Zijn potloodje is harder

Nog steeds actueel!
Cartoonkenner verdedigt Nekschot: "In de zaak tegen ‘Gregorius Nekschot’ heeft een ‘cartoondeskundige’ een ontlastende verklaring afgelegd. Een arabist noemt de rechter- commissaris vooringenomen."

"Jansen ‘hoopt dat hij zich vergist’, maar meent dat de rechtbank hem probeert te diskwalificeren. Hij maakt dat op uit hoe zijn verklaring werd vastgelegd. Van een lang betoog over de islamitische geloofsbelijdenis, aldus Jansen, ‘bleef over: ‘De geloofsbelijdenis van de islam is agressief’. Dat geeft zonder de context een krachtig signaal dat ik niet objectief of deskundig zou zijn, en daar gaat het de rechtbank natuurlijk om.’"

Lees hierr verder. en 'Arabist Jansen noemt justitie laf' hierr.

Arabist_jansen

Zijn potloodje is harder

Soms zeggen mensen iets dat zo ver buiten mijn bevattingsvermogen ligt, dat ik het niet versta, of achteraf denk dat ik het verkeerd heb onthouden. Zo las ik een paar dagen geleden in de krant dat Britse soldaten die uit Afghanistan terugkomen, bij thuiskomst uitgejouwd worden. Hoewel het er niet bij stond, begreep ik wel door wie.

Pal daarop had ik een gesprek met twee juristen, de een advocaat, de andere lid van de rechterlijke macht. Ik heb het gesprek niet goed verstaan, of verkeerd onthouden. Ik probeerde uit te leggen dat Nederland net als Engeland in Afghanistan aan het vechten is tegen de Taliban. Dat de cartoonist Gregorius Nekschot de ideologie van de Taliban met potlood en papier bestrijdt, niet met vuurwapens. Maar dat Nekschot door een arrestatieteam van de Nederlandse Officier van Justitie Mr Paul Velleman van zijn bed is gelicht, en in de cel geworpen.

Mr Velleman is deskundig op het gebied van discriminatie. Ondanks zijn grote en alom erkende deskundigheid heeft hij nog steeds geen dagvaarding jegens Nekschot uitgebracht, het blijft bij (in de meest letterlijke zin van het woord:) verdacht maken, op rekening van de belastingbetaler.

Wanneer zulke dingen overkomen aan iemand die alleen met een potloodje de Taliban bestrijdt, vroeg ik de beide heren, wat voor risico’s lopen soldaten dan wel niet die met echte vuurwapens oog in oog staan met de Taliban? Een van de juristen zeide grijnzend dat er inderdaad regelmatig militairen opgepakt werden wegens het niet goed opvolgen van de geweldsinstructies.

Waar sloeg die grijns op? Op mijn domheid? Op de domheid van de Afghanistangangers die zich in goed vertrouwen hadden laten uitzenden? Had ik deze man wel goed verstaan? Had ik koorts?

In de Wikipedia heb ik de rubriek ‘Mr Paul Velleman’ opgezocht. De man is een held, een strijder voor het vrije woord, zij het, helaas, niet ieders vrije woord. Volgens de Wikipedia heeft hij besloten dat Gretta Duisenberg niet vervolgd wordt wegens antisemitisme, hoewel haar woorden (een onbetekenend grapje, iets met zes miljoen?) mogelijk ‘krenkend en kwetsend’ geweest kunnen zijn ‘voor Joden’. Ook voor niet-Joden, zou ik zeggen. Hij heeft besloten dat de predikant Sheikh Fawaz niet vervolgd wordt vanwege de niet of nauwelijks verhulde oproepen tot moord die hij tijdens zijn preken in de moskee vanaf de kansel gedaan heeft en doet.

Mr Velleman heeft ook besloten dat daarentegen Gregorius Nekschot wel voor de rechtbank moet komen, althans daar permanent mee bedreigd moet worden. Immers, het potloodje van Nekschot is harder dan de wapens van de Nederlandse soldaten in Afghanistan.

Het is te hopen dat de Afghanistan-veteranen even zachtaardig op het arrestatieteam van Mr. Velleman zullen reageren als Gregorius Nekschot gedaan heeft. Nu ja, een aantal Afghanistan-gangers is gesneuveld en zal wel niet zo veel hebben tegen te werpen. Maar voordat het arrestatieteam de overlevenden op gaat halen, goed controleren of de laatstgenoemden bij thuiskomst hun vuurwapens wel hebben ingeleverd, zou ik zeggen.

HansJansen

Eerdere reacties

8 opmerkingen:

 1. Er zijn er velen die zonder kennis van zaken zich voor een zaak willen hardmaken.
  Alles verstopt achter het scherm van deskundigheid.
  Die Velleman wil gewoon politiek correct zijn zonder dat ie weet waarmee ie van doen heeft.
  Triest dat die mensen niet open staan voor de werkelijkheid en zich niet grondig in materie willen verdiepen.
  Het lijkt de klimaatveranderinsgbeweging wel..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Hans. Mr. Velleman is ook niets anders dan het loophondje van de heersende politieke elite. Daarvoor wordt hij betaalt. Ten tijde van Nekschot sprong het aantal zetels voor Geert door toedoen van ondermeer Velleman enorm omhoog, zulke fratzen haalt hij niet meer uit, zeker nu Mevr. Wafa onze richting uitkomt.

  Hans en kritiek naar u, ach u heeft al in 1922 gelijk gekregen van Sn. Horgonje...

  http://www.leidenuniv.nl/nieuwsarchief2/1428.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mr. Velleman discrimineert, punt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De heer Velleman is geen held, maar een zwarte ridder. Hans Jansen, daarentegen, is er wel één. Helaas staat hij machteloos als steeds vaker zijn objectieve deskundigheid achteloos terzijde wordt geschoven. Houdt vol, Hans. De waarheid zal zegevieren, maar het pleit is nog niet beslecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De geschiedenis herhaalt zich voortdurend.

  In 1938 werd te amsterdam de heer Maurits Dekker veroordeeld wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd in zijn brochure 'Hitler, een poging tot verklaring'.

  Ook toen waren er al onbenullen als deze Velleman.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat met het Nederlandse Openbaar Ministerie?

  Dom?
  Naïef?
  Ignorant?
  Misdadig?

  Of dat allemaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien kan er eens gesproken worden over de gedienstigheid van Mr. Paul Velleman die nu al met een offensief van ongewenste meningssmoring lijkt te zijn begonnen door in Amsterdam een striptekenaar tijdelijk in hechtenis te laten nemen.

  Waar stopt dit opvallende naar Mohammed toewerken analoog aan hoe er ruim een halve eeuw geleden opvallend naar Adolf Hitler werd toegewerkt? Altijd leuk zo'n bewustmakend onderwerp op een feestje. Vroeger werd in Amsterdam Voltaire gedrukt, na negen jaar Job Cohen vervolgt men er satirische striptekenaars op gemeenschapskosten.

  In het Amsterdam dat Job Cohen en zijn PvdA hebben geboetseerd kun je beter beter als lid van een groep kansenjongeren auto's in de fik gaan steken rondom het August Allebeplein dan maatschappelijke misstanden via de pen aan de kaak stellen.

  Voor Gregorius geen kop thee en een aai over de bol. Laat staan eerherstel terwijl de controlerende instantie naar huis gestuurd wordt zoals met gemeenschapsgeld sjoemelende PvdA-raadsleden in Amsterdam Zuidoost overkwam.

  sjun de martelaere

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mij meer verontrust is dat ik vaak in discussies met vrienden geroepen heb dat we in een George Orwell achtige samenleving leven. Dit was dan vaak en wat gechargeerde opmerking. Ik kom, wijsheid komt met de jaren, steeds vaker tot de conslusie dat wij werkelijk in een wereld leven waarin sommige mensen meer gelijk zijn dan anderen.
  Zeker in de "gekleurde" rechtspraak wordt dat steeds duidelijker zichtbaar. Vrouwe justitia draagt geen blinddoek meer maar een roze bril. Die roze bril is een politiek gekleurde bril. Helaas zijn we al zover dat mensen er niet eens meer van opkijken. Heersende opinie? Maak je er niet zo druk om. Helaas lukt mij dat niet en blijf ik als een Don Quichot door discussieren en ageren.

  BeantwoordenVerwijderen