Het overheidsvertrouwen te grabbel gegooid

En dan sta je van de ene op de andere dag oog in oog met een juffrouw bij de bakker, de bank, de supermarkt, de huisarts, in het ziekenhuis, bij je oude vader in het verzorgingshuis, op de school van je kinderen, bij de apotheek: een juffie die een shariahoofddoek draagt.

Nou en? Er zijn toch wel ergere dingen? Terroristen die je doden zonder dat ze 't echt op je gemunt hebben bijvoorbeeld of economische crises en wat te denken van de jeugd die 'verculturaliseert'? Is dát
fraai? Pff, een doekje doet niemand kwaad, kan 't doekje helemaal niet! En is die juffrouw niet reuze aardig, voorkomend, lief voor jouw kinderen, doet ze haar werk niet naar behoren? Nou dan.

Toch wringt er iets. Knagen doet het want die doek is toch niet louter van je hiephiephiephoera, hoera?

Weten de bakker, de bank, de supermarkt, de huisarts, het ziekenhuis, de school, de apotheek en wat dies meer zij dat niet? Niemand iets?

Het bestaat toch niet dat jij de enige bent die weet van het schorten aan, de bezwaren die kleven aan, de tekortkomingen niet te vergeten, én 't naargeestig luchtje? Is het niet in deze straat dan toch de volgende. De wereld is ver weg maar ook om de hoek. 't Is toch geen goed bewaard geheim? Moet je er wel blij mee zijn met het welig tieren der doeken?

't Knaagt hoor, 't schuurt en 't schrijnt. Heb jij dan geen dochters hè? En die nare, rare verhalen? Mag zeker niet hè!

Maar wat je nóg beter weet is dat als je de bezwaren te berde zou brengen bij die bakker, die supermarkt, op die school, in dat ziekenhuis, bij die apotheek, dat je dan vroeg of laat het verwijt krijgt dat jij degene bent die de boel verstiert, dat voor de bakker, de apotheker, de bank, de school, het ziekenhuis "iedereen gelijk is en dat we dit ook willen uitstralen". Daar kun je op wachten. Kun je 't nog zo terloops doen dat ter berde brengen, of juist met alle mogelijke uitleg, details en bewijsmaterialen in de hand. Op jouw uitstraling rust pas echt een vloek.

Ja, zo gaat het, dat heb je proefondervindelijk vastgesteld. Niet één keer maar keer op keer. Wat doe je daarom? Wat doe je er tegen? Je koopt je brood voortaan bij een andere bakker, eentje dichterbij of juist verder weg maar een echte bakker, eentje die niet aan 'damesleed' doet. Of je zegt je rekening op bij je bank, de SNS-bank, die op z'n site zo nodig vrouwonvriendelijke propaganda meent te moeten maken. Kan ook.

Arabist Jansen
Dat laatste deed arabist Jansen in 2008. Hij schreef er nog een keurig maar mocht niet baten briefje bij, 't eindigde zo:

"Bent u een islamitische bank geworden? Heeft u een islamitisch reclamebureau ingehuurd? Het vertrouwen in een bank is kwetsbaar, dat is u bekend? Zou het niet beter zijn wanneer een bank, net als de overheid, religieus neutraal was?"

Daar zegt Jansen wat: Net als de overheid. Religieus neutraal. Zou het niet beter zijn.

Bakkers, ja plenty bakkers. Scholen, banken, supermarkten, 't kan er mee door, en de HEMA kan genegeerd worden maar van de overheid is er maar één en als die ene overheid besluit niet langer meer de overheid van iedereen te zijn en gaat selecteren van heb ik jou daar. Wat dan?

't Zal toch niet?

Nooit een kruisje, nooit een non in vol ornaat en zwarte-kousen-vrouwtjes kunnen het heus wel vergeten, geen schijn van kans dat die ooit op de internetpagina's van de Rijksoverheid voor het voetlicht worden gebracht, maar de hoofddoekvrouwtjes, oh la la! De hoofddoekvrouwtjes, over hen is bekokstoofd hoor, niet alleen hier maar ook daar. Door dezen en niet minder door genen. Sluipenderwijs, trippeltrappel, trippeltrappel, daar zijn ze, kijk dan toch, De Overheid is coming out, hier kun je haar zien marchanderen.

26 opmerkingen:

 1. Fine way of telling, and nice article to obtain
  information on the topic of my presentation focus, which i am going to deliver in academy.


  Feel free to visit my webpage; franchise opportunities
  my web page - franchise opportunities

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoeiboei wordt slachtoffer van linkspammen. Dit is de tweede al...

   Verwijderen
 2. De toename van de hoofddoekdracht in Nederland hebben we o.a. te danken aan de propagandacampagne van de moslimbroeders. Vanuit de moskee werd en wordt gefulmineerd tegen vrouwen:
  “en wij hebben gehoord, moge God ons behoeden, dat de dochter van die en die bloothoofds over straat loopt”. Vrouwen moesten gesluierd en opgesloten worden.
  Aldus Hafid Bouazza, lees hier verder:


  In Irak zijn er vrouwen onthoofd omdat ze zonder hoofddoek de straat op gingen.
  Deze tekst stond op de muren van Basra gekalkt:
  "We warn against not wearing a headscarf and wearing make-up,
  those who do not abide by this will be punished
  God is our witness, we have notifiied you"
  hier de link naar het artikel.

  De overheid vergeet dat onze verantwoordelijkheid om vrouwen te beschermen tegen de dwang een hoofddoek te dragen, groter is dan onze verantwoordelijkheid om de vrijheid te beschermen van vrouwen die uit vrije wil voor een hoofddoek kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vijf jaar geleden nog ondenkbaar, nu al normaal. En durf er niets van te zeggen want dan ben jij degene die anders is en afgezonderd en in de gaten gehouden moet worden.
  Vreemdeling in je eigen land geworden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eindstrijd nadert snel.
  Noteer de namen op dat u niet vergeet.
  Vergeet niet,vergeef niet en geen genade.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ondertussen is Ronald Plasssterk druk doende om 10% van de gemeenten op te doeken, om zo tot EUREGIO's te komen. Als het aan deze landverrader ligt, bestaat toekomstig Nederland slechts uit Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.
  Was dat een belangrijk verkiezingsitem ? Neen, er is deze keer flink gelogen, maar de mandaten zijn binnen, de zetels verdeeld en de bevolking heeft voor vier jaar het nakijken met een dochter van een moordenaarsregime op de troon als koninklijke hoogheid als bonus. Buigen en betalen maar weer !
  Er is één vreselijke geruststelling:
  Deze keer is het anders.
  De "Krediet"-crisis is niet te beeindigen zonder politieke verandering!

  Geen BRIIC, maar FISH : France, Italy, Spain en H....?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Annelies, het is werkelijk niet te geloven! De islamisering ligt goed op koers. Het zaad is ontkiemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een bescheiden advies mijnerzijds: vraag aan de hoofddoek met iets eronder waarom zij die doek draagt en vertel haar dat je haar wilt zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De overheid, onze Nederlandse regering heeft er voor gezorgd dat we een bank systeem hebben zoals we die hebben. Is de islam niet direct een geloof maar een militaire strategie, zo is een bank niet echt een bedrijf. Een bank heeft andere regels te volgen dan een normaal bedrijf.
  Een vers voorbeeld is: De Systeembank ! Er is nergens een 'systeem'-bedrijf te vinden. Het 'woord 'systeembank' is newspeak, propaganda en bestond vóór het jaar 2000 niet.
  'systeembank' betekent: Dit bedrijf gaat nooit failliet, ook al gaat het failiet, het wordt altijd gered door de Staat. Zie hier de vrije markt ondergraven door de staat.
  Stel u leent uw fiets uit, verhuurt em. Wie is dan de eigenaar ? Is diegene die huurt nu plots eigenaar van de fiets ?
  In een fatsoenlijk geregelde wereld is het antwoord:"neen". Zo niet in de bankwereld. De boekhouder van de bank noteert uw ingelegde spaargeld als bezit van de bank.
  Huh ?
  ja, inderdaad. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de wetgever, zeg maar de overheid, gecontroleerd door de jongens en meisjes der Tweede Kamer.
  Gaat de bank dan failliet dan bent u uw inleg kwijt, maar wordt gered door de staat, om verdere onrust te voorkomen. Dat is de functie van het depositogarantiestelsel. U krijgt uw sigaar uit eigen doos terug. Echter !
  U draait, via fiscale afpersing, wel op voor alle kosten van deze redding. Zie SNS.(Obligatiehouders worden gespaard en behouden hun vermogen. De aandeelhouders, achtergestelde opbligatiehouders, klanten (spaarders) niet.)

  Elke bank die eenzelfde manier van boekhouding voert als het normale bedrijfsleven, hoeft nooit (!!!!) failliet te gaan. Elke bank met een fatsoenlijk functionerende boekhouder kan gemakkelijk een bankrun weerstaan. Per definitie is alles altijd gedekt, op een meteoriet-inslag na.
  De overheid heeft, een lange tijd geleden alweer, banken in een (juridische) houdgreep genomen, met als mogelijkheid dat een bank makkelijk om kan vallen (omdat de boekhouding niet klopt) en zo in de handen van de overheid komt.
  Deze permanente dreiging is ruim voldoende om de staat(DNB) onevenredig veel macht over banken te geven.

  Zoek op:
  Fractional reserve banking (ondeugdelijke boekhouding) en
  Full reserve banking (normale boekhouding, zoals het hoort).
  Naast het monopolie op wapenbezit is het maken van bankwetten één van de effectiefste manieren om de bevolking te onderdrukken, in de greep te houden.

  Over een betrouwbare overheid gesproken.

  Ik stel voor om het monopolie op banklicenties op te heffen en de staat het bezit van een centrale bank te verbieden.
  In de grondwet:

  No central bank.
  Free banking.
  Free minting.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha wat een slecht stukje zeg, groetjes van een 100% nederlander overigens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha wat een domme reactie zeg, groetjes van een 100% nederlander overigens

   Verwijderen
 11. Ik kan mij niet voorstellen dat de gemiddelde moslima die doek vrijwillig draagt, volgens mij is er sprake van groepsdwang. "Een bewuste keuze", laat mij niet lachen. Er is hier volgens mij sprake van de zelfde dwang als bij de Christelijke Hoedjes en de Joodse Pruiken.Zo worden al die meiden uit al die groepen opgevoed. Feministes van weleer, waar zijn jullie ?
  En dat zelfs de overheid hieraan meedoet...Volgens mij is er iets niet in de haak daar .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van de overheid hoeft niemand iets te verwachten die
  zitten tot in hun nek verweven met de islam ,die doen
  alles om de islamisten bij hun partij te houden of te krijgen, alles voor wat zeteltjes.
  Zelf ga ik met een boog om alle kopvodden heen .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan "anoniem" van 11.56 uur even uitleggen wat hij of zij er zo slecht aan vindt ? En dat u "100% Nederlander" bent doet niet terzake.Niemand is 100% Nederlander. Je hoeft maar even wat speurwerk te doen op internet naar je voorouders en al snel blijkt dat de "100% Nederlander " niet bestaat. Nederland was altijd al een immigratieland. Gelukkig wel, al die "Vreemdelingen" hebben bijgedragen aan de welvaart van ons land.Maar nu praat ik over het verleden. Wat het heden betreft...
  Dus ..verklaar u nader ! Wat is er zo slecht aan dit stukje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is toch niet al een achterhoedegevecht? Laten we gebruik maken van de vrijheid die er nu gewoon nog is en zelf met kleding-met-een-boodschap gaan lopen. Wie doet je wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Men maakt zich druk over dwang bij prostitutie van vrouwen, maar men maakt zich niet druk om al die vrouwen die via de hoofddoek onderdrukt worden en niet over hun eigen lichaam kunnen beschikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. vervang in het artikel het woord hoofddoek voor het woord wrat en je lacht je een breuk.
  Af en toe zijn de opvattingen van de mensen die tegen de hoofddoek zijn net zo manipulatief als de opvattingen van zij die ervoor zijn.
  Of ik blij ben met alle aandacht voor de hoofddoekvrouwen, nou nee, waarom ? da's een gevoel zoals hansteeuwen al eens heeft aangedragen. Maar vergeet niet dat de overheid dit probleem tegenwoordig lijkt te bekijken als een langetermijn probleem. Hoe meer hoofddoekvrouwen werken hoe sterker hun positie word, niet alleen als boegbeeld voor de baardmannen in deze generatie maar ook als inspiratie voor toekomstige generaties. Al die moeders me hoofddoek die nu werken hebben kinderen die gewend raken aan een werkende vrouw. Een vrouw met economisch toegevoegde waarde aan het gezinsleven. Die kinderen zullen het normaal gaan vinden dat vrouwen werken en zullen vanuit die ervaring een beter beeld krijgen van werkende vrouwen en wellicht zelf ook een werkende vrouw willen. Onze overheid hoopt hierdoor e positie van die vrouwen en de generaties vrouwen na hen met kleine stapjes te verbeteren. Voor velen is dit echter ontwikkeling op een te grote tijdschaal. (kijk maar naar de westerse vrouwen geschiedenis En hoe lang vrouwenemancipatie ook bij ons nodig heeft gehad)
  Het is m.i. te kortzichtig om deze adder onder het gras voor onze mannelijk en islamitische medemens dood te schoppen onder het mom van een zichzelf islamiserende overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "vervang in het artikel het woord hoofddoek voor het woord wrat en je lacht je een breuk."

   Na deze ongelooflijke domme zin heb ik je reactie niet verder gelezen.

   Ja, er zijn mannen die het wel een fijn en goed idee zouden vinden dat vrouwen met een hoofddoek werden geboren.

   Verwijderen
 17. Ik walg van, én heb medelijden met hoofddoeken w.o. Islam penquins bovendien lachwekkend zijn. Zielig toch elke dag die strakke zweetdoek te 'moeten dragen' als uitgekookt martel instrument omdat vrouwen geen baarden dragen, die eigenlijk hoofddoeken zijn! Haha! Is het geheel hoofddoek en baard een kriebelig gegeven- baarden echter even vlijmscherp kunnen zijn als scheermesjes gedurende vrijen. Is het godsdienstwaanzin te denken dat 'god Allah' mannen tegen seks lust beschermd door moslim vrouwen hoofddoeken te gebieden; en lachwekkend 'god Allah' als modeontwerper neerzet.

  'moslima's' is definitie van Koranplicht 'ma' te worden, malen niet om 'zusters in Islam' die massaal gedwongen worden t/m vermoord indien hoofddoek niet gedragen.

  Heb slechts verachting voor hen - dus vermijd hen als de pest.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als "we" als Autochtone Nederlanders nu eens ons rug recht zouden houden en weigeren geholpen te worden door deze kopvod figuren en/of bedrijven boycotten. Is even door de zure appel heen bijten; maar in de loop van de tijd zal dit zeker vruchten afwerpen. Ikzelf doe het al jaren. Is heel onplezierige bezigheid, want je wordt direct behandelt als een hoop stront. Maar ja. Je moet wat over hebben voor de goede zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, de overheid is van ons allemaal en we zullen het echt van de overheid moeten hebben. De kentering laat wel erg lang op zich wachten.

  Religieuze voortrekkerij hoort niet bij de taken van de overheid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Willem,helemaal mee eens.
  Stel, er is een rechtszitting en de rechter is Joods. Hij komt binnen in toga, met een keppel, baard en van die haarstrengen langs het gelaat.
  Het land zou te klein zijn.
  En dat wrattenverhaal : dat is de politiek-correcte overheidsprietpraat om het dragen van zo'n lapje te vergoeilijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het leuke van kapitalisme is dat reclamemakers altijd de wensen van de klant in aanmerking moeten nemen. Vandaar dat er van al die duizenden reclames er maar een, of twee zijn met een moslim in de hoofdrol. Een moslim achter de kassa kost in een supermarkt 27 klanten per dag.

  Reclames vertellen waarheden. En nu ik er over nadenk, wordt het niet eens tijd dat politici, bij voorkeur Europabreed, een minimum aantal hoofddoeken per minuut reclame gaan vastleggen. Politici aller landen, sta op! Er ligt hier een onbewerkte akker te wachten op cultivering.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Al dat gedoe over de hoofddoek in de politiek en media heeft de hoofddoek alleen maar belangrijk gemaakt. Veel moslimas die de laatste jaren een hoofddoek zijn gaan dragen doen dat vrijwillig omdat ze dat spannend en provocerend vinden nu ze erachter zijn gekomen dat mensen zich eraan storen.

  BeantwoordenVerwijderen