het verkrijgen van een legitieme lening is altijd een enorm probleem geweest voor klanten die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben. De kwestie van krediet en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken wanneer ze een lening zoeken bij een legitieme geldschieter. Maar... wij hebben dat verschil gemaakt in de kredietverlening.

  We kunnen een lening regelen van € 2000 tot € 25.000.000,00 zo laag als 2% rente
  Bedrijf e-mail: ( robertokennety@gmail.com )
  WhatsApp: +1 (917) 477-2377

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilt u een lening afsluiten en weet u niet waar u een echte lening kunt krijgen?
  Wilt u een bedrijf starten, maar beschikt u niet over kapitaal?
  Wilt u om welke reden dan ook een lening aanvragen?
  Kerstlening nodig?

  Er is eindelijk hoop omdat Elena Nino snelle en betrouwbare leningen verstrekt, hun service 100% oprecht is en garandeert dat u de lening ontvangt wanneer u zich aanmeldt. Stuur vandaag nog een e-mail en keur deze goed op elenanino0007@gmail.com

  Bedankt en God zegene u
  VERTROUWEN
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeft u om welke reden dan ook een lening nodig, neem dan vandaag nog contact met ons op via regionbankplc007@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen