Winston Churchill posthuum gearresteerd wegens het geven van zijn mening


Gelezen op MailOnline van 28 april:
Paul Weston, Brits kandidaat voor de aanstaande Europese verkiezingen, werd tijdens een campagnetoespraak op de trappen van de Winchester’s Guildhall gearresteerd. Weston is voorzitter van Liberty GB en een dame stoorde zich dermate aan zijn tekst dat zij meteen de politie belde. Binnen een paar minuten waren de cops ter plaatse. Weston moest zijn toespraak staken en werd ingerekend wegens vermeend racisme. De tekst die Weston uitsprak was een citaat van de grote Europese staatsman Winston Churchill. In 1899 publiceerde Churchill, destijds officier in het Britse leger, The River War, een ‘historisch verslag van de herovering van Soedan’. Hij beschrijft daarin zijn ervaringen met de islam:

Wat een vreselijke vloek legt het mohammedanisme op aan zijn onderworpenen! Naast de fanatieke
waanzin, die in een mens niet minder gevaarlijk is dan de watervrees bij een hond, is er die afschuwelijke fatalistische apathie. De effecten zijn overduidelijk in vele landen. Verkwistende gewoonten, slordige landbouwmethoden, traag handelsverkeer en onzekerheid over persoonlijk eigendom bestaan overal waar de volgelingen van de Profeet heersen of wonen. Gedegradeerde wellust berooft het leven van zijn charme en beschaving, en vervolgens van zijn waardigheid en vroomheid. Het feit dat in de wet van de mohammedanen elke vrouw het absolute bezit van een man moet zijn – of dat nu is als kind, vrouw of bijvrouw – zal de slavernij in stand houden totdat de islam eindelijk zijn macht over de mens zal verliezen. Duizenden muzelmannen worden de vermetele en volgzame soldaten van het geloof: ze weten allemaal hoe ze moeten sterven, maar ondertussen verlamt de invloed van deze godsdienst de sociale ontwikkeling van de volgelingen. Er bestaat in deze wereld geen enkele kracht die zo sterk de achteruitgang bevordert. De islam is zeker niet zieltogend, maar – integendeel – een militante religie met een opdringerige bekeringsijver.

9 opmerkingen:

 1. Sir Winston Churchill, First Lord of the Admarality, staat voor straffe aforismen.
  't Is spijtig, dat ze in een democratisch land als Engeland reeds net zo zot zijn als hier.
  Want kritiek op de islam heeft niets te maken met 'racisme'.
  Dan kun je iemand die iets tegen het christendom heeft even goed een "racist"of een sadist noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het spraakgebruik heeft beslist. Tegenwoordig kan kritiek op een groep of een troep mensen eveneens en effectief tot het bedrijven van racisme worden uitgeroepen.
   HPax

   Verwijderen
  2. HPax 12:34

   Dank voor uw toelichting op de verklaring van het woord 'racisme'.
   Een troep mensen, geestig bedacht.
   In Het Parool van van 3 mei schijft de communist Tofik Bibi over dit onderwerp. Met een opmerkelijk 'genuanceerde' benadering.

   Verwijderen
  3. Ook hier is het extreem links die zich opwerpen als de hoeders van deze ideologie, en ieder die zich kritisch uitlaat beschuldigt van islamofobie.
   Het lijkt er steeds meer op, dat de reden hiervoor is, dat extreem links de islam als een nieuwe stroming van het socialisme omarmt.
   In de vorige eeuw heeft het socialisme in diverse gedaanten, Communisme en Nationaal Socialisme laten zien, dat het in werkelijkheid barbaars en onmenselijk is, en toch blijft de domme mens achter dit soort ideologieën aanlopen. De domme mens, die geen gebrek aan intelligentie heeft, maar een moreel tekort.

   Verwijderen
 2. Er zit een vertaalfoutje in het bekende citaat van Chuchill. Waar in de tekst sprake is van "de watervrees bij een hond", daar is eigenlijk hondsdolheid bedoeld. In het Engels kan met 'hydrophobia' ook hondsdolheid bedoeld zijn, zeker als het over honden gaat. Voor de inhoud is dat wel enigszins van belang: de islam wordt met hondsdolheid vergeleken! Nou ja, een ziekte is het in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harry 00:34

   Dank voor uw deskundige uitleg omtrent de vertaling van het engelse woord 'hydrophobia'.
   Anderzijds zijt gij slachtoffer van een tikfout:
   Ge vergeet de letter r in de naam Churchill.
   Zelf schreef ik het woord Admirality verkeerd.

   Verwijderen
 3. De kruik gaat net zo lang te water tot 'ie barst. De waarheid laat zich slechts tijdelijk smoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem 22:03

  Haz bien y no mires a quièn.
  (Wie goed doet, goed ontmoet)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk,... het verschil :

  http://uploadenfoto.nl/pictures/e54d22b7761631839e6e412045460e8c.png

  BeantwoordenVerwijderen