Waar blijven onze helden?

Waar blijven onze helden?


Dat je ze niet hoort, daar begrijp ik niks van. Je zou juist verwachten dat ze dagelijks op de teevee verschijnen (en elke dag weer anderen want keuze zat) of in welke mainstream media dan ook: de overlevenden van deze verschrikkelijke pandemie der pandemieën! Onze helden! Zij vochten en kwamen weer boven. Zij kunnen het navertellen!


Ach, een opbeurend woord, een positief verhaal, het had zo’n welkome geruststelling kunnen zijn voor ons, de verplicht opgehokte brave bange tot de bank veroordeelde burger. 


Het mag niet zo zijn. 

We krijgen onze helden niet te zien.


Aan ‘t onderwerp kan ‘t niet liggen want in de groot-geld media-kanalen gaat ‘t de godganse dag nergens anders over. Al meer dan een jaar. Alleen zijn ‘t steevast de uitzonderingen die we krijgen voorgeschoteld, de pechvogels zodat je gerust van angstporno kunt spreken waarnaar je dag in dag uit zit te kijken. Verslavend wellicht maar ik zie toch liever het echte nieuws.


Om hoeveel overlevenden moet ‘t wel niet gaan? Duizenden, honderdduizenden, alleen al in Nederland. Mensen, heel veel jonge maar ook ouder en oud, met en zonder onderliggende aandoeningen, maar wel mooi volledig genezen van corona, covid-19, of moet ik zeggen een mogelijk zware griep?


En zit ‘m daar de kneep? Genezen van een zware griep is geen echt nieuws. Nooit geweest ook. Er aan overlijden evenmin.


Ik begrijp ‘t niet meer.


Dat begon al in september vorig jaar toen de dertigjarige zoon van m’n beste vriend zich liet testen omdat hij van die typische verkoudheidsverschijnselen kreeg. Waarom meedoen aan de mallemolen van het testen met testen die zonder verder klinisch onderzoek weinig vaststellen, durfde ik niet eens te opperen. Die zoon had, met z’n lichte griepverschijnselen waarmee hij gewoon door had kunnen werken, ook thuis kunnen blijven en wachten tot hij zich weer beter voelde, toch? (Of slechter en dan alsnog naar de dokter.)


Het viel mee en dus had mijn vriend met wie ik natuurlijk meevoelde, voor niks in spanning geleefd. Maar iets met deze positieve ervaring en geruststelling doen, ‘t wereldkundig maken, een hart onder de riem, zeg maar, dat zat er niet in. Nee, het was geen nieuws volgens mijn vriend want “jonge mensen krijgen nauwelijks klachten van dit virus, dat is bekend!”


Waarom dan toch die angst?


Daarna stroomden de berichten binnen van bekenden, neven en nichten die eveneens getroffen waren door corona. Allemaal tussen de 25 en 45 jaar. De een had er wat langer last van gehad, de ander een paar dagen, vrijwel allemaal hadden ze thuis door kunnen werken en waren ze volledig hersteld. Als ik contact met ze had, hadden ze ‘t er niet eens over, zoals ik ‘t ook niet te horen zou hebben gekregen als ze de griep hadden gehad, hoe vervelend ook, daar heb je ‘t niet over. 


Terwijl ik nu zo graag wil weten wat volgens de overlevenden ‘t verschil is met de griep en wat ze ervan vinden dat de maatschappij naar de klote wordt geholpen.


Helaas krijg ik hier geen antwoorden op, het lijkt wel alsof er een taboe heerst op positief corona-nieuws.


Heel merkwaardig. Zeg maar gerust verontrustend.


Ook ben ik benieuwd naar hoeveel depressieve mensen Nederland er inmiddels bij heeft gekregen. 


Wordt dat bijgehouden?


Mijn geliefde ontving onlangs van zijn werkgever een bloemetje. 

In een mooi langwerpig plat pakje dat, zodra de bescheiden kleine tulpen het transport hebben overleefd, zo door de brievenbus kan. De bijgevoegde tekst luidde ongeveer: ‘we werken nu 1 jaar thuis. Bedankt en zet ’m zo door!’


Helaas paste het coronaproof-pakketje toch niet door onze wat kleine brievenbus en heeft ‘t enige dagen in de regen voor onze voordeur gelegen.


Want wij zijn al lang gevlogen. 


Elk nadeel heeft zijn voordeel maar ik wens iedereen sterkte en wijsheid, vooral veel wijsheid.


Annelies van der Veer

11 april 2021

6 opmerkingen:

 1. Vraag een lening aan bij NOVELTY FINANCE (noveltyfinances@gmail.com) met een rentepercentage van 3%.

  Of u nu uw levensstijl een boost wilt geven of u heeft een onverwachte uitgave, een lening van NOVELTY FINANCE is de kosteneffectieve manier om dit te realiseren.

  NOVELTY FINANCE is flexibel: u kunt tot vijf miljoen euro (€ 5.000.000,00) lenen, met passende aflossingsperiodes variërend van 6 maanden tot 30 jaar. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan persoonlijke leningen, zakelijke leningen, woningkredieten en schuldconsolidatieleningen die kunnen worden aangepast aan uw veranderende behoeften en omstandigheden tegen een zeer lage rente.

  Wat u krijgt als u zich aanmeldt bij Novelty Finance:
   Onmiddellijke toegang tot uw geld na goedkeuring
   Concurrerende rentetarieven
   Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
   De mogelijkheid om uw lening sneller af te betalen
   Gemakkelijke goedkeuring als u extra geld nodig heeft
   U krijgt voldoende tijd om de lening af te betalen.

  Hoe toe te passen:
  Een lening aanvragen is snel en eenvoudig!
  Bedrijven of individuen die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een lening bij Novelty Finance die meer informatie nodig hebben over de leningaanbieding, dienen EEN E-MAIL TE STUREN naar (noveltyfinances@gmail.com) OF neem contact op met Emily Gibbon op WhatsApp / Telegram via +447868796107 voor meer informatie en mondelinge briefings .T & C's zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele terugbetaling - U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe u uw ex-minnaar/partner/vriend/vriendin/vrouw of echtgenoot terug kunt krijgen?

  Het breekt mijn hart om te weten dat mensen zo veel pijn hebben dat ze wanhopig hun liefdesleven terug willen krijgen. Voor iedereen die nu pijn heeft, ik wil dat je je geen zorgen meer maakt, want je ex-minnaar/partner zal bij je terugkomen zodat je je weer heel kunt voelen en dat meen ik echt. Toen mijn vrouw me verliet, was Lord Zakuza de man met wie ik contact opnam die me hielp om mijn vrouw binnen 48 uur terug te krijgen met zijn krachtige spreuk en ik kan nooit de dag vergeten dat ik Lord Zakuza bedoelde, want zijn spreuken verrichten GROTE WONDEREN. Neem nu contact op met Lord Zakuza, want hij is als een God op aarde die je EX-liefhebber binnen 48 uur terug kan krijgen met zijn krachtige spreuk. Via onderstaande gegevens kunt u met hem in contact komen.


  WhatsApp/bel/sms: +1 740 573 9483
  Website via: lordzakuzaspells.com
  E-mail via: Lordzakuza7 @ gmail. com

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Heeft u een lening nodig?? We bieden leningen met 3%, we bieden schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, onderhandse leningen, autoleningen, hotelleningen, studieleningen, persoonlijke leningen Herfinancieringsleningen voor huis, voor meer informatie E-mail: (tinvestor53@gmail.com)WhatsAp +16892107004

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste klant,
  Deskundige financiering Inc-Speciale aanbieding!
  We financieren momenteel het opstarten van een bedrijf, bedrijfsuitbreiding en werkkapitaal enz. Onze financieringsbronnen zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen om aan uw behoeften te voldoen met een betaalbare rente van 2% en een flexibele aflossing van 1 tot 15 jaar.

  Wij bieden ook persoonlijke leningen voor vakanties,
  woningrenovatie en schuldconsolidatie.
  @2% rente/looptijd van 5 jaar.
  Met snel proces en onmiddellijke goedkeuring.
  Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: expertfundinginfo@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello,How are you today? Did you know you can borrow from $3,000 to $50,000,000? Get the financial relief that is right for your business. Your business life, education, vacation, and personal dreams are in our care. Let us fund you. No limit. No barrier. Any delay? It is a big No. We will be glad to help you achieve your goals. Our support teams are online 24/7 to respond to your request, be free to write to us. 3% interest rate.
  Thank you.
  (Whats App) number +918929509036
  financialserviceoffer876@gmail.com
  Dr James Eric
  Yours Faithfully,

  BeantwoordenVerwijderen