Oprichtingsbijeenkomst 'RPF'

6 opmerkingen:

 1. Op zoek naar een serieuze nieuwe partij ?


  Ga naar:

  http://www.atheistischseculierepartij.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd nog de hoop dat partijtjes minimaal 5 kamerzetels moeten hebben . Dat dat ooit ingevoerd
  wordt in dit land , zodat die versplintering een keer ophoudt ! Dit land wordt toch totaal onregeerbaar met al die partijtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mohammid,

  Ik denk, dat het juist wel goed is, dat we meerdere partijen hebben in plaats van slechts twee zoals in de USA of één zoals in Iran.

  Als je bijvoorbeeld naar het succes van de Partij voor de Dieren met slechts twee zetels kijkt, dan kan ik me goed voorstellen, dat een Atheïstisch Seculiere Partij met bijvoorbeeld slechts één of twee zetels het toch voor elkaar zou krijgen, om de andere partijen te beïnvloeden in de richting van alleen maar openbare scholen.

  Ik deel uw hoop dus geenszins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Frans van Dongen. We wonen natuurlijk niet in Iran of de USA .Natuurlijk wel een beetje gechargeerd om te beginnen over een islamo-fascitische staat of de US.
  In Nederland hebben we dacht ik 8 partijen van 5 zetels of meer , dat is wel heel wat anders dan met vergelijkingen van 1 of 2 te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien is atheisme zo vanzelfsprekend voor de Nederlander dat men geen zin heeft zich aan te sluiten bij een partij? De uitgangspunten van zo'n partij zijn antuurlijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Atheisme is in ieder geval dermate vanzelfsprekend in Nederland, dat het best wel tijd is voor een atheïstische partij.

  Waarom zouden we nota bene 3 christelijke partijen hebben ?
  Alsof je geen politiek kunt bedrijven vanuit het atheïsme en wel vanuit één of ander geloof.

  Bovendien is een programma met gelijke wetten voor iedereen, met name in het onderwijs, een zeer zinvol programma, wat velen aanspreekt.
  Zelfs een aantal gelovigen ziet wel iets in alleen maar openbaar onderwijs.

  BeantwoordenVerwijderen