Staatsomroep NOS doet kritiekloos verslag van pleidooi voor islamitische wetgeving in NL

Prof. Maurits Berger
Sjeik Haitham al-Haddad, de man die niet met ongesluierde vrouwen aan tafel wil zitten (en die niet te vergeten ook voor steniging is) pleit voor een sharia-rechtbank in Nederland met speciale wetten voor vrouwen. Professor Maurits Berger vindt het woord rechtbank ongelukkig gekozen maar steunt de sjeik en is daarmee voor invoering van de islamitische wetgeving alhier. Alleen extremistische moslims worden hierdoor gesteund. Dit betekent slechtere tijden voor de groep liberale moslims en nog meer islamisering van Nederland.

De Staatsomroep NOS doet kritiekloos verslag van deze voor vrouwen discriminerende ontwikkelingen:

http://nos.nl/artikel/382618-pleidooi-voor-shariaraad.html

16 opmerkingen:

 1. Je ziet hem op tv , je hoort hem op de radio . Het is die wilde ezels van Hagar toch gelukt om met oliedollars een stromannetje in de mainstream media van Nederland te positioneren . Iedere nieuwszender die wat weten wil over de islam kan bij deze nsb'er terecht . Ach misschien wel een logische combinatie 'linkse bruinhemden' en een 'nsb'er .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad een absuurde reportage en dat niet alleen ook Nieuwsuur gaat er nu vanavond serieus op in. Dit zou niet eens ter discussie mogen staan, want het heeft niets met het versterken en helpen van vrouwen te maken, maar uitsluitend met een orthodoxe intolerante geestelijkheid die steeds meer greep op de samenleving willen. Dat men dat toch niet wil zien als het om de islam gaat, blijft te bizar voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar er is vandaag (11 juni) ook goed nieuws. Op een receptie in Leiden, na de oratie van Leon Buskens, heeft professor Berger mij meegedeeld dat hij mij binnenkort de onderbouwing zal toesturen van zijn stelling dat de sharia voor meer dan 90% identiek is aan het Nederlands recht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Hans Jansen,

   Een paar jaar geleden was het 98%, toen 95%, en nu 90%?

   Hij draait al bij.
   Maar als het voortschrijdend inzicht bij die meneer Berger zo traag is als ik denk dan zullen we nog zeker 40 jaar geduld moeten hebben voor hij eindelijk met bewijs komt dat de sharia voor 0,03% overeenkomt met onze wetgeving.

   Beter laat dan nooit, natuurlijk.
   Maar ik zal toch flink aan de vitaminepillen moeten wil ik die openbaring nog meemaken.

   Verwijderen
  2. "heeft professor Berger mij meegedeeld dat hij mij binnenkort de onderbouwing zal toesturen van zijn stelling dat de sharia voor meer dan 90% identiek is aan het Nederlands recht!"
   ------------------------------
   Als u dat maar onbewerkt publiceert. Of het nu goede of slechte onderbouwing is doet er niet toe.
   U noemt 't 'goed nieuws', dus moet lukken!

   Verwijderen
 4. Maurits Berger is te koop ook te huur voor petroldollars. Nog nooit zo,n kruiper meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maurits Berger is te koop ook te huur voor petroldollars. Nog nooit zo,n kruiper meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig in Nieuwsuur ook de dappere Shirin Musa (Femmes for Freedom). Haar reactie op Maurits Berger; “Een geschillencommissie is ook een shariacouncil, je kunt het ook rechtbank noemen, ik kan er ook een Spaans woord voor verzinnen, of een Italiaans woord, het is precies hetzelfde!! En dat een Néderlandse arabist dit zegt, een Nederlandse man….”

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dan te bedenken dat Maurits Berger betaald wordt door de sultan van Oman.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Lia, of een Latijns woord: Inquisitie...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor wie dat nog niet eerder gedaan had:
  Zie over deze sharia-charlatan ook de serie van Andre van Delft op Keizers & Kleren, http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/de_sharia-charlatan_9/
  en de losse stukken
  http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/maurits_berger_in_het_handelsblad/
  en het laatste stuk van
  http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/koran_onleesbaar/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iemand die denkt op wat voor manier een ander rechtssysteem te moeten gebruiken dan die van onze overheden ondermijnt de wet en de rechtsstaat. Dat is niet alleen strafbaar maar in dit geval een heuse oorlogstactiek, mensen die dit doen moeten dus ook gewoon als staatsvijand berecht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit zegt de islam (koran) over liegen

  Soera 5 vers :” 89. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor de eden welke gij in ernst aflegt. De boetedoening er voor is: tien armen te spijzigen met het gemiddelde voedsel waarmede gij uw huisgezinnen voedt, of hen te kleden, of het vrijmaken van een slaaf. Maar wie dat niet kan doen zal drie dagen vasten. Dit is de boete voor uw eden, wanneer gij zweert. Maar houdt uw eden. Zo legt Allah u Zijn tekenen uit, opdat gij dankbaar moogt zijn.

  Quote:
  Soera 2 vers:” 225. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor hetgeen uw hart heeft verdiend. Allah is Vergevensgezind, Verdraagzaam.

  Quote:
  Soera 16 vers :” 106. Wie Allah verwerpt, na te hebben geloofd - behalve hij die wordt gedwongen terwijl zijn hart in het geloof vrede blijft vinden - en zijn hart voor het ongeloof opent, op hem rust Allah's toorn; en er zal een grote straf voor hem zijn.

  BeantwoordenVerwijderen