Lieve vriendin

Hoe gaat het met je? Ik hoop goed. De laatste keer dat ik je sprak, zo’n vijf maanden geleden, zei je nog steeds veel vertrouwen in ‘t ‘vaccin’ te hebben, dus ik neem aan dat je inmiddels volledig* voorzien bent.

Grappig wel. Weet je nog toen we ‘t een keer over de griepprik hadden waarvoor we allebei vanwege onze leeftijd voor ‘t eerst een uitnodiging hadden ontvangen? (Van onze huisartsen als ik me niet vergis. Niet van de Overheid.) Jij had bedankt, wilde nog even wachten terwijl ik de griepprik toen, in 2019, wel heb genomen. 


Allebei begrijpelijke beslissingen want ik had een paar jaar eerder (en pas voor de tweede keer in m’n leven, de eerste keer was ik 18 jaar) ‘n bijzonder zware griep doorstaan met tegen de 40 graden koorts die ik liever niet nog eens meemaak, en jij bent een typisch voorbeeld van iemand die supergezond leeft en beweegt, gematigd is, nooit te dik is geweest en veel aandacht heeft voor welk voedsel je wel of niet tot je neemt. Dus begrijpelijk dat je geen haast had met die griepprik waar hoe dan ook kanttekeningen bij te plaatsen zijn, hoorde ik weleens op feestjes. Zelfs m’n tachtigjarige schoonmoeder, die d’r ganse leven alle ingredienten op alle verpakkingen scant voor ze iets koopt, heeft nooit voor de griepprik geKOZEN want ze heeft een goed werkend immuunsysteem.


Nu weet ik wel dat ik corona geen griep mag noemen, laat staan dat ik er een vergelijking mee maak maar ik weet zeker dat jij net als ik weet dat het sterftecijfer van Covid-19 al tijden is bijgesteld naar 0,15 procent. O ironie, vergelijkbaar met dat van de griep (die verdwenen is)! Uiteindelijk ook toegegeven door Van Dissel. Niets om bang voor te zijn, in lock down voor te gaan of je van jong tot oud te laten inspuiten met een goedje waarvan de bijwerkingen op de (middel)lange termijn onbekend zijn. Je zal er maar een kinderwens door zien vervliegen, of veel vatbaarder worden voor ziektes doordat je immuunsysteem een flinke opdonder heeft gekregen. En als je ouder bent, maak je sowieso minder antistoffen aan. 


Dus waarom nu wel die haast? 

Voor nota bene ‘n veilig getest griepvaccin bedank je!


Ik probeer je te begrijpen maar ik begrijp daar he-le-maal niets van.

Het is wel vaker voorgekomen dat ik je keuzes niet begrijp, we verschillen nogal, maar over zulke wezenlijke zaken als lichamelijke integriteit dacht ik dat we ‘t eens zouden zijn.  Zaken dus die niet alleen jezelf aangaan maar iedereen. Ik heb je altijd als een weerbare democraat beschouwd. Je bent niet voor niets een vriendin.


En ik weet zeker dat jij ervan op de hoogte bent dat het vaccin nog jaren in de experimentele fase zit want jij bent niet lui en zoekt dingen meestal wel uit. Bij de overheid en media hoef je daarvoor niet te zijn, die geeft die informatie niet wat ronduit onvergeeflijk is, dus waarom zijn er geen alarmbellen bij je gaan rinkelen?


Gek, dat wij, die elkaar al bijna vijftig jaar kennen, nu zo tegenover elkaar zijn komen te staan. Dat sommige familieleden nu de vreemdste keuzes maken, en foute, is tot daar aan toe maar jij bent een gekozen vriendin.


Ja, jij leest nog steeds een landelijk dagblad, jij kijkt nog elke dag naar de staatsteevee, die stelt je blijkbaar gerust en bevestigen je in je standpunten. 

Zoiets moet het zijn.


De media.


“De media is het virus!” roept Robert Jensen al vanaf vrijwel ‘t begin van deze afgrijselijke coronafilm. Ik geloof waarachtig dat de man gelijk heeft.  Bij Jensen gaat jouw hoofd al op slot, je trekt hem niet, terwijl ik ‘m juist enorm ben gaan waarderen, en vele andere niet-corporate media (zoals Cafe Weltschmerz, Blckbxtv en Gezond Verstand) waar jij evenmin iets van wilt weten. Volgens jou is er altijd wel iets aan te merken op die berichtgevers. De een zou een antisemiet zijn, de ander een complotdenker.... maar op hun boodschap, de inhoud, ga je niet of nauwelijks in. 

Of je komt met ‘debunkers’ aan uit de corporate media (!) die helemaal niets gedebunked hebben! Je vertrouwen in hen jaagt me pas angst aan.


Je lacht me uit, en gaat volgzaam mee in dat ene narratief waarvan een kind kan zien dat ‘t aan alle kanten rammelt en, waartoe het leidt. Discriminatie bijvoorbeeld.


Waarom wil je dat, na al die tijd, niet zien? 


Ben je echt zo bang? Je zegt steeds dat je dat niet bent maar wat is er dan aan de hand? Wat is er logisch danwel menselijk aan dit coronadrama?


Ik heb je de rode pil aangeboden maar je verkoos de blauwe. Ignorance is bliss.


Weet je lieve vriendin. Ik ben ook verbaasd dat ik nu mensen waardeer als 

George van Houts die ik voorheen als ‘n complotdenker beschouwde om z’n 9/11-theorie. En ik heb zelfs zo’n griezelige vrouwonvriendelijke Denk-politicus een keer geliked omdat hij kritisch was op het coronabeleid. Bien etonne de se trouver ensemble, zeker maar met iedereen die kritisch kijkt naar het uitgerolde corona-narratief ben ik blij, wat heel logisch zou moeten zijn want de Overheid is niet je beste vriend. Nooit geweest en zal het ook nooit worden.

Lichamelijke integriteit, vrijheid, menswaardig leven, deze drie grondwettelijke vrijheden moeten eerst hersteld worden, daar moet nu wederom voor gestreden worden. Daarna kunnen we elkaar desgewenst over al die andere onderwerpen, zoals wel of geen islamitische hoofddoek bij de politie, weer de tent ‘uitvechten’. Dat ligt nu even stil.


Weet je nog hoe teleurgesteld we waren in onze helden van weleer die wel het christendom durfden te bespotten maar die de nieuwe godsdienst onbekritiseerd lieten? Zoiets voel ik nu ook voor de columnisten en journalisten die ik altijd kon waarderen om hun mening maar die ‘t nu wel oke vinden hun ‘vrijheid’ (vaak niet eens hun veiligheid) denken terug te kunnen kopen door zich te laten injecteren met iets waar niemand wat aan heeft. Bange blanke ruggengraatloze mannen en vrouwen blijken het te zijn. De medische apartheid die onder hun ogen ontstaat is geen onderwerp voor hen! Terwijl iedereen daar nu over zou moeten schrijven, praten, discussieren, protesteren....!


Maar goed, die mensen ken ik niet persoonlijk. Dat ik jou die ik al bijna vijftig jaar ken, nu dreig te verliezen omdat je niet voor vrijheid kiest maar voor schijnveiligheid is veel schrijnender. Jij bent onvervangbaar.


Natuurlijk kan niet iedereen moedig zijn maar ik wil niet enkel bestaan, ik wil leven. 


En verder is ‘t eenvoudig, zullen we wel zien: of jij, of ik ga(at) eerder dood. 


Geniet van deze zomer!


Lieve groet,


Annelies 


* ‘Volledig’, d.w.z. totdat big pharma zegt dat ‘t genoeg is.

5 opmerkingen:

 1. Gaat u ook een plaats in het ziekenhuis weigeren mocht u toevallig het 'griepje' krijgen. Achterlijk mens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pech kun je altijd hebben, maar zoals Annelies al terecht aangeeft is de IFR van Covid-19 niet hoger dan die van de griep. Dat betekent dat maatregelen die we voor de griep nooit nodig vonden ook voor Sars2 niet nodig zouden moeten vinden. Ik vind dat een logische gevolgtrekking en zie niet wat daar achterlijk aan is.

   Het is wel kenmerkend hoe iemand die het overheidsnarratief gelooft afgeeft op iemand die dat niet doet. Begrippen die mij dan te binnen schieten zijn "coginitieve dissonantie" en "Stockholmsyndroom".

   Verwijderen
 2. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn bedrijf. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze personen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello,How are you today? Did you know you can borrow from $3,000 to $50,000,000? Get the financial relief that is right for your business. Your business life, education, vacation, and personal dreams are in our care. Let us fund you. No limit. No barrier. Any delay? It is a big No. We will be glad to help you achieve your goals. Our support teams are online 24/7 to respond to your request, be free to write to us. 3% interest rate.
  Thank you.
  (Whats App) number +918929509036
  financialserviceoffer876@gmail.com
  Dr James Eric
  Yours Faithfully,

  BeantwoordenVerwijderen