Laatste Nieuws - Donderdag 23 december 2010

Driebergen -  Oud-fractievoorzitter van Groen Links, Paul Rosenmöller, is niet boos maar wel verbaasd over het aanbod door de Vara aan Femke Halsema om een Vara coryfee te worden. 'Ik vind het geweldig voor Femke en ben niet boos maar wel verbaasd,' aldus Rosenmöller die te gast was in het VPRO programma Welingelichte Kringen. Rosenmöller onthulde vanavond in het programma op Radio 6 dat toen hij in 2003 opstapte als politiek leider vanwege de bedreigingen aan zijn vrouw en kinderen, er contacten waren met de VARA om een programma te presenteren. 'Ik was toen de beoogde nieuwe VARA coryfee maar men vond mij toen te links', zei Rosenmöller op een vraag van oud-mediaconsulente Monique Smits. 'Ik was extreem links en Vera Keur, de voorzitter van de Vara toen, zei letterlijk tegen mij: 'Paul, dat krijg ik er nooit door. Men heeft liever een PvdA'er.' Wat het politieke verschil is tussen Femke Halsema en hemzelf ontgaat hem. Volgens Rosenmöller zat hij gewoon bij de verkeerde partij op het verkeerde moment. Op de vraag hoe hij bij de Ikon terecht is gekomen, antwoordde Rosenmöller dat hij zichzelf had aangeboden om

programma's te maken 'die de wereld konden verbeteren.' Bij de Ikon waar veel Groen Linksers werken, werd direct enthousiast gereageerd. De Ikon deed ook niet moeilijk over het feit dat hij miljonair is en lid van de Vroom en Dreesmann familie waardoor hij al vroeg over een aardig kapitaal van ettelijke miljoenen beschikte. De VARA had daar wel problemen mee, vermoedde hij. 'Dat zou mijn geloofwaardigheid ondermijnen bij de kijkers.' Rosenmöller die nu in Nederland is voor de kerstdagen, reist de hele wereld rond en gaat begin volgend jaar weer naar Afrika om schrijnende programma's te maken over de honger. 'Somalië, Darfur of Sudan, de honger en oorlog in die landen zijn toch onderwerpen waar de Vara wakker over moet liggen,' aldus een teleurgesteld klinkende Rosenmöller 'Ik wilde mijn populariteit bij de VARA gebruiken om de solidariteit onder de mensen te vergroten. Kom daar nu maar eens om.' Op de vraag hoe groot zijn vermogen nu is, wilde Paul Rosenmöller geen antwoord geven.

Paul van Weel

Noten:
1. Het vermogen van Paul Rosenmöller wordt geschat op ruim 10 miljoen euro. Het vermogen van oud-voorzitter van de VARA Marcel van Dam, die een programma voor deze omroep maakte over De Onrendabelen, is onlangs getaxeerd  op 7 miljoen euro.
2. Het roemruchte programma Welingelichte Kringen van de VPRO dat vroeger vanuit de sociëteit Arti en Amicitiae aan het Rokin in Amsterdam werd uitgezonden en gemaakt door Henk Hofland, Hugo Brandt Corstius en Joop van Tijn wordt nu bij elkaar gepraat door ex-hoofdredacteuren van HP/De Tijd met gasten.

10 opmerkingen:

 1. In plaats van programma's maken over honger in derde wereld landen kan hij beter een paar miljoen van zijn eigen zoetverdiende kapitaal investeren in dit soort gebieden...maar zoals het een goede linkse zakkenvuller betaamt zal hij dat wel niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Paul Rosenmöller was een radicale communist die sympathie had voor massamoordenaars als Mao Tse Toeng, Pol Pot en Enver Hoxha.

  @ NonConformist,

  Als hij armoede in de Derde Wereld wil bestrijden dan doet hij er beter aan voor eigendom en vrijhandel te pleiten, inplaats van corrupte dictators te steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het waren smerige opvreters. Het zijn smerige opvreters. En ze blijven smerige opvreters.
  Met ideaal had het nooit wat te maken.
  Het was ze allemaal om zelf verreijking te doen. Zeker met die landverrader van Dam. deze smeerlap is onderhand rijk geworden met de moord op Fortuyn.
  Links had maar 1 doel. Het verdelen van mooie duur betaalde overheidbaantjes.
  Kijk maar eens bij de overheid en hun politieke voorkeuren.
  Dan kom je bij de ambtenaren altijd op links uit.
  Gek he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De communist Rozenmoller wilde met een andere communist te interviewen om het communisme te promoten. Dus hij vroeg aan hem als je 2 huizen had zou jij er dan een weggeven aan iemand die er geen had. Antwoord Ja natuurlijk. En met twee auto's Antw. Ja ik zou er dan ook een weggeven. En met twee varkens Antw. Nee dat doe ik niet. Waarom niet vraagt Rozenmoller. Antw. Nou ik heb twee varkens

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rosenmuller is het grootste stukje onoprechtheid,dat ik met van Dam,heb zien rondwandelen op deze aardkloot -bijna althans.
  Ik ben die opgepoetste schuldgevoelens van dit soort Linkse Rijken zat.Vervallen in implicerende beschuldigingen van politieke foutheid naar anderen toe,die het niet met hen eens zijn.
  Een neo-stalinist en communist bij de IKON.Alles kan in Gekkies Land. Tja CDA onbenul en kameraad van Bijsterveldt blijft wel goed voor het foute politiek correcte wereldje zorgen,al vallen we er dood bij neer.Alles wel op onze kosten,nietwaar Paulchen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat het geval Rosenmöller vooral pijnlijk duidelijk maakt is de in Nederland heersende cultuur waarin men mild is ten aanzien van de uitwassen van het marxisme. Als Rosenmöller fan geweest zou zijn van Hitler, Mussolini of Pinochet dan zou hij een omstreden figuur zijn geweest die in geen enkele branche carrière had kunnen maken.

  Uit de houding van de Nederlanders blijkt dat men verontwaardigd is over steun voor massamoordenaars op zichzelf, maar dat het gaat om politieke belangen. Degenen die wel tegen Hitler zijn, maar om Mao hun schouders ophalen zijn niet werkelijk verontwaardigd over massamoordpartijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. beste reagluurders

  kijk eens even naar de karakterisering van het stuk; wel eens van satire gehoord?

  hans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kostelijk weer. Schitterend weer die Paul van Weel! Wat een stylist! Wat een satire! Wat een geweldige reacties weer van die haatmensen! Is deze hele site een parodie? Ik kan haast niet geloven dat dit echt is! Zelfs de reageerders doen mee om deze parodie op een rechtse blog tot stand te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is vreemd genoeg de linkse elite die tot de rijksten ter wereld mogen worden gerekend,die salonsocialisten als Rosenmuller,van Dam etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je in de VS miljonair bent, of in elk geval erg rijk, dan wordt je geacht veel aan liefdadigheid te doen.
  Dit is onderdeel van de Amerikaanse cultuur.
  Dat de rijke Rosenmöller liever met het geld van anderen mooi weer speelt, is zo kenmerkend voor de linkse kerk.

  Paul Rosenmöller had in het verleden veel sympathie voor regimes als die van Pol Pot en Mao.
  In 2004 schreef het HP over hem een artikel met de titel,"Rosenmöller doet het weer (niet)." Uit dat artikel bleek dat Rosenmöller nog steeds geen schoon schip had gemaakt met zijn radicale verleden.
  http://forum.politics.be/archive/index.php/t-18216.html

  BeantwoordenVerwijderen