Pleidooi voor ‘Joodse’ verkeerslichtenUitgelicht
: Joods PvdA raadslid Nachshon Rodrigues Pereira 'Pleidooi voor 'Joodse' verkeerslichten', 11 maart 2010.

"Een verkeerslicht dat rekening houdt met de religie van orthodoxe Joden. Daarvoor pleitte PvdA-fractielid Nachshon Rodrigues Pereira tijdens de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad. Hij constateerde dat men bij het oversteken van de Beneluxbaan bij Kronenburg als voetganger op een knopje moet drukken om ‘groen’ te krijgen. Maar orthodoxe Joden mogen dan op de Sabbat en Joodse feestdagen niet doen, omdat het in hun ogen naar de wet werken is. Of dat niet veranderd kon worden, zodat geregeld automatisch het voetgangerslicht op groen en dat voor het snelverkeer op rood springt."

Via GeenStijl, bron hierr.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

7 opmerkingen:

 1. Wat is toch die behoefte van gelovigen om dit soort idiote ideëen aan ons op te dringen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De wettische waanzin kent geen grenzen, joods of mohammedaans, dat maakt niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo belachelijk dat ik er alleen maar om kan lachen. Trouwens wat moeten die orthodoxe joden daar op de Beneluxbaan op de sabbath? Een beetje lichtzinnig daar rond gaan lopen? Nee dat kan niet hoor. Waarom denken allerlei groeperingen toch voortdurend dat wij ons steeds maar weer aan willen passen aan ieder die dat maar wil? Wij verwachten dat toch ook niet als we in een ander land zijn? grtjs Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op één of andere manier komen dit soort figuren altijd weer bij de PvdA uit. En dan te bedenken dat de sociaaldemocratie in Nederland groot is geworden dankzij de emancipatie van ongelovige Joden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, als je toegevend bent voor de orthodoxie van de islam, dan willen de orthodxen van de andere godsdiensten natuurlijk ook hun plasje doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooit hebben we een tijdje onder zo'n orthodoxe familie gewoond. Ik op I hoog in een portiekwoning in de Roerstraat en zij op II. De paar keren dat we elkaar op de trap troffen keerde hij - met pijes en hoed - zich naar de muur en wachtte tot ik gepasseerd was. Kennelijk was ik niet lelijk genoeg. Zij was wel lief en durfde te groeten maar alleen als haar man er niet bij was. Not my kind of people indeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nouja opdringen...het is een verzoek van een raadslid voor één ouderwets verkeerslicht op één bepaalde plek zodat één heel klein groepje er baat bij heeft. Het is geen eis en ik denk niet dat de rest van Nederland, Amsterdam of de buurt er verder iets van merkt.

  Trouwens wat moeten die orthodoxe joden daar op de Beneluxbaan op de sabbath?

  Misschien is er een synagoge bij de Beneluxbaan en is het gevaarlijk om zomaar over te steken. Zoiets. In ieder geval kan er niet over opdringen gesproken worden omdat het een verzoek is van een raadslid. Geen eis.

  Waarom denken allerlei groeperingen toch voortdurend dat wij ons steeds maar weer aan willen passen aan ieder die dat maar wil?

  Ten eerste zijn dit Nederlanders en dan geen recente Nederlanders maar families die hier al generaties wonen. Ten tweede word je nergens gevraagd je aan te passen. Er wordt gevraagd één verkeerslicht aan te passen, je bent toch geen verkeerslicht?

  Op één of andere manier komen dit soort figuren altijd weer bij de PvdA uit

  Kweenie. Twintig jaar geleden had het nog gekunt, maar door de aanwezigheid van de Islam moeten religies een beetje ingedamd worden omdat ze anders te machtig worden. En omdat we niet willen discrimineren geldt dat ook voor het jodendom, hoe klein het ook in Nederland moge zijn.

  So be it.


  .

  BeantwoordenVerwijderen