De dialoog als instrument

Boekhetverval

Bovenaan gezet: Frits Bolkestein las 'Het Verval - joden in een stuurloos Nederland' en raakte overtuigd van de ernst van de situatie: hierr.

Update: plus radio-1-interview, 24.11.2010, Manfred Gerstenfeld constateert toenemend antisemitisme: hier.

Een recente ontwikkeling van instrumentalisering van joden ten behoeve van de overheidspolitiek betreft de dialoog tussen joden en moslims. Voor de overheid is het gesprek tussen deze twee groepen vaak een propagandamiddel om te laten zien dat als deze groepen met elkaar kunnen spreken, het dus nog niet zo slecht gesteld is met de situatie in den lande. Af en toe wordt er binnenskamers in joodse kring gezegd dat sommige moslimgroepen deze dialogen benutten om aan de overheid te laten blijken dat zij waardige gesprekspartners zijn. Ze worden immers door de joden geaccepteerd, die hier een soort toetssteenrol hebben.


Een niet-joodse waarnemer zegt: 'Het allang vrijwel stilgelegde Joods-Marokkaans Netwerk was voor Gerstenfeld%20bad%20news
de participerende Marokkanen vaak slechts een opstapje. Veel van hun carrières zijn gebouwd op het kunnen leuren met goede joodse contacten. Hetzelfde is gebeurd met enkele Turkse functionarissen van Milli Görüş die respectabiliteit hebben verworven door hun contacten met joodse organisaties.'

Toen in 2010 het voorstel werd gedaan om agenten verkleed als ultraorthodoxe joden als lokjoden in te zetten werden reacties van joden geciteerd die het een goed idee vonden. Anderen dachten zonder dat openbaar te maken, dat het lokjoden-voorstel een instrument was om het werkelijke doel gemakkelijker te bereiken: het daarna inzetten van agentes, verkleed als moslima's met een hoofddoek, om te zien wie het hen lastig maakte.

Uit: Het Verval - joden in een stuurloos Nederland - Manfred Gerstenfeld
Pagina 63
Uitgeverij Van Praag, Amsterdam
ISBN 978 90 490 2406 2  November 2010
www.uvp.nl

Bestellen?

12 opmerkingen:

 1. Scherp gezien van Gerstenfeld, waarmee meteen is aangetoond dat de moslims niet de nieuwe joden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is te hopen dat steeds meer Joden wat kritischer worden ten aanzien van het instrumentele gebruik van Joden voor islamitische belangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paul Scheffer, Philippe Van Parijs & Luuk van Middelaar on Moral, Identity and Citizenship

  Friday 10 december 2010
  Start: 20.15 hrs
  Admission: € 10 (€ 7 reduction)

  Venue: Flagey, Belvédèrestraat 27, Brussel

  Paul Scheffer (writer and publicist - Professor of Urban Sociology at the University of Amsterdam), Philippe Van Parijs (philosopher, economist and publicist - Professor at the Faculty of Economic, Social and Political Sciences of the Catholic University of Louvain) and Luuk van Middelaar (philosopher and author - Member of the Cabinet of the President of the European Council, Herman Van Rompuy, responsible for speech writing and forward strategy) will be invited to Brussels for a in-depth debate dedicated to Moral, identity and citizenship. Topics which are high on the agenda in the current state of Europe and our societies, and which will be discussed in a dialogue with invited guests and participants.

  Now, when the role of citizens is explicitly given a legal framework in the Lisbon Treaty, cultural institutions in Belgium and Europe will need to look into the implications and practical implementation of this provision for the work of the cultural sector.
  Moderator: Annelies Beck (Vlaamse Radio en Televisieomroep).

  Organised by: Felix Meritis (Amsterdam), The European House for Culture (Brussels), College of the Flemish Community Commission, media partner Presseurop and with the support of the Embassy of Netherlands.

  Online partner Felix Meritis:
  Make a reservation:
  +31 (0)20 62 31 311
  receptie@felix.meritis.nl
  Information:
  www.felix.meritis.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Irritante interviewster van de EO waardoor men niet tot de kern van de zaak komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gek zeg dat er steeds meer anti-semitisme komt. Zou het iets te maken hebben met de onderdrukking van een gehele bevolking ergens in het midden-oosten?

  Als we dit niet oplossen zal de situatie hier nog wel eens heel vervelend kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wilders en Halsema boos op Bolkestein
  DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders en GroenLinks-leider Femke Halsema uiten kritiek op de voormalige VVD-leider Frits Bolkestein, vanwege diens opvatting dat er door het toenemende antisemitisme in Nederland voor 'bewuste' Joden geen toekomst in ons land is.

  Foto: www.roeldijkstra.nl

  „Bolkestein zit er stevig naast”, twittert Wilders. „Niet de 'bewuste' Joden moeten emigreren maar die Marokkanen die zich schuldig maken aan antisemitisme!” Bolkestein was VVD-leider toen Wilders in de jaren negentig als medewerker bij de VVD-fractie begon. Volgens de biograaf van Wilders is de PVV-leider de 'tovenaarsleerling' van Bolkestein.

  Ook andere Kamerleden winden zich op over de uitlatingen van de voormalige liberale leider. „De zorgen zijn groot, maar dit is niet de oplossing”, zegt CDA-Kamerlid Mirjam Sterk. Zij wil dinsdag in het vragenuurtje de mening van het kabinet horen.

  GroenLinks-leider Femke Halsema vraagt zich af of Bolkestein „kierewiet“ is geworden. „Bedreigde mensen behoren beschermd te worden in eigen land.”  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8419261/__Kritiek_in_Kamer_op_Bolkestein__.html?cid=short

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Anoniem

  Leg eens uit, broeder, waarom de christenen in de EU zich niet extra vijandig opstellen tegenover moslims. "Zou het iets te maken hebben met de onderdrukking van een gehele bevolking ergens in het midden-oosten?"
  M.a.w. het heeft alles te maken met de mentaliteit van de moslims die voortkomt uit alleen maar de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GroenLinks-leider Femke Halsema vraagt zich af of Bolkestein „kierewiet“ is geworden. „Bedreigde mensen behoren beschermd te worden in eigen land.”

  Ook hier zie je weer wat een afschuwelijk wijf Halsema is.
  Juist door grenzeloze immigratie en decennialang wegkijken is een situatie ontstaan waarbij de geest niet meer terug in de fles kan.
  Als je het trouwens letterlijk neemt:'Bedreigde mensen behoren beschermd te worden in eigen land.”
  Komt er hier geen vluchteling meer in ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Anoniem 6 december 2010 12:11

  Ach ja, het middel van het chanterende dreigement.

  Zo kennen we onze stiekeme, anonieme mohammedaan weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hoort Femke H. ook nu weer niet zeggen dat de daders moeten worden aangepakt en opgepakt. Dat heeft gek genoeg nooit prioriteit..

  BeantwoordenVerwijderen