Laatste Nieuws - Zaterdag 25 december 2010

Koningin ontstemd na Kersttoespraak

Den Haag - Koningin Beatrix is ontstemd over het naar buiten brengen van het nieuws van de arrestatie van terreurverdachten door het Openbaar Ministerie op Eerste Kerstdag net nadat zij haar 31ste Kersttoespraak had gehouden voor radio en televisie. Dat zeggen bronnen rond het Koninklijk Huis in de Hofstad.

Koningin Beatrix die in haar Kerstrede opriep om een ander te behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden, doet vooral een ondubbelzinnige oproep aan de autochtone Nederlanders om meer ruimte en begrip te tonen voor de immigranten die een andere cultuur ons land binnen brengen. De Koningin leek tijdens haar toespraak persoonlijk geraakt en blijkt zich ook grote zorgen te maken over de politieke

ontwikkeling van Nederland. Juist daarom werd zij onaangenaam verrast door het nieuws over de mogelijke aanslag en de arrestatie van de 12 Somaliërs na de uitzending.

In een klap was haar toespraak van tafel, zo vertelt een anonieme bron. Een andere bron gaat nog verder: 'De Koningin geneert zich. Als zij een oproep doet tot meer samenhorigheid dan moet het niet zo zijn dat een of andere ambtenaar met een onheilstijding komt die haar hele toespraak teniet doet. Zij had van de actie van te voren op de hoogte gebracht moeten worden want dan had zij de tekst kunnen veranderen en met een andere leidraad kunnen komen. Maar het ware beter geweest als het OM het nieuws en de verklaringen over de arrestaties pas na de Kerst naar buiten had gebracht. Het was voor de Koningin ook buitengewoon kort dag om nog wat te veranderen.'

Zoals bekend vindt Koningin Beatrix het bizonder hinderlijk dat met name Geert Wilders klaar staat om commentaar te leveren op het Koninklijk Huis en haar leden en zij wilde juist voorkomen dat het weer zou gebeuren. Het Openbaar Ministerie heeft Geert Wilders nu aardig in de kaart gespeeld. Nederlanders die Wilders twitter hebben gehoord op het radionieuws, en zelfs op het VRT-Journaal, als reactie op de arrestatie van de terreurverdachten en de Kersttoespraak geven hem eerder gelijk dan de gedachte die de Koningin probeert uit te dragen. Zij weet ook dat Wilders gelijk heeft, verzucht weer een andere bron, maar zij zal dat nooit toegeven.

Een rondgang langs journalisten leert dat bijna niemand weet heeft van de grote irritatie bij de Koningin. Marieke de Vries, royalty-verslaggever van het NOS-Journaal zegt van niets te weten. 'Niemand van mijn contacten heeft mij gebeld, terwijl ik wel bereikbaar ben,' aldus een verbaasde De Vries, 'hoe kom jij aan je informatie'? Ook royalty-watcher Sandra Schuurhof van RTL4-Nieuws en Boulevard heeft niets gehoord. Schuurhof die geboren is in Den Haag en zegt over voldoende contacten te beschikken rond het Koninklijk Huis heeft geen signalen ontvangen dat de Koningin geïrriteerd zou zijn.

En dat is opmerkelijk want zelfs wanneer wij ons ophouden bij de hekken van het Paleis Huis ten Bosch later op de middag, krijgen we 'als toevallige passant' ook nog het een en ander te horen. Aardig is dat de Koningin al dagen van te voren genoegen beleeft aan het schrijven van de Kersttoespraak. Tijdens een moment met het personeel zou zij zelfs gezegd hebben: 'Het gaat er niet om wat ons explodeert maar wat ons bomt.' Door het aanwezige hofpersoneel werd daar toen smakelijk om gelachen maar nu, na de arrestatie van de terreurverdachten, kan dit grapje van de Koningin heel anders worden opgevat en uitgelegd. Al lacht het personeel er nog steeds om maar dan wel achter gesloten deuren. De Koningin schijnt door het nieuws en de actie van het OM humeurig te zijn geworden. 'En dan kun je beter uit haar buurt blijven,' verzekert ons een van de bronnen.

In Den Haag rijst nu bij sommige politici de vraag of de RVD op de hoogte was van de notitie van de AIVD en de anti-terreuractie van OM, DSI en de Nationale Recherche en werd daarom de inhoud van de Kerstrede van de Koningin om tactische redenen eerder naar buiten gebracht waardoor het NOS-Journaal al vrijdagavond om 8 uur erover kon beschikken en berichten.

Paul van Weel

23 opmerkingen:

 1. Tjee.. je zou denken dat ze god op haar blote knieën zou bedanken dat die aanslag voorkomen is. Want dat zou haar ‘boodschap’ pas echt ‘teniet’ hebben gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijkt dat onze koningin niet wordt geïnformeerd over op handen zijnde arrestaties van terroristen.

  En dat is dus maar goed ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een héérlijk artikeltje op 2e kerstdag! Maakt weer een hoop goed, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mij betreft is het "koningshuis" typerend voor het intelligentieniveau van de bevolking van NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze krijgt "een tweede kans" ter gelegenheid van het Suiker- of Offerfeest. Dan doet haar tekst ook meer ter zake.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat de koninging zich heeft laten informeren over het fenomeen Sharia4Holland. De invloed van dit soort organisaties in Belgie, Engeland..... wordt zwaar onderschat in ons land

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is in deze context misschien aardig om in herinnering te roepen dat onze eerste "Oranjes" destijds innige samenwerking zochten en onderhielden met het islamitische sultanaat in het Ottomaanse Rijk, terwijl deze islamitische veroveraars niet lang tevoren nog tot diep in Europa waren doorgedrongen met het expliciete doel Wenen te veroveren.

  What else is new? Cohen voert een parodie op van het optreden van zijn grootvader in de Joodse Raad van Amsterdam tijdens WO-II, en ook Bea immiteert op trieste wijze de trics van haar "voorouders".

  Sag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat sneu voor beatrix!

  Heeft ze een prachtig wereldbeeld willen neerzetten, blijkt die niet overeen te komen met de werkelijkheid...

  Toch maar eens met Ban Ki Moon praten hoe hij dit aanpakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IS het nu satire of echt het laatste nieuws?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor iemand die geen belasting betaald heeft ze wel een grote bek over discriminatie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ...."behandel anderen zoals u zelf behandeld wilt worden....
  Dit zal vast voor de moslimgroepering bedoeld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaat het in Nederland mis, dan is zij, samen met de regering, de eerste wat het land verlaat, zie 2e WO.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De trut van Troje is niet eens thuis, maar zit lekker met pa en ma Maxima in de Argentijse zomerzon! What a flaming liberty. Zie http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2788/Geert-Wilders/article/detail/1185793/2010/12/27/Wilders-reageert-smalend-op-kersttoespraak-van-koningin.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "behandel anderen zoals u zelf behandeld wilt worden...."

  BETEKEND DAT DAT WIJ NU OOK GEEN BELASTING MEER HOEVEN TE BETALEN

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het kwam voor Trix van Oranje erg ongelegen,deze arrestaties.Zij heeft toch al innige banden met links en islamitisch Nederland.Zij had natuurlijk veel en veel liever meegemaakt dat er een aanslag was gepleegd op Geert Wilders en vele andere onschuldige slachtoffers,want vooral hem ziet ze liever dood dan levend.Hééérlijk dat de Majesteit zo op haar gezicht is gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Overigens lijkt mij dit een vermakelijke "eindejaars-grap" van HB. Een bericht in de categorie "could have been", omdat het zo mooi aansluit bij de islamofiele indruk die onze vorstin keer op keer weet achter te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Daarom lopen ze ook zo goed als allemaal weer vrij rond omdat het de Majesteit niet behaagt,deze arrestaties...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Kennelijk verkeert onze vorstin regelmatig in ontstemming. Je hoort wel vaker dat er weinig voor nodig is om die ontstemming te wekken. Humeurig heet dat bij gewone stervelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Onbegrijpelijk hè dat dit nog kán anno 2010. Een koningshuis! Door erfopvolging. Te achterlijk voor woorden. Inderdaad typerend voor het intelligentieniveau van 'de Nederlander' die volgens Maxima niet bestaat. Democratisch noemen ze dat. Erfopvolging. Dat kun je toch niet serieus in een adem noemen? Fijne jaarswisseling allemaal, laten we proosten op een republiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. LS'''

  Het leven van Trix is een grote truckendoos. Humeurig om dat de meest recente truck niet gelukt is.
  Moet ze het bij van Muiswinkel maar overdoen. HAHAHA

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eeuwenlang opportunisme kenmerkt de vorstenhuizen .
  Leuk statement "Behandel een ander zoals je zelf behandelt wilt worden ", maar ik wordt er helemaal niet warm van. Ik zie de islamisten die als leidraad en eeuwige waarheid een koran hebben die als meest kenmerkende , een uitgesproken denigrerende, discriminerende , vernederende ,vervloekende ,verwensende ,hatelijke kijk op de zogenaamde ongelovigen of Kuffar hebben . En daarbij volgt dan ook de passende behandeling voor de Kuffar . . Bah Bah . Daar verandert Trix ook helemaal niets aan .

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vond het opvallend dat de Koningin nogal inging op het 'geweten'. En ik had zelf het vermoeden dat ze doelde op de integriteit van het Openbaar Bestuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Aanbieding van snelle financiële bijstand aan het eind van het jaar.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze rente verlaagd naar 1,8% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%. We begonnen in juli 2018 met 2 leningen voor een totaalbedrag van 900.000 €.

  Neem snel contact met ons op om te profiteren van deze geweldige financiële promotie.
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen