De grootste sociale werkplaats ooit

Arabist_jansen

Gregorius Nekschot heeft het mooi gezegd: mislukte aanslag in koekhapland op de Koninklijke familie met behulp van een Suzuki Semtex. Wanneer al die Nederlandse veiligheids- en politiediensten al niet in staat zijn de Koninklijke familie te beveiligen, wat denkt u dan dat ze voor u en mij kunnen doen? De Oranjes kunnen in het vervolg beter de buurtvaders uit Slotervaart inhuren. U en ik ook trouwens.

Columnisten, tekenaars, politici, iedereen die de een of andere vorm van een arrangement heeft om bijvoorbeeld schriftelijke bedreigingen ter analyse aan een bepaalde politiedienst door te sturen: allemaal onzin. De Nederlandse politie en de geheime diensten zijn de grootste sociale werkplaats ooit.

Foutparkeerders bekeuren zonder dat er geld verduisterd wordt, het schijnt al een paar jaar te lukken. Kritische tekenaars treiteren, webmasters wegens ‘rassisme’ intimideren valt ook wel binnen de mogelijkheden, zo lang je tenminste ongestraft ‘godsdienst’ en ‘ras’ door elkaar mag halen en aan elkaar gelijk stellen. Maar in godsnaam, maak het niet moeilijker.

Vastgoedhandelaren neergeschoten? ‘Misschien dat onze specialisten hier en daar een stukje van de legpuzzel’ – kom nou toch, als de tandarts zijn werk zo deed liep iedereen met een mond zonder tanden.

Fortuyn vermoord? Hadden we toch niet gedacht van die Volkert. Ja, we hadden een dossiertje over hem. Theo van Gogh vermoord? Hadden we toch niet gedacht van die Mohammed B. Ja, we hadden een dossiertje over hem.

Bij het leger is het niet beter. Hoe vaak ik kolonels van de Nederlandse krijgsmacht al niet heb horen zeggen dat geweld niets oplost, zo vaak doen de beste moslims hun dagelijkse gebeden niet. ‘Ach overste, heel interessant, dat standpunt van u, dat geweld niets oplost, geldt dat ook voor de Tweede Wereldoorlog, of heeft geweld toen misschien niet toch een beetje geholpen?’ ‘Zeker, overste, geweld lost niets op, maar waarvoor houden we leger en politie dan verder in stand?’.

We weten nu het antwoord: als sociale werkplaats. U betaalt uw belastingen toch wel.

HansJansen

11 opmerkingen:

 1. Afgelopen jaar is door militairen een coupe gepleegd op een Noord-Afrikaans staatshoofd. Hoewel op de staattelevisie dagelijks ieder stap van deze man bekend gemaakt wordt, is in de media hier geen melding van gemaakt. Als gerucht is het wel in een franse krant gekomen, maar dit heeft geen opvolging gehad.
  Waarom ik het dan wel weet? Ik ken een van de omgekomen schildwachten en het werd mij verteld door zijn collega's. Waarom ik het niet in de media gemeld heb? Ik wil me graag in vrijheid kunnen bewegen.
  Ja u begrijpt het goed: ik pas me aan. Ik leef met het bewustzijn geen recht op vrije meningsuiting te hebben, dáár.
  En nu in Nederland nog wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig! De momenten waarop ik Nekschot, Hans Jansen of Hoeiboei lees zijn de enige momenten waarop ik ineens weer weet dat ik niet gek ben....gezond verstand, waar de Nederlander vroeger in ruime mate van was voorzien, is getaboeiseerd.De gebruiker ervan gedemoniseerd. De halve leugen is tot waarheid verheven en politici excelleren in deze surrealistische arena.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het U nog sterker vertellen. Turkse angora konijntjes en Turkse tortels zitten inmiddels vuistdiep in de velden van Haagse voetbalclub die nu in Zoetermeer speelt. Mollen die een Vijfde Colonne vormen voor TC EFTA en TC TURAN. Een Enver Varisli bijvoorbeeld die als Karagoz de webmaster is van een NL-Turkse website cum forum. Karagoz betekent Zwartoog, makker Jansen. Staakt uw wild geraas. Dit is geen dreigement maar een vriendelijk verzoek @ efendim Jansen.

  http://tinyurl.com/csnuxz

  Karagoz is ook een schaduwspeler bij Galatasaray afgekort GS. Smiley.

  Ook de Nederturk met de meeste puntjes op zijn achternaam heeft het inmiddels tot scheids in het NL betaalde voetbal gebracht. Acht zijn het er. Acht puntjes. Hij is de jongste.

  Zelf ben ik de spits van het dameselftal van VV De Mussen. Op Koninginnedag 2009 zijn we door de coach van de Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging gevraagd naar Huizen te vliegen. Bleek de klojo Huissen te bedoelen. In Huissen staat niet eens een moskee en zeker geen moskee die van ons is. De wanker gooide het op een misverstandje door Google Translate en piepte over een verbandje met de onopgehelderde brandstichting Huizen in 2007. Onze coach Sultan Turk was woest en gaf Cassandra opdracht het Kabinet van de Koninging te bellen. Ik kreeg als rache de opdracht te onthullen dat wij sinds jaar en dag de A.I.V.D. hulp & bijstand verstrekken. Onder meer bij de Zwijger die spreekt leek hem een passande locatie

  http://tinyurl.com/cb3e25

  TURAN

  Elk comment waarin ik de (Arabist)Hans Jansen te grazen neem wordt door hem gemeulenbelt. Dus ook deze

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou nou, ik weet van een generaal die, nog niet zo lang geleden, beval om, indien nodig, ook op kinderen te schieten.

  Dus er zijn lichtpuntjes.

  Voor degenen die oorlog op een nogal vegetarische manier bezien of de muziek van Elly en Rikkert Zuiderveld nog maatschappelijk verantwoord vinden, is Martin van Creveld's "evolutie van oorlog" (oid) een aanrader.

  Vraagje aan de partij-ideologen die in de uruzgan-missie een opdracht voor de wereldvrede zien: "zoudt u uw kind of geliefde daar voor willen opofferen ?
  Waarom u niet en die anderen wel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ‘Ach overste, heel interessant, dat standpunt van u, dat geweld niets oplost, geldt dat ook voor de Tweede Wereldoorlog, of heeft geweld toen misschien niet toch een beetje geholpen?’

  *******
  Leg dat maar eens 'n agressor, die begint met geweld, uit.
  We leven zo langzaam in een watjecratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De teneur van mijn bijdrage is dat een effectieve verdediging maakt dat je niet van je warme stoel getrapt wordt.
  In moslimlanden een geoorloofde strategie.
  En degenen die het niet kunnen navertellen, kunnen het niet navertellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke column.
  Misschien heeft Arabist Jansen deze column gelezen:
  De Minister President over de AIVD.
  http://tinyurl.com/d5sf3f
  Misschien heeft hij de column niet gelezen.
  Maar het probleem van het niet als eerste bedenken van een idee is dat je nooit kunt bewijzen dat je niet gejat hebt..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de afgelopen jaren zeker 15 aangiften gedaan van diverse delicten als inbraak, beroving, oplichting, e.d. Ik woon in een nogal roerige stad, weet u...
  Nooit mocht ik mij verheugen op een briefje van de politie op de mat:"We hebben de schavuit te pakken, meneer VanFrikschoten! Brood met spinnen eet 'ie nu in het cachot!" Nee, de lamstralen staan op de loer om mij te grazen te nemen als ik op de fiets voor een leeg kruispunt door rood rechts af ga...Want dàt mag niet, meneertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zolang je het maar negeert bestaat het niet, zullen ze gedacht hebben.

  Hoeiboei noch de Arabist wensen te reageren.

  Betrapt worden op plagiaat is pijnlijk maar niet anders..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ VanFrikschoten
  Ik kom voortaan elke dag voor beeld & muziek bij U langs. Er zitten juweeltjes tussen. Ik zou U graag ergens willen treffen.

  @ knee weeder

  Tussen Keulen en Parijs,
  Ligt de weg naar Rome
  Al wie met ons mee wil gaan,
  Die moet onze manieren verstaan.

  Zo zijn onze manieren,
  Zo zijn onze manieren,
  Zo zijn onze manieren, manieren,
  Zo zijn onze manieren!

  BeantwoordenVerwijderen