Jet Bussemaker 'bestrijdt' vrouwenbesnijdenis


6.2.2013 UPDATE! Jet Bussemakers aanpak vrouwenbesnijdenis in NL te bestrijden ('waarbij niet alle meisjes tussen 12 en 18 jaarlijks tussen hun benen konden worden gekeken vanwege grote inbreuk op hun lichamelijke integriteit') uit 2009 heeft geholpen:  30.000 besneden vrouwen in Nederlan!  (link)

13.3.2009  Vraag: zal er door 'een reeks van maatregelen' van staatssecretaris Jet Bussemaker, (PvdA, Volksgezondheid) één meisje minder besneden (genitaal verminkt) worden?

(Zie Pauw en Witteman voor de 'reeks van maatregelen', 5.3.2009. Bussemaker bestrijdt vrouwenbesnijdenis, fragment duurt ruim 9 minuten (hierr.)

Er zijn 30.000 meisjes in Nederland die tot de risicogroep behoren om genitaal verminkt te worden.

Ayaan Hirsi Ali
destijds over vrouwenbesnijdenis: "Wij stellen een lijst van risicolanden samen. Als die eenmaal is samengesteld, voeren we eenmalig een verplicht bevolkingsonderzoek uit. Dan stellen we 2 lijsten samen. 1 lijst van meisjes die verminkt zijn en die krijgen dan verder medische begeleiding hoe om te gaan met het verminkt zijn. Maar daarnaast heb je een lijst van niet-verminkte meisjes. Ik zou heel graag willen zien dat die niet-verminkte meisjes verplicht worden - samen met hun ouders - totdat ze achttien jaar, tot een jaarlijkse controle."

Ayaan Hirsi Ali heeft dit ook voorgesteld in de Tweede Kamer.

Jet Bussemaker heeft toen tegen gestemd.

Bussemaker: "(..)Ik ben er niet voor, nog steeds niet, om bij alle meisjes met name in de leeftijd zo tussen 12 en 18 om die elk jaar te moeten laten controleren. Ik wil het bij een risicogroep, ik wil het niet bij alle meisjes.
Pauw onderbreekt: "Maar dat stelde zij [Hirsi Ali] ook voor, zij stelde de risicogroepen voor..."
Bussemaker: "Maar ook niet alle meisjes uit die landen van herkomst zijn per definitie een risicogroep want daar zitten ook meisjes onder ...
Witteman: "Maar dan is het toch niet erg als ze gecontroleerd worden?"
Bussemaker: "Nou, ik vind het vrij vergaand... (Witteman: dwars door Bussemaker heen: "het is ook een hele ernstige ingreep") om alle meisjes tussen 12 en 18 tussen hun benen jaarlijks te moeten laten kijken. Dat is ook een hele grote inbreuk op hun lichamelijke integriteit."
Pauw: "Dat snap ik maar u heeft net gezegd, het gaat om een risiciogroep we hebben het dus niet over alle meisjes in Nederland we hebben het over een risicogroep, over kinderen die afkomstig zijn uit risicolanden..
Bussemaker: "Ja.. en waarvan het vermoeden kan bestaan als er aanwijzingen zijn dat als zij naar het land van herkomst gaan dat het daar wel eens zou kunnen plaatsvinden en dan vind ik het..., en al die stappen die we zetten, vind ik het aanvaardbaar om het voor die groep te doen.
(...)

Bussemaker: "Mijn verschil met Ayaan Hirsi Ali is dat ik vind dat 't 'n onderdeel moet zijn van een heel programma waar je ook de bevolkingsgroepen zelf bij moet betrekken en dat je moet vermijden om 't [onderzoek] bij meisjes te doen bij wie het niet nodig is."

13.3.2009

31 opmerkingen:

 1. Jet Bussemaker, de zoveelste PvdA bewindsvrouw, die dommer dan dom kletst.Dat komt omdat ze een hysterische angst hebben om het woord islam uit te spreken. Dat moet vermeden worden. Ze stellen zichzelf nog liever ten toon als kippen zonder kop dan dat taboe woord uit te spreken. Hoe komt het toch dat de PvdA vrouwen allemaal zo'n irritant accent hebben? Vogelaar spande daarin de kroon.
  Hebben ze daar een cursus voor gevolgd? Het lijkt totaal niet meer op Nederlands. Dat zal ook wel de bedoeling zijn van deze verdwaalde vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uhhhhhhh.......dus Bussemaker is tegen controle op de meest verschrikkelijke vorm van schending van de lichamelijke intergriteit, omdat dat een inbreuk zou zijn op de lichamelijke integriteit!?!?!?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo we nu erover spreken worden op dit moment weer enkele meisjes kapotgesneden, hun kut wordt verminkt, zonder verdoving, uit religieuze overtuiging en Bussemaker vind het goedzo, ze wil niet ingrijpen om daarmee onze overgesubsidieerde religiewaanzinnigen tegen het hoofd te stoten.
  Zij hebben immers een overtuiging en beschaving die mijlenver van ons staat, en dat moet zo gehouden worden aldus de bange en zeer incompetente Busseklusser.

  Wat een .... laat maar. Dit is te erg. de schending blijft gewoon doorgaan met goedkeuring van de pVDA.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lees de column van Nausica Marbe in de Volkskrant van vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier de link naar de column van Nausicaa Marbe in de Volkskrant van vandaag:

  "Zero tolerance voor meisjesbesnijdenis"

  Zero tolerance voor meisjesbesnijdenis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De PVDA politicus van tegenwoordig wekt de indruk dat zij problemen wil oplossen.Zij zijn echter totaal ongeloofwaardig geworden,zeker in deze zaak.Als er dan redelijk wordt doorgevraagd[eindelijk door P&W]vallen ze gelijk door de mand.Walgelijk dat vertoonde filmpje.Ik denk dat iedereen die dit heeft gezien,oprecht geschokt is.Het schijnt dat dit bij de cultuur hoort.Was het niet ene Ella Vogelaar die zei..... met behoud van eigen cultuur.Natuurlijk zou Vogelaar dit niet gewild hebben,het geeft echter wel aan dat dit soort figuren maar wat roepen.Inderdaad,mensen met een plaat voor de kop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jet Bussemaker ken ik nog van een uitzending van Sonja.

  Nu is Sonja al 200 jaar geleden gestorven, terwijl Bussemaker een prachtige carriere heeft gemaakt.

  Zij zei tot twee zeer ervaren onderwijzeressen, die waarschuwden voor het mogelijk ontstaan van een tweedeling, zwarte en witte scholen, dat er "ook goede dingen gebeuren", daarmee de kritiek wegwuivend.

  Zo dom zijn ze daar In Den Haag.


  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Indien een meisje besneden is, verliest zij alle Nederlandse rechten en dient het land te verlaten. Voor de ouders of voogden en allen die hiervan op de hoogte waren en niets hebben gedaan om dit te voorkomen, idem dito.
  En dit met terugkerende kracht.

  Anders dan dit, helpt niets.
  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Indien een meisje besneden is, verliest zij alle Nederlandse rechten en dient het land te verlaten"....
  Geldt ex post dan ook voor Ayaan!
  Ok ze is naar de USA verhuisd maar toch een leuke trap na.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vrouwenbesnijdenis wordt ook in Europa en in Amerika uitgevoerd.
  En Bussemaker wil alleen die meisjes controleren waarvan het vermoeden bestaat dat als zij naar het land van herkomst gaan, verminkt zullen worden...
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article511108.ece/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lees de column van Nausicaa Marbe tot het einde door. Dan kun je ook lezen over de fatwa, die de 'hoogstaande autoriteit' Yusuf al-Qaradawi, die moslims in Europa zogenaamd opvoedt tot moderne democratische burgers, heeft afgekondigd over besnijdenis van meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat was mij ook al opgevallen Carel. Dit zijn de laatste 2 alinea's van Marbes column.

  "De islamitische stemmen die VGV [vrouwelijke genitale verminking] wél aanbevelen, komen dan ook uit die hoek. Zoals de beroemde spirituele leider van de Moslim Broederschap, Yusuf al-Qaradawi, die Milli Görüs en Ahmed Marcouch na de moord op Theo van Gogh naar Nederland wilden halen voor ‘dialoog’.

  Op de site islamonline.net verklaarde hij in 2002 over VGV: ‘Ik persoonlijk ondersteun het, gezien de huidige omstandigheden in de moderne wereld.’ Nu wil Bussemaker imams inzetten in de strijd tegen VGV. Als ze maar niet recruteert onder de adepten van Al-Qaradawi. Zulke blunders zijn inmiddels helaas waarschijnlijker dan een adequate aanpak.

  Nogmaals de link naar de complete tekst in de Volkskrant:

  Zero tolerance voor meisjesbesnijdenis

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier staat dat fraaie uitspraakje van Qaradawi:
  http://tinyurl.com/gd9mt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er is gewoon een onwil om dit probleem op te lossen. Want tegen overduidelijk gewelddadig en onzedelijk gedrag kan natuurlijk altijd al opgetreden worden. Voor vrouwenbesnijdenissen zijn dus niet eens perse nieuwe wetten nodig, het is al nadrukkelijk verboden.

  De minister van justitie zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen wat aanwijzingen aan het OM te geven en hen te verplichten zeer actief de ouders van besneden meisjes te vervolgen. Beetje media aandacht en flink hoge straf eis kan zo wonderen doen. Er moeten toch wel meisjes te vinden zijn die weg willen komen bij ouders die hen zo misdadig mishandeld hebben. Zeker als de minister er tevens voor zorgt dat hij de zelfstandigheid van die meisjes kan garanderen bij besnijdenissen, want ontzetting uit de ouderlijke macht lijkt mij bij zo’n verminking toch het minst haalbare.

  Als het OM dan een paar ouders achter de tralies/uitgezet weet te krijgen, samen met de nodig media aandacht en misschien als bonus ook nog wat protesten van wat Moslim landen of zelfs Al’Qaeda, nou dan hebben de vrome lieden weer een heel andere overweging er bij! En dan kunnen de vrome slaven van Allah zich legitiem beroepen op het Mohammedaanse gebod dat ze zich aan de wet dienen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Recentelijk heeft het Nederlandse volk het verstandig gevonden om de PvdA weer tot een van de grooste politieke partijen te laten worden.
  Dankzij de Nederlandse stemmer is de PvdA weer terug in het centrum van de macht.
  Bussemaker kan niet verweten worden dat ze Bussemaker is.

  De Nederlandse kiezer kan wel wat verweten worden.


  Eigen schuld dikke bult !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is dweilen met de kraan open. Feit blijft dat moslims het niet eens zijn met hoe Allah ze heeft geschapen en dat geldt voor alle geslachten en geeft te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmm... inderdaad, eigenlijk wel een interessante casus om eens aan Arabist Hans Jansen voor te leggen. Hebben de moslims geen vrede met Gods schepping? Hoe zouden ze dat opgelost hebben?

   Verwijderen
 17. Wat mij verbaast is dat vrouwenbesnijdenis bestreden moet worden terwijl massaal bij jongetjes gesubsidieerd de voorhuid afgesneden wordt. En die jochies hebben ook absoluut geen keuze wat er met hun lijf gebeurt.
  Bij mijn huisarts hangen zelfs posters ter promotie van een speciale kliniek hiervoor.
  Wat is het verschil tussen deze twee middeleeuwse gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat niet elke operatie op het geslachtsdeel het zelfde uitpakt. Besneden jongetjes beleven bijvoorbeeld nog veel plezier aan de seks, de besneden meisjes echter niet, want als het goed is wordt de clitoris bij de besnijdenis weggesneden. Kwestie van verschillende doelstellingen zeg maar.

   Dus zolang de jongens besnijdenis niet zo wordt uitgevoerd zodat een ernstige voorhuid vernauwing optreed kan je niet zeggen dat jongens en meisjes besnijdenis ongeveer het zelfde is.

   Verwijderen
 18. Besnijdenis van kinderen, meisjes zowel als jongens is hoe dan ook pricipieel fout. Je dient met je poten van kinderen af te blijven en ze niet te verminken, ook niet uit godsdienstige overwegingen. Dat jongetjes nog plezier aan seks zouden beleven na besnijdenis doet niet ter zake. Het kind is per definitie de dupe want het staat onder druk/invloed van idiote mensen die voor "volwassenen" doorgaan(lichamelijk misschien, maar zeer zeker niet geestelijk) en kan de ingreep niet weigeren. En zo worden kinderen gebrandmerkt uit naam van een godsdienst, dus per definitie de meest dwaze reden denkbaar.
  Lieden, werkzaam in de gezondheidszorg die hieraan meewerken, zijn in mijn ogen rijp voor ontslag en gevangenisstraf. Onbegrijpelijk dat een dergelijke praktijk is toegestaan in een beschaafd land.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Alleen een principieel mens is een goed mens. Dus ik zeg stop de verminking van de kinder oren! Want die gaatjes gaan nooit meer weg. Je dient immers met je poten van kinderen af te blijven! Onbegrijpelijk dat een dergelijke praktijk is toegestaan in een beschaafd land!

   Verwijderen
 19. Men moet, afgaande op het portret van Jet Bussemaker, het gebruik van lippestift verbieden.
  Ten zij ze daarmede haar politieke zienswijze accentueert.
  Dan moet ze vooral zo te kijk lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die overdreven rode lippenstift op een verder nauwelijks opgemaakt gezicht zie je vaak bij links denkende, meer bij Groenlinks dan bij de PvdA overigens. Ik vermoed dat het moet doorgaan voor tegendraads en eigenwijs, maar het is natuurlijk kuddegedrag, een links uniform.

   Verwijderen
  2. Aan Anoniem

   Da he ge goe getypeerd, zunne.
   Die rode krengen zijn steeds op oorlogspad.
   Spijts het feit dat hun geliefde Sovjet-Unie reeds ruim twee decennia geleden roemloos is ineengestort.

   Verwijderen
 20. Het is niet aan de staat om te bemoeien met de opvoeding van kinderen.
  Kinderen zijn geen burgers en vallen onder de verantwoordelijkheid van de ouders/opvoeders.
  Tevens dient de samenleving, de staat, het recht te hebben een (mogelijk/toekomstig) burger te weren uit de samenleving, ter bescherming van die samenleving.

  Dus, nogmaals, de staat heeft zich niet te bemoeien met:
  Abortus, euthanasie, koosjer geslacht vlees, CO-voetprint, duurzaamheid, alcolholgebruik door jongeren, onderwijs, gezondheidszorg, voedsel, enz., enz.
  en dus ook met besnijdenis.

  Het toch verbieden van dergelijke barbaarse rituelen biedt slechts schijnoplossingen.
  Het ware beter dat de overheid, ter bescherming van de samenleving, de islam verbieden zou. Tenslotte staat de islam de ondergang van onze samenleving voor.

  Maar dat is een kwestie van tijd.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus, nogmaals, de staat heeft zich niet te bemoeien met:
   Abortus, euthanasie, koosjer geslacht vlees, CO-voetprint, duurzaamheid, alcolholgebruik door jongeren, onderwijs, gezondheidszorg, besnijdenis, voedsel, enz., enz.

   Roken in cafes ( binnenkort verbod op het op straat nuttigen van suikerhoudende dranken. ( Zie burg. NY Bloomberg).

   Verbod op scheefwonen (ter redding van de overgeprijsde woning markt) ( zie Maxim Verhagen: Stemt CDA!)
   enz enz.

   Grote Broer weet wat goed voor u is.


   Verwijderen
 21. Een nadeel van gezondheidszorg georganiseerd door de staat is dat eenieder recht heeft op behandeling.
  Op kosten van de grote anonieme gemeenschap, dat gedwongen is om belastinggelden op te hoesten, wordt elke medische handeling betaalt. Besnijdenis van vrouwen is daardoor voor de daders vrijwel zonder gevolgen. Of anders gesteld: De sociale vetpotten lokken onrecht en chaos uit.
  Indien er nog een marktwerking in de gezondheidszorg zou zijn, was dit probleem wellicht niet ontstaan.
  De gevolgen van vrouwenbesnijdenis beperkt zich namelijk niet tot het wegsnijden van sexueel genot, maar voor enorme complicaties niet alleen tijdens de bevalling, maar ook lang daarna. In een vrije markt zou dan de vrouw (en dus de daders) verantwoordelijk zijn voor de gemaakte kosten. En die zijn enorm.

  Een verbod van besnijdenis houdt ook in dat de samenleving verantwoordelijk gehouden kan worden voor de bescherming van kinderen/slachtoffers. Bij falen hierin kan de samenleving verplicht gesteld worden om voor de kosten/gevolgen op te draaien.
  Verbod op besnijdenis lokt zo een gijzeling van de samenleving uit. Verzekeringsmaatschappijen zouden onbezwaard besneden, opzettelijk gemutileerde, klanten moeten kunnen weigeren.


  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tijd dat ze ontmaskert wordt. Ze heeft een heel dik proefschrift geschreven iets over emancipatie en dolle mina's in een tijd dat het hier nog niet stierf van de hoofddoekjes rondlopen. Ze heeft vast plagiaat gepleegd:
  http://willemjansen.blogspot.nl/2013/02/zonder-bronvermelding.html

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen