alleen contact met buitenwereld via hoofddoek


(ingezonden)
Uitgelicht: Nebahat Albayrak, 'Wilders opperonderdrukker islamitische vrouw', Nieuws.nl, 20.03.2010.

Albayrak, die als tweejarig meisje met haar ouders vanuit Turkije naar Nederland kwam, stelt dat als haar moeder niet met haar hoofddoek had mogen werken, zij nooit was geworden wie ze is. "Het emancipatieproces in ons gezin danken wij aan een moeder in de vleesverwerkende industrie die contact had met de buitenwereld en die haar eigen geld verdiende."


Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

19 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de vleesverwerkende industrie dragen zowel mannen als vrouwen hoofddoeken/kapjes. Idem bij de koekjes, vis, kaas en allerlei chemische dingen.
  Op deze manier heb ik bijgeklust om mijn studies te betalen. Maar misschien laat je inderdaad liever je moeder bij 6 graden jouw studieonderhoud bij elkaar sprokkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Albayrak slaat de plank vooral zo mis omdat Wilders het niet over de vleesverwerkende industrie heeft maar over het personeel van gemeentelijke instellingen. Heel verstandig die ontmoediging daar.

  (Hoe verklaart Albayrak verder de enorme vrijwillige toename aan hoofddoeken in 0031 eigenlijk?)

  Ik zou zeggen mevrouw Albayrak, alleen al door uw uitspraak, bewijst u Wilders' gelijk!

  Excuus 9. “Ja maar als deze vrouwen geen hoofddoek dragen, kunnen en of mogen ze niet werken, sporten, studeren, naar buiten, zwemmen, naar de fysiotherapeut, hun kinderen van school halen, een topfunctie bekleden, naar een voorlichtingsloket van de gemeente... Alles beter dan dat deze vrouwen binnen zitten.”

  Excuus 9 voor die malle hoofddoek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Albayrak bezit het paspoort van het land waarvan ene Erdogan premier is. Deze man kreeg van Geert Wilders het etiket 'freak' opgespeld, waar iedereen over viel, wat ik vreemd vind, want de man is werkelijk een griezel. Assimilatie van Turkse Duitsers vindt deze Turkse premier en leider van de conservatief-islamitische AKP een "misdaad tegen de menselijkheid"; met liefde citeerde hij in Keulen in 2008 het aan de pan-Turkse activist, socioloog en poëet Ziga Gökalp toegeschreven gedicht:

  Minareler süngü, kubbeler miğfer
  Camiler kışlamız, mü’minler asker
  Bu iláhi ordu dinimi bekler
  Allahu Ekber, Allahu Ekber.

  Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen
  moskeeën onze kazernes, de gelovigen onze soldaten
  Ik verwacht van deze goddelijke religie een leger
  Allahu Akbar, Allahu Akbar.

  En in een poging om de discussie over de Armeense genocide het zwijgen op te leggen dreigt Turkijes machtigste man met - nota bene - de deportatie van in Istamboel en elders in Turkije wonende Armeniërs. Bestudeer maar eens hoe hij, zogenaamd om aan EU-voorwaarden te voldoen, de anti-democratische machten in het Turkse leger probeert uit te schakelen ten einde op sluipende wijze zijn islamiseringsmaatregelen door te voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Albayrak is onbetrouwbaar zoals al bewezen sinds de tijd dat zij triomfantelijk - in de Kamer in de regering als uiterst BELEDIGEND voor Nederland - met twee paspoorten zwaaide: 'jullie Nederlanders kunnen van mij de pot op ik ben en blijf TURKSE' - toch!

  Zij wil de Kamer in, deze keer met de FUNDI'S COHEN, MARCOUCH & Co. van de Islamitische PvdA met vooral orthodoxe t/m fundi moslims zoals ELATIEK onder Islambadmuts, is Albayrak die Islamitisch galmt 'hoofddoeken zijn goed voor moslimvrouwen', doet het goed onder Islamitische parteibonzen en hun aanhang.

  Als dit mens eerlijk zou zijn zou zij gezegd hebben 'in Turkije bestaat ook 'Scheiding van Kerk en Staat' en mogen hoofddoeken niet gedragen worden in openbare functies en op scholen/universiteiten' maar NEE! verkoos te huichelen in eigenbelang!

  Lachwekkend met haar 'ik werd bevrijd van de hoofddoek door de hoofddoek van mijn moeder in een fabriek' waarmee zij toegeeft dat haar moeder slachtoffer is van Koran/Mohammed 'wat andere moslimvrouwen ook mogen'. TUT!

  Maar niet anders dan die Marokkaanse, Mw Arib, die het Marokkaans paspoort 'heilig en onaantastbaar' verklaarde voor alle Marokkanen als lijfeigenen van haar koning waarvoor zij werkt in 'commissies t.b.v. de emancipatie van Marokkaanse vrouwen' en toegeeft dat haar koning en Marokkaanse vrouwen achterlijk zijn.

  Dezelfde vrouw die zei 'als Wilders in de regering zit ga ik weg uit Nederland'.

  U bent welkom te vertrekken mevrouw Arib - u heeft immers wel twee paspoorten - en uw koning staat hijgend op u te wachten om ook u volledige ARABIER te maken t.b.v. Marokko als Islamitisch land waar het voor Marokkanen HARAM is christen te worden.

  Met voor voor hem van een schop onder zijn jellabah achterwerk!

  MIJN GAL OVER ALLES KORAN/MOHAMMED/HADITHS/MOSLIMS!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mevrouw Albayrak heeft last van gedachtendiarree, onfris.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eén van de redenen waarom door Nederlanders met 2 paspoorten met hoofddoek en al in de vleesindustriegewerkt wordt, is om in het andere-paspoortland een huis aan te kopen.
  Waar in Nederland beroep gedaan kan worden op huursubsidie, kinderbijslag en studiebeurs en hypotheekaftrek, zal in landen als Marrokko en Turkije het koophuis+grondstuk toch echt contant afgerekend moeten woredn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mij betreft appels met peren vergelijken. Mijn 90-jarige moeder hield er ook nog andere normen en waarden op na, maar ze was altijd onderdeel van het leven. Daar kwam langzaam aan verandering in omdat ze zich niet afsloot van de buitenwereld.
  Ik vind dat Albayrak de situatie van haar moeder niet kan vergelijken met jonge vrouwen nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Albayrak will in de Moslimregering:
  Cohen, Marcouch, Albayrak, Arib, Dibi, Elastiek, Karacaer ....

  KNETTERGEK is dat, sinds de massale opstand door Fortuyn tegen Islam, PvdA niet alleen doorging met Islamisering van Nederland, maar nu, in een tijdperk waarin de spanningen torenhoog opgelopen zijn tegen Islam in Nederland, PvdA JUIST die opstand wéér en nog erger AANWAKKERT door de religieus georienteerde Cohen als 'zonnetje' die zegt 'KORAN moet moslims dienen ter integratie'; en 'ik wil niet regeren met PVV'.

  KNETTERGEK!

  Cohen, Marcouch & Co. in de regering zijn levensgevaarlijk voor de vrede in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De feministen van nu:
  http://www.liefdevollid.nl/content/view/615/8/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach, had de moeder van Albayrak haar hoofddoekje maar afgedaan.
  Dan was dus Albayrak niet geworden wat ze nu is en waren er veel minder 'uitkeringzoekende asielzoekers' bijgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoeveel islambashende saloncommenters alhier kunnen hetzelfde beweren als d'ouders van Nebahat Albayrak:

  "Wij waren in Turkije geitenhoeder en huismoeder, maar al onze dochters én zonen hebben in Nederland allemaal hoger onderwijs genoten en zijn op topplekken in het politieke, maatschappelijke en bedrijfsleven terechtgekomen. Emancipatie en sociale lift van nul naar honderd in slechts - leest U even goed mee? - EEN generatie!"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Erlkönig
  Wat heeft "islambashen" met Albayrak te maken?
  Wat bedoelt u met "islambashen"?

  Dat de moeder van Albayrak zonder 'n hoofdbedekking haar beroep in de vleesverwerkende industrie niet mocht uitoefenen heeft niets te maken met de Sharia.
  Maar met dwingende eisen aan hygiëne, in de voedselindustrie.
  Speciaal in haar beroepssector.
  Dat heeft niets te maken met de smetvrees van haar echtgenoot, om zijn vrouw, de moeder van die staatssecretaris, of de smetvrees van die moeder van onze staatssecretaris om zich zonder hoofddoek tussen de Ongelovigen te begeven.
  Een smetvrees die Albayrak zéker niet wil ridiculiseren, helaas, daar àlle begrip voor heeft.
  Smetvrees,
  Erlkönig,
  je zal maar zónder hoofddoek over straat durven.
  Zonder toestemming van je echtgenoot, broer, zwager, neef, zoon.
  Want dat mag niet.
  En dan later geprezen worden door je dochter, omdat je met 'n(technisch vereiste) hoofdbedekking gesloofd hebt, om je dochter, later, te horen zeggen dat 't allemaal nix voorstelde, dat kopvod, dat je wel 'n mutsje MOEST opzetten, vanwege dwingende eisen in de vleesverwerkende industrie.
  En dat 't, echt waar, alleen maar was om niet als hoer over straat te lopen.
  Het is te smerig voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Wij waren in Turkije geitenhoeder en huismoeder"

  Juist, Theo van Gogh zei het precies 'geitenneukers' maar herhaalde wat Khomeini aanraadde voor moslimmannen om 'liever hun geit te neuken dan hun menstruerende moslimvrouwen'. Iedere Iraanse man ook 'de voogd' van een geit zoals 'voogd' voor zijn achterliggende vrouw in Koran!

  Nederland opgescheept met bovenal analfabeten en lager geschoolden, cultuurloos in ieder geval vreemd van onze cultuur en dat blijven 'HARAM' in Nederland het land van de 'infidel, christen en Jood' HARAM voor hen het heilige woord voor in die goddeloze APARTHEID KORAN!

  Gekke Gerritje Nederland, juist achterlijk bevolkingen toelaten uit Turkije, Marokko .... die ons met hún achterlijkheid opschepen waarna WIJ geacht worden de hoofddoeken op te voeden, hun kinderen op te voeden en te scholen; en te leren hóe te emanciperen en 'hoe te fietsen'...

  Ik zou die hoofddoek geile sexsymbool Koranmeiden dolgraag naar Iran, Afghanistan, SA zenden óm te ondervinden hoe die krengen voor miljoenen vrouwen hun gevangenis betekenen - en hun dood door 'sharia'!

  Ciska Dresselhuys: 'de hoofddoek is nooit een onschuldig stuk stof'.

  Inderdaad als oorzaak van miljoenen misdaden tegen vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vleesverwerkende industrie. Mooi eufemisme voor een bordeel?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Annabeth

  U maakt telkens een kapitale, onheilspellende en liederlijke denkfout door alle moslims en moslima's onder één hoofddoekje te vegen.

  Uw oeverloze woede doet Erlkönig een persoonlijk drama vermoeden waarin U zelf slachtoffer bent geweest van daders met een radicaal islamitistische achtergrond?

  Of bent U gewoon een islamofobe Gilles-de-la-Tourette-patiënt?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Jan

  Ôch, stelt U zich toch niet zo magistraal theatraal aan...

  Praat liever eens met wat moslimannen en moslimeiden. Bijvoorbeeld over hoe zij aankijken tegen het hoofddoekje. maar ook over hún angsten én dromen. Hún wensen en behoeften.

  Wellicht ontmoet U dan meer dan slechts de schamele en groezelige binnenkant van Uw eigen liederlijke gedachten en limbische emoties.

  Succes en laat Erlkönig, als het U gerieft, weten wat U heeft geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen