Ernstig probleem

Arabist_jansen

Ik maak me ernstig zorgen over 0031. Ik zit hier al bijna een half jaar in een Derde Wereldland, en had al snel vastgesteld dat het klimaat en het voedsel erg veel beter waren dan in Nederland, maar goed, dat zijn misschien natuurverschijnselen, dat klimaat dan. Daarna zag ik dat het openbaar vervoer (metro) beter in elkaar zit. Vervolgens, de stad waar ik nu ben heeft even veel inwoners als heel Nederland, maar de files zijn heel erg veel minder. Schokkend vond ik dat het grootste warenhuis hier een inpakpapierafdeling heeft die even groot is als de benedenverdieping van de Amsterdamse Bijenkorf. Dat gaat dus alleen over het inpakpapier, over wat er valt in te pakken zullen we maar zwijgen. Dat de opticien beter en moderner is dan in Nederland, OK, kan ik mee leven. Ziekenhuizen in Nederland zijn een vieze armzalige verouderde boel vergeleken bij hiero.. Echt geschokt ben ik sinds vanochtend: hoewel het bij de fitness herkenbaar om dezelfde soort apparaten gaat, is de fitness hier zo veel beter dan ik in Nederland gewend ben, ik ben nu pas echt diep aangeslagen. Tel daar in het nadeel van Nederland bij op: stembusfraude, politieke moorden, censuur, politieke processsen, openbare orde, belastingdruk, dwaze rechterlijke dwalingen als de Schiedammerparkmoord, en het is duidelijk dat 0031 een ernstig probleem heeft.

HansJansen

18 opmerkingen:

 1. Geleidelijk aan zal Nederland en ook Europa met name door de veranderende cultuur en mentaliteit minder efficiënt worden en over de andere dingen hebben we het maar even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit stukje diskwalificeert u, heer Jansen.
  In het algemeen waardeer ik uw producties
  instemmend. Uw vergelijking van een derde
  wereldland met het keurig aangeharkte NL
  raakt kant noch wal. Zeker daar waar het
  ziekenhuizen betreft. De politiek in uw derde
  wereldland is misschien niet zo democratisch,
  misschien zelfs wel dictatoriaal.
  Nederland en Europa dreigen ten onder te
  gaan aan cultuur-relativisme, dat dan weer
  wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nederland is behalve haar rijkdom een derde wereldland. U zit nu vast in een 1e- 2e wereldland, voorheen 3e.
  Stembusfraude, corruptie in (amsterdamse) politiek, clanvorming langs ethische lijnen, ongelijke behandeling van de (on)welgevallige ethnische achterbannen, verketteren van onwelgevallige meningen, vervolgen politici, bloggers en cartoonisten, verbieden kunstuitingen, subsididies om stemmen te verzekeren, onderdrukking en racisme goedkeuren bij leden van de clan en bij anderen vervolgen, rechtsongelijkheid, verspillen van publiek geld (Cohen als schoolvoorbeeld), banen en voordeeltjes geven aan eigen achterban en politieke vrienden,
  politiek gekleurd en slecht onderwijs, betaald niet hoeven meedoen van grote groepen aan de samenleving etc.
  Dit is in woord en daad een 3e wereldland. Alleen de honger ontbreekt. Nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is nauwelijks verschil tussen een dictatoriaal, of een sociaal-communistisch opgedrongen heilstaat als onze huidige bananenrebubliek.

  Nederland, het dwangarbeiderstaatje van Europa, met één miljoen ambtenaren en 1,5 miljoen analfabete 'cultuurverrijkers'.

  Houdt u ook maar vast rekening met een totale belastingheffing van 75%, criminaliteitscijfers erger dan Midden Amerika en een massale uittocht van blanke westerlingen.

  Wat zich nu afspeelt is slechts kinderspel bij wat nog gaat komen.
  Met dank aan vals-christelijk links.

  U bent gewaarschuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar zou het niet gelijk staan aan racisme als Nederland het beter zou willen doen dan derdewereldlanden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry meneer Jansen, maar vertel nu gewoon waar in welk land en welke stad dit is. Ik wil er ook naar toe. Geld zat.
  Toch ruikt Uw relaas wel een beetje naar religieus priesters/dominees gebabbel.
  Een net zo groot inwoner aantal als Nederland, die stad?
  Lijkt mij niet zo fantastisch. En ik vermoed dat het er barst van de buitenlanders, verdomme, waar wij het nu juist zo moeieluk mee hebben. Het zal wel Brazilië zijn of zoiets.
  Nee, bepaal U nu gewoon tot dat waar U goed in bent, Islam.
  Schoenmaker, hou je bij je leest.
  Ik vind Uw stukken vrijwel altijd geweldig goed. Maar dit is flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch is dit de waarheid.
  Andere landen hebben veel zaken beter op orde dan ons land.
  Nederland wordt steeds sjofeler en armoediger.
  De ziekenhuizen in Bangkok zijn vele malen moderner en beter dan Nederland.
  We worden in een rap tempo op vele terreinen voorbij gestreefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nederland is verworden tot een bananenmonarchie. Vooral de laatste nuancering spreekt boekdelen. Er is van alles aan de hand maar de zogenaamd stabiele factor is de monarchie, hier in 1813 door grote mogendheden aan Nederland opgelegd, zonder volksraadpleging. Als we nu eerst eens zouden beginnen met dat nog eens dunnetjes over te doen en ons opstellen als soeverein volk. Ook ten opzichte van de EU, want door ons een alternatieve grondwet alsnog door de strot te drukken is de staatsgreep van 1813 óók nog eens dunnetjes overgedaan.
  Nederland moet veranderen, om te beginnen met de grondwet anno 1848.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben toch heel benieuwd naar de locatie van deze stad. Zou het niet zo kunnen zijn dat alleen de rijkere bovenlaag van dat land daar woont?

  Natuurlijk heel fijn dat ze niet gestoord worden tijdens het genot van hun rijkdom door het plebs. In Nederland moet je daarvoor naar het Gooi maar dan zijn er weer niet genoeg rijken om zo'n super warenhuis winstgevend te laten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die arrogante Nederlanders denken dat ze superieur zijn want ze zijn moderner, vrijer, toleranter etc. Het is een vanzelfsprekendheid die zo vanzelfsprekend is dat zij niet meer opvalt.
  Maar Nederland is een land waar religieuzen de boventoon voeren. Een land dat iedere zondag op slot gaat omdat 'God' (het staat er echt) het wil.
  Een land waar het onderwijs, de media en zelfs het hele belatingstelsel zijn ingericht om de mensen te leren dat je niet beter mag zijn dan iemand anders. En wat de zorg betreft, als je beter zorg wil kun je al naar Duitsland, Frankrijk, Spanje of Belgie maar ook al gewoon naar Thailand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De beschrijving past nog het best bij Singapore of Dubai, maar wat Hans Jansen doet in een sportschool is mij een compleet raadsel.

  Aan allen die toch in "kwellende onwetendheid" verkeren; het kan ook een aan hem geschreven briefje zijn.....

  De bananentent Nederland zal daardoor echt niet veranderen.

  Wie nu nog kan emigreren, maar dat niet doet, zal nóg meer gaan verliezen dan alleen zijn ingebeelde vrijheid en ver óverschatte netto inkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Laat me alsjeblieft weten waar u zit zodat ik m'n koffers kan pakken en een ticket kan gaan boeken.
  Groeten van A, u weet wel, wij hebben samen met u en later met uw dochter erbij staan klessebessen in Antwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zolang in Nederland een Raad voor de kinderbescherming bestaat die onderdeel is van Justitie en kinderen op grote schaal ontvoert omdat er niet aan waarheidsvinding gedaan word is hier zeker sprake van een derde wereld land, vandaar ik de PVV stem!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Onze basis ziekenfondsverzekering is onbetaalbaar aan het worden voor een steeds grotere groep mensen; te beginnen aan de onderkant van de samenleving. De zorg voor onze oudjes is abominabel slecht. Om te schamen. Scholing verschuift naar een soort marginaal "onderhoud".
  Het is een schande.
  Hoe er omgegaan wordt met de basiswaarden waaraan een 'Verlichte' samenleving hoort te voldoen.
  Wat @Tommie zegt: 'Remember the Roman Empire'.

  Toch jammer. In mijn fantasie zijn we nog lang niet in de neer-waardse fase van de westerse beschaving.
  Ik wijt de regressie (understatement)aan onze domme en luie en corrupte volksvertegenwoordigers.
  De verkwanselaars van onze Verlichting.

  Suriname is een optie. India ook. Griekenland kan niet meer.
  China is goed. Japan is beter.
  Rusland is ook spannend.

  Europa is over.
  Of er moet een wonder gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als alle cultuurpessimisten en humanofoben uit het vaderland zouden migreren naar hun utopia, zoudt voornoemde vaderland een stuk veiliger, leefbaarder, schoner en heler worden, dunkt Erl.

  BeantwoordenVerwijderen