Moslims veranderen niet

Ehsan_jami
Drie jaar na de start van mijn comité voor ex-moslims en het daarop gebaseerde debat, moet ik constateren dat er tot op heden weinig vooruitgang is geboekt in het denken en handelen van de moslims in Nederland.

Velen voor mij hebben enkel en alleen gesproken over het recht dat de overheid je biedt om in alle vrijheid je religie te kiezen. Mensen zoals Femke Halsema van Groen Links. Nog geen twee jaar geleden zat ze bij het programma Pauw en Witteman te vertellen dat zij een wetvoorstel wilde indienen voor de bescherming van afvalligen, vooral de gevallen die met bedreiging en intimidatie te maken krijgen. Wat is daar uiteindelijk van terecht gekomen? Niks.

Vrijheid van religie is en blijft een taboe in de moslimgemeenschap. Ook Nederlandse moslims vergeten maar al te graag dat zij in Nederland en in de hele westerse wereld hun religie vrij mogen belijden. Een vrijheid die joden, christenen, hindoes etc. in een groot deel van de islamitische wereld niet hebben. In veel moslimlanden staat zelfs de doodstraf op het belijden of verspreiden van een ander geloof dan de islam.

Maar ook in Nederland staat de gewetensvrijheid in de moslimgemeenschap onder druk. Veel moslims kunnen hun geloof niet vaarwel zeggen zonder bedreigd en verstoten te worden door hun familie en vrienden.

De Nederlandse Grondwet (artikel 6) is heel duidelijk: ‘Een ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.’ Hier garandeert de staat dat een ieder van ons de vrijheid een religie te kiezen, van religie te veranderen, een persoonlijke invulling te geven aan de religie of om er voor te kiezen geen religie te hebben. Dat is de verticale werking. Maar hoe zit het met de horizontale werking? Geven de burgers, moslims in het bijzonder, anderen de vrijheid van religie te veranderen of geen religie aan te hangen? Het antwoord daarop is overtuigend nee.

In Nederland wonen imams die denken dat Nederland Saoedi-Arabië of Iran is. En daarbij prediken zij haat en geweld jegens andersdenkenden, afvalligen en homoseksuelen. Zij zijn een onderdeel van het probleem, maar niet het probleem zelf. We moeten ook ons zelf in de spiegel durven aan te kijken. Nederland heeft haar eigen identiteit verloren. Wij zien alle ellende in het nieuws en zien het voor onze ogen gebeuren maar gaan vervolgens over tot de orde van dag. Solidariteit volgens links intellectualisme is slechts voor types die op duizenden kilometers hier vandaan wonen, maar mensen die hier op het punt staan bedreigd, uitgesloten en uit de familie verbannen te worden, laten ze vallen als een baksteen.

Ik ben er daarom ook van overtuigd dat de basis van onze Nederlandse maatschappij gevormd moet worden door een consistente cultuur, principes en respect voor de westerse cultuur. Duidelijke normen en waarden en consequenties, die een baken en richtlijn vormen voor iedere inwoner van ons land. De tijd voor rechtvaardigheid en solidariteit is nooit morgen, maar altijd hier en nu.

Ehsan Jami

52 opmerkingen:

 1. Eens met de inhoud en technisch goed geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou interessant zijn als Ehsan Jami volgende week zondag meedoet aan het debat in de Balie.

  http://hoeiboei.blogspot.com/2010/12/is-de-islam-gevaarlijk-een-debat-met-oa.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, zo is het denk ik (weet ik wel zeker) idd.
  Maar wat kun je eraan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze samenleving en wetgeving is hier niet tegen opgewassen. Een dictatuur is eigenlijk het enige antwoord.
  Een dictatuur á la jaren 30 in Duitsland dus. Sorry, maar zo is het... spijt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem 12 december 2010 20:35

  Nazi's blijven nazi's, mijn vermoedens zijn bevestigd. Dank u.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ehsan Jami kan een belangrijke rol spelen om juist het gebrek aan gewetensvrijheid binnen de islam in Nederland, maar ook vooral er buiten op de kaart te zetten. Dat is een heel belangrijk thema en ik ben zelfs van mening dat de bron van alle spanningen met de islam in welke vorm dan ook alles te maken hebben met het feit dat er binnen de islam wereldwijd geen vrijheid van godsdienst is. Ook de constante druk van islamitische landen op de westerse wereld om elke godsdienstkritiek te zien als racisme en vreemdelingenhaat geholpen door die politieke correctheid, is zelfs een gevaar voor de vrijheid hier. Zo lang er in islamitische landen geen vrijheid van persoonlijke godsdienstvrijheid is en die is er ook niet in de zogenaamde gematigde islamitische landen, zal er geen rust zijn en zal er vanuit de islam worden geprobeerd om alle vrijheid elders ondergeschikt te maken aan het feit dat de islam vrij dient te zijn van alle kritiek. Daar mag men nooit aan toegeven, want dat zal een ramp zijn voor het vrije individu. Misschien kan Ehsan Jami 2de-kamerleden helpen bij het formuleren van moties en dergelijke om dit onderwerp meer op de agenda te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met referte aan #Bolkestein die niet weet dat streetwise behaviour in de U.S.A. en Israel hoger wordt aangeslagen dan free speeche, ben ik van menig dat je als afvallige moslim erg naief moet zijn wanneer je je openlijk aansluit bij een comitee dat niet eens meer een sluimerend leven leidt maar gewoon deaud voor de kast ligt waaruit Jami is gekropen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij zit er inhoudelijk altijd naast. Hij heeft geprobeerd om wat:"FAME" te behalen, en spartelt nu wat in het rond.

  We hebben hier helemaal geen IMams die het als Iran willen hebben. De shiieten hebben een minime aanhang hier ,en zijn over het algemeen vluchtelingen uit Iran die zeker niet willen dat het hier als Iran word.

  Misschien moet hij het eens gaan proberen op www.bekeerlingendag.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ehsan heeft een prima stuk geschreven, jammer dat onze politici nog steeds zitten te slapen,maar dat deden er ook velen in de 30tiger jaren.Men dacht dat het allemaal wel mee zou vallen.
  @ Tulay: jammer dat je alleen maar boos reageert, probeer eens iets inhoudelijks te schrijven, zodat ik je serieus kan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een belangrijke vraag is wie de media beheerst. Het onderdrukken van afvalligen is geen main-stream, net als veel andere feiten over de islam-terreur. Maar zeker is het nodig om bijstand te verlenen aan mensen die niet meer bij een godsdienst willen horen en daarom bedreigd of vervolgd worden. Helaas is van de politiek niet veel te verwachten, zelfs niet van de pvv. Burgerinitiatief?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Hilde
  Je hebt me nog nooit echt boos gezien. Boos ben ik omdat deze leugenachtige opportunist nooit moslim is geweest en eerst na 9/11 in een koran heeft gebladerd. De man is sinds juni medewerker van Hero Brinkman en als dat alleen al niet voldoende is moet je 's lezen wat nederiraniers over hem dachten op onzemaninteheran.nl.
  Of
  http://tinyurl.com/26ozhxo
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ex-moslims als Ehsan Jami zouden veel meer in de spotlights moeten komen te staan (hoe moeilijk dit ook is). De politiek-correcte mens kan namelijk niet om deze ervaringsdeskundigen heen draaien met hun leugens zoals ze doen bij Geert Wilders. Misschien zijn er ook mensen met contacten in Indonesië waar langzaam maar zeker de Sharia wordt ingevoerd. Ik wens Ehsan Jami veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat andere Iraniërs over Jami vinden is niet relevant evenmin of hij moslim was of niet. Wat belangrijk is, is hetgeen hij zegt en daarin heeft hij gelijk. In de islam is geen vrijheid van godsdienst en worden andersdenkenden vervolgd. Op de persoon spelen om de ongewenste criticus in diskrediet proberen te brengen heeft geen enkele zin, zo lang zijn kritiek terecht is en dat is in dit geval zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ehsan Jami legt de vinger op de wonde. Zelfs vooraanstaande afvalligen durven niet voor hun afvalligheid uit te komen. Denk daarbij vooral aan Aboutaleb. Is allang geen islamiet meer maar dat mag niemand weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. >> een consistente cultuur, principes en respect voor de westerse cultuur. Duidelijke normen en waarden en consequenties, die een baken en richtlijn vormen voor iedere inwoner van ons land. De tijd voor rechtvaardigheid en solidariteit is nooit morgen, maar altijd hier en nu.>>

  Heel mooi, maar Ehsan Jami trapt wel een deur in die sinds mensenheugenis wijdopen staat.
  Wat ga je eraan doen? Of beter: wat is je voorstel, wat de PVV hier aan moet doen.
  Bernadette de Wit

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ehsan is nooit moslim geweest. wat is het Hoeiboei-volk toch heerlijk naief .

  Laat je lekker wat wijsmaken, en koop vooral z'n boek als hij er 1 uitbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zijn meermalen toegezegde film over de Profeet (d.z.b.f.w.) komt er nooit want ook grootspraak is eigen aan iemand die in Mashad is geboren
  http://tinyurl.com/dmwuce
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Moslims blijven moslims:

  http://www.amsterdampost.nl/exclusief-interview-met-udo-ulfkotte-%E2%80%9Dwij-zijn-niet-de-sociale-dienst-van-de-wereld%E2%80%9D/

  Het origineel hier:
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/michael-grandt/-wir-sind-nicht-das-weltsozialamt-exklusiv-interview-mit-udo-ulfkotte.html;jsessionid=0C9E9FA5CFCD046FE3A83D83344EC074

  "Der aus unserer westlichen Sicht so friedfertige Islam begegnete mir überall in der islamischen Welt absolut unfriedlich. Überall dort, wo Muslime und Christen oder Muslime und Nicht-Muslime zusammenleben, gibt es irgendwann Bürgerkrieg oder Krieg. Nach 17 Jahren Realitätserfahrung vor Ort habe ich feststellen müssen, dass auch meine europäische Heimat durch die Zuwanderung von immer mehr Muslimen in genau das abgleitet, worüber ich viele Jahre aus fernen Ländern berichtet habe: Parallelgesellschaften, der Vormachtanspruch und das Überlegenheitsgefühl der Muslime, die Beanspruchung von Sonderrechten, wie Migrantenbonus vor Gericht, die Behandlung von Nicht-Muslimen, also ethnischen Europäern als Menschen zweiter Klasse, und vor allem: horrende Kosten, die wir für vergebliche Integrationsversuche ausgeben. Jegliche Kritik an diesen Zuständen wird oder besser gesagt wurde in Europa über Jahre brutal mit der Nazi-Keule unterdrückt."

  Daar kunnen jullie het mee stellen, Tulay, El Houssain, en Anoniem van 12 december 2010 22:22.

  Jullie zijn de nazi's en jullie moeten worden bedwongen als we niet willen terechtkomen in een nazi-dictatuur.
  Hoe bedwongen?
  Adequaat.
  Wat ik daarmee bedoel, oog in oog met de jullie, jihadisten?
  Raad maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bedoel je met geweld Carlo? Het begint toch wel erg veel op bedreiging te lijken wat je hier zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Anoniem

  Niets is wat het lijkt. Het is net zo weinig dreigend als de dagelijkse moslimse uitlatingen in onze richting. Zuiver vredelievend dus. Kwestie van een gezonde diplomatieke conversatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je hoort laatste tijd nogal eens dat het moeilijk is om op sommige scholen geschiedenisles te geven met name over de holocaust. Als dat zo is, vind ik het niet gek!
  Als moslim word je namelijk met de holocaust bedreigt.
  Zie vandaag alleen al op dit forum : Anoniem 12 december 2010 20:35,
  Hilde 12 december 2010 22:23 en
  Carlo 13 december 2010 11:01

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zeer goed geschreven stuk Ehsan, compliment. Voor de mensen die zich hier zo negatief uitlaten zou ik willen zeggen; jullie zitten nog niet voor 10% op het intelligentieniveau van deze man. Ehsan is een zeer intelligente, integere man die zeer bewust is. Zijn probleem echter is dat hij zijn tijd ver vooruit is en mensen nog niet zo snel ontwikkelen als hij het graag zou willen.
  Ik denk dat hij intussen ook weet dat je via de politiek niks bereikt op dit gebied. Bewustzijn is iets dat je hebt of niet. En Ehsan is iemand die is zo geboren, een denker, een ziener zou ik bijna zeggen die niet wordt gezien en gewaardeerd voor wat hij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ El Houssein

  Duistere reactie, mijn vriend, duistere reactie. Duister als de ogen van Osma bin Laden.
  Bedoel je dat de nazi's zichzelf gaan vergassen?

  Zoals die aan Al-Qaida gerelateerde sukkel die eergisteren zichzelf opblies in hartje Stocholm?
  Voor het goeie doel, toch, sharialover?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Madar MOET wel zelf Ehsan zijn!!!

  Je schrijft precies zoals hij schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Anoniem, wie denk je eigenlijk wel wie Ehsan is? Dat deze man het nodig heeft om op zichzelf te replayen? Nee, ik ken Ehsan wel persoonlijk heel goed. En anoniem wat is er met u gebeurt dat u zo wantrouwend in het leven staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Tulay . Die film over mohammed de zogenaamde profeet is allang gemaakt , als je even wilt genieten kijk dan maar even , het duurt niet lang. In plusminus 3 minuten komt de aap al uit de mouw. ..http://www.youtube.com/watch?v=B4od-Z3r7ko
  Titel :muhammad-an egoistic prophet .

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Carlo, wat wil je nou?

  Jij schrijft:

  `Jullie zijn de nazi's en jullie moeten worden bedwongen`

  En haalt daarbij iedere moslimhater aan om kracht bij je pleidooi te zetten, en beschuldigd mij van een ´Duistere reactie?`

  Jij maakt 1,3 miljrd mensen uit voor nazi´s en roept op tot geweld, klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben het met diverse schrijvers eens, ervaringsdeskundigen zoals Ehsan Jami zouden gekoesterd moeten zijn door onze overheid. Maar het tegenovergestelde is gebeurt. Hij is totaal niet gewaardeerd op zijn kunnen. Deze man heeft zoveel potentie en hoe waardevol zijn werkzaamheden voor Hero Brinkman ook ongetwijfeld zullen zijn, het had heel anders kunnen zijn. Maar zoals we allen weten wordt een profeet nooit in eigen land geëerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Waar zo iemand als El Houssain grote moeite mee heeft is het verschil tussen slaan en terugslaan.

  Het verwisselen van oorzaak en gevolg is het standaardrecept van de islamiet.

  Het begint genant te worden Houssain.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Madar is Ehsan!!!. typische uitspraken van een idiote Narcist .

  Ga aub een leven zoeken Ehsan en val ons niet lastig met je aandachttrekkerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Anoniem, uw reacties hier bewijzen het gelijk van Ehsan dat er inderdaad niets is veranderd in het denken en handelen van moslims in ons land.
  Kunt u mij eens uitleggen waarom u hem zo haat?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Linkse mensen slaan zichzelf vaak op de borst en roemen hun eigen solidariteit. Solidariteit met mensen die het moeilijk hebben omdat ze worden onderdrukt. Onderdrukt vanwege hun politieke overtuiging, hun seksuele geaardheid of om hun godsdienst.

  Voorwaarde voor deze linkse mensen om hun solidariteit te kunnen tonen is wel dat het slachtoffer ver weg moet wonen. Heel ver weg zelfs.
  Ook is het een vereiste dat de belagers van het slachtoffer geen moslim mogen zijn. Is dit laatste wel het geval dan keren de linksmensen zich van het slachtoffer af.

  Slachtoffers van moslim-onderdrukking die in Nederland wonen merken niets van de solidariteitsgevoelens van de linksmensen.
  Ze wonen ten eerste te dichtbij en ten tweede zijn ze een levende aanklacht tegen het moslimgeloof. En dat is een figuurlijke trap tegen het linkse been.

  Als je werkelijk in nood zit moet je dus niet bij de linksmensen zijn.
  Maar gelukkig schijnen we nu eindelijk een echte regering te hebben in dit land. Ik ben benieuwd naar de toekomst.
  Voorlopig echter zullen extremistenaanhangers als Tulay en meneertje Anoniem nog wel doorgaan met hun vuige kritiek op schrijvers van opiniestukken (niet op deze opiniestukken zelf, daarvan hebben ze niet terug) als deze te leveren.
  Van mij mogen ze, we leven immers in een vrij land. Nog wel ja .....

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Maurits Dekker,
  U heeft het mooi verwoord zo is het precies. En zo is het met de schrijver van dit stuk toch ook gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Iedereen is bang van de islam!!

  Iedereen is bang van de islam!!

  Iedereen is bang, iedereen is bang,

  iedereen is bang van de islam!!!

  Ga lekker huilie huilie doen Ehsan.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ anoniem Bang??? Welnee ,die islam krijgt hier geen kans verder te gedijen hoor. Die rangeert zichzelf volledig uit. En weet je door wie? Door mensen zoals jij. De ex moslims zijn de helden in deze. Waarschijnlijk is de gehele gedachtengang om afstand te doen van de islam te complex voor jou om te begrijpen.
  Door dit soort gedrag zorg je ervoor dat de goedwillende moslims in dit land geen kans krijgen om verlicht te raken en om de dialoog aan te gaan met niet moslims.
  Leer eens iets van de geschiedenis van ons land .Veel verder dan wat haatgevoelens hierneer plempen kan je niet.
  Ik vraag je nogmaals, wat heeft deze man jou persoonlijk gedaan? Waarom die haat?
  Hij wordt hier door ons, het Nederlandse volk, beschermd. Het is niet voor niets dat er al 1.5 miljoen mensen op de PVV hebben gestemd. Zolang er mensen zoals jij dit soort dingen zeggen tegen iemand die in dit land als Nederlander het recht heeft op de vrijheid van godsdienst zal de PVV groeien. En niet omdat wij iets tegen moslims hebben ,ik ken zat gematigde goedwillende moslims die net als veel christenen niks meer aan het geloof doen.
  Maar er zijn maar enkele dapperen ,zoals deze man die het openlijk durven zeggen.
  Uiteindelijk zal het goede altijd zegevieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @El_Houssain

  En wat dan nog? Er zijn voldoende parallellen tussen de islam en het nazisme, tussen Mein Kampf en de koran/hadith om ze over dezelfde kam te scheren qua onmenselijkheid, antisemitisme en intolerantie. (Ik heb beide gelezen.)

  Dat niet iedere moslim vanuit zijn genen (erfelijkheid) bereid is gebruik te maken van de license to kill, die zijn profeet hem geeft in naam van zijn Allah, doet niets af aan het feit dat er door Mo een license to kill werd verkondigd. En aan het feit dat die iedere islamiet besmet.

  Anders had ik op dit moment 1,5 miljard protesten gehoord, kreten van afkeuring en verontwaardiging, na de aanslagen in Stockholm.

  Ik hoorde en hoor niets. Ook niet van u. Dus ben ik gerechtigd jullie over één kam te scheren.

  Salaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ Carlo
  U schreef:
  ""Anders had ik op dit moment 1,5 miljard protesten gehoord, kreten van afkeuring en verontwaardiging, na de aanslagen in Stockholm.

  Ik hoorde en hoor niets. Ook niet van u. Dus ben ik gerechtigd jullie over één kam te scheren.""  Ik vraag me dan af: Kan je dat zo zwart /wit stellen .Is het misschien niet zo dat velen het toch vreselijk vinden maar uit angst niets laten horen. Kijk hoe het iemand als Ehsan is vergaan doordat hij wél durfde te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @ Madar

  Wat hebben we eraan gehad dat er misschien enkele honderduizenden of zelfs miljoenen Duitsers waren na 1933 die uit angst hun mond hielden over de nazimisdaden?
  Een wereldoorlog en een holocaust.

  Wat hebben we eraan gehad dat er misschien wel honderduizenden of miljoenen sovjetburgers hun mond hielden over de bolsjewistische misdaden na 1917?
  Een wereldoorlog en de Goelag.

  Je koopt niks met de angst die honderduizenden of miljoenen doet zwijgen, oog in oog met een totalitair regime.

  Je koopt er niks voor omdat het een misdadig zwijgen is, even misdadig en medeplichtig als het systematisch door Links aan de kaak gestelde zwijgen van de paus over het lot van de Joden in WOII.

  Diese sind alle "Stellvertreter", nicht Herr Hochh(m)ut?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @ Maurits Dekker
  Zit die boete in 1938 van 100 gulden u nog steeds dwars ? Last van Hitlerconstipatie noem ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik haat je niet Ehsan . Ik vind je enkel een enorme stumpert.

  En als de islam hier niet zal gedijen hoeven jullie je hier ook niet elke dag zo druk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Anoniem iemand uitschelden is pas echt zielig en dom.

  Wel ben ik het met Bernadette de Witt eens dat Ehsan Jami een beetje open dueren intrapt met zijn artikel. Het is natuurlijk goed dat hij de intolerante imams in Nederland nog eens noemt, maar wat gaat de PVV er daadwerkelijk tegen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @Carlo, Juist ja, mee eens volledig dat staat buiten kijf, maar helaas is niet iedereen zo dapper .Zou het helpen indien men wist een overheid te hebben die pal achter je staat in dit soort situaties. M.a.w. dat je bescherming krijgt in plaats van de eigen schuld dikke bult cultuur die nu zo'n beetje in Nederland heerst?
  Als ik zie hoe het met name deze man is vergaan sinds zijn afvalligheid ,nou dan is dit de omgedraaide wereld toch?
  Idem wat Geert Wilders betreft, in plaats van samenwerken en dank krijgt hij nog een proces aan zijn broek.
  Ik had zelf een aantal jaren geleden ook datzelfde gevoel zo van iedereen is gelijk en vrij in dit land. Pas toen ik met mensen sprak, ervaringsdeskundigen op het gebied van de Islam, afvalligen en de mensen die kritiek uitten op de Islam ,ja toen zijn mijn ogen wel geopend. Maar dat geluk heeft niet iedereen. Als ik denk hoe ons land in zo'n korte tijd is veranderd Theo vermoord een zeer dappere vrouw Ayaan Hiris Ali het land uit gekieperd omdat het te lastig werd. Ja, dan kan ik echt bedroefd worden. Hoe moet dit dan werken voor mensen moslims, komende uit landen waar de Sharia wet is en hier van het geloof willen afstappen maar waar de wetgever niet thuis geeft en blijft pamperen en moslims bevestigen in hun zielig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ Madar

  De psychologie van de angstigen begrijp ik wel gezien het heersende onwaardesysteem met zijn geniepige, sadistische uitsluitingen. En ik wil best over mijn hart strijken voor het zwijgen van mensen met een geliefde vrouw en/of jonge kinderen. Maar wat als iedereen zwijgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ehsan heeft nu weer zijn ultieme-calimero-flow te pakken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @Madar schreef:

  >> ervaringsdeskundigen zoals Ehsan Jami zouden gekoesterd moeten zijn door onze overheid. Maar het tegenovergestelde is gebeurt.[sic] Hij is totaal niet gewaardeerd op zijn kunnen. >>

  In een eerdere reactie ging u tekeer tegen de mensen die kritische opmerkingen maakten over het stukje van Ehsan Jami.
  Graag wil ik even opmerken dat deze mensen *niet* de overheid zijn.

  Verder: kunt u een voorbeeld geven van wat de overheid Jami heeft misdaan?

  Bij mijn weten heeft hij een verblijfsstatus gekregen (dankjewel Nederlandse overheid) en zat hij in de gemeenteraad (bewijs van waardering voor zijn visie) van Leidschendam-Voorburg. Momenteel is hij assistent van een Kamerlid (dit erebaantje krijg je alleen als men je capaciteiten erkent).

  Misschien kunt u enig licht werpen op zijn lijden? Mij schijnt het toe dat Jami, if anything, inmiddels zelf de overheid is.
  Bernadette de Wit

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @ Anoniem /Bernadette de Wit.

  Het moge duidelijk zijn dat u totaal geen kaas heeft gegeten van de hele problematiek afvalligheid binnen de islam, anders zou u mij niet vragen wat de overheid Jami heeft gedaan. Ik zou zeggen; ga vanaf nu eens heel goed nadenken, indien u dat kunt.

  Kom op, ik geef u één tip Beveiliging.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Pvv wil Iran aanvallen. Weer een duidelijk teken dat de Pvv enkel Israel dient en ook bereid is om Nederland op de offeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @ Carlo, Inderdaad, dan ís iemand zo dapper openlijk te getuigen van de vele misstanden van een geloof waarin hij als onwetend kind in werd grootgebracht en zich nu daarvan volkomen distancieërt omdat hij vol walging moet constateren dat dit totaal het tegenovergestelde vertegenwoordigt van wat en hoe hijzelf is als mens en zie vervolgens wat daar mee gebeurt. Een politiek in dit land die vanwege hun achterban deze mensen niet steunen, sterker nog, laten vallen als een baksteen.
  Niets hebben ze gedaan om mensen die de islam aanhangen duidelijk te maken dat we er niet van gediend zijn als deze omwille van hun keuze en de geldende vrijheid van meningsuiting worden bedreigd. Men heeft ach en wee geroepen en ze wat beveiliging gegeven om nog erger te voorkomen.Verder is men blijven pamperen en mensen vooral bevestigen in hun zielig zijn. Met het gevolg dat een partij als de PVV groeit als kool. En men probeert nog steeds ook hier met de vinger te wijzen en te roepen, eigen schuld dikke bult. Dan moet je je mond maar houden.
  Kijk naar de uitwassen in onze maatschappij. Zie hoe het maatschappelijk debat wordt gevoerd, überhaupt niet, er is geen debat. Er is geen nuance, er is alleen ferme harde taal.
  En nóg horen we vrijwel niets uit de groep van meer dan een miljoen moslims in ons land. Niemand die zich zoals Ehsan zegt uitspreekt over de gruwelijkheden die in naam van de Islam plaatsvinden. Slechts een enkeling en die moet dat dan meteen weer bekopen met bedreigingen en onderduiken zoals laatst de schrijfster
  Naima El Bezaz .

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Madar: maar wat heeft de overheid hem misdaan?

  Hij is uit de islam gestapt. Prima.
  En dan willen de mohammedanen je keel doorsnijden of ophangen, weten we ook (in brand steken mag alleen in het hiernamaals).

  Nogmaals: wat heeft de Nederlandse overheid de heer Jami aangedaan?

  Bernadette de Wit

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ehsan is NIET als kleine jongen opgevoed als moslim.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Het feit dat het lijkt als of hij de enige afvallige moslim in nederland is, zegt al genoeg over de sociale isolatie waarin ex-moslims moeten leven en hun eigen persoon moeten onderdrukken, uit angst voor geweld, verwonding of de dood door vrienden en familieleden.

  BeantwoordenVerwijderen