Boter op hun hoofd

Even over 't milieu, nee over mensen die zich erover bekommeren en daarom zéér milieubewust leven.

Zo ken ik een vrouw die uitsluitend onder de douche urineert om de plee niet te hoeven doortrekken, zoo begaan is ze met het milieu. Ja, daar kun je meewarig over doen maar die mensen bestaan hoor, mensen die je precies kunnen vertellen hoeveel liter water er nodig is om één liter cola te maken. (70 liter, dus cola drinken is een onvergeeflijk en onomkeerbaar milieu-delict, dat spreekt. Volgens die milieu-bekommeraars dan.)

Zij nemen het milieu bloedserieus, ze vergeten nooit het licht uit te doen
als ze een kamer verlaten, al is 't maar voor enkele minuten en pikkedonker. Zelfs de kleinste ledlampjes in de donkere gang waar men altijd doorheen moet, móeten uit. Als ze bij jou op bezoek zijn, laten ze niet na je erop te wijzen wijzen dat er nog licht brandt in de gang, of in de keuken. Zulke mensen.

Zoo super milieubewust zijn deze mensen, dat ze de hele dag alles uit 'tzelfde glas of kopje drinken en de vaatwasser slechts op het eco-programma laten draaien. Dat geeft ze een goed gevoel en dan zeggen ze zelfvoldaan dat hun 'footprint' op deze aarde miniem is.

Mensen die met hun leesbril naar de supermarkt gaan om elk etiket te kunnen scannen want hoeveel zin ze ook in een produkt hebben, zit daar naar hun zin te veel suiker in, of te veel zout, of een vleugje aspartaam dan vallen die produkten definitief in diskrediet. Niet biologisch genoeg. Maar biologisch vlees is dan weer niet goed genoeg voor deze continu aan het milieu denkende mensen. Al behoort de mens tot de omnivoren, vlees eten zij niet en dat vinden zij heel mooi van zichzelf.

Overtuigd van hun gelijk spammen ze je inbox met oproepen te komen demonstreren tegen de eindeloze groei van de luchtvaart en de daarmee gepaard gaande milieuoverlast, of klimaatverandering in het algemeen. 

En dat bedoel ik nou.

Want dat ze van die malle dingen doen en weten, geeft helemaal niets natuurlijk en ik wil voor 't goede milieu ook best wel onder de douche gaan pissen maar het tegenstrijdige, om niet te zeggen ongehoord schijnheilige, is dat deze hard core milieu-bewusten stuk voor stuk het vliegtuig instappen als hen dat zo uitkomt. Echt. Al-le-maal. Dan hoor je ze niet meer over het dierbare milieu dat (en dat weet iedereen, behalve zij?!) 't meest te lijden heeft van de niet aflatende CO2-uitstoot die onder hun bips hun dierbare milieu in vliegt. Dan telt ineens hun portemonnee, of 't gemak, of kan het écht niet anders, en vinden ze al die malle excuses doodnormaal. En daar komt-ie weer: "Ik eet geen vlees, heb geen auto dus mijn voetafdruk zal niet groot zijn".

Grappig nietwaar, die voordegekhouderij en daar mag je dan weer niets van zeggen, haha. En al helemaal niet dat hun vliegreisje naar Parijs gelijk staat aan twintig jaar geen vlees eten...

Van mij mogen ze vliegen wat ze willen hoor, naar hun ideale Afrika, naar London, Istanbul, een school-, familie- of zakenreisje, maar met zo veel boter op hun hoofd, kan ik ze niet serieus nemen, nee, hun duurzame milieugedram spoel ik zo door de wc, desnoods met een enkel spoelinkje er achteraan.


4 opmerkingen:

 1. Dat probleem herken ik: dat men voor een simpele kleine boodschap niet de w.c. doortrekt.Alleen, ik doe die kleine boodschap niet onder de douche , maar in een emmer. De reis per vliegmasjien is naar mijn mening alleen gerechtvaardigd als de afstand groter is dan zeg 600 kilometer. De vliegmasjien naar Kopenhagen is gerechtvaardigd, die naar Parijs niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Zo ken ik een vrouw die uitsluitend onder de douche urineert..." Schijnt prima tegen wintertenen te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen