Tom Schalken: Dhimmi Internationale 2010


The 2010 Jihad Watch Award Winners!
Bron/uitslagen: hierr.

7 opmerkingen:

 1. Mijn tip voor de nominatie van de anti-dhimmie award: Ewald Stadler.

  http://www.youtube.com/watch?v=XRmgI_WXff0

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop de tijd nog mee te maken dat we deze 'hitlijst' niet meer nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frans Timmermans (PvdA) timmert dan weer druk aan de weg via de methode toeschrijving en propaganda, bekend van Zembla in de case Hirsi Ali en jaren eerder voor het eerst met succes toegepast bij onze oosterburen door een kleintje met horrelvoet, om volgend jaar de titel binnen te slepen.
  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7434/Oorlogstaal_PVV_is_aanslag_op_het_wezen_van_ons_land

  Die Frans, Jede Wahrheit braucht einen Mutigen die sie ausspricht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met het tegenwoordige gebruik van het woord "dhimmi" zijn we naar mijn indruk wel enigszins afgedwaald van de oorspronkelijke betekenis. De dhimmi's waarover we het in deze competitie hebben zijn het tegendeel van vernederde tweederangsburgers met speciale extra belastingplichten, maar vooraanstaande vrije burgers. Ze zuchten niet onder enigerlei dwang om de islam te respecteren, integendeel, zij menen met zekerheid persoonlijk niets van de islam te duchten te hebben en lijken goed door te hebben dat een (wat men zou kunnen noemen) islamvriendelijke opstelling hun carrière tot voordeel of minstens niet tot nadeel strekt. Ze kiezen dus voor een islamvriendelijke opstelling, juist omdat zij in de islam niets vreeswekkends zien, en met het oog op verbetering of bestendiging van eigen positie of status, uit volstrekt vrije wil en met hun volle verstand.
  Ik vind het best om zulke mensen dhimmi's te noemen, als je je daarmee bij de usance zou aansluiten, maar het zijn toch andere dhimmi's dan over wie bijv. Bat Ye'or heeft geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ kees rudolf,

  Dhimmies zijn, in brede zin, degenen die de superioriteit* van de islam erkennen en het met de moslims op een akkoordje (willen) gooien.

  * uiteraard is de islam moreel inferieur aan de elke vorm van beschaving en menselijkheid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Clemens,
  Uitgaande van de definitie van 'dhimmi' die jij zojuist gaf vraag ik me af of Schalken wel een echte dhimmi moet heten. Uit het verhaal van Jansen kreeg ik de indruk dat Schalken de zaak tegen Wilders vooral interessant vond ("een machtig interessante casus") met het oog op meer duidelijkheid inzake de eventuele grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Mocht Schalken een motief hebben gehad om speciaal moslims te beschermen tegen ongebreideld 'beledigen', dan zou het heel goed kunnen dat daaraan niet zozeer respect of ontzag voor de islam aan ten grondslag ligt, maar eerder de onuitgesproken overtuiging dat moslims inderdaad een nogal bespottelijk geloof aanhangen, en dat het juist daarom zo nodig is om die sneue moslims extra te beschermen tegen spotternij met de onzin die die stakkerds zo heilig is.
  Veel westerse moslimvriendelijkheid heeft weinig te maken met een geweldig respect voor de islam, noch met angst voor moslims. Eerder is het zo dat mensen die graag voor zwakkeren opkomen in de moslim de zwakkere hebben ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Kees Rudolf,

  Met werkelijk respect zal het inderdaad niet te maken hebben. Linkse Nederlandse mensen doen alleen maar alsof zij andere culturen heel erg geweldig vinden, maar eigenlijk kijken zij er op neer. Men kan als 'ruimdenkend' en 'kosmopolitisch' poseren als men aardig doet tegen exotische culturen, maar dat dit enkel geveinsd is blijkt uit de afkeurende houding van culturele uitingen die niet als exotisch, of niet exotisch genoeg, worden ervaren.

  De zelfhatende trek van de Nederlandse mensen is zo hardnekkig omdat mét deze zelfhaat men ook een soort morele superioriteit aan de dag legt die Nederlandse mensen lekker lijken te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen