Hoofddoekprijs 2011 voor Maurits Berger

Hoofddoek_top

Voor de vijfde maal reikt het weblog Hoeiboei.nl op 8 maart, Internationale Vrouwendag, de Hoofddoekprijs uit aan degene die het zotste excuus verzint om dit malle symbool in onze seculiere samenleving te promoten. Wie heeft zich het afgelopen jaar het beste ingezet voor de promotie van de lap stof, die in Nederland door een minderheid in vrijheid kan worden gedragen maar die op wereldschaal (al eeuwen) geldt als symbool van vrouwenonderdrukking? Vrouwen en mannen kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs. Hoeiboei discrimineert niet.

Eerdere waardige winnaars van de Hoofddoekprijs zijn:
Anja Meulenbelt (2007) wegens haar bijzondere bijdrage aan het wegkapen van het ware feminisme.

Job Cohen (2008), ex-burgemeester, die elke (vorm van) kritiek moeiteloos weerlegt, die a-sociaal gedrag tot halal gedrag promoveert. Deze man begrijpt dat alleen uit liefde en respect voor de vrouw de boel bij elkaar kan worden gehouden. En die liefde begint bij de hoofddoek, zo eenvoudig is het.

Margriet van der Linden (2009), nog geen half jaar is Van der Linden hoofdredactrice van het feministische tijdschrift OPZIJ of er is daar al een gehoofddoekte columniste werkzaam: Nora Kasrioui die gespecialiseerd lijkt in zieligheid.

Jeltje van Nieuwenhoven (2010) "Accepteer die hoofddoek gewoon. Of kiest u ervoor om, net zoals de Duitsers, die muts van mijn grootmoeder te weigeren?"

Politicus Ahmed Marcouch scoort ondanks zijn lieve “reebruine ogen” hoog. Marcouch wil dat homo's zichzelf kunnen zijn want dan kunnen orthodoxe moslims ook overal zichzelf zijn in Nederland. Een homo voor de klas, dan ook een gehoofddoekte moslimvrouw. Keer op keer vergelijkt deze moslim dus een geaardheid met een ideologie/religie, terwijl er echt nog nooit iemand met een hoofddoek op geboren is. Zijn pleidooi voor het toestaan van hoofddoeken bij de politie waarmee hij de scheiding van kerk en staat aan z'n laars lapt, komt daar nog bij. 
 
Toch gaat de hoofddoekprijs dit jaar aan Marcouch' neus voorbij. Er is een nóg geschiktere mannelijke kandidaat, te weten: jurist en hoogleraar islam in de westerse wereld Maurits Berger. Hij wint de Hoofddoekprijs 2011 voor zijn unieke en inmiddels beruchte uitspraak: "De sharia [islamitische wet] en het Nederlands recht zijn voor meer dan 95% aan elkaar gelijk". [Klik hier voor wat overeenkomsten]. 

Ja, deze ene uitspraak vindt Hoeiboei al reden genoeg om Maurits Berger de prijs toe te kennen.

Wikipedia vermeldt dat Bergers leerstoel wordt gefinancierd door de Sultan van Oman maar dat deze officieel geen invloed op zijn werk heeft. Officeel niet, Berger is gewoon een islam-liefhebber die geen problemen heeft met hoofddoeken of met het andere geslacht geen hand willen geven want dat zijn toch praktische invullingen van de sharia. Nietwaar? Om over steniging, zweepslagen, amputaties, ophanging en zo maar te zwijgen. 
 
Maurits Berger heeft de prijs dubbel en dwars verdiend! Van harte gefeliciteerd!

Voor deze prijs zijn 5 hoofddoeken ontworpen en Maurtis Berger mag zelf kiezen met welke tekst de doek daadwerkelijk versierd wordt: 1. "Alle macht aan de mohammedaanse man". 2. "Uw vrouwen zijn een akker voor u". 3. "De hoofddoek maakt me vrij!". 4. "Sla uw ogen neer" en last but not least 5. "Noli me tangere! (Raak me niet aan!)".

10 opmerkingen:

 1. Berger is denk ik een verkapte moslim of hij gaat dit worden. Wellicht doet Beatrix een goed woordje voor hem bij de sultan en is hij de eerste 'moslim cum laude' van niet-arabische origine. Ik ben benieuwd welke hoofdoek onze koningin draagt bij het diner.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maurits Berger, gefeliciteerd! U hebt terecht deze mooie prijs gewonnen. Schrijf u nog een leuk dankwoord voor de jury?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gelezen dat het genetisch materiaal van chimpansee voor 97% overeenkomt met die van de mens.

  Berger is dus een chimp met een kopvod.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme maurits,

  Ingeklemd tussen zijn vorstin en zijn werkgever, de leerstoelsponsor uit Oman.

  Pas veel later wordt ons, via een kerstrede door koningin Maxima, duidelijk gemaakt dat we (!) dit gewild hebben.
  Via scheepswerf Damen, de majesteit en de Sultan, krijgt het fascistische coporatisme meer vorm in Nederland.
  En dan nog denken dat we in een democratische samenleving, van onderen af gestuurd met een vrije onafhankelijke pers, leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijbehorende photoshop is hier te zien
  http://thewestistheverybest.punt.nl/?id=539572&r=1&tbl_archief=&

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die hoofddoek met die akkertekst wil ik ook wel hebben. (Of begrijp ik 'm niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor jullie artikel over de "stille" herintreding van de docent die weigert vrouwen een hand te geven. Ik ben geschokt te lezen dat een vrouw, Febe Deug, zijn terugkeer bij de HvA gaat begeleiden. Febe Deug verdient een dikbelegde boterham in de interculturele communicatie, maar het blijft schokkend dat een vrouw, een (voormalige) hoogleraar vrouwenstudies notabene, optreedt als steunpilaar van de man die vrouwen geen hand wil geven.

  Daarom twee voorstellen.

  Ten eerste wil ik Febe Deug nu al naar voren schuiven als kandidaat voor de jaarlijkse Hoeiboei Hoofddoekenprijs voor enthousiaste zelfislamiseerders.

  Ten tweede zou ik graag willen dat geen enkele zelfrespecterende vrouw in de toekomst de hand schudt van Febe Deug.

  Handen schudden is in dit land vooralsnog een teken van respect. Een adviseur interculturele communicatie zou dat moeten weten.

  met vriendelijke groet,
  uw enthousiaste volger,
  .......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een uitstekend idee om naar Mohammed toewerkenden wat beter voor het voetlicht te brengen opdat beter in beeld komt wat er nu precies van welke wetenschappers, deskundigen, politici en journalisten verwacht kan worden en vanuit welke netwerkjes er bijval weerklinkt.
  Ter info over Febe Deug: http://tinyurl.com/6febo9t

  BeantwoordenVerwijderen
 9. how are you!This was a really brilliant website!I come from ukChristian Louboutin Shoes, I was fortunate to approach your blog in google

  BeantwoordenVerwijderen