Het is de oude paradox

Tofik Dibi schrijft in de Volkskrant van 11 juni dat ‘zelfs, als het terreur-alarm op rood slaat en een opperste staat van wantrouwen wordt afgekondigd, [hij wil] blijven kiezen voor de open samenleving’. 

Als dat geen peilloze domheid is, is het een subtiel signaal aan terroristen: Dibi zal het ze niet lastig
maken. Gezien en gehoord de vele oproepen tot het gebruik van geweld en terreur tegen mensen die nog geen moslim zijn zoals de koran en de islamitische sharia die doen, is er alle reden tot zorg als zoiets openlijk in een campagne gezegd wordt.

Als het terreur-alarm ‘op rood slaat’, zijn er immers tijdelijke maatregelen nodig die beslist niet in een open samenleving passen en zo kort mogelijk moeten duren. Anders winnen de terroristen.

Het is de oude paradox: intolerantie mag niet getolereerd worden; wie goeiig doet tegen gebruikers van wreed geweld, eindigt met wreed geweld tegen goeierds.

6 opmerkingen:

 1. Als het terreuralarm op rood slaat, is het toch echt 2 voor 12. Kan Tofik Dibi soms geen klok kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tofik Dibi kruipt voor de imam, dat hebben we in Amsterdam gezien. Mijn conclusie is dan ook, dat hij ongeschikt voor een vrije seculiere samenleving is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tofik Dibi kruipt voor de imam, dat hebben we in Amsterdam gezien. Mijn conclusie is dan ook, dat hij ongeschikt voor een vrije seculiere samenleving is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat "goeiig" doen is je gezond verstand de deur uitdoen, zoals onze onze overheid onder de bezielende leiding van H.M. Bea zo graag van ons zou willen zien.
  Goeiig doen is veelvuldig gemaskeerde vorm van angst die zich uit in gemakzucht en luiheid die ontstaat door de bovengenoemde sociale indoctrinatie. Het dogma van dat "goeiig" doen is dat men altijd maar "ja"zou moeten zeggen anders ben je "negatief".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig wil hij nu elf op plaats 10 van Groenlinks, dus zien we hem na 12-9 niet meer terug.
  Ik ben blij met het nuchtere overzicht van Hans Jansen op de samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dibi lijkt ook steeds meer ongeleid projectiel te woren binnen Groen-links en dat is in ieder geval positief. Het is een blaaskaak die valse tonen voortbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen