Dr. Kader Abdolala

Multiculturele_heilstaat_3

Dr Kader Abdolala

Gepubliceerd in: Liber, Ledenkrant van de VVD, 3,7 (7 november 2008), p. 9.

Iemand rechtuit aanvallen op de inhoud van zijn woorden, dat kan eigenlijk niet in Nederland. Politici weten dat, en daarom gooien ze het op vormfouten: hun tegenstander heeft voor zijn beurt gesproken, hij was niet gemachtigd te spreken namens diegenen in wier naam hij sprak, deze kwestie staat niet voor nu maar voor Sint Juttemis op de agenda, enzovoort. Om de sympathie van de kijker niet te verliezen, kan het moeilijk anders.

Toch lopen er mensen rond die hoognodig direct op hun woorden moeten worden aangevallen. De imams die in de naam van God oproepen tot haat jegens Nederland horen daarbij, om eens een categorie te noemen. Maar er zijn er meer. Ook de schrijver Kader Abdolala heeft recht op tegenspraak. Niet dat hij zo heet, hij heet Hoessein Q., maar zijn werkelijke achternaam is voor Nederlanders moeilijk uitspreekbaar. Abdolala dus.

Op een bijeenkomst met studenten geschiedenis in Groningen heeft Abdolala het woord gevoerd. Samen met mij, dat dan weer wel. Abdolala was van mening dat de democratie natuurlijk wel hele mooie kanten had. Dat de manier waarop Nederland georganiseerd is uiteraard voortreffelijk was. Dat de Westerse vrijheden zonder meer begerenswaardig waren. Dat werd allemaal zo uitgesproken dat de toehoorder bleef wachten op de nazin, die gezien de intonatie noodzakelijkerwijs met ‘maar’ moest beginnen, en die zou uitleggen hoe fout democratie en vrijheden zijn. De nazin kwam steeds niet.

Abdolala is namelijk wel bij zijn verstand, en begrijpt dat onverhulde anti-democratische propaganda uit zijn mond niet kan. Dus doet hij het verhuld. Maar heel effectief, haast zonder dat de toehoorder merkt wat voor gif hij binnenkrijgt. Leuk, zo’n nieuwe medelander. Hij trekt volle zalen.

De koran, liet Abdolala weten, is de zon. ‘Daar moet je dus van uit de buurt blijven, anders brand je je vingers’, merkte iemand naast mij op. Abdolala zag dat anders: Wanneer iemand er op wijst dat de Koran een boek is waar de haat vanaf spat (‘doodt hen waar ge ze maar kunt vinden’) dan is zo iemand geen boodschapper die een belangrijk maar slecht bericht brengt. Zo iemand is een haatzaaier. Zijn hart is vol haat.

Net als de imams en ayatollahs draait Abdolala het dus om. Slim, maar misleidend en gevaarlijk. Het publiek lijkt het allemaal prachtig te vinden, en klapt zo nu en dan. Abdolala speelt met verve de mysterieuze Oosterling die regelmatig met God zit te e-mailen. Hij past naadloos in de Nederlandse traditie die destijds Krishnamurti aan de borst drukte – tot Krishnamurti liet weten dat hij niet van plan was de ‘wereldleraar’ te worden die het menopauzerend volksdeel in hem zag.

‘Alles wat u wilt, is mogelijk. Dat geef ik u als cadeautje mee, zodat u deze middag nooit vergeet’, galmt de besnorde duisterling de zaal in. Dat komt goed uit, want ik wil ook wat. Ik wil dat Abdolala het Nederlands even fatsoenlijk gaat leren uitspreken als bijvoorbeeld Prins Bernard. Voor zijn boeken heeft hij kennelijk al een goede corrector die er Nederlands van maakt, nu zijn toespraken nog.

Hans Jansen

3 opmerkingen:

 1. Een superenge man, die Abdollah. En natuurlijk vinden de "brave" multiculti's alles prachtig wat deze moslim zegt.
  Heb je commentaar op de haatzaaiende passages in de koran, dan ben jij dus de haatzaaier.
  Voilà,de normale reactie tegenwoordig van moslims en de linkse islamverdedigers.
  Alles wat een gelovige moslim zegt is voortaan welgedaan. Kritiek daarop is haatzaaien.
  De koran is gelijk aan de zon. Wat een gevaarlijk bombastisch persoon is die Abdollah toch.
  Maar hij komt er steeds mee weg. Slikken kan men nergens zo goed als in Nederland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo werkt elke moslim op zijn eigen manier gestaag aan de verspreiding van zijn verachtelijke ideologie..Ieder draagt zijn hoogstpersoonijke steentje bij; door te intimideren en angst aan te jagen, met stille dawa en de gang door de instituties, en in ongenade gevallen zondaren en spijtoptanten door verwarring te zaaien en op het gemoed te werken van het menopauzerend volksdeel dat huilerig en klamvochtig 'vrede op aarde' wil - desnoods door beide ogen dicht te knijpen en de duivel aan haar moederlijke boezem te noden..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kader Abdollah is een ongelovige (??) Iraniër die pretendeert de ware strekking van Mohammed's verlichte opvattingen voor ons Nederlanders te hebben ontsloten.

  Terecht merkt @Nefasgol op:.."Wat een gevaarlijk bombastisch persoon is die Abdollah toch.
  Maar hij komt er steeds mee weg. Slikken kan men nergens zo goed als in Nederland!!"'

  Hoe passief Nederlanders zijn islamitische propaganda tot zich (willen) nemen, blijkt o.a. hier: http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1873103.ece/Wijs__en_het_is_.html

  Helemaal megalomaan wordt K.A in deze bijdrage :http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/yes-we-can-alles-mogelijk

  Zoals ze dan in Nederland zeggen: "die man is de weg kwijt".
  Ik stel voor, deze man niet meer zo kritiekloos en slaafs te benaderen. In een seculier land moet een schrijver op de inhoud van zijn standpunten worden beoordeeld.wanneer die aantoonbaar de waarheid geweld aandoen, verdraaien of anderszins onzuiver zijn, moet de heer Abdollah worden gecorrigeerd. Bij voorkeur in een volle zaal met idolate dhimmi's. Alleen geschikt voor mensen die niet bang zijn voor hoon en onze poldervariant van pek en veren.

  @Paardestaart,

  Hoe gaat het met je?
  Lang geleden hadden wij mailcontact, helaas is dat verwaterd.
  zo stuurde je mij toen een Engelstalig artikel over post-progressivisme.

  Kun je mij dit nogmaals zenden, nu naar mijn nieuwe mailadres?
  Dit kun je aanvragen bij de webmaster.

  Alvast hartelijk dank en mogelijk kunnen wij ons contact hernieuwen.
  -)

  m.vr.gr.

  CC

  BeantwoordenVerwijderen