Politie

Logopolitie_twee

We beginnen op een onverwachte plaats. De politie heeft de naam bemand te worden door mensen die wars zijn van modegrillen en softe geluiden. De realiteit is anders. Op veel cruciale posten zitten mensen met een multiculturalistische achtergrond. Het zorgt ervoor dat de politie er op veel plaatsen in Nederland voor kiest de confrontatie met moslimjongeren tot elke prijs te mijden. Het motto is 'pappen en nathouden'. Een dieptepunt hierin vormt de Amsterdamse politie die in 2006 bij de rellen in Slotervaart wordt opgedragen in die wijk niet in uniform de straat op te gaan. Dat zou maar provoceren. Agenten in die buurt ontvangen een e-mail van hun baas met daarin de tekst: 'De aanwezigheid van grote hoeveelheden geüniformeerd personeel is voor de jeugd veelal een aanleiding de confrontatie te zoeken. Uiteraard willen wij dat voorkomen en de rust in de buurt bewaren.' De PVV onderschepte


deze e-mail en stelde hem aan de orde in de Kamer.

Overal in Nederland, bij bijna alle korpsen, slaat de multikul toe. Maar natuurlijk nergens zo puur als in de stad van Job Cohen. De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten, lid van de PvdA, deelt exemplaren van de Carrièrekrant uit in de Oumamoskee, in de hoop zo moslimagenten te werven. Het levert een pijnlijke foto op van de hoogste politieman van onze hoofdstad die letterlijk op zijn knieën gaat voor de islam. De hoofdcommissaris zegt op de politie-iftarmaaltijd dat hij 'de ramadan had leren kennen als een periode van mediteren/bezinning om dichter bij god te komen'. Welten ontkent daar dat jihadistisch geweld voortkomt uit de islam. Hij zegt over Wilders' omstreden film Fitna: 'Sommigen zeggen dat de film meeviel, maar ik vind van niet. De film suggereert ten onrechte dat geweld of zelfs terreur voortkomt uit de Islam, terwijl er toch veel meer reden is aan te nemen dat de ontspoorde daders het gewelddadig extremisme goedpraatten door de Koran te misbruiken.

Voormalig hoofdcommissaris van Amsterdam Joop van Riessen vertelt in het televisieprogramma Pauw & Witteman over Geert Wilders: 'In wezen zou je de neiging hebben: we mollen hem, hij moet gewoon vandaag weg en hij mag niet meer boven tafel komen. Dat is een normale reactie.' Over


de 540.000 PVV-stemmers in 2006 zegt hij: 'Dat zijn dus duizenden mensen die in deze wereld van de nieuwe samenleving die we aan het maken zijn niet passen. Waarvan je dus eigenlijk zou zeggen: die moeten het land uit. Die horen hier dus niet meer thuis. 'De Amsterdamse districtschef Ad Smit scoort extra punten op het stadhuis als hij in een interview meteen overgaat tot een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog als hij het heeft over Marokkanen: 'ik vind het makkelijk om als je zelf niet goed gaat - en er zijn in deze tijd dat het wat minder gaat mensen die in de problemen zitten - dat af te reageren op anderen. Daar hebben we halverwege de vorige eeuw wel een heel slecht voorbeeld van gehad.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding laat ook al het hoofd hangen naar de oprukkende islam. In het rapport Teruggang en uittreding. Processen van deradicalisering onderzocht schrijven de onderzoekers dat 'serieus' zou moeten worden geluisterd naar de eisen van radicale moslims. Ook houden ze de mogelijkheid open dat deze 'wensen' 'legitieme maatschappelijke kritiek bevatten die de samenleving daadwerkelijk zou kunnen verbeteren'.

Namens wie spreekt de politie-elite? Nauwelijks voor de werkvloer. Wie zijn oor wel eens te luister legt bij Amsterdamse dienders, hoort een heel ander geluid, zoals de mededeling dat minstens 70 procent van de wijkagenten in Amsterdam PVV stemt. Een informele schatting stelt zelfs dat een derde van het totale Amsterdamse politiekorps op de Partij voor de Vrijheid zou stemmen.

Uit: De schijn-elite van de valse munters - Martin Bosma
Pagina 88-90
2010 Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam

Bestellen?

3 opmerkingen:

 1. "De nieuwe samenleving die we aan het maken zijn.."

  Wat was er mis aan de oude?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In orthodoxe islamitische landen bestaat er zoiets als 'de religieuze politie'.
  Zij toetsen uw gedrag niet aan fatsoen, mensenrechten of andere onzin maar slechts aan de koran en sharia.

  In Nederland kennen we een dergelijke politie gelukkig nog niet.
  Behalve dan in Amsterdam natuurlijk.
  Daar hebben we al een nieuwe samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan krijg je deze toestanden van bijna wetteloosheid:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8593689/___Meer_geweld_tegen_agenten___.html?p=23,1

  BeantwoordenVerwijderen