Pas op voor joodse onderduikers!


Uitgelicht:  Haarlems Dagblad 9.12.2010: Joodse onderduikers in oorlog 'lafhartig' genoemd

HAARLEM - Pas op voor joodse onderduikers! Ze verraden hun christen-gastheren. Zo luidt de strekking van een document uit 1943, afkomstig van de Nederlandse regering in ballingschap. Het is onlangs door deze krant ontdekt. Ronny Naftaniel van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël noemt het 'verbijsterend en ontluisterend'. NIOD-onderzoeker Gerard Aalders karakteriseert het als 'volkomen wereldvreemd'.

Lees hierr verder.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

4 opmerkingen:

 1. De historische feitelijkheid leert ons nu juist dat de belangstelling voor het helpen onderduiken van Joden verre overtroffen werd door een ongezonde belangstelling voor de bezittingen van de Joden. De term bewariërs kwam dan ook bij velen op voor het type mens dat gedreven door compassie met de Joden het eigen bezit wist te vergroten. Zo herinner ik me nog een vriendelijke predikant die het boekenbezit van een Joodse eigenaar van een antiquariaat zolang de noodzaak daartoe verplichtte “veilig” in bewaring nam. Dat de boekhandelaar niet terugkeerde was voor de predikant mooi meegenomen, want de boekenschat kwam ook nooit meer terug. Om de een of andere reden hebben Joden in de vele eeuwen dat ze vervolgd werden altijd bezit achter moeten laten. Zelfs de Arabieren die bij de vestiging van de staat Israël de Joden dringend verzochten heen te gaan bleken van het ras der bewariërs en hebben hun slag geslagen. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook in die kringen voor de verraderlijkheid van de Joden gewaarschuwd wordt.

  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilhelmina sprak in oktober 1942 via radio Oranje de volgende woorden: "De onmenselijke behandeling, ja het stelselmatig uitroeien van deze landgenoten, die eeuwen met ons samenwoonden in ons gezegend vaderland."

  29 December 1942 schreef Metz Elias van Advies-Bureau voor Immigranten uit Nederland te Jerusalem een brief aan de Nederlandse regering.
  "P. Rijkens, Esq., c/o Unilever House, Blackfriars , Londen E.C.4."

  Citaat uit deze brief die weinig aan de verbeelding overlaat.
  "HoogEdelGestrenge Heer,
  De Nederlanders in Palestina, bijna zonder uitzondering Joden, zijn diep geschokt door de vele rampen, die de vreemde overheerschers over het Nederlandsche volk en in den laatsten tijd in het bijzonder
  over de Nederlandsche Joden hebben gebracht.

  ledere schildering van den toestand, waarin deze bevolkingsgroep reeds thans verkeert, is overbodig, en men mag de oogen niet sluiten voor de treurige zekerheid, dat de wandaden die bedreven zijn en nog voortdurend bedreven worden, op volledige uitroeiing der Nederlandsche Joden gericht zijn."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Amsterdam moeten Joden weer naar een schuilsynagoge en worden zij op straat uitgescholden, bespuwd en soms mishandeld.
  Er is sinds 1943 niet veel veranderd, want opnieuw doet de Nederlandse regering niets om hen te beschermen. Zij worden door een ex-politicus zelfs geadviseerd het land te ontvluchten.

  De nieuwe gaskamers zullen ongetwijfeld ergens in Noord-
  afrika komen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. naftaniel gaat nog koppeltje duiken voor het bedrijven van terrorisme en medewerking aan Genocides , o.m dé Genocide van de idf op de Palestijnse Bevolking.

  Wegens het Crimineel Vervalsen van antisemitise,cijfers ook , dat is Raciaal Terrorisme en aanzetten tot angst ,oproer en haat...gewéld!

  http://www.hetzuur.nl/artikel/6895/aangifte-cidi-uitlokken-anti-semitisme/#comment-7092


  Uw Verhaal of Artikel ?


  Mischien zijn joden héle máál NIÉT Té Vertrouwén ÀLS ze al 65 JÀÀR Óp DRIE MILJOEN AANGIFTEN ZITTEN , VÀN NEDERLANDERS TÈGEN JODEN --- WÈGENS OORLOGSMISDADEN!


  Christus Zei even Gelee Nog :

  hun woord is laster en leugen en hun daad is mis daad!

  Én NÒG , Wéreld nieuws Beziende

  ...GÈÈN LÉTTER VÀN DIÉ WAARHÉID HEÈFT ÀÀN ACTUALITEIT IN GEBOÈT!

  BeantwoordenVerwijderen