Griezelen met Izzy D. Ruhulessin

Logo

Gesprek op Facebook tussen Volkskrant-scribent Izzy D. Ruhulessin (in september nog bij Pauw en Witteman te bezichtigen) en Bart Schut, voormalig verslaggever in Casablanca, naar aanleiding van Ruhulessins stelling:

Zeiken over vrouwenbesnijdenis (meestal een cosmetische ingreep) is hypocriet, gezien de martelingen die vrouwen in het Westen uit cosmetische overwegingen gaan.


Bart Schut Iedereen die zijn kind besnijdt (jongen of meisje) is gek. Wie dit uit religieuze gronden doet, is godsdienstwaanzinnig.

Izzy D Ruhulessin Vind je?

Bart Schut Vind ik. Ben er dan ook trots op dat mijn Marokkaanse vrienden deze barbaarse en krankzinnige gewoonte buiten hun cultuur hebben gehouden.

Izzy D Ruhulessin Noem delen van ons geloof niet krankzinnig of barbaars, anders ben ik helaas genoodzaakt ...


je te blokkeren.
Bart Schut Ach weet je, Izzy, als je mensen wilt blokkeren, moet je dat vooral doen. God verhoede dat je ooit met tegenstanders discussieert. (…) Geniet maar van de westerse vrijheid van meningsuiting en ontzeg hem anderen, ook dat mag in een vrij land.
Besslama khoya, het ga je goed.

Izzy D Ruhulessin Iets barbaars en krankzinnig noemen is geen discussie.

Bart Schut Een interessante opmerking. Misschien heb je gelijk, maar iemand verbieden iets barbaars of krankzinnig te noemen... dat is pas echt geen discussie. Of meen jij dat er geen barbaarse en/of krankzinnige zaken bestaan?

Izzy D Ruhulessin Een definitie van barbaars of krankzinnig kan inherent niet verder reiken dan het cultuurgebied waarbinnen die definitie is ontstaan.

Bart Schut Cultuurrelativisme is zó 2009!
Los daarvan ben ik er vrij zeker van dat wanneer iemand in - pak hem beet - 1075 AD aan het hof van de Kalief in Cordoba had gezegd: "Hee jongens, laten we eens bij alle jonge meisjes de clitoris en kleine schaamlippen wegsnijden", de Kalief deze persoon als barbaar en krankzinnige het paleis had laten uitjagen.

Izzy D Ruhulessin Nee, het is een verkeerde voorstelling dat de relativiteit van culturen een ideologie is die je wel of niet zou kunnen aanhangen. Het is feitelijk zo dat de 'beschavingsindex' van culturen altijd relatief is, omdat er geen universeel referentiepunt is (wat overigens niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die vinden dat er een bepaald referentiepunt is).

Bart Schut Er is het natuurrecht (terug naar mijn propedeuse rechten) en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (let op het woord universeel, het geldt zelfs buiten onze planeet). Nu weet ik wel dat een aantal dictaturen in de Arabische wereld probeert deze ongedaan te maken, maar ja.
Overigens weet ik van geen enkele cultuur in de geschiedenis der mensheid die kindermoord, kinderverkrachting of kinderverminking goedkeurde. Jij wel?

Izzy D Ruhulessin We hebben het hier noch over kindermoord, noch over kinderverkrachting, noch over kinderverminking.
En dat universele aan die verklaring is overigens slechts een label.

Bart Schut Het wegsnijden van de clitoris en schaamlippen bij jonge meisjes is geen kinderverminking? Dat meen je niet serieus.
Als je dat wel doet, rijst de vraag waarom het in bijna alle landen ter wereld verboden is (inclusief bijna alle islamitische staten).

Izzy D Ruhulessin Homoseksualiteit is ook in de meeste landen ter wereld verboden, of op zijn minst sociaal niet geaccepteerd. Ook verbieden dan maar?

Bart Schut Ik neem aan dat je de absurditeit van die redenatie/vergelijking zelf ook wel inziet. Je kunt beter! (Nog afgezien van het feit dat juist zij die vrouwen besnijden, homoseksualiteit inderdaad verbieden.)

Izzy D Ruhulessin Wat is daar zo absurd aan?

Bart Schut Omdat kinderverminking universeel wordt gezien als crimineel en (bijna) overal is verboden, moet homoseksualiteit ook worden verboden, hoewel dat slechts in deel van de wereld als moreel laakbaar wordt gezien.
Klinkt mij inderdaad behoorlijk absurd in de oren. Plato en Descartes zouden zich omdraaien in hun graf na het horen van zo'n redenatie. Maimonides en Ibn Rush ook, om het p.c. en niet-eurocentrisch te houden.
Nog afgezien van het feit dat het ene “vergrijp” wordt gepleegd door volwassenen op kinderen en het andere tussen “conscenting adults”.

Izzy D Ruhulessin Je kunt het wel hardnekkig kinderverminking blijven noemen, maar dat is niet waar het hier om gaat.

Bart Schut Dan is mijn vraag aan jou: In welk opzicht is het wegsnijden van de clitoris en de kleine schaamlippen bij jonge meisjes geen kinderverminking?

Izzy D Ruhulessin Zolang vrouwenbesnijdenis aan de islamitische richtlijnen voldoet, vind ik het evenals jongensbesnijdenis geen kinderverminking.

Bart Schut Dan was de massaslachting van moslims in 1099 in Jeruzalem door de kruisvaarders ook geen moord omdat het mocht van de Paus?
Nog afgezien van het feit dat de overgrote meerderheid in de islamitische wereld (inclusief naar mijn weten verreweg de meeste leiders en denkers) tegen vrouwenbesnijdenis zijn.
Het is oorspronkelijk helemaal niet een religieus gebruik, althans geen islamitisch. Ook christenen in Afrika doen/deden het (hoewel de kerk het heeft verboden), het is hoe dan ook pre-islam, een oud stammengebruik.
Kun jij mij aanwijzen waar in de Koran staat dat vrouwen besneden dienen te worden of waar de Profeet de gelovigen hiertoe oproept?
Ik hoop dat je de ironie ziet in mijn laatste vraag: Een atheïst die vraagt naar religieuze grondslagen voor het verminken van kinderen? Alsof religie zoiets walgelijks als het wegsnijden van lichaamsdelen van kinderen ooit zou kunnen rechtvaardigen. Een god die dit toestaat, zou niet de mijne zijn, maar dit terzijde.

Izzy D Ruhulessin Als je de discussie terugleest kun je een aantal bronnen vinden waaruit blijkt dat er wel degelijk een islamitische legitimatie voor vrouwenbesnijdenis is, zelfs vermeldt in de meest gezaghebbende islamitische encyclopedie, Brill's Encyclopedia of Islam.
Maar de discussie ging overigens niet per se enkel over vrouwenbesnijdenis. Het ging erom dat andere culturen het recht hebben om er andere normen en waarden op na te houden dan de westers-humanistische.

Bart Schut Ja, maar als rechtgeaard fundamentalist, wil ik het duidelijk van Allah zelf op papier hebben, of Mohammed, ook goed. Geen halfassed welles-nietes interpretaties. Ik ga niet het mes in de flamoes van mijn dochter zetten omdat een of andere theoloog beweert dat Allah het wil, terwijl 99% van de geleerden het tegendeel aanhangt.
En al kwam Allah op een wolk persoonlijk uit de hemel en beval hij het mij, dan nog ben ik niet zo'n lafbek dat ik mijn kind vermink. Ik leef namelijk in 2010, niet in het jaar 700.
Call me crazy.

Izzy D Ruhulessin En als anderen in het jaar 700 willen leven, dan is dat hun goed recht.

Bart Schut Absoluut! Zolang zij bepaald ("crimineel") gedrag achterwege laten. Zoals het mes en de clitoris, enz.
Iedere volwassen vrouw die enigszins bij haar verstand is en zich wil besnijden (lijkt mij een onmogelijkheid, maar goed), leen ik mijn Victorinox, maar van kinderen blijf je af!

Izzy D Ruhulessin Dat bepaalt men in de desbetreffende cultuur wel zelf, dat hoeft de grote witte verlichter Bart Schut echt niet voor hen te doen hoor.
Of je moet er natuurlijk geen problemen mee hebben als men vanuit andere landen, in hun ogen, crimineel gedrag in Nederland komt proberen te verbieden, zoals homoseksualiteit.

Bart Schut Witte verlichter? Probeer je me nu - a la Mohammed Enait - racisme in de schoenen te schuiven? Een lelijke implicatie, Izzy, totally uncalled for.
Maar vooruit, ik pleit er ook niet voor vrouwenbesnijdenis te verbieden in Somalië, Ethiopië of Jemen ("krankzinnige barbaren", weet je nog?). Dat moeten ze zelf maar doen.
Zolang wij het maar verbieden, vervolgen en bestraffen.
Het goedpraten? Mag, natuurlijk. Dat recht heb je, uiteraard. Zolang je maar niet snijdt als Nederlander of in Nederland. Doe je dat wel: gevangenis en definitieve ontzegging van het ouderlijk gezag. En, nu we het toch hebben over bijbelse/thoraanse/koraanse principes (hoe dan ook: oud-testaments): wellicht een oog om oog, tand om tand constructie? Castratie van de man die het doet?

Izzy D Ruhulessin Ligt eraan. Aangezien de bevolkingssamenstelling van Nederland radicaal is veranderd, zijn bepaalde wetten niet meer van deze tijd.
Groepen waarbinnen vrouwenbesnijdenis normaal is, zouden dat recht moeten hebben, evenals andere praktijken die niet noodzakelijk overeenkomen met de ouderwetse Nederlandse wetgeving. Onder de voorwaarde natuurlijk dat die praktijken zich beperken tot binnen die groep.

Bart Schut Zoals? Seks met kinderen binnen de gemeenschap van pedofielen? Moord op joden onder neonazi’s? Het opblazen van kerken, moskeeën en synagogen onder militante atheïsten?
Het leuke van een rechtstaat is dat de wet voor iedereen geldt. En dat de staat kinderen beschermt (dat is zijn plicht) tegen gekken met keukenscharen die achter hun dochters aanzitten.

32 opmerkingen:

 1. De essentie van de discussie is het misbruiken van macht. In dit geval gaat het om de macht van volwassenen om kinderen genitaal te verminken, een handeling die onomkeerbaar is en waar niet in vrijheid voor gekozen is.

  Bij homoseksualiteit is daar dan weer geen sprake van. Er is immers geen ideologie of culturele norm die mensen dwingt om homoseksueel te worden.

  De vraag is dus of “culturen” er kernwaarden op na mogen houden die machtsmisbruik in de hand werken.

  Als Izzy die vraag met ja beantwoordt dan moet hij ook niet zeuren over de bezetting van Afghanistan en Irak. Ik bedoel, zo is de westerse cultuur nu eenmaal.. dat ze haar macht misbruikt om haar eigen belang te dienen.

  Tja.. logisch redeneren is bepaald niet besteed aan mensen zoals Izzy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onzin om hier daadwerkelijk op te reageren, zoals blijkt is die Izzy een beroeps provocateur, een narcistische en wellicht anti sociale persoonlijkheid. Niet op reageren!

   Verwijderen
  2. Niet op reageren, dit is een anti sociale ,narcistische persoonlijkheid, ,waar geen normale discussie mee valt te voeren!

   Verwijderen
 2. Als Izzy de westerse cultuur zo verwerpt dan moet hij dat dan maar doen met alle zaken. Dus ook niet meer internetten, mobiele telefonie, tv, autorijden, treinen, Centrale Verwarming etc. etc. etc.
  Hij geeft als feit dat de bevolkingssamenstelling zo radicaal is veranderd. Helaas voor hem, dat is niet zo. Radicale moslims maken nog steeds maar een zeer klein perunage uit van onze bevolking.
  Misschien kan hij beter een andere gevolgtrekking uit zijn redenaties trekken en dit land verlaten. Hij heeft vast nog wel een ander paspoort van een land waarvan hem de "cultuur" wel aan staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Izzy is eng! Heel erg eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Perfecte illustratie van een door een sadistische profeet gepredikt en door een sadistisch godje universeel verplicht gesteld sadisme.
  Ter verspreiding hiervan is er de internationale conferentie van sharia-aanbidders in het leven geroepen, de OIC.

  Perfecte illustratie ook van de perversies die wij in naam van de multicultolerantie en het cultuurrelativisme in onze maag gesplitst krijgen: vrijheid van kinderverminking, vrijheid van pedofilie, vrijheid van uitsluiting van onze eigen morele codes en onszelf.

  Dat heet ongetwijfeld morele verrijking en vooruitgang, toch? Volkskrant?

  Van welk sadistisch volk?

  Hamas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg interessant hoe die Izzy D. Ruhulessin het cultuurrelativisme, van de post-moderne westerlingen, gebruikt om in te zetten in een discussie. Uiteraard zonder zelf een cultuurrelativist te zijn. Laten we eerlijk zijn en toegeven dat het zo ver gekomen is, omdat we ons een oor hebben laten aannaaien door een groep marxisten die in de eerste plaats uit zijn op de vernietiging van de westerse beschaving. Dit soort uitwassen krijg je dus als je de barbarij importeert terwijl je je eigen cultuur vertrapt.

  Ook Bart Schut is niet gevrijwaard van de invloed van de anti-westerse propaganda, gezien de nonens over de Eerste Kruistocht. Ik zou niet ontkennen dat er geen excessen hebben plaatsgevonden tijdens en rondom de Kruistochten, maar het verdedigen van medechristenen is óók een natuurrecht, heer Schut. En zelfverdediging omdat de moordenaars van deze medechristenen deze verdedigingsactie niet pikken is dat ook.

  Op meerdere plaatsen in de hadieth is te vinden dat Mohammed vrouwenbesnijdenis aanvaardbaar vindt. Ik ben geen teksten tegen gekomen waaruit zou blijken dat Mohammed zich deze praktijk verzet. Ik zou het vreemd vinden als 99% van de oelama tegen vrouwenbesnijdenis zou zijn. Het is mij een raadsel hoe de heer Schut aan deze wijsheid komt. Niets wat Allah als geoorloofd beschouwt mag door de mens als ongeoorloofd worden beschouwd. Vrouwenbesnijdenis is volgens de islamitische leer gewoon geoorloofd. Dit weet ook Izzy D. Ruhulessin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enge Izzy is nog een kind dat van twee walletjes eet.
  Helaas worden sommige kinderen nooit volwassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat deze islamiet kennelijk niet inziet, is dat mensenrechten (los van de universaliteit ervan) het individu beschermt tegen de gemeenschap. Daarom zijn ze ook van toepassing op afzonderlijke mensen. Het zijn geen rechten die allerlei ad hoc groepen kunnen verwerpen omdat de afzonderlijke mensen door deze rechten juist tegen dit soort groepen beschermd worden.

  Wat Izzeladinges laat zien is niets anders dan een van de symptomen van het islamisme: dat de individuele (moslim)mens geacht wordt ondergeschikt te zijn aan de groep (islamieten). En dat wordt in stand gehouden of zelfs gecultiveerd doordat de islam de facto gewetensvrijheid noch godsdienstvrijheid erkent. Niet in theorie noch feitelijk. Dat is een van de centrale dogma's van de islam.

  Daarentegen heeft de islam er geen enkel probleem mee zich te beroepen op de godsdienstvrijheid bij ons, en daar is maar één woord voor: leugenachtige hypocrisie! (en dit is een verschijningsvorm van takiyya)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Izzi is zelf slachtoffer van de weerzinwekkend wrede en tegenstrijdige Koran waarin 'verminking van het lichaam 'haram'is , maar de 'prophet' zelfs vrouwen liet stenigen, nog in 'sharia' nog toegepast, in Koran veranderd naar '100 zweepslagen' die niemand kan overleven; en handen en voeten afhakken nog stees gebeurd.

  Geen verminkingen van het lichaam? Niet barbaars?

  on Fatwa Bank: Sheikh Yusuf Al-Qaradawi: "However, the most moderate opinion and the most likely one to be correct is in favor of practicing circumcision .. It is reported that the Prophet ... said to a midwife [eerder gelezen 'Mohammed dit een vrouw ontmoette die ging besnijden']: "Reduce the size of the clitoris but do not exceed the limit, for that is better for her health and is preferred by husbands".

  "do not exceed the limit" means do not totally remove the clitoris."

  Toch aardig van die 'prophet'!

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1467

  Egypte: "Veel vrouwen kunnen hun echtgenoten niet bevredigen omdat zij besneden werden ... komt nog steeds voor, niet alleen in dorpen, wij spraken met mensen uit alle strata . Vrouwenbesnijdenis bestaat daarin overal:

  Mannelijke dorpeling: 'Besnijdenis is onderdeel van de Sunna van de profeet. Eerder werd dit door een 'daya' gedaan maar nu door een dokter, omdat een meisje het niet uithoudt (haar sexuale lust niet kan bedwingen). Als zij besneden is wordt zij kalm en kan zich wel beheersen.'

  'Kalm' als een gecastreerde hond.

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1466

  Al-Azhar Cleric Farahat Sa'id Al-Munji Justifies Female Circumcision: It Replaces the Chastity Belts of Ancient Times

  same cleric on t.v.:
  "The Prophet said that circumcision is obligatory for men, and is noble for women. This means that for the sake of her honor, a woman can be circumcised. This noble act can be either carried out or not. Moreover, this noble act is subject to restrictions nowadays. I once had a discussion with a gynecologist, who said: "A man brought his daughter to me, and I told him she must be circumcised immediately." Why? Because he discovered that her clitoris was so big that it was bound to cause her pain or bother her when she reached puberty, and therefore, she had to be circumcised. He told me that other girls came to him, and he said they should not be circumcised. Why? Because their clitoris was normal in size, and did not bother them. It would be crazy to deal with such a clitoris, which does not protrude to an extent that might bother the woman, when it rubs against her clothing and so on...

  Hallo!

  Interviewer: Is this common in these parts for some reason?

  "Why were there chastity belts? A man would leave to raid other tribes, he would go off to war, to conduct trade, and so on. He would leave his wife, who may have been young and so on. he would leave her for months on end, or perhaps even a years until he returned.

  Interviewer: They would make them out of leather and wrap them around the area... it was brought up from below, between the thighs, and from the side or the back, with a small lock on it. The lock had one key. The husband kept the key, and the belt remained locked. He would leave a peeing hole at the front. That's it?'

  'Yes, he left a peeing hole; and another hole at the back, so she could relieve herself.'

  Hoofddoeken zijn al substitute 'Chastity belts'!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Izzi is zelf slachtoffer van de weerzinwekkend wrede en tegenstrijdige Koran waarin 'verminking van het lichaam 'haram'is , maar de 'prophet' zelfs vrouwen liet stenigen, nog in 'sharia' nog toegepast, in Koran veranderd naar '100 zweepslagen' die niemand kan overleven; en handen en voeten afhakken nog stees gebeurd.

  Geen verminkingen van het lichaam? Niet barbaars?

  on Fatwa Bank: Sheikh Yusuf Al-Qaradawi: "However, the most moderate opinion and the most likely one to be correct is in favor of practicing circumcision .. It is reported that the Prophet ... said to a midwife [?]: "Reduce the size of the clitoris but do not exceed the limit, for that is better for her health and is preferred by husbands".

  "do not exceed the limit" means do not totally remove the clitoris."

  Toch aardig van die 'prophet'!

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1467

  Egypte: "Veel vrouwen kunnen hun echtgenoten niet bevredigen omdat zij besneden werden ... komt nog steeds voor, niet alleen in dorpen, wij spraken met mensen uit alle strata . Vrouwenbesnijdenis bestaat daarin overal:

  Mannelijke dorpeling: 'Besnijdenis is onderdeel van de Sunna van de profeet. Eerder werd dit door een 'daya' gedaan maar nu door een dokter, omdat een meisje het niet uithoudt. Als zij besneden is wordt zij kalm en kan zich wel beheersen.'

  'Kalm en beheerbaar' als een gecastreerde hond.

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1466

  Al-Azhar Cleric Farahat Sa'id Al-Munji Justifies Female Circumcision: It Replaces the Chastity Belts of Ancient Times

  same cleric on t.v.:
  "The Prophet said that circumcision is obligatory for men, and is noble for women. This means that for the sake of her honor, a woman can be circumcised. This noble act can be either carried out or not. Moreover, this noble act is subject to restrictions nowadays. I once had a discussion with a gynecologist, who said: "A man brought his daughter to me, and I told him she must be circumcised immediately." Why? Because he discovered that her clitoris was so big that it was bound to cause her pain or bother her when she reached puberty, and therefore, she had to be circumcised. He told me that other girls came to him, and he said they should not be circumcised. Why? Because their clitoris was normal in size, and did not bother them. It would be crazy to deal with such a clitoris, which does not protrude to an extent that might bother the woman, when it rubs against her clothing and so on...

  Hallo!

  "Why were there chastity belts? A man would leave to raid other tribes, he would go off to war, to conduct trade, and so on. He would leave his wife, who may have been young and so on. he would leave her for months on end, or perhaps even a years until he returned.

  Interviewer: 'They would make them out of leather and wrap them around the area... it was brought up from below, between the thighs, and from the side or the back, with a small lock on it. The lock had one key. The husband kept the key, and the belt remained locked. He would leave a peeing hole at the front. That's it?'

  'Yes, he left a peeing hole; and another hole at the back, so she could relieve herself.'

  Hoofddoeken zijn ook 'Chastity belts'!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Clemens zei...
  "Op meerdere plaatsen in de hadieth is te vinden dat Mohammed vrouwenbesnijdenis aanvaardbaar vindt"

  -----------------------------------------

  Ten eerste is niet op meerdere plaatsen in de hadieth te vinden dat Mohammed vrouwenbesnijdenis aanvaardbaar vindt.

  Ten tweede gaat het om één hadith die ook nog eens da'ief is, dat betekent zwak en onbetrouwbaar. (In de hadith wordt onderscheid gemaakt tussen 5 soorten hadiths) De reden hiervan is dat het een 'mursal' hadhit is, dat betekent dat er twijfels bestaan over de authenticiteit ervan op grond van een ontbrekende schakel in meldingsketen, waarbij een generatie over wordt geslagen.
  Maw een hadith die gemeld wordt door iemand van een generatie later dan Mohamed, waarbij de schakel naar de profeet ontbreekt.

  De hadith luidt: Een vrouw in Medina was bezig met een besnijdenis toen de profeet tegen haar zei: "Snij niet te veel want dat is beter voor een vrouw en verkieslijker voor een echtgenoot" (Ibn Majjah collectie van Abu Dawud)

  Bovendien komt de hadith maar voor in één van de zes hadith verzamelingen, met name in deze van Abu Dawud die zelf opmerkt dat de hadith zwak is.

  Nergens is gebleken dat Mohamed zijn dochters liet besnijden, terwijl hij geacht wordt een voorbeeld te zijn voor de moslims.

  Naar aanleiding hiervan zijn alle rechtsscholen van de islam het er unaniem over eens dat vrouwenbesnijdenis verboden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Izzi blijkt zelf slachtoffer van Koran waarin 'verminken van het lichaam 'haram' is, terwijl de 'profeet'zelfs vrouwen liet stenigen, sinds die tijd veranderd naar '100 zweepslagen' die niemand tot pulp geslagen kan overleven; en handen en voeten afhakken nog steeds gebeurd.

  Niet barbaars en pervers? Izi is godsdienstwaanzinnig!

  on Fatwa Bank: Sheikh Al-Qaradawi: "...the most moderate [!] opinion and the most likely one to be correct is in favor of practicing circumcision .. It is reported that the Prophet said to a midwife [?]: "Reduce the size of the clitoris but do not exceed the limit, for that is better for her health and is preferred by husbands"... Do not exceed the limit, means do not totally remove the clitoris."

  Toch aardig van die 'profeet'!

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1467

  Egypte onderzoek: "Veel vrouwen kunnen hun echtgenoten niet bevredigen omdat zij besneden werden, dat komt nog steeds voor, wij spraken met mensen uit alle strata. Vrouwenbesnijdenis bestaat daarin overal"

  Egyptische moslim: 'Besnijdenis is onderdeel van de Sunna van de profeet. Eerder werd dit door een 'daya' gedaan maar nu door een dokter, omdat een meisje het niet uithoudt. Als zij besneden is wordt zij kalm en kan zich wel [sexueel] beheersen.'

  'Kalm en beheersbaar' als een gecastreerd beest.

  http://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1466

  Al-Azhar Cleric ... Al-Munji: 'It Replaces the Chastity Belts of Ancient Times'

  same cleric on t.v.:
  "The Prophet said that circumcision is obligatory for men, and noble for women. This means that for the sake of her honor, a woman can be circumcised. This noble act can be either carried out or not. Moreover, this noble act is subject to restrictions nowadays."

  'nowadays' terwijl Izzi geen bezwaar heeft tegen middeleeuwse gebruiken/

  Onderwijs voor de cleric die zegt: "I once had a discussion with a gynecologist (!] who said: "A man brought his daughter to me, and I told him she must be circumcised immediately." Why? Because her clitoris was so big that it was bound to cause her pain or bother her when she reached puberty. He told me that other girls came to him, and he said they should not [!] be circumcised. Why? Because their clitoris was normal in size, and did not bother them. It would be crazy to deal with such a clitoris, which does not protrude to an extent that might bother the woman, when it rubs against her clothing and so on...'

  'Why were there chastity belts? A man would leave to raid other tribes, he would go off to war, to conduct trade, and so on. He would leave his wife, who may have been young [!] and so on. he would leave her for months on end, or perhaps even a years until he returned.

  Interviewer: 'They would make them out of leather and wrap them around the area, then brought up from below, between the thighs, and from the side or the back, with a small lock on it. The lock had one key that the husband kept; and the belt remained locked. He would leave a peeing hole at the front. That's it?'

  'Yes, he left a peeing hole; and another hole at the back, so she could relieve herself.'

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als dit soort idioten een doorsnee is van de allochtone student en deze cijfers, http://www.youtube.com/watch?v=nkOlLFFPc90&feature=player_embedded
  kloppen, lijkt Nederland een sharia staat te worden.

  "Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.", zei Colijn in 1936, 4 jaar voor WO 2.
  Waar moeten wij ons dan druk om maken?

  Precies!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. izzy D ruhulessin heeft geen verstand van de islam, dat blijkt maar weer eens. Hij kan niet beschrijven wat het standpunt is van de islam inzake vrouwenbesnijdenis.
  Zelfs Bart Schut probeert hem uit zijn dromen te helpen wat betreft vrouwenbesnijdenis. Maar hij blijft zwetsen over culturen, hij kan niet eens benadrukken dat vrouwenbesnijdenis niet iets islamitisch is, waarschijnlijk bang dat hij dat niet kan onderbouwen. Ik heb ook niet het idee dat hij het verschil weet tussen een cultuur en een religie.
  Culturen die vrouwenbesnijdenis hanteren zijn zeer gevaarlijk en dienen met harde hand vernietigd te worden.

  Zijn stelling:

  "Zeiken over vrouwenbesnijdenis (meestal een cosmetische ingreep) is hypocriet, gezien de martelingen die vrouwen in het Westen uit cosmetische overwegingen gaan"

  Een idiote vergelijking! Het kan wel zo zijn, over de westerse vrouwen, maar daar gaat het hier niet om, toon aan dat de islam tegen vrouwenbesnijdenissen is, dat is de vraag. Maar door zijn onkunde haalt hij continu het westen aan om Afrikaanse en barbaarse culturen goed te praten, om zo z'n gelijk denken te halen.

  Izzy D. Ruhulessin wordt veelvuldig door Islambashers en Islamhaters ingezet in hun kruistochten tegen de islam.


  Wanneer Schut tegen hem zegt:
  "Ben er dan ook trots op dat mijn Marokkaanse vrienden deze barbaarse en krankzinnige gewoonte buiten hun cultuur hebben gehouden"

  Antwoord hij met:
  "Noem delen van ons geloof niet krankzinnig of barbaars(!) anders ben ik helaas genoodzaakt ...


  je te blokkeren"

  Kijk, da's pas een snotaap die niet weet waar hij het over heeft.
  Ik ben blij dat ik nog niet gegeten heb.

  Daarom nogmaals: Izzy D. Ruhulessin is goudwaard voor islamhaters en bashers! Net als Bin Laden. Te prijzig om er afscheid van te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Izz ad-Din Ruhulessin15 december 2010 om 19:10

  Bart heeft niet de hele discussie geplaatst, wellicht kan hij dat doen om zowel de Islamitische argumenten voor, als de Islamitische argumenten tegen met jullie te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap niet waarom iedereen zich tegen u keert, u bent een goed gelovige moslim en daar ben ik trots op. Luister niet naar al die onzin over dat het niet behoord tot de mensenrechten. Iedereen hoort elkaar te recpecteren. Tegenwoordig worden moslims van alles beschuldigd. Er zal In Shaa Allah een tijd komen dat Allah s.w.t. de mensen zal straffen de islam hebben beledigd en de sunnah daarvan. Sunnah is iets prachtigs. Tegenwoordig zeggen ze ook elkaar te recpecteren, maarja ....... dat doen ze bij iedereen behalve moslims......is dit vrijheid .....nee..mesenrechten opvolgen of zeggen dat vrouwen in de islam geen rechten hebben......Weet je wat ook niet leuk was/is ik mocht zelf geen hoofddoek dragen tijdens....omdat het te geaarlijk was. Dit is een voorbeeld ervan dat ze moslims discrimineren... Dit is een klein voorbeeld ik ben zo vaak beledigd omdat ik bedekt ben vanwege mijn jalabeeb en hoofddoek en jurken.. Alle regels die wij volgens de koran niet mogen,worden langzamerhand meer verboden niet alleen hier in Nederland maar ook in andere landen. Moge Allah s.w.t ons alleen bevrijden van het slecht In Shaa Allah. Ik ben trots op u!

   Verwijderen
 15. Ik ben niet blij met u.

  Sinds wanneer is vrouwenbesnijdenis een deel van 'ons' geloof?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit napuberende Molukkertje bluft alsof de sharia al is ingevoerd:

  >> Aangezien de bevolkingssamenstelling van Nederland radicaal is veranderd, zijn bepaalde wetten niet meer van deze tijd. >>

  Wel, ad-Din enz., je mag je dan aan de Arabier Mohammed onderworpen hebben en zijn geweldsfantasieën hebben overgenomen, maar vergeet niet dat de Arabieren racisten zijn, ze kijken neer op niet-Kaukasische Aziaten.

  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Overigens weet ik van geen enkele cultuur in de geschiedenis der mensheid die kindermoord, kinderverkrachting of kinderverminking goedkeurde. Jij wel?

  Niet geheel toevallig googlede ik talmud+sex+children en scoorde 243.000 hits.

  Unbelievable en dat niet alleen qua aantal maar ook qua inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een vreemde meneer, die Izzy. Je zou haast denken: zo iemand bestaat niet echt, het is allemaal net iets té gek, er zit iemand achter die met niet eens zoveel raffinement de islamitische idioot uithangt. Of zou die Izzy echt zichzelf zijn en niet met één of ander duister oogmerk de idioot uithangen? In dat geval blijft de vraag hoe typisch zijn denktrant is.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blogger Tulay zei...

  " Overigens weet ik van geen enkele cultuur in de geschiedenis der mensheid die kindermoord, kinderverkrachting of kinderverminking goedkeurde. Jij wel?

  Niet geheel toevallig googlede ik talmud+sex+children en scoorde 243.000 hits.

  Unbelievable en dat niet alleen qua aantal maar ook qua inhoud."

  Misschien ligt het aan mij, maar
  het zou wel handig zijn te weten op wie of wat je reageert en wat je precies bedoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lees het stuk

  *nagellaksnuiver*

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tulay zei : "Niet geheel toevallig googlede ik talmud+sex+children en scoorde 243.000 hits".

  ...Op zich een stompzinnige opmerking die gespeend is van elk besef van wat wetenschappelijk ge-oorloofd is en niet. Ik heb er echter geen zin om me te vermoeien met het gooien van paarlen voor de zwijnen (dus ik ga het verder niet uitleggen). Maar los hiervan, als je in jouw zoekstring "talmoed" door "islam" vervangt krijg je er meer dan 15 miljoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het zou hem een lesje leren, wanneer Izzy om zijn uitspraken hier, voor een "europese rechtbank", van de 8e eeuw zou moeten verschijnen.
  Ben benieuwd, welk vonnis geveld zou worden-want dat dat geveld wordt is duidelijk- en hoe dat ten uitvoer zou worden gebracht.

  Misschien wel als in iran, of in Soedan of Saoudie Arabie!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Quote: "Groepen waarbinnen vrouwenbesnijdenis normaal is, zouden dat recht moeten hebben, evenals andere praktijken die niet noodzakelijk overeenkomen met de ouderwetse Nederlandse wetgeving."

  OUDERWETSE Nederlandse wetgeving? Hij durft de Nederlandse wetgeving ouderwets te noemen terwij hij legmitatie van vrouwenbesnijdenis baseert op eeuwenoude (barbaarse) teksten/gebruiken? Yeah right.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nu mag vanmorgen in de Volkskrant deze zwaargestoorde vrouwenhater ook al de pedofiliezaak in Amsterdam bagatelliseren.
  Wellicht kan het oorspronkelijk bericht in een reactie op de Volkskrantsite worden geplaatst, zodat deze smeerlap nooit meer zijn haatboodschap in een "kwaliteitskrant" mag verspreiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Izzy is een Bruggenbouwer.
  Een bouwer van bruggen op de traditioneel islamitische manier.
  Je kunt van zijn bruggen houden als gelovige islamiet. Voor zo iemand ligt het voor de hand dat je ervan houdt, omdat Izzy ze construeert, zeer punctueel, volgens de voorschriften van de onfeilbare architect Mo.

  Over lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ J.Morika
  Jij hebt de vraag niet goed gelezen waarop ik naar beste weten antwoord heb gegeven. Een antwoord toegespitst op kleine kinderen in de leeftijd nul tot vier. Het niet geheel toevallig heb ik geschreven om reden dat ik aleviet ben en uit dien hoofde ietsje pietsje meer weet heb van de inhoud van de Talmud plus daarenboven last heb van het soennitische stygma dat aleviten het met kinderen doen. Ik ken trouwens nog een tweede cultuur waarin sex met kleintjes niet ongewoon was. Reizigers uit de tijd van Marco Polo verhalen van kleine jongetjes van wie de anus met behulp van ganzeneieren werd vergroot. In Perzie. Ik zag op je literatuurlijst als een van de twee door jou gelezen boeken "Homo Ludens" staan. Ik raad je bij J. Huizinga eens te rade te gaan wanneer het begrip kind en tot welke leeftijd een eigen plekkie in de westerse cultuur kreeg. Tot nog niet zo lang geleden werden ook in Opperland kinderen vanaf hun achtste als volwassenen beschouwd en behandeld. Dixit Tulay.

  *herkent de avatar van j morika maar kan hem nog niet plaatsen*

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Tulay 18:28 Het enige wat ik je zie doen is volstrekt ongeprovoceerd toch de joden er weer eens bijhalen. Daar reageerde ik dus op.

  Wat ik niet helemaal begrijp is, wat ik met jou verwijzing naar Huizinga aan moet vangen. Huizinga heeft niks met kinderen, ook niet in zijn Homo Ludens (althans, dat is niet de kern van zijn gedachtengoed). Huizinga heeft het over het spel als basis van de cultuur, hij heeft het niet over spelletjes bínnen een cultuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dit is het ware gezicht van de moslimimmigratie en -integratie:

  De brief is geschreven na het zien van het Vlaamse TV-Journaal:

  "Geachte mevrouw,

  Ik zag uw hevig protest voor de tv-camera’s tegen de overplaatsing van uw zoon van de gevangenis in Aarlen naar de gevangenis van Leuven. Ik heb u horen klagen over de afstand die u nu scheidt van uw zoon en de moeilijkheden die u hebt met de verplaatsing om hem te gaan bezoeken.
  Ik zag ook al de berichtgeving in de media door journalisten en verslaggevers over andere moeders in dezelfde situatie, zij worden verdedigd door diverse organisaties voor de verdediging van de mensenrechten, enzovoort.
  Ik ben ook een moeder en ik begrijp uw protesten en uw ontevredenheid. Ik wil me aansluiten bij uw strijd omdat, zoals u zal zien, er ook een grote afstand is die mij scheidt van mijn zoon.
  Ik werk, maar verdien weinig en heb dezelfde financiële moeilijkheden om bij hem op bezoek te gaan. Met veel moeite geraak ik bij hem op zondag, want ik werk elke dag van de week, ook op zaterdag en ik heb ook nog andere familiale verplichtingen met mijn andere kinderen.
  Mocht u het nog niet hebben begrepen, ik ben de moeder van de jongen die door uw zoon gruwelijk werd vermoord in het benzinestation waar hij 's nachts werkte om zijn studies te kunnen betalen en zijn familie te helpen.
  Ik ga hem volgende zondag bezoeken. Terwijl u uw zoon in uw armen neemt en een knuffel geeft, zal ik enkele bloemen leggen op zijn bescheiden graf op het stadskerkhof.
  Oh, bijna vergeten, u kan gerust zijn, de staat houdt een gedeelte van mijn schamele salaris in om het nieuwe matras voor uw zoon te betalen, omdat hij de vorige twee verbrandde in de gevangenis waar hij zijn straf uitzit voor de gruwelijke moord die hij pleegde.
  Ten slotte, nog steeds als een moeder, misschien kunnen wij iets bijdragen om de omkering van menselijke waarden te stoppen. Mensenrechten zouden enkel mogen gelden voor rechtschapen mensen!!”

  http://www.amsterdampost.nl/een-brief-van-een-antwerpse-moeder-aan-een-marokkaanse-moeder/#comment-18572

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het schijnt dat de oude Spartanen wel degelijk kindermoord goedkeurde als het kind gehandicapt was, aangezien het dan geen militair nut zou hebben.
  Ook sommige Azteken schijnen het te hebben gedaan als cultureel verschijnsel

  BeantwoordenVerwijderen