Persbericht

Persbericht

Update/rectificatie 2, 22.7.2008: Foutje Bedankt!

Door de vriendelijke uitleg van de heer Boon aan dagblad De Pers zijn we er achter gekomen dat we een ip-ban op eigen adres hebben gegeven. Mea Culpa! (Nog een geluk dat de Tweede Kamer met zomerreces is anders zouden daar de verkeerde vragen gesteld zijn.)

De vaststelling dat van vrijdagmorgen 18 juli t/m zondag 20 juli een moderatorfunctie (is aan de reactie-mogelijkheid te zien) stond ingesteld onder twee oude teksten over E.V. blijft staan. Wat de verwijderde reacties betreft zal Hoeiboei op zoek gaan naar prints. Zonder die kan verder niets hard gemaakt worden.

Waar het Hoeiboei nog steeds om gaat is dat web-log.nl geweigerd heeft destijds alle informatie te verstrekken en/of toelichtingen te geven rondom de verzoeken tot verwijdering van de naam E.V. Wie is de opdrachtgever (ondertekenaar van het verzoek)? Wat is de exacte inhoud van het verzoek? Waarom kan daar nog steeds niet over gecommuniceerd worden?

Update: Hoera! De moderatie-functie die web-log.nl de afgelopen dagen buiten ons om onder enkele berichten had ingeschakeld, is inmiddels weer uitgeschakeld! Daar kan men nu weer vrijuit reageren. Het gaat om deze twee oude berichten: Jip en Janneke en Update.


HoeiBoei en web-log.nl

Op 1 maart 2008 stond er in Elsevier een interview met de heer Boon, manager van web-log.nl:
De mens achter: web-log.nl - 'Bloggen kost tijd'. Dit interview eindigt als volgt:

ELSEVIER: Wat zijn de meestgelezen weblogs op uw site?

Boon: 'Succesvol is bijvoorbeeld hoeiboei.web-log.nl, een opinie-blog die qua stijl op geenstijl.nl lijkt, maar dan niet zo overtrokken. Ook blogs over televisie scoren goed, zoals die over Goede Tijden Slechte Tijden .'

Of de heer Boon nog steeds dezelfde mening over Hoeiboei.web-log.nl is toegedaan, is de vraag. Sinds enkele dagen zijn er zonder overleg met de Webmaster reacties van HoeiBoei verwijderd en is er onder enkele teksten een moderator-functie ingesteld (die niet meer te verwijderen is). Weblog Support (Ilse Media) heeft (nog steeds) niet gereageerd op vragen van de Webmaster over dit overtrokken ingrijpen.

Het toppunt van absurditeit is wel dat de Webmasters zelf niet meer op HoeiBoei kunnen reageren. Dan verschijnt de tekst: “Je mag geen reacties achterlaten”.

Daarom voelt HoeiBoei zich voor de tweede keer genoodzaakt uit te wijken naar een andere huisbaas: hoeiboei.blogspot.com.

Webmasters www.HoeiBoei.nl
21 juli 2008

58 opmerkingen:

 1. Belachelijk, die censuur door web-log.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend kinderachtig weer. Succes en hoop wel dat jullie daar weer gewoon terug kunnen komen. Ik vind de blogspot lay out stukken minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onder de oppervlakte is in Nederland iets op grote schaal aan het etteren en zweren. Als het doorbreekt zullen we het pas goed kunnen duiden. Maar dit anonieme Orwelliaanse fascisme door deze provider is er een symptoom van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook op de site 'Wij blijven hier' wordt ook lustig gecensureerd. Censuur om de inhoud, niet vanwege gescheld ofzo. Fritsme PVV en Geen stijl zijn ingelicht met het verzoek deze lui aan te pakken.

  Ik ben me rotgeschrokken van deze echte, onversneden censuur.
  Doen wij allen mee! Bombardeer ze met mails.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee dooien over "Onder het oppervlakte": http://www.youtube.com/watch?v=5JB_uWpb_C4

  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit gelezen hebbende, ga ik meteen stoppen op web-log.nl

  Nederland wordt een eng land.
  Teveel Balkenende, te veel Hirsch Ballin, te veel betweterige policors, die zwaar bevochten en verworven vrijheden te grabbel aan het gooien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je kritisch bent of niet in het gareel wilt lopen dan proberen ze je met allerlei maatregelen daartoe te dwingen. Lukt het niet rechtstreeks dan wel via een omweg. Zelfs dus "Hoeiboei".

  Zelf ben ik admin van een website en liep al langer terug tegen .... laten we zeggen "manipulatie" praktijken aan. De url voor de website kwam op verschillende banlijsten, mijn inbel ip ook, de website werd traag, de afbeeldingen verdwenen, er werd gespamd in het forum, enz...

  De enige oplossing die tot nu toe aardig heeft gewerkt ... de hele content, incluisief domein naar een buitenlandse server verkast. Ze zullen dan net iets meer moeten doen dan een mailtje sturen naar de host en laten het er maar bij zitten dan.

  Nederland oohhhh Nederland wat is er met je aan de hand? Mogen we niet meer schrijven over wat er speelt en leeft?

  HD

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Om dit blogspot weblog dezelfde uitstraling te laten krijgen als die van web-log, is er een derde kolom nodig. Dat kan je gewoon instellen. Google: "tips for new bloggers" maar eens. Het zou namelijk wel mooi zijn, 2 blogs met precies dezelfde layout. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ben de echte wim heitinga. alle andere reacties onder mijn naam zijn nep.

  met vriendelijke groet,

  wim heitinga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gut, Gut, je bent in NL vrij om te zeggen wat de rest zegt, zo niet... Rukken we je gewoon offline....kloten we met je posts/comments, etc, of schopen we je het land uit.
  Ben je z'n held die 'alleen' met een stift werkt, dan moet je bij oom agent verschijnen... voor een 'goed' gesprek..
  Ja, de onderdrukking van onze vrijheden gaat in volle vaart verder, en dus moet het Internet er ook aan geloven.

  Patricia remak, kom er maar in?

  Met vriendelijke groeten, ENVER VARISLI zelf uitgeroepen Internet Filter, rechter en beul.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk; Enver Varisli gaat nog eens heel beroemd worden:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Enver_Varisli

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat de moderatie functie weer uit staat, maar heeft web-log.nl de verwijderde commentaren ook weer terug gezet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Telkens wordt er gesproken over mogelijk discriminerend. Laat ze eerst eens aantonen dat het iscriminatie betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ik niet begrijp is dat je nog steeds niet zelf de verantwoordelijkheid voor je site wil nemen, lees: Koop je eigen domein en hosting, en daarna heb je het allemaal zelf in de hand.

  Daar je, zoals dan gezegd wordt, een van de beter bezochte logs van weblog.nl bent, was het beter geweest als je dit meteen gedaan had, met daarna een flink artikel over de handelingen van Ilse Media: Dan hadden ze het pas echt gevoeld. (met de missende reclame opbrangsten die daaruit voortvloeien)

  Verschuil je a.u.b. niet achter "Weblog.nl is handig want het is er allemaal al" : In deze tijd zijn er heel veel gratis, en zeer makkelijk instalbare CMS/blogsoftware beschikbaar.

  En naast dat kan je ook nog de hoeiboei-site op weblog.nl door-refereren naar dat domein, zodat eventuele lezers die niet op de hoogte zijn, dit automatisch wel worden.

  Dusse... waar wacht je nog op?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toch heel vreemd, de heer Boon , als hij niet zelf verantwoordelijk was voor deze actie, heeft zijn onderknuppels niet tot de orde geroepen.
  Conclusie, hij is het er dus mee eens.
  Nederlandse web-hosts zijn volslagen in de ban van de verongelijkten.
  En doemt de nieuwe tactiek op van gedwongen worden te procederen tot je straatarm bent.
  Dat was al enige tijd zichtbaar, en begint dus nu vruchten af te werpen.
  Waar, in het Nederlandse advocatengilde, is de held die een kort geding aanspant zonder een vette rekening te sturen.
  Kassander heeft gelijk, het zweert en ettert onder de oppervlakte. De enige troost die ik nu heb is dat op " Geen Stijl " de naam van de waarschijnlijke veroorzaker in elke reactie genoemd wordt, ook de onvindbare foto is boven water, zie " www.lucaswashere ".
  Nou nog die hobbyende haters uit de stadsdelen gooien, en dat meldpunt ontmantelen.

  Marie-José

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Marie-Jose: "En doemt de nieuwe tactiek op van gedwongen worden te procederen tot je straatarm ben."

  Praat nou niet zo'n onzin. Als Ilse-Media per direct hoeiboei sluit, ligt dat in hun recht: Het is aan gratis 'service', en je hebt geen rechten, alleen plichten.

  Marktwerking zorgt er voor dat de meest openstaande vrije service uiteindelijk wint, zo het is goed om te zien dat Ilse Media met dit akkefietje in ieder geval al de schep voor het spreekwoordelijke graf te graven heeft aangeschaft.

  Dus om terug te komen op dat je hier alleen maar kan procederen om dit gecorrigeerd te krijgen, is onzin: Stap gewoon over op je eigen domein en hosting (natuurlijk niet in het eens zo vrijdenkende Nederland), en je hebt het geheel weer zelf in de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Anoniempje, ik kan me inderdaad verheugen op het zelfgegraven graf van Ilse-media. En natuurlijk, uitwijken naar een andere host is de enige oplossing.
  Maar het stoort me mateloos dat die intimidatie tactieken zulke vaste grond onder de voeten krijgen in ons land. daar zou ik toch graag de fik in steken ! Uitwijken is gezond verstand, en tegelijkertijd capitulatie.
  Maybe I'm oldfashioned, maar daar heb ik grote moeite mee.
  En denk niet dat Amerikaanse hosts zoveel ruimdenkender zijn. Hun tactiek van gedogen ontstond omdat er niet tegenop te sluiten viel. Elke site die op zwart ging genereerde 20 nieuwe sites. Moegestreden ontstond het idee om dan maar liever alles te registreren wat zich afspeelde op internet. Dagwerk hebben ze eraan !
  Ik kan helaas niet meer terugvinden waar die veranderde tactiek uit de doeken gedaan werd. heb ik gewoon geen tijd voor.
  Maar goed, aangezien we niet een een tijdperk verkeren waar onafhankelijk denken enige status heeft, dan moeten we het maar doen met de mogelijkheden die nog voorhanden zijn.
  Snappie dat, anoniem ?

  Marie-José

  BeantwoordenVerwijderen
 19. nou maar hopen dat jullie het haatzaailogje opdoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zie ergens een aanklacht wegens schending van de wet op vrijheid van meningsuiting`

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het enigste waar jullie het om te doen is zijn de moslims.
  bagger zionisten die het schijnbaar normaal vinden om anderen te beledigen.
  Totdat ze zelf aan de beurt zijn en dan gaan ze janken.

  Zal wel weer gewist worden dit bericht.
  Tenzij ik het alleen maar heb over de baardapen.
  NSB en nazi volk die zionistenbende.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. In het Irak van Saddam Hoessein bestonden (net als in Nederland)tal van verschillende politiediensten. Daarbij was er een heel bijzondere: de partijpolitie van de Ba'at-partij. Dat was een dienst die vijanden van de partij aanpakte. Zoiets hebben we in Nederland niet. Is ook niet nodig. Het lukt bepaalde segmenten in de PvdA maar al te goed om vermeende vijanden en gewone tegenstanders van de PvdA te laten aanpakken door de gewone agenten van het wijkbureau. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling. Het zou goed zijn als de politie weer onder een politiek neutrale leiding komt te staan. Als dat tenminste nog heringevoerd zou kunnen worden. Als het niet al te laat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. He, anoniemen, ik ben ook een sukkel om mijn bericht onder eigen naam gepubliceerd te krijgen. Ik moet nog eens aan mijn maatje vragen waarom ik nou steeds vastloop.
  Maar je kunt je verhaal toch eindigen met je eigen naam !
  Over zionistenbende gesproken, je bent dus niet doorgespoeld, wat niet wil zeggen dat het helemaal kosjer is in je bovenkamer.
  Ik zal geen moeite doen om je bij te scholen.
  Zonde van mijn tijd.

  Marie-José

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat krijg je ervan als je kiddy-domeintjes wil gebruiken. Doe eens stoer, geef eens een paar tientjes uit aan echte hosting. Alleen macramé-patronen-uitwisselaars en andere Libelle-types met o-zo-leuke sites met foto's van hun kutkinderen hebben een 'web-log'.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Marie-Jose:

  Yep, ik snap 't maar als te goed: Ik behoor jammergenoeg tot het kamp dat het opgegeven heeft er nog langer voor te strijden hier in Nederland.

  Waar ik vroeger (ik ben nu 30) nog op de barricades stond om tegen 'onrecht' (of in ieder geval, wat ik op dat moment als onrecht betitelde) te strijden, is dat in de loop der jaren vervaagd, "omdat het toch niet helpt": Het onafhankelijke denken heeft mij in dat aspect alleen maar tegengehouden de laatste jaren, en te weinig opgeleverd.

  Ook zie ik dat mensen steeds minder geintereseerd zijn om ergens voor op te komen, zolang het hen niet persoonlijk raakt: Het is voor mij nog steeds stuitend om te zien hoe weinig mensen er hebben geprotesteerd tegen de Nekschot affaire.

  Over je opmerking t.o.v. Amerikaanse hosts; Jammer dat je geen referentie hebt daarvoor. Zover ik weet was (en ís) Amerika nog steeds een van de landen waar je kan zeggen wat je wilt (zie bijvoorbeeld de KKK, of andere groepen met duidelijk racistische trekjes); daarbij natuurlijk wel binnen de wet blijvende en niet oproepen tot geweld tegen iemand, etc.
  Maar je kan daar dus nog wel zeggen "Negers zijn dommer dan blanken" (niet mijn mening, gewoon een voorbeeldje), als je dat wilt zeggen.

  Maar ja, ik begrijp je zeker als je zegt dat weggaan naar een andere host min of meer capituleren is; Op een gegeven moment moet je echter wel bij jezelf te rade gaan en je afvragen of verzet nog wel enigzins iets uithaalt.

  En oja, zal inderdaad maar even ondertekenen.

  Roy.

  *edit: mmm, door die klote spammer loopt m'n post te f*cken

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Marie-Jose:

  Dat zionistische gebrabbel was niet van mij; Maar mag aannemen dat je dat na m'n voorgaande post ook al realiseerde :)

  Roy.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Deze censuur zal zich hopelijk keihard als een boemerang tegen Ilse media (web-log) keren.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het wordt tijd om internet te verlaten en weer terug te gaan naar een muurkrantje.
  Deze lui zijn onze kijkcijfers niet waard.
  Censuur zal hun noodlottig worden.
  Weg met de bloggers. en weg met ILSE.
  Lang leve het vrije woord.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat word hier dan weer verwijderd??

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het valt me dat er nu opeens weer zoveel anoniempjes plaatsen. Lekker makkelijk en toch z.g een mening? Laf, zelfs een nick geeft je een soort van identiteit. Lekker makkelijk anoniem inklikken.
  Toch?

  Ik begrijp niet wat het z.g probleem met Hoeiboei is.

  In mijn ogen een "nette" critische website.Veel netter dan de z.g. moslim-websites . Maar daar mag blijkbaar niet critisch naar gekeken worden.

  Het zou zo langzamerhand goed zijn eens te onderzoeken welke groepering(en) er bezig zijn de vrijheid van meningsuiting in Nederland om zeep te helpen.
  Het lijkt duidelijk dat zij uit de radicaal linkse en CDA hoek komt(komen).
  Fanatici. Die een ieder de mond willen snoeren.
  Dit is echt ernstig. Met dank aan onze multiculti PVDA - en CDA -politici.

  Toen ik dit wilde plaatsen merkte ik dat Afshin Elian reageerde, zo dat ik er niet meer tussen kwam.

  Ik heb zijn reacties nog niet gelezen en dat zal ik zeker doen, want ik waardeer zijn mening zeer.

  Groet, Maci

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een censuur hier weer.
  Noemt anderen censuurleiers en censuurt er zelf maar flink op los.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Als ik moest kiezen tussen hond of politieagent als de beste vriend van de mens.
  Dan kies ik de hond.
  Die zijn tenminste eerlijk.
  Hebben een eigen karakter.
  En ze luisteren meestal ook nog is.
  En volgens mij bewaken zij ons ook beter.
  Dus. Politie of hond?

  Waf waf.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Maci:

  Ik hoop dat je de ironie van je comment realiseert: Of word je in het dagelijks leven ook simpel Maci genoemd?

  Graag in het vervolg met naam, achternaam en huisadres posten, om volledige verantwoordelijkheid voor je teksten te nemen.

  Roy.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Het valt mij op dat Afshin Elian een uitgebreid commentaar plaatste.
  Voordat ik op het topic wilde reageren. Niet op zijn reactie, maar wat nu weer Hoeiboei wordt aangedaan. Het uitgebreide commentaar van Afshin Elian is gewoon in de vuilisbak gegooid. Want dat mogen we het toch wel noemen.

  Als we zover komen met de vrijheid van meningsuiting moeten we misschien wel als volk verhuizen naar landen waar de vrijheid van meningsuiting niet bestaat.
  Of beledig ik nu weer een bevolkingsgroep?

  Groet,Maci

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Rebus

  Denver (stad in USA) zonder D.
  Vara (omroep) -A +
  is +
  li

  Gaat dit ook geschrapt worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Webmaster gelooft niet dat de reacties hierboven van 'Afshin Ellian' daadwerkelijk afkomstig zijn van de rechtsgeleerde A. Ellian. Daarom zijn ze verwijderd.

  Voorts wordt humorloos schelden niet op prijs gesteld.
  Dank voor uw begrip.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Heeft Hoeiboei onjuiste, onverifieerbare berichten geplaatst? Nee!
  Heeft Hoeiboei aan onbeargumenteerde, ongenuanceerde berichtgeving gedaan? Nee! Heeft Hoeiboei zich zelfs maar beledigend uitgelaten over iemand? Nee, ook al niet.
  Hoeiboei heeft uitsluitend de naam gepubliceerd van iemand in het kader van berichtgeving over zijn werk in overheidsdienst. Het gaat om de naam van iemand die ook op andere manieren – kranten en de website van zijn werkgever stadsdeel De Baarsjes – al bekend was.
  Wat kan deze intimidatie door overheden van Hoeiboei betekenen?
  1. het kan bloggers zeer moeilijk, zo niet onmogelijk worden gemaakt om feitelijke berichten te plaatsen. Vele bloggers houden hun blog bij naast hun gewone werkzaamheden en hebben vaak niet de tijd, mogelijkheid en middelen om zich tegen dit soort overheidsintimidatie te weer te stellen.
  2. het kan moeilijk worden feitelijke berichten te plaatsen over de daden van politici en mensen in overheidsdienst. Hiermee wordt de basis van democratische controle en openbare discussie weggehaald.
  We wensen Hoeiboei alle sterkte bij deze Kafkaiaanse gang van zaken.

  BeantwoordenVerwijderen