AISA organiseert debat over islamofobie

AISA (Amnesty International Studentgroup Amsterdam) organiseert debat over islamofobie

Woensdag 12 juni 2013: 20.00 uur 
Plaats: Crea Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

"Islamophobia: irrational, or not?
Islamophobia is prejudice against, hatred towards, or irrational fear of Muslims. Is this fear justifiable and what is the role of the media in this hatred and fear? As these questions are highly relevant in today's society (e.g. Dutch muslims who went to fight in Syria and mosques targeted by vandals), we place great importance on discussing these issues with different experts with a clear own opinion and looking at this issue from various angles and perspectives."

Sprekers: o.a.  Yassin Elforkani, Egbert Harmsen, Hans Jansen en Okay Pala.

Meer info: hier

Meer over islamofobie hier en hier

29 opmerkingen:

 1. Ik denk en denk en denk en ja daar is het antwoord:
  Islamofobie is een fobie, die is ontstaan in het kupke van de moslim-psycholoog.
  Wel zal de term islamofobie ontstaan in dat kupke op korte termijn moeten veranderen in "angst voor de andere cultuur".
  Ik zou zeggen: leer de moslim gehaktballen eten, en natuurlijk een goed glas wijn drinken.
  Anjem Choudary was daar ook niet vies van volgens de Sun, er wordt m.b.v. fotografie gedocumenteerd.
  De term islamofobie is niet op de werkvloer van de gewone man ontstaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Universele rechten van de mens... en plichten dan ?

  Nou, sterkte dan maar Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Islamophobia is prejudice against, hatred towards, or irrational fear of Muslims. Deze stelling klopt al niet, Islamophobie is de angst voor Islam, en niet de angst voor moslims.

  Dat Islam niet hetzelfde is als moslims is duidelijk geworden in het Wilders proces, commentaar op de Islam is niet het zelfde als racistisch commentaar op moslims.

  Dat de angst voor Islam reëel is blijkt wel uit het feit dat Islam oproept tot jihad en sites als http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/ waar het aantal jihad doden op 270 miljoen geschat wordt, of op http://www.infideltaskforce.com/9.html waar de schatting van jihad doden op 300 a 400 miljoen oploopt. Jihad kost nog steeds dagelijks levens, de angst hiervoor is reëel.

  De vraag is dan of je ook bang moet zijn voor moslims.

  Er zijn in Nederland ongeveer een miljoen moslims waarvan een klein percentage actief bereid is geweld te gebruiken om de jihad voort te zetten. Arabische sponsers doneren aan moskeeën zodat die ook blijven oproepen tot jihad. Moslims die niet bereid zijn geweld te gebruiken zijn veruit in meerderheid, maar ik hoor en zie geen massale protesten tegen de jihad waartoe de islam verplicht. Moslims weten wat jihad is en dat hun godsdienst/ideologie daartoe verplicht, maar zien daarin geen reden een ander geloof/idologie aan te hangen. Ze gaan stilzijgend accoord en helpen daarmee het systeem van jihad verspreiding in stand te houden.

  Ik kan aan een moslim ook niet zien of die gewelddadig is of niet. Dzjochar Tsarnajev was ook een normale student.

  Ik kan dan ook niet anders dan constateren dat ook de angst voor moslims reeël is. Er is in Nederland vrijheid van godsdienst, moslims kiezen er zelf voor dit geloof / deze ideologie aan te hangen, en mogen dan ook aangesproken worden op deze keuze.

  Als ik een discussie zou starten over Fascismofobie, de irreeële angst voor Fascisme, zou ik weggehoond worden verwijzend naar de holocaust. De discussie over Islamofobie zou net zo weggehoond moeten worden verwijzend naar de tientallen miljoenen doden die deze ideologie al veroorzaakt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan IJstengel 9:32

   Eerst een opmerking over uw pseudonym:
   Wil IJstengel zeggen een stengel aan het IJ?
   U bezigt de term "fascismofobie".
   Geestig bedacht.
   Echter, de term "antifascisme" bestaat reeds zeer lang.
   Geen zinnig mens zal u lastig vallen indien u een discussie begint over deze omschrijving.
   Wat anders is het indien iemand een poging zou wagen om een twistgesprek te entameren omtrent antinationaal-socialisme.
   Dan kan men beter onderduiken of uitwijken.   Verwijderen
  2. ijstengel 11 juni 2013 09:32,
   Heerlijk hé? Die fabeltjeskrant?

   270 miljoen doden die de 'islam' zou hebben gemaakt komt neer op 528 doden per dag gedurende de 1400 jaar!!. Welk geloof / ideologie zou nog niet uitgeroeid zijn na zoveel doden per dag!?Geloof je 't zelf?

   Elders schreef je:
   "Dik 20.000 doden na 9/11!"

   Dat komt neer op 4,3 doden per dag.
   Dat is dan een zeer sterke daling, daar waar je juist een stijging zou moeten verwachten?

   Check je bronnen zou ik zeggen! Je wordt flink in het ootje genomen. En dat komt doordat een simpel rekensommetje nog te moeilijk is voor die hoeiboei-ers. Die trappen overal in, zolang het maar van een 'anti-jihadsite' komt van een spencer of iets anders van dat gespuis meer.

   Verwijderen
  3. @El_Hooussain,

   de site the.thereligionofpeace.com registreert jihadistische incidenten. Deze incidenten zijn te verifieren bij andere nieuwsbronnen wat ik ook regelmatig doe, u kunt dit ook doen als u deze site niet vertrouwt. Deze site toont keihard aan dat moslims wereldwijd nog steeds de oproepen tot geweld in de koran en de hadith daadwerkelijk opvolgen.

   De site www.politicalislam.com onderbouwt de aantallen doden door jihad. Ook deze onderbouwing is te controleren. Tijdens WOII zijn er in zes jaar tijd 72 miljoen doden gevallen, jihad kan dus best in 1400 jaar tijd 270 miljoen doden veroorzaakt hebben.

   Dit zijn helaas geen sprookjes, islam is een ideologie die moslims oproept om andere mensen te doden. Moslims zelf zijn daar het grootste slachtoffer van. Islam is slecht voor moslims.

   Verwijderen
  4. Site's die met bin laden en 9/11 pronken verloren hun geloofwaardigheid reeds op 12 september 2001!.


   "Tijdens WOII zijn er in zes jaar tijd 72 miljoen doden gevallen"
   ----------------------------------------------
   Goh! En iedereen maar over Dolfje heen vallen!!?? Zou dat allemaal onterecht zijn?

   Maak dit wereldkundig zou ik zeggen! U kunt de geschiedenis radicaal veranderen.

   Ik ga niet door die strontsite heen ploeteren.

   Toon zelf maar aan, uit diezelfde site, hoe die 270 miljoen doden gedurende de 1400 jaar ongestraft gemaakt konden worden. Zorg voor onderbouwing.

   Een link geven en 'zoek het verder zelf maar uit' valt een beetje tegen!.

   Toon maar aan door wie die 72 miljoen in zes jaar tijd (!!) gemaakt werden en hoe.

   Verklaar meteen de enorme daling van het aantal slachtoffers, gemaakt door moslims, van 528 doden per dag voor 9/11, tot maar 4,3 doden per dag na 9/11 !!! (1 dode is uiteraard ook teveel!)

   Ik wil cijfers zien en ik ben bereid met u een discussie aan te gaan. Maar we moeten elkaar natuurlijk niet in de maling nemen met drogredenen en kulargumenten! Wie beweert dat iets in de koran staat moet dat aantonen. Wie beweert dat moslims tussen de 528 en de 32800 doden per dag maken moet dat ook aantonen.
   Moord- en schietpartijen en ander wangedrag kennen we allemaal. Ook moslims maken zich daar aan schuldig, helaas!. Maar zulke hoge cijfers moeten aangetoond worden. Ik laat u hier niet mee wegkomen.

   Wanneer u hier niet meer op reageert, weet ik hoe laat 't is en kan ik u aan de lijst toevoegen van mensen die in hun eigen woorden zijn gestikt.

   Verwijderen
  5. Beste El_Houssain,

   Volgens mij hangt u een ideologie aan die voor zo'n 270 miljoen doden heeft gezorgd. Nu zijn er twee mogelijkheden, de Islam heeft 270 miljoen doden op zijn geweten, of niet.

   Stel dat dat wel zo is, blijft u dan nog steeds deze ideologie aanhangen? Maakt het u niet uit wat de Islam veroorzaakt heeft omdat de Islam per definitie goed is en u daarom niet meer hoeft na te denken?

   Als het u wel uitmaakt of de Islam 270 miljoen mensen heeft laten vermoorden zult u toch voor u zelf moeten uitzoeken of dat wel of niet gebeurd is. Ik geef links naar sites met literatuurreferenties, verder ga ik niet.
   Ik vermoed dat voor u de Islam per definitie goed is en dat u daarom toch niet verder door gaat zoeken.

   Ik lees verhalen van torens van afgehakte schedels van ongelovigen gemaakt in de jihad die zo hoog zijn dat je er op een paard niet overheen kunt kijken. Een droge rivierbedding die volloopt met bloed van afgeslachte ongelovigen. Dit zijn de verschrikkingen van uw ideologie. Geenstijl had vorige week een link naar uw geloofssbroeders die het hoofd afsneden van een ongelovige. Dat is wat uw ideologie in de praktijk doet. In Londen werd de koran geciteerd als bron voor zijn daden door de moordende moslim.

   Heeft u geen behoefte om te verifieren of het misschien toch waar is dat de Islam een bloeddorstige ideologie is?

   Wat betreft de verschillen in doden ten gevolge van de Islam per dag. Er zijn verschillende aanvalsgolven geweest in de jihad. Gedurende zo'n aanvalsgolf worden er meer jihad doden gemaakt dan na zo'n aanvalsgolf.

   U beveelt mij Toon maar aan door wie die 72 miljoen in zes jaar tijd (!!) gemaakt werden en hoe. Op wikipedia kunt u een keurig overzicht terugvinden, http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog maar misschien verklaar u deze site ook tot strontsite.

   Verwijderen
 4. In 2004 schreef ik een stukje over het merkwaardige begrip islamofobie:

  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index5be3.html?pagina=250

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan het niet laten, ik moest plots even denken aan die àndere fobie, de homofobie! Angst voor homoseksuelen. Vooral jonge mannen op bromfietsleeftijd schijnen daar last van te hebben, maar er is een oplossing, men kan zich aanmelden voor een soort cursus tegen die irreële angst. Men zoekt een homocafé in de buurt en gaat naar binnen, dan zoekt men aan de bar naar een willekeurige dikke behaarde man zonder overhemd, maar met in plaats daarvan veel leren riemen. Dan vertelt men die man dat men genezen wil worden van homofobie!

  Dan neemt die vriendelijke oudere heer die jongen wel even mee voor een privé-cursus!

  Zo ongeveer zie ik die islamofobie-cursus ook! En als Yassin Elforkani van de partij is dan zijn in gedachten Marcouch en de moslim broederschap er ook. Als Yassin Elforkani de irreële angst voor iets gewoons als de islam gaat uitleggen dan zie ik in gedachten al een soort werkbank waar met leren riemen een jongeman op wordt vastgebonden, en de vriendelijke behaarde oudere heer neemt een aanloopje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Homohaat:

   http://www.gaysite.nl/nieuws/1320/Priesters_slaan_homodemonstratie_neer.html

   Kwam hier op hoeiboei nooit voorbij, dus ik dacht laat ik maar een link plaatsen.

   Verwijderen
  2. Mohameddanen kunnen onmogelijk sexueel misbruik plegen als ze maar het voorbeeld van hun profeet en de mores van de sharia volgen.
   Kaffers begrijpen gewoonweg niet hoe dat zit met kindermishandeling, pedofilie, (sex-)slavernij, veelwijverij, eermoorden, ...

   Verwijderen
 6. Vandaag wordt er niet gesprongen vanhetgoor. Moslims buigen hebben ik altijd begrepen, het zal je maar gebeuren, je ligt vastgebonden in de moskee en oom Ali buigt zich met instemming van de imam over jouw edele delen. In de hoek zit een islamitische papagaai toe te kijken. Hoe heet dat beest ook weer eens? Jacco,of is het Ali?
  Ik begin een nieuwe kerk met Jacco als voorganger, jullie zullen buigen voor hem.
  Nee? Verdomme, hou op met die papagaaienfobie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je ligt vastgebonden in de moskee en oom Ali buigt zich met instemming van de imam over jouw edele delen.
   ----------------------------------------

   Is geen RKK!.

   Verwijderen
  2. Voor alle duidelijkheid: als je kleine kinderen indoctrineert met bijv. de islam...dan moet ik tot de conclusie komen, dat zij vastgebonden worden door ik noem het maar rare types, een ervan is oom Ali.

   Verwijderen
  3. Niet draaien!

   Je schreef:
   "je ligt vastgebonden in de moskee en oom Ali buigt zich met instemming van de imam over jouw edele delen."
   ---------------------------------------------------------

   Heeft dus niets met indoctrinatie van kleine kinderen van doen en het staat er ook niet.

   Dus hoe gaat dat in z'n werk? Vastgebonden worden in de moskee terwijl Ali zich over je edele delen buigt met instemming van de imam?

   -Met instemming van welke imam?
   -In welke moskee was dat?
   -Wie maakte zoiets mee?   Verwijderen
  4. Met de koran in de hand kom je door het hele land, nietwaar El?

   Verwijderen
  5. Wat is dat nu weer voor commentaar!?.


   de vraag is: In welke moskee buigt iemand zich met instemming van welke imam over jouw edele delen? En wie maakte dat mee?

   Verwijderen
 7. Lisa Bauer's verhaal `Subjection and Escape An American woman’s Muslim journey' is zeer intressant in context met sexueel misbruik binnen de Islamitische geestelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is het debat over islamofobie er geweest of niet? En waar kan ik een link naar de video vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @El_Houssain:

  Uw discussietechniek maakt het lastig uw te overtuigen.

  - Web sites die met literatuurreferenties hun stellingen onderbouwen noemt uw gewoon strontsites, en naar stront ga je niet kijken.
  - Als er geconculdeerd wordt na onderzoek dat een oorlog zoals WOII of de jihad zeer veel mensen hebben gedood moet ik opeens aantonen door wie en hoe al die mensen gedood zijn.
  - Als ik negatief gedrag van moslims herleid tot de Islam zegt u eerst dat dit onzin is en dat ik maar moet laten zien waar in de koran dat staat. Als ik vervolgens verwijs naar koran versen haalt u andere teksten aan die niet in dezelfde context zitten, later teksten prevaleren bijvoorbeeld boven de oude.
  - Als een moslim koran teksten roept terwijl hij iemand vermoord is dat een enkele gek die de Islam niet representeert.

  Dit lezend kan ik slechts één ding zeggen, uw wilt helemaal niet overtuigd worden, u wilt andere mensen in verwarring brengen om de zo de stille jihad te helpen. Voor u is de Islam de enige waarheid.

  Ondertussen hebben uw jihadistische geloofsgenoten afgelopen week weer 419 mensen vermoord.

  Als ik lees dat tijdens de jihad zoveel hoofden afgehakt en opgestapeld werden door jihadistische moslims dat de stapel zo hoog werd dat je er vanaf je paard niet meer overheen kunt kijken of dat een drooggevallen rivier weer is geen vloeien met bloed door alle onthoofdingen van de mensen die daar waren samengedreven dan denk ik toch echt dat de Islam een gewelddadige bloeddorstige ideologie is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ijstengel 16 juni 2013 20:48,

   En wie zegt dat wij hier zitten om elkaar te overtuigen?

   Ik vraag u slechts helder na te denken. U haalt site's aan die beweren dat moslims gedurende 1400 jaar 528 doden per dag maken, en tijdens de tweede wereld oorlog zelfs 32800 doden per dag!.
   Vind u dat dit reële getallen zijn dan?
   Als dat zo is, waarom geldt Adolf snorremans dan nog steeds als de boeman?


   Vervolgens schrijft u:
   "Als ik vervolgens verwijs naar koran versen haalt u andere teksten aan die niet in dezelfde context zitten"
   --------------------------
   Oh!
   Naar welke koranverzen verwees u, en welke andere teksten haalde ik aan die 'niet in dezelfde context zitten'?
   Verwijderen
 10. Islamfobie staat in DSM 5
  http://willemjansen.blogspot.nl/2012/10/doet-u-dat-ook-een-misprijzende-blik_9.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Islamfobie staat in DSM 5
  http://willemjansen.blogspot.nl/2012/10/doet-u-dat-ook-een-misprijzende-blik_9.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. El_Houssain

  U opnieuw in uw hemd:

  "historian Koenraad Elst estimates dat tussen 1000 and 1525, - TACHTIG MILJOEN Hindus died door Muslim invaders, probably the biggest holocaust in the whole history of our planet. "

  http://koenraadelst.bharatvani. org/articles/irin/genocide. htmlhttp: //www.hinduismtoday. com/archives/ 1999/3/1999-3-14. shtmlhttp://sarvadharma.org /Museum/Articles/ islamicgenocide.htm

  plus die onder: ‘Miscellaneous Oriental Atrocities’:

  http://necrometrics.com/ pre1700a. htm#Mongol

  .......
  *929 CE - Carmathian rebellion 20,000 pilgrims left to die; 30,000 put to the sword in Mecca.
  * Genghis Khan estimate 20 to 30 million,
  * Tamerlane 12 million."
  ....

  Colin McEvedy, Atlas of World Population History (1978)vóór uitbreken van Islamofobie: ‘the population declined by 35 million as the Mongols reduced the country to subjugation during the 13th Century. The Chart, op (p.172)


  De Ottoman Turks bekend om hun moorden én wreedheden in Europa w.o... in Polen en Servie.
  Turkije genocide op Armeniers,
  Muslim Indonesië 1 miljoen Muslim communisten vermoordden,
  Saddam 3 miljoen moslims vermoordde, + Idi Amin, Ghadaffi, in Iran de Shah en Ammajinnidad en mullah’s, Syrie, Lebanon, Somalie, Taliban Afghanistan, en in Pakistan, daar ook niet-Taliban moslims elkaar vermoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al_Houssain

  U opnieuw in uw hemd:

  "historian Koenraad Elst estimates dat tussen 1000 and 1525, - TACHTIG MILJOEN Hindus died door Muslim invaders, probably the biggest holocaust in the whole history of our planet. "

  http://koenraadelst.bharatvani. org/articles/irin/ genocide. htmlhttp: //www.hinduismtoday. com/archives/ 1999/3/ 1999-3-14. shtmlhttp://sarvadharma.org /Museum/Articles/ islamicgenocide.htm

  plus die onder: ‘Miscellaneous Oriental Atrocities’:

  http://necrometrics.com/ pre1700a. htm#Mongol

  .......
  *929 CE - Carmathian rebellion 20,000 pilgrims left to die; 30,000 put to the sword in Mecca.
  * Genghis Khan estimate 20 to 30 million,
  * Tamerlane 12 million."
  ....

  Ver voor uitbraak 'Islamofobie' schreef Colin McEvedy, 'Atlas of World Population History' (1978): ‘the population declined by 35 million as the Mongols reduced the country to subjugation during the 13th Century. The Chart, op (p.172)

  *De Ottoman Turken bekend om hun oorlogszucht, moordzucht én wreedheden in Europa w.o. in Polen en Servie.

  * Daarna Turkije genocide op Armeniers,
  * Muslim Indonesië 1 miljoen Muslim communisten vermoordden
  * Saddam 3 miljoen moslims vermoordde,
  + door Idi Amin, Ghadaffi, in Iran Ammajinnidad en mullah’s, Syrie, Lebanon, Somalie, Taliban, en in Pakistan ook niet-Taliban moslims elkaar vermoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Al_Houssain

  U opnieuw in uw hemd:

  "historian Koenraad Elst estimates dat tussen 1000 and 1525, - TACHTIG MILJOEN Hindus died door Muslim invaders, probably the biggest holocaust in the whole history of our planet. "

  http://koenraadelst.bharatvani. org/articles/irin/ genocide. htmlhttp: //www.hinduismtoday. com/archives/ 1999/3/ 1999-3-14. shtmlhttp://sarvadharma.org /Museum/Articles/ islamicgenocide.htm

  plus die onder: ‘Miscellaneous Oriental Atrocities’:

  http://necrometrics.com/ pre1700a. htm#Mongol

  .......
  *929 CE - Carmathian rebellion 20,000 pilgrims left to die; 30,000 put to the sword in Mecca.
  * Genghis Khan estimate 20 to 30 million,
  * Tamerlane 12 million."
  ....

  Ver voor uitbraak 'Islamofobie' schreef Colin McEvedy, 'Atlas of World Population History' (1978): ‘the population declined by 35 million as the Mongols reduced the country to subjugation during the 13th Century. The Chart, op (p.172)

  *De Ottoman Turken bekend om hun oorlogszucht, moordzucht én wreedheden in Europa w.o. in Polen en Servie.

  * Daarna Turkije genocide op Armeniers,
  * Muslim Indonesië 1 miljoen Muslim communisten vermoordden
  * Saddam 3 miljoen moslims vermoordde,
  + door Idi Amin, Ghadaffi, in Iran Ammajinnidad en mullah’s, Syrie, Lebanon, Somalie, Taliban, en in Pakistan ook niet-Taliban moslims elkaar vermoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ El-Houssain

  Besnijdenis pas recentelijk in ziekenhuizen e.d. echter niet overal.

  Ik weet van ex-moslim Afghaan dat niet verdoven daar gebruikelijk is, hij onverdoofd besneden, zijn benen en armen vastgegrepen door zijn vader en de dorps imam, zich onmogelijk kon verzetten tegen de plaatselijke slager/cum besnijder. Echter zijn broertje tijdens zijn besnijdenis Koran luid vervloekte FUCK YOU, FUCK YOUR MOTHER, YOU BASTARD SON OF A BITCH' en regelrecht in het gezicht van de imam piste.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste klant,
  Deskundige financiering Inc-Speciale aanbieding!
  We financieren momenteel het opstarten van een bedrijf, bedrijfsuitbreiding en werkkapitaal enz. Onze financieringsbronnen zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen om aan uw behoeften te voldoen met een betaalbare rente van 2% en een flexibele aflossing van 1 tot 15 jaar.

  Wij bieden ook persoonlijke leningen voor vakanties,
  woningrenovatie en schuldconsolidatie.
  @2% rente/looptijd van 5 jaar.
  Met snel proces en onmiddellijke goedkeuring.
  Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: franchisecapitalcorps@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen