Het Zweedse Hoerenmodel

Myrthe en Gert-Jan gaan naar Zweden om te kijken of hoerenlopers in Nederland bestraft kunnen worden. Gert-Jan en Myrthe, saampjes 'verkennend' en met 'open vizier' naar het grote Zweden want in het kleine Nederland is de betaalde liefde de verkeerde kant op gegaan, 't is
uit de hand gelopen. De legalisering van de prostitutiesector heeft in Nederland niet het verwachte resultaat opgeleverd: misbruik alom, vrouwenhandel, afgrijselijke toestanden en nu moet het roer om. Myrthe en Gert-Jan denken er echter niet direct aan vrouwenhandelaren en andere schoften een schop onder hun kont te geven, nee, ze flirten met het Zweedse hoerenmodel. Hoer-zijn is ok maar hoerenlopers zijn het haasje, die worden gestraft. Het Zweedse Model in een notendop.

Een aanlokkelijk model. Voor Gert-Jan en Myrthe dan. Ze gaan het diepgaand onderzoeken.  Morgen al, in Zweden. Ik moest onmiddellijk denken aan de aflevering Butters Bottom Bitch van SOUTHPARK waarin Butters de kneepjes van het pooiersvak leert ("you know what I'm saying?") en politie-agenten undercover gaan om hoerenlopers te slim af te zijn. Enjoy!

Klik hier voor de Southpark aflevering BUTTERS BOTTOM BITCH 

22 opmerkingen:

 1. Myrthe en Gert-Jan werken al vooruit, hoeven de
  islamisten dat al niet meer te doen als ze Nederland overnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @rian
   Nergens tiert de (ondergrondse) prostitutie zo welig als in islamitische landen ....

   Verwijderen
  2. Ik heb op TV een docu gezien over prostitutie in Iran, de islamitische heilstaat! De prostituée gaat uiteraard in sjador naar haar klant. Ze heeft een baby bij zich. Die baby wordt even aan een ander gegeven als zij haar werk uitvoert. Er staat me ook nog iets bij dat zij de taxichauffeur probeert te betalen met een beurt, die heeft liever geld. Miezerig en verlopen is de hele prostitutie-wereld, en in Iran is het nog erger! Daar is het nog troostelozer dan elders. Nòg schijnheiliger dan de rest!

   In het verleden was er een taboe om een prostituée te bezoeken. Het was alleen voor soldaten en matrozen. Nette mensen kwamen niet bij hoeren. En heel misschien was dat taboe toen wel terrecht, heel misschien is het zo dat die wereld aan beide zijden onverkwikkelijk is. Misschien is het zo dat de bevrijding van de beknellende seksuele moraal TEN ONRECHTE óók de taboe op hoeren-lopen heeft opgeheven. Héél misschien zou er gewoon weer een moreel verbod moeten komen, tenslotte is het seksuele uitbuiting van de vrouw en daarnaast ook financiële uitbuiting van de man! In beider gevallen is het onwenselijk.

   Wat is er mis met een morele herbewapening?

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. neen ik wil niet sterven aan het touw, voor de trein of onder een zak. Neen, de overheid verbiedt zelfmoord. Grote Broer weet wat goed voor je is.
  Dus mag een metselaar wel zijn handen en rug verkopen, een chirurg zijn handvaardigheid en een prof zijn kennis.
  Maar een hoer mag dat niet. Mannen en vrouwen mogen niet tegen betaling sex ruilen tegen geld.
  Dat mag niet van Grote Broer. Want Grote Broe weet wat goed voor ons is.
  Ondertussen wel slands grenzen wagenwijd open gezet voor gespuis, wat niet weet om te gaan met vrijheid en de bijbehorende verantwoordelijkheden. ( omdat EU MOET !)
  Wel met het vingertje en niets doen tegen MISbruik, slavernij en terrorisme. Wel vrouwen laten tatoeéren met nummer van de pooier en daarnaast heel vroom normen en waarden, fatsoen moet je doen.

  Aan de jongens en meisjes van de Tweede Kamer: FUCK YOU, hypocrieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjeetje... De PvdA tegen hoerenlopers !!
  Tegen de kralen plukkende meute die dag en nacht, zich werkloos vervelend, door de hoerenwijken slenteren.
  Racistische gedrag van de PvdA, het ontnemen van vooruitzichtelijk paradijselijk geluk van onze islamitische mediterrane medemens.
  Tjeetje, zouden ze ook tegen die 72 hoerries in het islamitisch hiernamaals zijn ? Of is dat een volgende stap ?
  Oproep aan al die zeer geleerde 'brulmoslims' om hier tegen in opstand te komen..! Hier gaat de PvdA stemmen verliezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Нiуа! Quісk question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my iphone4. I'm tryіng tο fіnd a temρlate or plugin that mіght be аble to fix thіѕ prоblem.
  Іf you have any suggeѕtіons, рlеaѕe ѕhaгe.
  Thankѕ!

  Havе a look at my webpаgе casino bonus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan bovenstaande aub verwijderd worden? niet dat iemand stom genoeg zal zijn om de link aan te klikken, maar toch

   Verwijderen
 6. Toen een groepje temeiers het begin jaren '90 waagde zich hard te maken voor een opsporings- en uitzetbeleid van illegalen in het rose leven waren het linkse politici die zich juist dáár met hand en tand tegen verzetten.
  Toen die zelfde groep temeiers zich uitspraken voor het opheffen van alle tippelzones was het wederom links dat dwars lag.
  Toen bordelen werden gelegaliseerd is er alles aan gedaan de kritische visie van juist déze temeiers buiten alle besprekingen te houden.
  En nu is de PvdA verbaasd over de vele vermeende misstanden …

  In plaats van een hoerenlopers verbod is handhaving gewenst. Strenge, dagelijkse controle van alle seksadvertenties en adressen op het internet. Dagelijkse id controle achter de ramen. Met telkens drie duidelijke criteria:

  1) Prostitutie vanaf 21 jaar
  2) Illegaal=illegaal
  3) Belastingplicht over elke euro.

  Daarnaast is het nog altijd zeer wenselijk eens flink het mes te zetten in de aan het rose leven gelieerde zieligheids-industrie.

  Eens kijken hoeveel crepeergevallen er dan nog over blijven...als ze nu al niet fictief zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen enkele vrouw/meisje in Nederland hoeft uit armoede prostituee te worden, dus iets goed mis met hen die daarvoor kiezen. 'Seks te koop voor mannen' - achter ramen uitgesteld zoals vlees bij de slager - is vernederend voor vrouwen - niet waardig voor Nederland. Problemen te over - drugs, geweld, uitbuiting, buitenlandse vrouwen/meisjes die na hun verkrachting in Nederland gedwongen prostituees worden - geen cent verdienen.

  Wel zielig voor mannen die niets anders hebben dan hoeren.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. G,
   Je maakt een verkeerde vergelijking. Het is niet het vlees wat in de verkoop gaat, maar de toegevoegde waarde door de slager geproduceerd.
   Een hoer verkoopt ook niet haar lichaam, maar levert toegevoegd waarde. Net zoals een chirurg zijn handen gebruikt, gebruikt een hoer evenzo haar/zijn lichaam.


   Wetgeving dient om de openbare orde te dienen, niet om bepaalde groepen zeggenschap te geven over andermans leven.
   Zo heb ik de zondagse kerkgang maar te dulden, als voorbeeld. Erg verstorend is dat niet en evenmin ontwricht het de samenleving niet.
   En dat is met hoeren en hoerenloperij idem dito. alsook met koosjer ( met halal is het anders gesteld) slachterij.

   Godelieve, net zoals Annelies stoort je aan iets waar je geen last van heb.
   De een stoort zich aan hoe vlees gesneden wordt, wat nooit door hen gegeten zal worden en de ander stoort zich waar mensen gaan, maar waar men nooit naar toe zal gaan.

   Beiden misbruiken de wet om de ander het leven zuur te maken. Beide proberen de wet naar hun hand te zetten. Beiden zijn onvolwassen en weten niet wat 'gemeenschap' en tolerantie is.

   Hoog tijd om eens flink wat
   met naalden doorboorde foetussen ongevraagd aan kerkgangers uit te delen.
   Hoort de klokken wekken mij reeds !!

   "We are on a mission from God"( blues brothers)

   Verwijderen
 8. Toe maar, Godelieve van den Berg, dat zijn een hoop vooroordelen bij elkaar.
  Zeker, niemand hoeft in Nederland uit armoede het oudste beroep uit te oefenen. Net zomin als al dat anderen minder aantrekkelijk geachte werk uit armoede hoeft te worden gedaan. Zoals daar zijn; verpleeghulp, vuilnisman, interieurverzorgster, pedicure etc, etc. Toch zijn er nog altijd voldoende mensen die oprecht kunnen zeggen dat werk met liefde uit te voeren. Daar is dan waardering voor, maar o-wee wanneer een hoer zulks durft te zeggen.
  Weet je, Godelieve, de maatschappij accepteert eigenlijk geen vrijwillige prostitutie. Kijk naar uw eigen woorden. Er is 'iets goed mis met hen die daarvoor kiezen”. Dus wat zal een beetje sekswerker naar de buitenwacht overbrengen? 'Sorry mensen, ik deed het onder dwang”. Ook al is dat bijna nooit waar. Maar dan ben je opeens niet meer gestoord, maar zielig. Met dank aan het type Godelieve. (...)

  Persoonlijk heb ik ruim 13 jaar met trots als schandknaap gewerkt, maar helaas werd mij het werk economisch onmogelijk gemaakt door de enorme toestroom aan illegalen die ver onder de prijs en voorwaarden in Nederland kwamen beunhazen.
  Verhalen over dwang en uitbuiting vinden hun oorsprong in de stigmatisering, aangemoedigd door hordes subsidiesponzen. En dankbaar omarmt door moralisten. En zo is de cirkel rond. Met z'n allen draaiend om suggestieve misstanden.

  Wat er wel moet gebeuren?
  Zie mijn eerdere post.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Patrick, je schreef: "Persoonlijk heb ik ruim 13 jaar met trots als schandknaap gewerkt, maar helaas werd mij het werk economisch onmogelijk gemaakt door de enorme toestroom aan illegalen die ver onder de prijs en voorwaarden in Nederland kwamen beunhazen. "

   Dacht je echt dat het de economie was? Als je als 13 jarige begint en werkt tot je 26e, dan is het niet de lagere prijs waar men tegenop moet concurreren, maar de leeftijd. Vervolgens komen sekswerkers er allemaal veel te laat achter dat zij wel 'leuk' werk hebben, maar dat er geen toekomst is. En zodra ze dat inzien is het al te laat. Niemand zit te wachten op hangend vel en rimpeltjes ergens (ik hoef niet uit te leggen waar)! Dan blijkt dat er niet gezorgd is voor het pensioen, want dat is toch nog zevenenveertig jaar verder.

   Netto schiet men er niets mee op. Vervolgens lijkt het alleen zo dat er veel mee verdiend wordt, maar schijn bedriegt. Per uur wordt er @100,- gevraagd maar er zijn niet altijd klanten in die prijsklasse. En de uren dat die er niet zijn worden NIET meegerekend. Een vakkenvuller werkt tot 36 uur per week voor een zeer matig uurloon, maar dat is wel constant. En dat werk kan hij lang blijven doen (in theorie). Een sekswerker (man of vrouw) heeft zeer grote pieken en hele lange dalen zijn inkomen, maar netto dus wat er over blijft stelt geen flikker voor!

   Verwijderen
 9. @ patrick

  "de maatschappij accepteert eigenlijk geen vrijwillige prostitutie."

  Dus beaamt: Er is 'iets goed mis met hen die daarvoor kiezen”.

  Namelijk gebrek aan zelfrespect.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. G,

   Ook al is er "iets goed mis met hen die daarvoor kiezen", dan nog is er geen enkele reden voor de wetgever om zich hier mee te bemoeien.

   Het enorme gebrek aan enige waardering voor medemensen die anders zijn dan jij, je onfatsoenlijkheid, het laf suggereren, is als een doornen kroon.

   Verwijderen
 10. Dat men iets uit 'vrije wil' doet, is niet per definitie goed.

  Hoerendom achter de ramen vind ik even waanzinnig extreem als burka/niqaab Islam.

  Geen moraliseren, zeg dat hoeren geen zelfrespect hebben - zichzelf vernederen; en zelf die 'doornenkroon' kiezen want hoeren willen niet dat hun dochters hoeren worden, noch vaders die naar hoeren gaan dat hun dochters in hoerendom belanden, etc.

  'Schandknaap' is geen seksueel misbruik door volwassenen?

  Wethouders kunnen alleen volgens de Wet 'bemoeien'.

  nl.wikipedia.org/wiki/ Prostitutie#Soorten_prostitutie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat hier niet om dat als het uit vrije wil gaat dat het dan altijd goed is.

   Mensen maken fouten, blunders zelfs.
   Bijvoorbeeld elke zondag naar de kerk gaan, want je wordt er geen haar beter of gezonder van. En met de opgedane kennis is het bar gesteld.

   Het gaat er om dat de wetgever hier niet dient in te grijpen, want geen verstoring van openbare orde. Dat het hier om de verkoop van lijf en leden gaat is enkel ter afleiding. Een metselaar geeft ook een deel van zijn lichaam weg.
   En ja er zijn misstanden in de bouw. laatst zijn er in Vlissingen nog 250 illegale Roemenen opgepakt. Moet je nu de bouwsector in Vlissingen nu beeindigen ?
   Iedereen begrijpt het nu ineens wel.
   Dus een hele serie kul argumenten omdat men gefrustreerd is de eigen zin niet te krijgen.
   Dus godelieve, als je prostitutie verafschuwt, begin er dan niet aan !

   Maar, in godsnaam, laat iemand anders zijn leven leiden zoals hij/zij dat graag wil/moet.

   Gun jij iemand met een andere levensstijl zijn vrijheid niet, dan gaat het jouwe er ook aan. Je bent gewaarschuwd.

   De bijbel mag moraliseren.
   Het wetboek zeker niet !
   Probeer dat nu eens in je kop te prenten.

   Verwijderen
 11. @ sirik

  Hebben wij gezellig 'ruzie' want jouw vergelijkingen gaan mank w.o. dat jij "de metselaar" vergelijkt met een hoer die haar lichaam/seks 'uitleent', d.w.z. de metselaar niet, de hoer wel haar eigenwaarde verschopt. En in Nederland onnodig - terwijl miljoenen vrouwen en meisjes uit armoede gedwongen - in gruwelijke ellende leven - ook misbruikt door Nederlandse 'seks toeristen' o.a. in Thailand. HALLO!

  "Maar, in godsnaam, laat iemand anders zijn leven leiden zoals hij/zij dat graag wil/moet."

  Ik de laatste die anderen beperkingen op wil leggen - indien zonder druk, geweld, seksueel misbruik van minderjarigen en kinderen.

  10 Geboden in de Bijbel - staan trouwens wel in het Wetboek w.o. 'Gij zult niet doden', stelen, ...

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zijn hoogst hebben we een meningsverschil.

   "...metselaar" vergelijkt met een hoer die haar lichaam/seks 'uitleent', d.w.z. de metselaar niet, de hoer wel haar eigenwaarde verschopt."
   Dat een hoer wel zijn eigenwaarde verschopt, die conclusie mag je mij uitleggen.


   "En in Nederland onnodig - terwijl miljoenen vrouwen en meisjes uit armoede gedwongen - in gruwelijke ellende leven - ook misbruikt door Nederlandse 'seks toeristen' o.a. in Thailand. HALLO! "

   Ja HALLO ! We zijn hier in Nederland en deel van de Nederlandse samenleving. Ik, en vele Nederlanders met mij, kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de rest van de wereld."
   Nederlandse regels voor goed gedrag gelden tot landsgrenzen.

   "Ik ben de laatste die anderen beperkingen op wil leggen - indien zonder druk, geweld, seksueel misbruik van minderjarigen en kinderen. "

   Ja, dat is dus voorwaardelijk. En wie bepaalt hier voor de rest dat deze voorwaarden de juiste zijn ? Inderdaad Godelieve maar weer.

   Dus G is, voorwaardelijk, vóór abortus, vóór euthanasie, voor homo huwelijk en adoptie, enz.

   "10 Geboden in de Bijbel - staan trouwens wel in het Wetboek w.o. 'Gij zult niet doden', stelen, ..."
   De bijbel is een boek voor mensen, individuen, religie is persoonlijk. Als jij de bijbel ook op de samenleving wil loslaten, ben je geen democrate, maar voor theocratie.

   Maar weet wel dat als jij mijn vrijheid vernietigen wil, ik dat met de jouwe zal doen. Als jij zo weinig respect toont voor wat van mij is, kun je van mij ook niet veel goeds verwachten.
   Gesnopen ?
   En das niet best.

   groetjes

   Verwijderen
 12. @ Sirik

  Sorry, maar je snapt werkelijk geen bal van wat ik zeg.

  "Dat een hoer wel zijn eigenwaarde verschopt"

  'zijn' eigenwaarde? ik spreek specifiek over VROUWEN!!!

  Heb nu geen tijd - dus 'must go'
  die conclusie mag je mij uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus als een vrouw zich prostitueert dan verliest zij haar eigenwaarde....op miraculeuze wijze... en als het een hij is dan weer niet ?
   Wonderlijke wereld.

   Verwijderen
 13. @ Sirik

  Behalve "Wonderlijke wereld" - precies zoals je schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen