Verboden voor vrouwen

Wederom actueel!: Sharia tijdens Amsterdams debat  (De toekomst van de islam in Nederland)


Het enige juiste antwoord van #DeBalie en #Uitgeverij Van Praag aan de dames en heren moet zijn: we doen niet aan reservering van individuele zitplaatsen in de zaal. Gehandicapten krijgen bij het vinden van een zitplaats op de eerste rij voorrang. Dat is alles, meer heeft een organisatie niet te melden aan wie dan ook! 

Update: Lees ook BOYCOT HET ISLAMDEBAT IN DE BALIE!

Wij zijn de helden van het vrije woord! Wij, Youri Albrecht (Balie-directeur), Tofik Dibi (GroenLinks) en Kustaw Bessems (DePers-journalist) zijn de echte, mannelijke verdedigers van de vrijheid van meningsuiting. Wij hebben die taak op ons genomen want anderen laten die liggen maar wij doen 't met verve en met plezier. Wij, Albrecht, Bessems en Dibi, lachen om begrippen als 'islamisering van de samenleving', 'dhimmitude' en 'boerkaboetes'. Wij, mannen, doen daar niet aan mee, wij staan daar kalm boven. Wij zijn tegen verboden en voor de totale vrijheid! Alles moet gezegd kunnen worden, zolang we elkaar maar niet de hersens in slaan. Wij gaan met iedereen in debat. Dus mag een omstreden sjeik als Haitham al-Haddad
niet op de VU spreken dan nodigen wij hem uit in De Balie, wij regelen alles voor hem want wij weten wat echte vrijheid is en die mag best wat kosten. Als wij leren dat de sjeik als voorwaarde heeft dat er geen ongesluierde presentatrices aan tafel zitten dan houden wij daar rekening mee, hij is tenslotte onze gast in ons land en voor de zekerheid nodigen we voor het debat in De Balie maar helemaal geen vrouwen uit. Natuurlijk zijn ze wel welkom in de zaal. Nogmaals, om begrippen als dhimmitude (het vrijwillig onderwerpen aan de islam) en islamisering in het algemeen lachen wij, dat zijn maar fabeltjes en niemand kan er ooit een voorbeeld van geven, dus…. Nee, wij houden van een stevige discussie, daar gaan wij voor. Wij, mannen, willen weten wat deze man, deze sjeik te melden heeft, dat is belangrijk om te weten. Als dat al niet meer kan! Wij demonstreren (Tofik Dibi) tegen het gevaar dat Wilders heet, dat wel, want hij is het echte gevaar. Om ons, Dibi, Albrecht en Bessems kan niemand heen, wij bewaken het vrije woord, wij bewaren de vrede, de lieve vrede. Wij gaan met iedereen in debat en wij gaan hiermee door totdat het niet meer nodig is.

18 februari 2012

Zie ook: Er was een sjeik in Nederland

43 opmerkingen:

 1. Heerlijk cynisch stuk.. De Hollanders staan erbij en kijken ernaar. Alles wordt voorgekauwd.
  Had wel verwacht dat die haatbaardsjeik commentaar op Wilders zo leveren, maar waarschijnlijk niet goed voor gesouffleerd.

  De macht van het getal. Nog even en we moeten voor paspoort verlenging naar Istanboel...(wel verklaring van de plaatselijke Iman meenemen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat Hitler dood is, die kon ook zo goed praten.
  Dan de volgende keer maar Breivik uitnodigen. Ik hoop dat het publiek dan ook zo meeleeeft. Kan nog leuk worden: de moslims die verwachten dat hun kroost nederland zal overnemen. En breivik die meent dat de islam met wapens moet worden afgeweerd.
  Vooral veel gespreksavonden zullen de standpunten duidelijker kunnen maken..
  Oh,wat interessant, wat liberaal.
  NOT.
  Gewoon dommitude

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat youri en de Ntr heeft gedaan, mag dat eigenlijk zomaar? Juridisch gezien? Als die iman had geeist dat er geen joden aan mochten schuiven, Waren ze daar dan ook akkoord mee gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk wil ik zo graag precies willen weten hoe ze in het verleden hebben afgerekend met die religieuze idioten? Nu gaan we geleidelijk polonaise achteruit. Gaan we net zolang aanmodderen tot er weer oorlogen ontstaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dibi bakte er niet veel van, wat gestamel in de marge. De vrouw die aan de tafel ging zitten waar ook die haatbaard zat steelde de show. Aan het applaus in de zaal kon je merken dat de medestanders van de haatbaard ruim aanwezig waren. Het zal me niet verbazen als dat de studenten van de VU zijn geweest.

  De haatbaard verkondigde ook dat de vrouw niks minder is dan de man en zelfs op 3 punten meer was dan de man. Helaas vroeg niemand op welke vele punten de man meer was dan de vrouw...

  En voor niet moslims, 80% van de wereldbevolking, wacht uiteraard slechts de hel, dat is voor 100% zeker. Vaak wacht trouwens ook voor moslims de hel, een paar maal een gebed missen is al voldoende.... Het komt erop neer dat alleen haatbaarden naar de islamitische hemel gaan, immers alleen zij leven volgens de wetten van de sharia en de koran.

  En over dat stenigen moet je ook ophouden, want de haatbaard kent vele vrouwen die willen worden gestenigd, alleen mag dat niet in Engeland! Schande!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wanneer komen de vrouwen in opstand tegen en ik noem het dat islammitisch vuil dhr. Haddad?
  Wanneer maken jullie die man burgemeester? het lijkt me leuk om zijn pieleman te zien en ik ben nota bene niet homosexueel.
  Zet hem voor lul.
  Mijn excuses voor het wat grove taalgebruik maar ik vind het in dit geval erg noodzakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer komen de vrouwen in opstand tegen en ik noem het dat islammitisch vuil dhr. Haddad?
  Wanneer maken jullie die man burgemeester? het lijkt me leuk om zijn pieleman te zien en ik ben nota bene niet homosexueel.
  Zet hem voor lul.
  Mijn excuses voor het wat grove taalgebruik maar ik vind het in dit geval erg noodzakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De gretigheid waarmee men met deze intolerante islamitische prediker een debat wilde voeren, is opvallend. Een vorm van lichtzinnigheid ook, ookal zijn de argumenten over het recht van een ieder om wat te zeggen, kloppend. En toch is er iets vreemds aan, want zou men ook zo gemakkelijk een podium hebben verschaft aan een intolerante conservatieve dominee of priester? Ik weet wel zeker van niet. Zo ook het feit dat men akkoord ging met het wegsturen van vrouwne van de debattafel, zelfs in het bijzijn van de politiek correcte bestrijders van intolerantie (in de praktijk afwijzing van kritiek op intolernate allochtonen). Als het geen intolerante moslims was geweest maar een of andere malle evangelist, dan had die vrouw gewoon blijven zitten met steun van de aanwezigen, maar niet als het een moslim betreft. Dat is de bizarre hypocrisie van de politieke correctheid, betuttelracisme in de ergste vorm. Tolerantie voor de exotische intolerantie.

  Het weigeren van iemand om sekse is in deze situatie toch wel wat gemakkelijker dan iemand vanwege de afkomst, dus het weigeren van Joden is wat moeilijker dan het weigeren van vrouwen, omdat dit laatste religieus kan worden gelegitimeerd.

  Tofik Dibi is niet kritisch genoeg over de intolerantie van zijn geloof en is eerder misleidend. Bessens deed het nog het best.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik dit zo lees kan ik maar tot één conclusie komen: "wat een schijnvertoning."

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat betreft, dat vrije woord tot wanneer? verdedigen.
  Daar heb ik een antwoord op.
  Als je de islam als woord van God door laat groeien m.b.v. de veranderende samenstelling van dit continent zal dat vrije woord oplossen in de ongebluste kalk van onze lieve moslimbroeders.
  En neem van mij aan, je went ook aan al die gebreide petjes, net zo iets als een kasuifel nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En voor de politiek correcten die deze intolerante opvattingen van die prediker afdoen als slechts incidenteel, die moeten maar eens naar POW-nieuws van 17-2-2012 kijken, waarin ook 2 van die VU studenten gewoon zeiden dat ze vinden dat homo's gedood mochten worden. Tja, ondanks de 'hogere' opleiding en hun 'goede' taalbeheersing en alle kansen die ze krijgen om te studeren, kiezen ze voor de terreur van de achterlijkheid. En dat druist volledig in tegen de politiek correcte mantra dat alles alleen maar sociaal-economisch verklaard kan worden. Nee, de intolerantie komt vanuit de islam.

  Ook de rol van de VU is bizar, want stel je voor dat er een nationalistische studentenvereniging was die met heel wat minder intolerante, maar nationalistische, opvattingen een zaal wilde huren om een spreker uit te nodigen, zou de VU dan ook zo snel een zaal ter beschikking hebben gesteld? Ik weet wel zeker van niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De haatbaard zei nog iets: afvallig worden in een islamitisch land staat gelijk aan het plegen van hoogverraad en wordt dus bestraft met de dood.

  Indirect erkende hij dus dat de islam geen geloof is, maar een staatsvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schandaal dat de mensen van de Balie zijn ingegaan op de eis van de malle mullah om de tafel frauenrein te maken! Als ik het niet met eigen ogen op de video gezien had, zou ik weigeren het te geloven.
  Slap na de oorlog!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eh, moet natuurlijk zijn: de mensen van de Halve Maan. Progressieve Aad en vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @knarsmans

  Het wáren de vu studenten:

  Locatie en tijden symposium gewijzigd!
  Posted on February 15, 2012 - الأربعاء 23 ربيع الأول 1433 by ISA

  Beste leden en geïnteresseerden,

  Naar aanleiding van de vele vragen die wij binnenkrijgen, deelt ISA bij dezen mede dat de inschrijfprocedure voor het tweedaagse symposium nog steeds lopende is. Het symposium zal plaatsvinden in De Balie te Amsterdam. Het programma loopt op vrijdag van 16:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:30 tot 14:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

  Met vriendelijke groet,
  Bestuur ISA – Islamitische Studentenvereniging Amsterdam

  http://sv-isa.nl/?p=1189

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Groen links heeft geen enkel probleem om in debat te gaan met lieden die met droge ogen beweren dat je ongehuwde moeders moet stenigen, dat je homosexuelen moet doden, dat je afvalligen moet vermoorden.

  Als het maar een gelovige is!

  George Carlin beweerde ooit (ik parafraseer uit mijn hoofd): ‘The stoning of women? The killing of homosexuals? Murdering apostates? No! Its not open for debate! ITS NOT!’

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Volgens Het Parool klapten vrouwelijke studenten(pardon,academicae) hun handen (zonder zwarte handschoenen?) bijna kapot.Ze zaten boven bij elkaar en -net als bij T. Ramadan- dweepten ze met hun roerganger.Amor fati?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Ettiena
  "zonder zwarte handschoenen"

  Op deze avond hoefde ze geen handschoenen aan. Was een tijdelijke fatwa ! Anders is het klappen niet zo luid !

  Wel de handen achter de rug van je voorganger, anders zou die zjeik erotische gedachtes kunnen krijgen.

  Wat een volk !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @lezer

  Oók de Balie is ingegaan op de eis van de malle mullah om de tafel frauenrein te maken!

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1240634 (PowNews vr 17 feb.13.00)

  Interviewer: Waarom geen vrouwen?
  Youri Albrecht: nou eh, omdat we deze wens met hem hebben afgesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Als iemand eist dat hij geen vrouwen aan tafel wil, dan zeg je toch gewoon 'sodemieter op! Wat doe je hier?'

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Er was ook nog een dag 2 voor de echte aanhangers.

  http://islaam.tv/?p=4094

  (op kanaal 1)

  deel 2 Sheikh haitham al-Haddad (dag 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Er was ook nog een dag 2 voor de echte aanhangers.

  http://islaam.tv/?p=4094

  (op kanaal 1)

  deel 2 Sheikh haitham al-Haddad (dag 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Parool/ANP

  Verslag "debat" de Balie:

  De shariageleerde zei zelfs veel verzoeken te krijgen van Westerse vrouwen die overspel hebben gepleegd om naar een islamitisch land te gaan en te worden gestenigd.

  Allahammehoela,

  De hooggeleerde Haddad is de ultieme vleeswording van 1400 jaar inteelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dag 2 mocht zelfs óók in De Balie gehouden worden.

  Hebben de studenten toch nog college radicaliseren gekregen.

  Allemaal dankzij Youri.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Her toppunt van vrouwenonderdrukking via kleding zag
  ik in een documentaire over een kleine stam in Afrika.De vrouwen waren volledig gesluierd,maar omdat de lichaamsvormen toch nog te zien waren,moesten die slovende huisvrouwen een soort karpet om zich heen vast houden.Ze kwamen nauwelijks vooruit.(Weltspiegel).

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Lezer, het is niet alleen De Halve Maan die op de eisen van de sjeik is ingegaan, ook Tofik Dibi en Kustaw Bessems en Yoeri Albrecht, de zogenaamde vrijdheidsstrijdens, vonden het okee. Je blijft lachen als het niet om te huilen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Goed van Ebru Umar dat ze 's avonds in De Balie wel spontaan aan ging zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zo krijg je nog eens inspiratie voor het beschimpen van die idioten: Hafid Bouazza

  Wie de ezel neukt, moet leren hinniken

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Iemand Schepper & Co met Ehsan Jami, Tofik Dibi en Gert-Jan Segers gezien? Ben het met dat gristenunie mannetje eens en jammerlijk genoeg heeft alleen hij een sterk verhaal. Die Tofik Dibbi is een apologeet voor de imam en is samen met de Bessempjes en Albrechtjes een veel groter probleem dan die imam.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Schepper@Co vanmiddag gezien met de onvermijdelijke Tofik Dibi. Weer geen 'Nahed Selim' aan tafel. Vrouwendiscriminatie is blijkbaar geen issue voor de NRCV want het feit dat de sjeik geen ongesluierde vrouw aan tafel wenst bleef onaangeroerd. Alleen al om die reden had het gesprek natuurlijk geen doorgang mogen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. je kunt hier terecht met een klacht over discriminatie.
  https://www.discriminatie.nl/antidiscriminatiebureaus

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hier de link naar de uitzending van PowNew vr 17 feb 2012

  Correctie op mijn reactie van 19 feb.
  Interviewer: Waarom geen vrouwen?
  Youri Albrecht: nou eh, omdat we deze MENSEN met hem hebben afgesproken.

  Maar ga er maar vanuit dat de sjeik ook hier heeft geeist dat er alleen ongesluierde vrouwen aan mochten schuiven. Want waarom zou hij het wel doen bij de Halve Maan en niet bij de Balie.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Met landverraders loopt het altijd slecht af.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik begrijp van Joost Niemoller dat er gewoon sharia wordt toegepast bij het Debat in de Balie.
  Daarom steun ik zijn oproep tot boycot van die vuilakken omdat deze lui achterbaks de wereldwijde moorden en de terreur tegen christenen, joden, andersdenkenden steunen. Yoeri Albrecht blijkt een Korangist ... een NSBer.van de 21e eeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. De SGP, een van de staat afhankelijke subsidie snoeper, moest de idealen inleveren wegens vrouwenstandpunt.
  Nu de balie nog.
  Nog een keertje beleefd vragen, een kortgeding of een andere leuke tijdsbesteding ?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Natuurlijk gaan vergelijkingen altijd mank, maar zou je iemand uitnodigen als die eist dat er geen joden worden toegelaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen