Respect voor de islam is de discriminerende factor

Dus dan tweet je in werktijd dat "er eigenlijk VN-troepen naar Nederland gestuurd zouden moeten worden om PVV’ers dood te schieten” en dan blijft die christelijke werkgever, de Vrije Universiteit in Amsterdam, kalm, doet aan hoor en wederhoor en ontslaat jou, Peter Breedveld,
niet. 

VU-medewerker Peter Breedveld
Anderhalf jaar later werk jij, Peter Breedveld, redacteur van het
christelijke studentenblaadje Ad Valvas, gretig mee aan het verspreiden van racistische, kwetsende en haatdragende anti-islamitische tweets die een VU-studente, Natalja Laurey, geschreven zou hebben maar je controleert niet of dat scheldende twitteraccount wel echt is. De studente bestaat, dus geloof je het direct want 'zo uitzonderlijk is het nou ook weer niet wat ze twittert', weet je. Als blijkt dat het twitteraccount van die studente wel degelijk fake is en er dus sprake is van identiteitsroof, word je niet ontslagen door je christelijke werkgever de VU.

Dan heet je Anand Soekhoe en ben je docent maatschappijleer aan het christelijke Fioretti College te Lisse, tevens duoraadslid voor Leefbaar Leiden - je houdt die twee functies strikt gescheiden - en je slingert na een gesprekje met collega-raadsleden in je vrije tijd een paar islamkritische tweets de lucht in om je politieke standpunten als het ware nog eens te benadrukken, onder andere twitter je dat de islam “geen geloof maar een barbaarse achterlijkheid is” en wat gebeurt er dan?

Anand Soekhoe
Leids Dagblad-journalist Frank Beijen tipt het christelijke Fioretti College over je tweets. Fioretti roept je vervolgens op het matje. Je verwijdert de naam van de school uit je Twitterprofiel en de spraakmakende tweets vrijwillig. Toch is dat niet genoeg, de school raakt in paniek (vanwege de publiciteit?), doet niet meer aan hoor en wederhoor en schorst je. Je hoeft niet meer terug te komen, al was je nog zo'n prettige collega en docent voor de schoolkinderen. Klachten: nooit. Ook niet van de zeven of acht moslimkinderen die op het Fioretti zitten. Plotseling ben je een respectloze man, je bent je baan kwijt. Er zit niets anders op dan voor het vrije woord te kiezen.

Je vraagt het College voor de Rechten van de Mens zich over je zaak te buigen want je tweets waren politieke tweets en hadden niets met de school te maken! Het CvdRvdM (voorheen Commissie Gelijke Behandeling) beslist anders, 't komt tijdens de zitting in december 2012 met een 'uitzonderingsclausule bijzonder onderwijs' op de proppen. Heeft het Fioretti College eraan gedacht van die clausule gebruik te maken? Nee dat heeft het Fioretti niet en 't is het evenmin van plan, het gaat hen slechts om respect waaraan het bij Anand Soekhoe in hun ogen zou ontbreken. Respect voor de islam. Merkwaardig, in 't eindoordeel over de zaak Soekhoe gooit het College voor de Rechten van de Mens het toch op die uitzonderingsclausule.

Zie de verschillen. De rechten van de mens Breedveld en die van Soekhoe.

Ik moet even aan Fatima Elatik denken die al jaren volhoudt dat Nederlanders discrimineren op huidskleur. Wel mevrouw Elatik, respect voor de islam is de discriminerende factor!


26 opmerkingen:

 1. Ik begrijp 't. Soekhoe is aangepakt vanwege een ' respectloze' tweet, (mij doet 't niets, maar dat terzijde) terwijl breedveld in een andere tweet rustig voor het doodschieten van pvv-ers pleitte zonder dat daar wat aangedaan werd. Ook ik vind dit raar. Of allebei straffen of allebei laten gaan.
  Okee, het tweetje van Breedveld, is zonder twijfel veel smakelozer, roept op tot moord en je kan er zeker niet om lachen.

  Maar waar bent u gebleven toen ene Siebelt heeft opgeroepen ‘linkse fascisten' preventief te ruimen’?? Zijn het niet dezelfde uitspraken? Ik heb u toen niet gehoord!. Raar! Niet?.
  Zie de verschillen? waarom je druk maken om de ene en niet om de andere?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet modern doen, moslim. Houdt u bij uw boek.
   Tenslotte waren er een heleboel moslims er van overtuigd dat Hirsi ali en Theo van Gogh de dood verdienden.
   Dus nou niet modern doen.

   Verwijderen
  2. Tenslotte waren er een heleboel moslims er van overtuigd dat Hirsi ali en Theo van Gogh de dood verdienden.
   ----------------------------------------------------------
   Ja, zoals Breedveld pvv 'ers wil doodschieten.
   daarom is het ook raar dat Breedveld niet gestraft is voor zijn uitspraken en tegelijkertijd een ander voor minder wel is benadeeld. Maar er is nog iemand die een andere bevolkingsgroep preventief wil ruimen, namelijk Siebelt! Waarom zegt niemand daar wat van?

   Verwijderen
 2. Het verschil tussen een gelovige Ubermensch en een ongelovige Untermensch (volgens de oh zo respectvolle religie christendom/islam.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijheid om je mening te uiten is in ons land alleen nog voorbehouden aan links fascitische lieden als Breedveld. Dit danken we vooral aan de overal ter wereld oprukkende kanker die islam heet.
  Als er niet op zeer korte termijn maatregelen worden genomen deze vreselijke ideologie te vernietigen dan is het einde van onze beschaving zeer nabij! Onze regeringen nemen die maatregelen niet.
  Dus wat is het alternatief?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Islam is de meest akelige uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan, duizend maal erger dan het fascisme van ene Adolf.

   Verwijderen
  2. Maurits Dekker,
   Hoe wilt u deze ' vreselijke ideologie' vernietigen?

   Verwijderen
  3. Wie is Siebelt? Wat doet hij, heeft hij ook een christelijke werkgever zoals Anand Soekhoe en Peter Breedveld?

   Je kent wel alles en iedereen met elkaar gaan vergelijken maar dat slaat nergens op.

   Verwijderen
  4. Waarom slaat dat nergens op?
   Breedveld is sowieso fout bezig, roept regelrecht op tot moord, laat dat duidelijk zijn. Soekhoe beweerde alleen dat islam barbaars is, als moslim vind ik dat natuurlijk niet grappig, laat dat ook duidelijk zijn, maar heeft tenminste nergens gezegd dat moslims dood moeten.
   Een andere figurant, genaamd Siebelt, vindt dat linksen preventief geruimd moeten worden!.

   Dus Breedveld en Siebelt zijn even gevaarlijk en willen mensen dood hebben.

   Mijn opmerking was gericht aan Van der Veer, die nooit ergens op in gaat. Waarom je druk maken om de ene potentiële moordenaar en niet om de andere potentiële moordenaar?

   Verwijderen
  5. El_H, nogmaals, wie is Siebelt? Is zijn werkgever christelijk, net als die van Breedveld en Soekhoe? Er zijn zoveel gekken, het gaat om de context.

   Verwijderen
 4. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. We zitten hier nu in het tijdperk van de stinkende wonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit mag wel:
  www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html

  Dit mag niet:
  http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/02/49912/
  Dit ook niet:
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/02/02/weg-met-de-monarchie-het-is-2013/

  Er is maar één smaak en dat is de juiste !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk best wel een aardige kwalificatie: 'islam geen geloof maar een barbaarse achterlijkheid'

  Doet de werkelijkheid geen geweld aan als je dag in dag uit het nieuws tot je neemt dat opborrelt uit de islamitische wereld van verre en nabij. Het is natuurlijk niet leuk te moeten lezen dat je vrijwillig tot zo'n club behoort. De aanslagen, moordpartijen, toegewenste kankers en doodsbedreigingen namens de profeet en zijn volgelingen zijn aan de orde van de dag. Lijkt me overtuigend barbaars. Dat een geloof openlijk oproept tot geweld als hoogste goed kan niet anders dan als achterlijk worden bestempeld.

  Soekhoe verdient het grootste gelijk van de hele beschaafde wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://nl.wikipedia.org/wiki/Russells_theepot

  dit zegt genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ketterij! Het is een koffiepot; géén theepot!!
  Gord de wapens aan en trek ten strijde!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @El_Houssain

  In stapjes.
  Een begin zou zijn het afschaffen van de voorkeursbehandeling die aanhangers van deze barbaarse ideologie nu krijgen. En het handhaven van onze wetten die voor deze idelogie vaak niet blijken te gelden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een begin zou zijn het afschaffen van de voorkeursbehandeling die aanhangers van deze barbaarse ideologie nu krijgen.
   ------------------------------------------------
   Goed gedaan!.
   En die voorkeursbehandeling is.....?

   Verwijderen
  2. En het handhaven van onze wetten die voor deze idelogie vaak niet blijken te gelden
   ---------------------------------------------------------------------
   En welke wetten zijn dat?

   Verwijderen
  3. @El_Houssain5 februari 2013 02:05
   ---------------------------------------------------------------------
   En welke wetten zijn dat?


   Een 'geloof' dat in zijn instructieboekje (koran) propageert dat alle ongelovigen gedood moeten worden overtreedt zo'n beetje alle wetten die ooit in beschaafde landen zijn ingevoerd.

   Verwijderen
  4. over voorkeurs behandeling gesproken.
   deze kreeg er ook een:
   http://tundratabloids.com/2013/02/breaking-shots-fired-at-islam-critic-lars-hedegaard-breaking.html

   Verwijderen
 11. Goed beargumenteerd stuk van bekeerling Nourdeen Wildeman @nourdeenw op DeJoop.nl , ware het niet dat je voor de praktische waarheid in het stuk 'respect' onsequent moet vervangen door 'respect voor de islam'.

  Schorsing na respectloze anti-islamtweet niet onjuist

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Respect is nu eenmaal iets dat je verdient met de kalasjnikov; al de rest 'verdient' geen respect.

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Arabierische lente deel 2 !

  Repscet voor de islam !
  Hoe je met zeer weinig middelen een land kunt veroveren, terwijl de internationale gemeenschap, Fioretti College, De rechters van het Wilders-proces, o.a. Marx Ruttel en Peggold, niets in de gaten hebben ! Salafisten, de nieuwe farao's.
  Knap, hoor en hulde !

  Geen Leopard tanks, geen f16's, geen A-bom, zelfs geen soldaten met helm. Gewoon zachtjes drukken en dreigen, vooral dreigen. En langzaam, niet te snel, vooral niet te snel. Zeg maar, duurzaam[proest], een strategie, afgekeken van de magicicade?
  En de vijand lokken naar het slagveld naar eigen keuze: Afghanistan, Libie, London, Niger, Turkije (NL-Patriots), Jordanie, maar ook indonesië,Azerbaijan en Bulgarije zijn niet te ver.

  Staat in de koran: Mali, Syrie, Egypte, Turkije,...
  Terug naar eigen front: Breda Annastraat.

  http://oilprice.com/Geopolitics/Africa/Investors-Beware-Egypts-Revolution-is-Not-Over.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is dit voor een onzin? De islam is geen geloof. De islam is misdaad! Alle punten van het zogenaamde islamitische geloof zijn discriminatoir en daardoor strafbaar. Verder roept de islam middels de koran op tot massamoord en verminking. Daarnaast keurt de koran ook nog diefstal goed. We moeten ophouden om de islam te behandelen als een geloof, want dat is het niet. Het is geen levensbeschouwing, het is een geestesafwijking en dat is heel iets anders. De islam verdient geen respect maar een veroordeling.

  BeantwoordenVerwijderen