Twintig zotte excuses voor die malle hoofddoek (1)

Bovenaangezet, speciaal voor Hanneke Groenteman vanwege haar 'Oproep aan alle vrouwen in Nederland!'

Excuus 1: "Ik heb geen problemen met de hoofddoek want mijn moeder droeg vroeger ook een hoofddoek".

Dit excuus duikt telkens weer op in de discussie en is bijzonder populair, vooral onder de wat oudere Nederlandse mannen die hun zoete jeugdherinneringen aan moeders rokken koesteren, en het suggereert dat het allemaal een kwestie van tijd is maar hier worden natuurlijk appels met peren vergeleken.

Mijn moeder droeg ook wel eens een hoofddoek, zeker. Ze deed dat om haar (dure) permanent te beschermen tegen weer en wind maar niet, om het maar eens vrijuit te zeggen, tegen vreemde, al te vrijpostige mannen met achterhaalde om niet te zeggen onbeschaafde ideeën. Ze droeg de hoofddoek, die altijd wel wat haartjes vrij liet, evenmin voor haar God, en als ze bij vrienden, kennissen of de buren op bezoek was, ging die hoofddoek gewoon af, zoals mijn vader dan zijn pet afzette. In de zomer droeg geen van beiden iets op hun hoofd omdat het weer dat niet toeliet. Veel te warm.

En de vrouwen van de groenteboer en de bakker (en andere winkeliers) die in de winkel meehielpen, droegen er zeker geen wanneer ze hun klanten bedienden. Nergens voor nodig.
Geen flauw idee of deze vrouwen katholiek, protestants of wat dan ook waren. Dat viel niet aan hen af te lezen.

Ex-PvdA-stemster, drie dochters, een man, een hond en een spaarvarken

Meer Twintig zotte excuses voor die malle hoofddoek.

15 opmerkingen:

 1. Inderdaad een veel aangehaald excuus. Er worden 2 totaal onvergelijkbare dingen met elkaar vergeleken met maar een doel, de inhoud van de kritiek te vertroebelen. Dat is kenmerkend voor de wegkijkers en goedpraters als het om islamitische intolerantie gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, een enorm flauwe vergelijking. En ontzettend dom. Een hoofddoekje voor de regen kun je vergelijken met een capuchon. Die doe je ook af als je ergens binnen bent. Behalve bepaalde groepen nu in Nederland en ook elders. Die capuchon blijft op. Daar kunnen lafaards zich lekker in verschuilen namelijk.
  Op die manier wordt het hoofddoekje weer als iets gewoons gezien dat niets van doen heeft met de islam. De opluchting zie je dan op hun stupide gezichten.
  Een aantal mensen in mijn omgeving durft wel te klagen over de vele Polen die zij hier zien. Over Moslims echter zijn ze altijd muisstil. Ja, voor Polen zijn ze niet bang. Daar hebben ze dan ook steevast last van. Zo leer je mensen wel kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterker nog paar jaar geleden moest ik een nieuwe pas
   Dan moeten je oren aan twee kanten te zien zijn,toen vroeg ik
   hoe doen moslimas dat dan,werd er gezegd ,die hoeven dat niet
   Het zal toch zo zijn,dat hun moeten aanpassen in het gastland
   toch niet andersom,het is hier ontzettend krom.
   En de haat word steeds groter,tot het niet meer in de hand te
   houden is,en maar moskeen bouwen,overheid word eens wakker

   Cees

   Verwijderen

  2. Van wie moet ik een goedkeuring hebben???

   Verwijderen
 3. Inderdaad, maar iedereen kan erover klagen. Ik respecteer alle geloven en daarvan de gedragingen. Maar om eerlijk te zijn mogen Nederlanders (op school of gewoon uit respect) hun hoofddeksels ook niet ophouden. Waarom zouden zij het dan wel mogen? En als je (andersom bekeken) naar het land van herkomst gaat, dragen ze de hoofddoeken ook niet. Waarom dan wel in Nederland? Misschien ongepast gezegd. Maar helaas is dit wel zo het geval.

  Groetjes G

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat sommige moslimvrouwen niet willen integreren en dus een koplap blijven dragen is oké, net als die skinhead met zijn kaalgeschoren hoofd, die punker met ijzerwaren door zijn lijf getimmerd of die Drachtense met 17 zwarte onderrokken. Maar als je jezelf op zo'n zijspoor zet, mekker dan niet dat wij normale burgers je als vrijwillig cultureel banneling beschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Rossum over hoofddoekjes

  http://www.vk.tv/reportages/article1354838.ece/Van_Rossem_over_de_campagne_en_Wilders

  ongeveer halverwege dit item van bijna 4 minuten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De hoofddoek symboliseerd de Islam, de draagster de onderdanige onderworpende vrouw die voldoet aan de plichten van die Islam. Zo kan het hoofddoekje zo maar uitgehuwelijkt worden als 1st,2de,3de of 4 de vrouw in het polygamische Islam. De 'blijf van mijn lijfhuizen' in amsterdam zitten vol met gehoofdoekte vrouwen!die het recht van slaan door de man hebben ervaren. De dader heeft zijn plicht tegenover mohamed voldaan. Er zijn in thuislanden tehuizen voor gedumpte hoofdoekjes, enz. Voor ons raar, voor de Islam waar!
  Verbod op religieuze hoofdoeken moet dan ook gezien worden dat het recht voor mannen om hun vrouwen te hoofddoeken wordt ontnomen. Macho af.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Standpunt.nl verduistert de uitslag van de stelling van 26-02-2010. Deze stelling luidde: Het HOOFDDOEKJESPLAN van de PVV gaat TE VER

  Zaterdagochtend 27 februari was 62% van de 5426 stemmers het daarmee ONEENS.
  In het weekend liep het percentage dat ONEENS stemde op tot meer dan 64%; het aantal stemmers lag toen boven de 6000.

  Als men nu het archief van standpunt.nl raadpleegt, krijgt men deze uitslag voorgeschoteld:
  Eens 48,69%
  Oneens 51,31%
  Er is gestemd door 306 mensen.

  Is dit nu een geval van Hollands BEDROG of van mohammedaans TAQIYYA ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoofddoeken-Joop
  THEODOR HOLMAN

  De volgende mails - door mij enigszins bewerkt - vond ik onder een uitnodiging in mijn mailbox.

  'Ha Els, Joop gaat morgen ook met een hoofddoek op stemmen. Als protest. Al zijn collega's doen mee. Tegen Wilders! Heb jij toevallig het e-mailadres van Theodor Holman van Het Parool? We willen vragen of hij er aandacht aan besteedt.'

  'Ha Trui. Wat een leuke actie. Vergeet niet een foto te maken. Holman is de vriend van Theo van Gogh, denk je dat hij meedoet?'

  'Hey Els. We moeten publiciteit. We hebben ook columnisten van de Volkskrant benaderd. We krijgen goede reacties. Joop oefent voor de spiegel. Hij zei: ''Zal ik ook een bh om doen?'' Ik ken nu al vier mannen die meedoen.'


  LEES HIER VERDER;

  Hoofddoekn-Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En als het regende droeg mijn, nu 90-jarige moeder, een plastic regenkapje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Smûkey zegt dat hij alle geloven respecteert. Moet je niet doen Smûkey! Geloven in een of andere figuur in de 'hemel' die alles bestiert en ons vertelt via z'n zwakzinnige profeten, hoe wij leven moeten is verwerpelijk. Het maakt de mens onvrij, waardoor mufties,imams, mullahs, toverdokters, goeroes, boeddha's, priesters, pope's, rabbi's, dominees en nog ander parasitair tuig ons bloed gratis kunnen komen drinken zonder ooit een slag werk uit te hoeven voeren.
  Het hoofddoekje is een van de vele instrumenten waarmee de universele clericus het stompzinnige volk eronder houdt. Donder op met het respect voor religie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, deze belachelijke stelling van mijn groetmoeder droeg ook een doek kom je in veel varianten tegen. De laatste belachelijke variant is het mutsje van Jeeltje van Nieuwenhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldige serie Annelies. Misschien is een aparte bewustmakende website met dit soort drogredenen en nieuwspraak wel een idee omdat deze pareltjes zo verscholen in dit blog niet eenvoudig terug te vinden zijn.

  Ik zal in elk geval naar deze serie op HoeiBoei gaan doorverwijzen vanuit een pagina op mijn operablog en daaraan nog links naar artikelen elders toevoegen. Staat het toch alvast vindbaar bij elkaar.

  @Rudolf, prachtig die stukjes van Carel over 'Jeltjes' mutsje.
  - http://www.hetverraadvanlinks.nl/Muts.htm
  - http://www.hetverraadvanlinks.nl/Muts2.htm

  BeantwoordenVerwijderen