Roepende in de Sahara

 
Onlangs verschenen in de media bedreigingen van een Leidse moslimfundamentalist aan het adres van professor Ellian. In tegenstelling tot wat de gemeentelijke politiek in Leiden altijd beweerde, is de Sleutelstad met de komst van de islam niet meer wat het geweest is. Wat weten we eigenlijk van de bedreiger? Hij is gelieerd aan extremistische organisaties als Salafimedia NL en Millatu Ibrahim. Laatstgenoemde is in Duitsland verboden, en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) noemt het “een radicale, jihadistisch georiënteerde organisatie.” Hij bidt in de al Hijra moskee, die in Leiden bekend staat als salafistisch. De gemeente wil deze moskee verplaatsen naar een nieuwe locatie, waar het een megalomaan islamitisch centrum wordt. Naast een grote gebedsruimte moet dit centrum worden voorzien van onder andere een bibliotheek, winkel, woning, acht lesruimtes en, luguber genoeg, een mortuarium. Je zou er maar tegenover wonen…

Een van de vele verworvenheden van onze democratische rechtsstaat is, dat de burger zich in een eerlijk proces kan verweren tegen slechte overheidsbesluiten. Althans, dat kan in theorie. Het is geen
geheim dat de gemiddelde burger in juridische procedures niet op kan tegen het geld, de mankracht en de kennis van de overheid. Natuurlijk luistert de gemeente wel naar de burger, maar bij grote projecten hoef je er niet op te rekenen dat er ook wat mee gedaan wordt. Als het dan ook nog gaat om iets gevoeligs als een moskee, ben je aan je lot overgelaten. Dat bleek hier maar weer. Jaren geleden vertrok het ROC uit het gebouw op de locatie waar de al Hijra moskee nu moet komen. De omwonenden werden tevreden gehouden met beloftes over meer groen, parkeerplaatsen, en een hoognodige ouderenvoorziening. Enthousiast, zoals de betrokken burger dat doet, stelden zij een goed uitgewerkt plan op om deze voorzieningen zo efficiënt mogelijk te realiseren, niet wetende dat dit het begin van een jarenlange lijdensweg zou worden. De gemeente brak de beloftes en veegde het plan van tafel. Allereerst moest het ROC-gebouw gesloopt worden, omdat er volgens de gemeente geen andere school in wilde. Achteraf bleek dit gelogen te zijn, er was wel degelijk animo voor. De slopende procedures die volgden kenmerken zich door het structureel breken van beloftes aan de bewoners. Of het nu ging om het kappen van bomen, het voldoen aan de parkeernormen of de grootte van de moskee, de gemeente had geen enkele morele grens.

Namens Leefbaar Leiden verzet ik me met hand en tand tegen de komst van dit islamitische centrum. Hierin ben ik een roepende in de woestijn, of beter gezegd, de Sahara. Andere politieke partijen zien dit als een verrijking en laten de omwonenden stikken. Voor D66 was ik al een “racist” en “NSB’er” en een PvdA-raadslid werd “misselijk” van schriftelijke vragen die ik hierover opgesteld heb. Naar Engels voorbeeld zou je dit dus ‘appeasers’ kunnen noemen, en in de Nederlandse volksmond: Lafaards. Noemenswaardig hier is dat er ook (gematigde) moslims tegen de bouw van het centrum zijn. De slappe houding van de gevestigde politiek zal vele redenen hebben: Angst voor bedreigingen, angst om in de racismehoek gedrukt te worden, naïviteit, desinteresse en lak aan de burger. Zolang ze zelf niet met de problemen geconfronteerd worden, maakt het kennelijk niet veel uit. Als opvolger van Chamberlain, wist Winston Churchill exact wat ‘appeasers’ doen: “An appeaser is one who feeds a crocodile—hoping it will eat him last.”

Tomas Kok
(Leefbaar Leiden)

40 opmerkingen:

 1. Hallo Tomas,

  Gi-ga slecht stuk, hoop dat Hoeiboei mijn reactie een keer plaatst! In de eerste plaatst heb je het over de komst van de Islam en Leiden wat het wel of niet geweest is: jij weet niet hoe Leiden er voor was, aangezien je nog niet geboren was toen de eerste Moslims in Leiden waren gekomen en ten tweede: je ben geen Leidenaar!! Je woont er pas een paar jaar!

  U heeft het over dat de Moskee (waar mijn vader in het bestuur zit) bekend staat als Salafistisch. Oh ja? Bij wie dan? Wat bedoel je met: "Staat bekend als?" specificeer het even voor ons!

  Wat is er luguber aan een Mortuarium meneer Kok en waarom zou het zo erg moeten zijn als je er tegenover zou moeten wonen?
  Welke scholen wouden er in het gebouw van de ROC komen dan meneer Kok? Welke beloftes over kappen van bomen en parkeernormen zijn gebroken dan?

  Waarom is "een roepende in de Sahara" beter gezegd? Het gaat om een moskee in Leiden, waar voornamelijk mensen uit de Rif gebergte komen....dus ik snap het Sahara gedeelte niet zo echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tomas, ik hoop dat je ingaat op mijn voorstel om in debat te gaan over de moskee kwestie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen die al vóór de jaren zestig in Nederland leefde weet hoe het was zonder moslims, zonder Marokkanen en zonder Berbers. Als je bovendien weet waar de islam voor staat, kan je alleen maar concluderen dat Nederland erop achteruit is gegaan met de komst van islam en de Berbers die het in Marokko ook al slecht deden in de samenleving. De vorige koning van Marokko, Hassan, wilde ze maar wat graag kwijt. Inmiddels zijn Berbers dag in dag uit negatief in het nieuws met overvallen, inbraken, geweldsmisdrijven en wat dies meer zij. Hele stadswijken zijn verworden tot achterstandsbuurten waar de licht-getinten de leefbaarheid verpesten met hun gedrag. De hoofddoek is de vlag op de islamitische modderschuit. Merkwaardig genoeg worden vrouwelijke moslims ook slecht behandeld, net als niet-moslims blijken het mensen van een lagere orde in islamitische en Marokkaanse kringen. In geen enkel islamitisch land zijn de mensenrechten gewaarborgd, integendeel. Ook vrouwenrechten, godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn onbekende begrippen. Discussies over de islam worden onmogelijk gemaakt door bedreigingen en desnoods gewoon moord. Hoe bloeddorstiger hoe beter lijkt het en is het. Zie ook de massale moordpartijen en aanslagen in de hele islamitische wereld en ver daar buiten. Allemaal onder het mom en uit naam van Mohammed, Allah en de sharia.
  Elke moskee is een bedreiging van al onze normen en waarden, elke moslim is dat latent ook. En elke moslim die de islam niet meer ziet zitten wordt met de dood bedreigd. De paar goedaardige moslims doen de balans echt niet omslaan, voor zover ze er al zijn, houden ze hun kiezen op elkaar of worden ook met de dood bedreigd.
  Is het dan zo gek dat er weerstand is tegen de komst van wéér een moskee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Peter: Tomas 22 dus hij weet het niet.

   Wat je wel of net kan concluderen aan de hand van bepaalde kennis, is niet iets wat u en ik kunnen controleren: ik doe die opmerking van u ook gewoon af als "bullshit".

   U heeft het over dag in dag uit, maar ik heb zelfs op de Elsevier al enkele dagen niks kunnen lezen over Berbers.....ook deze opmerking slam dunk ik naar de prullenbak.

   U heeft het over de hoofddoek als de vlag, waar het straatbeeld in de volgens u islamitische wijken, voornamelijk wordt bepaald door mannen (vrouwen achtergesteld, zitten thuis toch?)...dus deze vergelijking is zo krom als wat!! Ook deze dropkick ik richting het rijk der nonsens.

   Wat godsdienstvrijheid betreft: is het in grote delen van de islamitische wereld helaas te slecht mee gesteld. Maar u heeft het over GEEN ENKEL Islamitisch land....nou meneer....Mijn roots liggen in Marokko en daar is meer sprake van een Joodse Cultuur dan dat daar sprake van is in Nederland.

   Dat elke Moskee een bedreiging is: typisch rechts onderbuikje, standaard gelul van rechtse proleten die nog en eens een Rabijn van een Imam kunnen onderscheiden.

   Verwijderen
 4. Een soortgelijke reactie had ik verwacht. Daarom slechts een aantal koppen uit de krant ten aanzien van geweld en islam:

  maandag 2 september 2013 Marokkanen molesteren man om aansteker

  dinsdag 10 september 2013 'Mishandeling in Marokkaanse gezinnen onderschat'

  donderdag 3 oktober 2013 Syrische rebellen onderling slaags

  zaterdag 5 oktober 2013 Marokkaanse tieners opgepakt om foto van kus op Facebook

  zondag 6 oktober 2013 Zeker 60 doden bij reeks aanslagen in Irak

  woensdag 9 oktober 2013 'Golfstaten willen medische test om homo’s te weigeren'

  woensdag 9 oktober 2013 Politica's eisen afschaffing rijverbod voor vrouwen in S-A

  Het heeft helemaal niks met onderbuiken te maken, maar alles met wat er letterlijk dag in dag uit valt waar te nemen. De dagelijkse aanslagen in Irak (Soennieten tegen Shiiten en andersom) vinden ook gewoon plaats, ook als je net doet of het niet zo is. De achterstelling van de vrouw in de islam is gewoon een feit en wordt ook zo uitgedragen. Niet-moslims worden niet als volwaardig erkend en wat moslims in brede zin van joden en Israël vinden weten we allemaal.
  Dat al die moslims in een niet-islamitisch land willen leven heeft gewoon te maken met geld, waar ze in hun islamitisch thuisland niet over konden beschikken. En als dank voor het aangenaam verpozen krijgen wij te horen dat het hier niet deugt en dat we de verkeerde onderbuikgevoelens hebben, dat wil zeggen niet dezelfde als moslims of Berbers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Inmiddels zijn Berbers dag in dag uit negatief in het nieuws met overvallen, inbraken, geweldsmisdrijven..."

  Twee van de "voorbeelden" die u heeft aangehaald hebben betrekking op Marokkanen in Nederland.......en van meer dan een maand terug.....daar gaat uw statement

  Het heeft alles met onderbuik te maken, want u insinueert en kan niet aantonen hoe het daadwerkelijk zit in de gebedshuizen hier in Nederland en/of met de intenties van de Meeste Moslims in Nederland......kent u gewoon niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje moslim, bidt voor de ondergang van Nederland in de hoop voor een dar al islam.
   Elke vrijdagmiddag.

   " de intenties van de Meeste Moslims in Nederland......kent u gewoon niet!!"

   Naar welk onderzoek verwijst u ?

   Verwijderen
  2. Ik verwijs naar de gene die jou verkeerd heeft onderzocht, want je raaskalt.....iets functioneert niet goed in je bovenkamer.

   Formuleer een heldere vraag en kom dan maar terug

   Verwijderen
 6. Wat zijn die intenties in Nederland dan? En wat wordt er daadwerkelijk gezegd en gebeden in de moskee? Als ik me goed herinner wordt Allah gevraagd, gesmeekt om vreselijke ziektes voor niet-moslims en moslims die kritiek hebben op de islam. Ook heb ik beelden gezien van moslims die jonge kinderen sloegen en mishandelden omdat ze onvoldoende verzen uit de koran uit hun hoofd konden of wilden leren. Malala werd in het hoofd geschoten omdat ze opkwam voor meisjes die gewoon naar school wilden. Allemaal uit naam van islam, de godsdienst van de vrede. En allemaal in strijd met onze normen en waarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. U vraagt aan mij wat de intenties zijn? Uw ist het toch zo goed?

  Als u dat zich goed kunt herrineren....hmm...leg uit...waneer bent u voor het laatst in de moskee geweest?

  U haalt Malala er bij waar u het eerst over Berbers had....heeft u het nog wel op een rijtje?

  U haalt voorbeelden aan uit de rest van de wereld om uw punt omtrent een moskee in Leiden duidelijk te maken?

  Gaat het nog wel met u meneer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "U haalt voorbeelden aan uit de rest van de wereld om uw punt omtrent een moskee in Leiden duidelijk te maken?"

   Wordt er in Nederlandse moskeeën godsdienstvrijheid gepredikt ?
   Zo ja, wat is dan de bijpassende soera ?

   Verwijderen
 8. Jammer, ik dacht nog wat op te steken, niet dus. Kennelijk zijn de intenties niet voor publicatie vatbaar. Het voorbeeld van Malala is om nog maar eens duidelijk te maken wat een vreselijk gedachtengoed de islam is en waar zelfs moslims het mee eens zouden moeten zijn, zeker als ze hier in het westen leven.

  We zullen het dus moeten doen met het gebed van Shabir Burhani, alias Maiwand al-Afghani, die veel volgelingen onder moslims zou hebben en ene Fawaz. Gelukkig voor hen en ons trekt Allah zich van die smeekbeden niks aan, maar dat lijkt in elk geval tot die moslims niet door te dringen.
  Hopelijk weet je nu waarom vrijwel niemand een moskee in de buurt wil hebben!

  Veel plezier aan het Grote Bloederige Slachtfeest dat eraan zit te komen. Spijtig voor de schapen en ik weet zeker dat Allah er niks niemendal aan zal hebben.

  Alle argumenten van islam gaan zo'n 1400 JAAR terug, wordt het niet eens tijd die wat aan te passen? Ik krijg nu sterk de indruk dat al die uiterlijkheden, regels en regeltjes sterk verouderd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom krijg ik het gevoel dat die moskee betaald wordt met belastinggeld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De indruk dat moskeeën in Nederland met geld van de gemeenschap worden gebouwd is niet zo heel erg vreemd. Toen in mijn stad enige jaren geleden een supermarkt meer ruimte wilde, toen werden twee woonhuizen afgebroken en zelfs een korte straat in zijn geheel verplaatst, de kostprijs van de bouwgrond was destijds al duizend Gulden per vierkante meter. Maar dat was gerechtvaardigd omdat die supermarkt een grote werkgever is. Dat is dus een gunstige beslissing geweest, het is in het belang van de gemeenschap.

   Toen jaren later in mijn stad de moskee voor de zoveelste maal uit de behuizing was gegroeid werden er twee nieuwe gebouwen neergezet. Een Turkse moskee en een Marokkaanse moskee. Eigenlijk werd het bezoekersaantal schromelijk overschat, nu pas weet ik dat veel moskee-bezoekers uit de regio kwamen. Alleen van de Turkse moskee weet ik de bouwkosten. En dat is 2,4 miljoen Euro. En dat is inclusief de beton-elementen die voor kostprijs zijn geleverd. Deze moskee is bedoeld voor 1200 gelovigen, terwijl er maar 400 leden zijn. En die komen echt niet elke week. Op vrijdagmiddag staan er hooguit 15 auto's en een onbekend aantal fietsen. De werkelijke kostprijs van de grond is niet te achterhalen. Het staat in een stadsuitbreidingsgebied en op diezelfde plaats heeft ooit een boerderij gestaan, en die is uitgekocht door de gemeente. Daarom zijn de exacte kosten niet bekend. Omdat deze kosten verdeeld zijn geworden over alle huizen die er in dat project zijn gebouwd.

   Voor de Marokkaanse moskee is een school tegen de vlakte gegaan. Prijs is onbekend, maar wat kost een gebied waar ook 20 woonhuizen kunnen staan? Ik denk niet dat dit bedrag ook werkelijk betaald is. Steeds weer word er gesjoemeld. Kosten worden anders weg geboekt, daarmee wordt het gemeentebestuur gecorrumpeerd. De hele gemeenschap deelt niet alleen in de kosten voor alle moslims en hun moskee! Doordat de stad feitelijk mede betaald heeft aan het tot stand komen van de moskee is de hele gemeenschap mede schuldig aan alle gepleegde MISDADEN door de moslims, de bezoekers van die moskee. Want in die moskee krijgt men de instructies hoe men de maatschappij moet ontwrichten, daar worden de nog overgebleven hersentjes tot moes gestampt tot er niets meer over is. Alles wordt kapot gemaakt en vervolgens worden de gevolgen afgewenteld op de maatschappij.

   Ik weet dus wel zeker dat de belastingbetaler betaalt! En dat is een zeer slechte zaak, want de belastingbetaler betaalt dubbel, een keer voor de grond cadeau te doen aan het moskee-bestuur en een tweede keer omdat door de aanwezigheid van moslims de maatschappij naar de verdommenis gaat.

   Verwijderen
  2. Er is een half miljoen betaald door de moskee aan de gemeente Leiden voor de grond...

   Sukkel

   Verwijderen
 10. u kunt langs gaan om de boekjes in te kijken hoor....mag allemaal....(mijn pa is penningmeester)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mij betreft kunt u die moskee in uw reet steken, moet kunnen want Allah kan alles.

   Verwijderen
  2. Maar alles wat jou betreft, kan de hele wereld geen moer schelen!

   Je bent TE irrelevant om rekening mee te houden :)

   Verwijderen
 11. Insinueren dat mijn intenties slecht zijn? Erg zwak.....

  Kunt u mij sura's voorleggen die de laffe daad van de Taliban tegen Malala goedkeuren?

  Maar terug naar de kern en dat is de Moskee in Leiden....u ontkent dat er sprake is van onderbuikgevoelens, terwijl u dan wel de Taliban en Syrie aanhaalt...we hebben het over een Moskee in Leiden!!

  U faalt andere punten van u hard te maken, dus nu graag alleen over de Moskee in leiden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar Tomas Kok, u haalt een leidse moslim fundementalist aan in een discussie over de bouw van een Moskee. Wat is de rol van deze meneer in de moskee? Welk podium krijgt hij van de moskee? In hoeverre is de Moskee verantwoordelijk voor de daden van een persoon?


  U bent tegen de bouwvan die moskee, dus haalt u iemand aan die volgens u banden heeft met terroristische organisaties. Maar wat hebben de andere moskee bezoekers daar mee te maken? Of het bestuur van die Moskee?

  U assoscieert de moskee met extremime, omdat daar een persoonbidt die volgens u extremist is. aan de andere kant wordt u boos op Pechtold die de aanwezigheid van extreemrechts bij een Wilders demonstratie aan de kaak stelden. U meet met twee maten.

  U zzelf ben in het Leidsche Dagblad geweest vanwege uw speld met de Prinsenvlag. De Prinsenvlag is ook een symbool in de extreem rechtse scene. U vond het niet correct dat u met hen geassocieerd werd, alleen om de Prisnesnvlag.

  Maar uanderzijds associeert u de Moskee wel met extremisme en wilt iu de bowu daarom ook voorkomen, omdat een persoon daar bidt?

  Hypocriet!

  Tevens de vragen die de heer Sloos steldeaan het College....zowel onjuist als tendentieus. Ik heb u op twitter al aangeboden om in debat te gaan: u mag de voorwaarde stellen.

  Geen gehoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sura's die de laffe daad rechtvaardigen? Die hadden de daders niet nodig, de rechtvaardiging vonden ze in een bepaalde uitleg van de koran, met zo'n uitleg worden ook de aanslagen en gewelddadigheden in Irak, Syrië, Egypte, Pakistan, Mali, Soedan enzovoorts door moslims gerechtvaardigd. En daar putten ook de haatpredikers in Nederlandse moskeeën hun inspiratie uit. Op de een of andere manier haalt de islam het slechtste in de mens naar boven. Maakt niet uit waar, elke moskee is er één teveel.
  Ook in Nederland worden mensen bedreigd uit naam van de islam en als het even kan vermoord.
  Islam staat dan ook wat mij betreft in een kwalijke reuk, evenals de aanhangers ervan, de moslims.

  Een laatste kop uit het nieuws als illustratie van mijn standpunt:

  zaterdag 24 augustus 2013 Australische imam roept op tot moord op hindoes en boeddhisten

  Al vanaf 2004 volg ik wat over islam in de pers verschijnt en daar is eigenlijk nooit iets positiefs bij. Heel vreemd. Het allereerste bericht dat ik bewaarde begon zo:

  Imam: Duitsers stinken
  ,,Er zijn ook Duitsers die goed zijn'', zegt de imam van de Berlijnse Mevlana-moskee ergens middenin zijn preek. Om daarna door te gaan met zijn tirade tegen de ongelovigen, die volgens hem niets minder dan het hellevuur wacht. Kern van de haatpreek, die werd uitgezonden in het ZDF-actualiteitenprogramma 'Frontal 21', is dat Duitsers stinken. ,,Deze Duitsers, deze atheïsten, deze Europeanen, scheren zich niet onder hun armen. Daardoor hoopt het zweet zich op in hun okselhaar en verspreidt het een weerzinwekkende stank.

  Ach ja, waar een preek al niet over kan gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ok dus je hebt geen sura....hmmm....natuurlijk geen onderbuik!!

  Of elke moskee er een teveel is ja of nee....jouw mening, daar hoeven anderen niet de gevolgen van te ondervinden...het verbaast mij niks dat u moslims niet moet...

  Maar ja we hebben het over de moskee in leiden en daar heeft u niks specifieks over.....u faalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt er in de betreffende moskee in Leiden dan tegen de kwalijke kanten van de islam gepreekt zoals in al mijn eerdere reacties worden aangevoerd? De eerste moskee met een vrouwelijke imam die de muzelmannen de les leest over 1400 jaar onderdrukking van de medemens? Dat zou een mirakel zijn!

   Verwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Maar ik heb uw Soundbite geluisterd meneer Kok....het is niet mis wat u hier allemaal zegt. Riekt naar laster meneer Kok....dat mag niet.....ik raad u aan maar snel met dat rapportje te komen van u

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Is dat een retorische vraag, aangezien u duidelijk heeft gemaakt te weten wat er inelke moskee wordt besroken?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt er in Nederlandse moskeeën godsdienstvrijheid gepredikt ?
   Zo ja, wat is dan de bijpassende soera ?

   Verwijderen
  2. ssst....ga Animal farm lezen

   Verwijderen
  3. Als het geen retorische vraag was, is het antwoord: "Neen".

   Verwijderen
 18. Sleutelstad FM heeft mij en de heer Kok uitgenodigd om op de radio met elkaar in debat te gaan....Ik heb al toegezegd om te komen: nu jij nog Tomas...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Is een mortuarium luguber? Ik vind persoonlijk die acht islamitische leslokalen veel verontrustender dan een hok voor necro-seks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meneer Kok gaat niet met mij in debat....ik zou hem bedreigd hebben....wat een lafaard!!

   Maar ik ben nog niet klaar met hem en zijn partij...Dit is Badr vriend, niet te stoppen!

   Verwijderen
  2. @Badr,

   Jouw sterkste argument is "hahaha".

   Waarover zou Kok dan in debat moeten?

   Verwijderen
  3. @Badr Maghrani,
   als ik Thomas Kok was ging ik ook niet in discussie, het is zinloos want Mohammedanen zijn volkomen geïndoctrineerd. Dat kan ik gewoon zo stellen omdat dit namelijk de definitie is van een moslim. Er valt daarom geen verstandig woord aan een aanbidder van Mohammed te onttrekken. De slachtoffers van de islam moeten geld betalen aan de moskee, omdat Allah zogenaamd alles kan, omdat Allah almachtig is en alwetend, daarnaast nog omnipresent ook. Zo ver durfde Walt Disney zelf niet te gaan in zijn verhalen, maar goed!

   Moslims, oftewel de slachtoffers van de islam moeten geld brengen naar de moskee omdat Allah het verdomt om bankbiljetten uit zijn stinkende varkensreet te persen! Of als Allah géén varkensreet heeft, de imam te vertellen in welk beleggingsfonds er belegd moet worden om zodoende geld te hebben om niet ten koste van anderen te leven.

   Oh, verrek!

   Het is onmogelijk om NIET ten koste van anderen te leven. Steeds weer zijn er anderen die de rekening betalen! Elke keer weer opnieuw, overal en altijd! Die Allah-verdomde rotzooi melkt al meer dan 1300 jaar alles uit wat maar kan. De islam is een grote oplichterij, het gaat om geld, en het gaat om macht, om slaven en goedkope hoeren. Er komen maar twéé soorten mensen in de moskee, de ene soort wéét absoluut niet dat hij genaaid wordt. Dat is de domme sullige moslim. Dat soort brengt geld náár de moskee. De andere soort weet dat Allah een heel ziek verzinsel is, en dàt soort mensen vreet dubbel uit de grote ruif, denk maar niet dat die pooiers van de profeet er armer van worden, graaien graaien en graaien! Maar dat zal wel duidelijk worden uit het 'boekje' van de penningmeester!

   Verwijderen
  4. Ok dus laf zijn is iets wat de meeste mensen op rechts zijn.....

   Ik win dus :)

   Verwijderen
  5. vanhetgoor: gaat het nog een beetje jongen? tijd voor je pilletje!

   Verwijderen
 20. "Een van de vele verworvenheden van onze democratische rechtsstaat is, dat de burger zich in een eerlijk proces kan verweren tegen slechte overheidsbesluiten."

  Dat is geen verworvenheid, maar een stap achteruit.
  Het is de overheid die een proces definieert en laat voorzitten door één uit eigen gelederen. Dus van een eerlijk proces kan in principe geen sprake zijn. De bedoeling is om de mensen koest te houden... dmv een illusie.

  We zijn in de loop der eeuwen al veel meer aan vrijheden kwijtgeraakt we beseffen.
  Die achteruitgang schept dagelijks behoorlijke problemen, waaronder de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is die Badr Maghrani eigenlijk voor wereldvreemd figuurtje.
  Is totaal van de moslimpot gerukt en hoort thuis daar waar hij vandaan komt : het Rifgebergte.
  Badr. trek je witte jurk aan en ga geiten/schapen hoeden, dat is het enige wat je hebt geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw...wat een sterke reactie!!

   Hahaha knakker...ik kom uit de Sahara jij proleet

   Verwijderen