Laatste Nieuws - woensdag 15.12.2010

IJmuiden - Job Cohen, partijleider van de arbeiderspartij, is vanavond in de haven van IJmuiden aangetroffen. De politicus was op zoek naar een boot waarmee hij naar Engeland wilde varen.

Op de vraag aan Cohen waarom hij de oversteek wilde maken, zei de oud-burgemeester van Amsterdam dat hij naar Koningin Wilhelmina wilde gaan om raad te vragen over de huidige politieke situatie van ons land.

Daarbij merkte Cohen op dat hij altijd al een 'Engelandvaarder' had willen zijn. In de nabijheid van de politicus werd ook Martijn van Dam opgemerkt. Op de vraag wat hij in IJmuiden deed, gaf hij als antwoord dat hij Cohen kwam uitzwaaien. De havenpolitie heeft de partijleider van de arbeiderspartij later op de avond kunnen overtuigen dat de zee te ruw is voor een veilig overvaren naar Engeland. Job Cohen liet zich zeer geëmotioneerd in een geblindeerde auto naar huis brengen.

Paul van Weel

13 opmerkingen:

 1. P.M. van den Boogaard16 december 2010 om 09:57

  Prachtig...Job Cohen, ga naar huis en kom nooit meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk stukje. Ik heb spijt+haren+hoofd+zak+as+pek+veren+job gegoogled en als uitkomst : cohen 6.000.000 hits gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is geen uitglijder van Job Cohen, maar een logisch resultaat, hij heeft hier jaren naartoe gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doet me denken aan brommer op zee van Biesheuvel, mijn complimenten Paul.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Job Cohen is niet de enige oud-burgemeester van Amsterdam met een oorlogstrauma. Een andere was Ed van Thijn. Hitler heeft toch, zolang na zijn dood, nog heel wat op zijn geweten. Het lijkt ook beter om deze mensen niet meer met functies te belasten waarin ze met problematiek van doen krijgen, waarin ze hiermee worden geconfronteerd. De problemen die uit de immigratie voortvloeien kunnen anders nooit adequaat worden opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De enige associatie die ik steeds krijg met de jaren 30 is het domme en onmachtige gewauwel van links. Cohen voorop natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet een groep als zielige joden die nou juist in werkelijkheid eerder de neiging heeft om andere minderheden te discrimineren en te marginaliseren. Als er ergens een kans bestaat tot intolerant geweld, dan zal die afkomstig zijn van de intolerante islam. De intolerante islam negeren en critici daarvan wegzetten met afgezwaagde 2de-wereldoorlog-vergelijkingen is misdadig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tulay zei...

  Heerlijk stukje. Ik heb spijt+haren+hoofd+zak+as+pek+veren+job gegoogled en als uitkomst : cohen 6.000.000 hits gekregen.

  Gefeliciteerd, maar wat wil je hier mee zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen