Strijd de goede strijd maar laat je rijkelijk belonen

Wie heeft nog zin iets kritisch over de islam te schrijven? Wie heeft nog trek een informatief stukje, een geestig columnpje of een diepgaand essay aan islam te wijden? Of een debatje te organiseren, een lezing te houden?

Zónder er op z'n minst geld mee naar binnen te harken?

Anyone?

Alles is immers de afgelopen vijftien jaar reeds gezegd en geschreven maar, zo merkwaardig, tóch is er eigenlijk niets met al deze informatie gedaan. Boekenplanken vol geleerde, onderbouwd kritische boeken over islam verschenen in het Nederlands. Van professor Hans Jansen tot en met Hafid
Bouazza en Paul Cliteur, van Nahed Selim tot en met René Marres, Sam en Wim van Rooy en Carel Brendel. Kranten, tijdschriften en met name blogs en websites, volgeschreven, week in, week uit, dag in, dag uit, het hield nooit meer op. Allemaal voor de kat ze kut meneer, niks mee gedaan mevrouw, er is alleen maar méér islam gekomen en mínder vrijheid, want de islam-is-vrede moet en zal goed- of kwaadschiks in ons geïntegreerd worden. Ja, je leest het goed, niet slechts geïntegreerd in ons land maar in jou en in mij en in je kinderen. Geïnstitutionaliseerde islamintegratie als het ware. 't Is meedoen of verzuipen. Da's meteen de essentie van islam en met zo'n één miljoen islamvolgers in Nederland is dat de gestelde weg…

Althans, zo denken de meeste heren en dames die boven ons verkeren erover, diezelfde dus die zich nooit echt laten informeren maar liever wegkijken. Dat krijg je met een prominente nieuwe kiesgroep in ons midden en de daarbij opkomende belangen.

Oh, er zijn genoeg brave burgers die beter weten, die niets van die islam met z'n aantoonbaar achterhaalde en weerlegde ideeën moeten hebben, die zijn er wel klaar mee, maar deze burgers hebben weinig te vertellen. Wat hen nog rest te doen is braaf om de zoveel tijd naar de stembus gaan. En, dat zei ik al, kritiek die de ongezonde trekjes van de islam voor onze samenleving uiteenzet wordt stelselmatig genegeerd, hoe omzichtig en voorzichtig maar doorgrond de boodschap ook wordt gebracht.

De schrijvers worden neergezet als mal, ziek, fobisch of racistisch. Zo luidt het oordeel.  Het hoogst haalbare voor hen is dat ze beveiliging kunnen krijgen van de plaatselijke politie of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De schijn van democratie moet immers zo lang mogelijk worden hooggehouden.

Echt, je moet wel gek zijn als je nu nog iets kritisch over de islam schrijft zonder er een cent aan te verdienen.

Mijn advies aan islamcritici luidt dan ook: blijf vooral waarschuwen, sabel de wegkijkers neer met je pen, spot met hun goedgelovigheid, spot met hun geloof, kras de scherpste columns neer, fulmineer totdat je een ons weegt en iedereen murw gebeukt is. Blijf debatteren, opinies verkondigen waar 't maar kan, maar zorg dat je er geld voor krijgt, veel geld, zodat u, als het zo ver is, zelf uw eigen beveiliging kunt betalen.

19 opmerkingen:

 1. De laatste alinea wordt ter harte genomen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou eens het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

   Verwijderen
  2. Je zou eens het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali moeten lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

   Verwijderen
  3. Je zou het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali eens moeten lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

   Verwijderen
 2. Ik zou eens het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou eens het boek van Ayaan Hirsi Ali moeten lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou eens het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali moeten lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali eens moeten lezen. Die ontwikkelt zich tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je schijnt hier nieuw te zijn gezien al je zelfde reacties.

   Er wordt hier gemodereerd en dat kan wel eens een tijdje duren.

   Verwijderen
 6. Ayaan Hirsi Ali zegt al tien jaar hetzelfde en nog steeds is er niets veranderd binnen de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Wat hen nog rest te doen is braaf om de zoveel tijd naar de stembus gaan."

  Waar blijkbaar zoveel moslims de stemmen zitten te tellen, dat er halal eten geserveerd moet worden. Geen wonder dat de PVV teleursteld bij verkiezingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem 2
  Het tegenovergestelde van kritisch doen is overdreven prijzen. Regelrecht het graf in prijzen. De poten onder de stoel vandaan zagen.
  Het is bewonderingswaardig dat de islam het al zo lang volhoudt met moorden. Dat is wel het record. Proficiat. Vooral blijven doorgaan. We willen nog meer moord en minder kritiek. Het is allemaal halal en akbar. We genieten ervan en het geeft ons zo'n vredig gevoel. We kunnen gerust alle moslims vertrouwen en vredig gaan slapen. Oh heerlijk, die vredelievende medeburgers. Nog meer alstublieft. Nog maar eens een moskee zonder de buurt erbij te betrekken. Nog één en nog één in de villabuurt. in Wassenaar staat nog een leuke optrekje voor de islam. u bent van harte welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al die lezingen en interviews met Hamed Abdel Samad in Youtube zijn ook heel goed. Van belang is het om de analyse steeds beter te maken, en om die dan in zo helder mogelijke bewoordingen aan zo veel mogelijk mensen uit te leggen. Voor het behoud van moderniteit, mensenrechten, wetenschap, democratie, muziek, sport, enzovoort, en tegen de onthoofdende gekte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mensen die de islam strijd ontvluchten en zich hier als vluchteling melden zouden zich openbaar moeten distanciëren van waar ze voor vluchten: de islam.
  De-islamiseren eisen voor toelating als vluchteling.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Brave Hendrik-aait-je 12:46

  De beste 1 aprilgrap die ik ooit vernam.


  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wie weet één geldige reden om die abjecte ideologie niet te verbieden? De akeligste uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan; een collectieve psychose van het meest suicidaire type.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je krijgt er geen rooie cent voor. Toch doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeker niet alles is geschreven:

  "Tony Blair Gets Paid (Again) – Secret $61,000 per Month Contract with Saudis Revealed"

  Vergelijk dit maar eens met de EU-belofte dat de meeste boten naar Europa terug worden gestuurd .

  Enfin, voor messen in de rug lees dit : http://www.zerohedge.com/news/2015-04-23/more-clinton-cronyism-selling-uranium-interests-russia-while-hillary-was-secstate

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mohammed mag je niet afbeelden en beledigen. Ik zie niks in een fysieke strijd. Maar wel in een mentale strijd tegen Satan (Allah). In het laatste boek van de bijbel, staat 3 keer 'valse profeet' aangekondigd. Dat is natuurlijk Mohammed uit de zevende eeuw. De "profeet" van de moslims. Mijn plan is om met cartoons van Mohammed en anti-islam schilderijen Allah, Mohammed, moslims en de islam zo zwaar mogelijk te beledigen dat ze de islam vaarwel zeggen. Wereldwijd.

  BeantwoordenVerwijderen