Nieuwe acties op komst na schokkende verkiezingsuitslag

Gsslaaf3_4

De schokkende verkiezingsuitslag brengt verontruste mensen opnieuw in beweging. Meer dan ooit is solidariteit gevraagd met onze moeders en grootmoeders, die ooit een sjaal of hoofddoek droegen. Enkele feministen hebben daarom de handen ineengeslagen.

Ze willen een nog krachtiger statement afgeven, omdat het stemmen met een hoofddoek op gisteren teleurstellende resultaten heeft opgeleverd. Hanneke Groenteman, Anja Meulenbelt en Hedy d’Ancona roepen Nederlandse vrouwen daarom op om op 9 juni met een boerka aan naar het stembureau te gaan. Zij zijn daarmee solidair, niet alleen met de Nederlandse moslima’s, maar ook met alle Afghaanse en Pakistaanse vrouwen voor wie het een keuze is om dagelijks een boerka te dragen.

De Eindhovense leraar Nederlands Jos Baijens gaat eveneens zwaardere middelen inzetten. Vanaf morgen draagt hij een bal met ketting naar school. Met dit onorthodoxe protest wil hij de discussie aanzwengelen over de plannen van Geert Wilders om de slavernij opnieuw in te voeren. “Mijn actie om een hoofddoek te dragen, zorgde al voor veel positieve reacties, maar nu ik aan de ketting loop krijg ik nog veel meer steunbetuigingen”, laat de docent weten.

Ook zijn leerlingen hebben enthousiast gereageerd. Ze zijn, samen met duizenden andere schoolkinderen, druk aan het schrijven geslagen. Die laatste actie is mede geïnspireerd door de aangrijpende ingezonden brief van de 12-jarige Iris van Bommel, die gistermorgen een prominente plaats kreeg op de opiniepagina van de Volkskrant. Haar hartenkreet heeft echter niet het gewenste effect gehad. Waarschijnlijk was Iris te oud om indruk te maken op de kiezers. Om de aanhang van de haatzaaiende en racistische partijen te halveren, wordt ook de leeftijd van de volgende briefschrijver met de helft omlaag gebracht. Naar verluidt ligt er voor 9 juni al een ingezonden brief klaar van de 6-jarige Jannika Groenenberg uit Wagenborgen.

Carel Brendel

13 opmerkingen:

 1. " teleurstellende resultaten "

  Dat is de nieuwe democratie "à la gauche"
  Als de uitslag hen niet aanstaat, wordt iedereen uitgescholden. Zoals Daniel Cohn Bendit meende te doen, met de Zwitsers, na het referendum over de minaretten....

  "Hanneke Groenteman, Anja Meulenbelt en Hedy d’Ancona roepen Nederlandse vrouwen daarom op om op 9 juni met een boerka aan naar het stembureau te gaan."

  Je moet wel lijden aan totale waanzin en schaamteloosheid, om zoiets uit te kotsen...Deze vrouwen begrijpen totaal niet meer waar het om gaat. Is het " echte feminisme" nu helemaal dood ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar onderschat de 12-jarige Iris van Bommel niet: zij zit 1ste klas gymnasium! Kweekvijver van de nieuwe elite.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De actie was dan wel geen succes, maar wel leuk om te zien:

  bij de hoofddoekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. D'ancona kan nog klappen verkopen met haar handtas...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met hoofddoek stemmen uit solidariteit? Laat me niet lachen! Boekjesschrijfster Lidy Rood had jaren terug ook eens zo’n solidariteitsoprisping. Mevrouw ging in hongerstaking. Had iets met de uitzetting van illegalen te maken. Vooraf kondigde ze al aan dat haar hongerstaking maximaal twee weken zou duren (…) Tegenwoordig noemen we dat gewoon Sonja Bakkeren met een gebrekkige zelfdiscipline. Een hongerstaking hou je vol tot desnoods de dood er op volgt!
  Zo vind ik ook dat de protesterende tantes met hoofddoek hun clitoris maar eens moeten laten besnijden en de boel daarna volgens de regels moeten laten dicht naaien. Gewoon uit solidariteit. Da’s toch niet teveel gevraagd? Want besnijdenissen…daar is de PVV ook heel erg op tegen…ANJA en HEDY!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welke slavernij bedoelt die Jos Baijens eigenlijk? Toch niet de islamitische slavendrijvers op het Afrikaanse continent!!?? Het is maar goed dat hij geen leraar geschiedenis is!!:

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=10752

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn bespottelijke acties en dat is gewoon een vorm van decadente onwetendheid. Solidair met onderdrukking van vrouwen. Je kunt het misschien niet eens zijn, maar om zo decadent met een symbool te koketteren dat veel vrouwen wel als onderdrukkend ervaren, is misselijk makend. Dankzij dit soort misplaatste solidariteit zal het nog lang duren voordat vrouwen hier dat doen wat in het filmpje van Ave te zien is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dacht ik toch dat die oproep van Groenteman, Meulenbelt en d'Ancona om op 9 juni met een boerka aan naar het stembureau te gaan een geintje van Carel was, net als het voornemen van die Baijens om voortaan een bal met ketting naar school mee te dragen. Maar blijkbaar ligt dit toch zó dichtbij de idiotie die deze lieden in werkelijkheid al gedemonstreerd hebben dat enkele gewaardeerde medelezers dit ook voor realiteit houden. Of misschien vergis ík me, omdat ik zo moeilijk geloven kan dat ze echt zó idioot kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, de moeder van het meisje heeft ook nog gereageerd:

  Beste Annelore; Iris is niet vóór de Islam, maar er ook niet tegen, zoals Wilders dat is.
  Ook zij kijkt het journaal en leest de kranten.
  Dat weet ik, omdat IK haar moeder ben.
  Wij voeden onze kinderen op als positief kritische zelfdenkende individuen.
  We voeren discussies aan tafel, waarin wij onze kinderen de ruimte geven het met ons oneens te zijn.
  Door middel van argumenten kunnen onze zelfstandige denkende kinderen heel goed onder woorden brengen waarom ze het ergens wel of niet mee eens zijn.

  Iris van Bommel is een meisje van net 12 jaar, die pas sinds kort klaar is met de 2 jaar durende behandeling voor Leukemie.
  Me dunkt dat zij haar portie levenservaring wel meetorst in een flinke rugzak.
  Dit maakt van Iris geen doorsnee meisje van 12, maar een behoorlijke jong volwassene.
  Die verder kijkt en denkt dan haar en onze neus lang is.

  Natuurlijk is zij behept met een links georienteerd gezin.
  Dat creeert de eerste fundamenten op weg naar het vormen van een eigen mening.
  Dat lijkt me totaal logisch.
  Zijn wij niet allemaal in den beginnen een product van onze opvoeding?
  En is dat erg?

  Ik ga hier niet in, op waar de PVV nu eigenlijk echt voor staat, dat zal een ieder nml weer anders interpreteren.
  Dat is hier mijns inziens ook niet aan de orde.

  Iris is geinteresseerd in de wereld om haar heen. Ze wilde een brief schijven naar de Volkskrant, nadat het kabinet was gevallen, omdat ze haar mening aan een zo groot mogelijk publiek wilde laten lezen.
  Dat haar brief behoorlijk is ingekort daarbij, betreur ik, maar dat terzijde.
  Wij vonden het prima dat zij deze brief wilde inzenden.
  Ik had hem zelf, uiteraard wellicht, anders verwoord, maar het is háár brief en háár mening.
  Ik heb de brief dan ook pas gelezen toen hij al verstuurd was.
  En hoe hadden wij kunnen weten dat even later haar brief als brief van de dag zou worden gepubliceerd?

  Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.
  En omdat Iris, met haar 12 lentes jong, durft uit te komen voor haar mening, maakt haar een doelwit voor jullie volwassen mensen?
  Ga je schamen!

  Wij zijn, terecht, heel trots op onze dochter. Net zoals wij dat op al onze kinderen zijn.
  We hopen dat zij voor nu en in de toekomst altijd open en eerlijk zichzelf durven te profileren, zonder zich daarbij vrees te voelen voor hun omgeving.
  Men mag het met elkaar oneens zijn, dat is prima.
  Maar respecteer elkaar. En behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
  Wat u niet wilt dat u geschied dat doet u ook een ander niet.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Misbruik dat niet!

  Gegroet E van Bommel, moeder van Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://www.nieuwwest.amsterdam.nl/

  De uitslagen en wat zie ik prominent op de pagina, een hoofddoek. Dat zie je steeds op publicaties van het stadsdeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Typerend, zo'n briefje van de moeder van Iris.

  "Wij zijn, terecht, heel trots op onze dochter."

  Terecht, mevrouw zegt het zelf.

  "Wij voeden onze kinderen op als positief kritische zelfdenkende individuen." (Vermoedelijk bedoeld: "tot positief kritische zelfdenkende individuen")

  Geweldig toch? Het resultaat mag er wezen, dus mevrouw is ook heel trots op zichzelf.

  Terecht, uiteraard.

  Behalve op een niet geheel vlekkeloze beheersing van het Nederlands wijzen enkele formuleringen ook op enige bekendheid met Bijbelteksten ("in den beginnen", "wat u niet wilt dat u geschied" e.d.). Jammer dat ze dan blijkbaar toch heeft heen gelezen over Spreuken 27:2:
  "Een ander roeme u, en niet uw eigen mond, een vreemde, en niet uw eigen lippen."

  BeantwoordenVerwijderen