Dankzij Syrië naar het Paradijs

UPDATE! Jihadisten die uit Syrië terugkomen naar Nederland, lopen de kans om, zoals in Nederland tot voor kort gebruikelijk was, hun Nederlandse nationaliteit te verliezen omdat ze in vreemde krijgsdienst getreden zijn. Die regel geldt nog steeds wanneer iemand de wapenen tegen Nederland opneemt. De NederJihadisten kunnen betrokken raken bij gevechten waar Nederland op de een of ander manier partij is. Als de NAVO of de EU in Syrië een militaire interventie plegen, en niet alle jihadistische groeperingen juichen die interventie toe, dan wordt de kans reëel dat NederJihadisten zouden moeten schieten op Nederlandse militairen of hun bondgenoten.

Maar misschien is er zelfs nog meer aan de hand dan alleen de vreemde krijgsdienst wanneer de moegestreden helden eenmaal weer op Schiphol staan: Hebben ze zich aan kleine of grote oorlogsmisdaden schuldig gemaakt? Vermoedelijk eerder kleine dan grote, vanwege hun beperkte militaire training en hun mogelijk slechts oppervlakkige kennis van de mogelijkheden die de situatie biedt.

Moeten we bang zijn voor deze Jihadisten wanneer ze naar Nederland terugkomen? De Jihadisten die destijds terugkwamen uit Afghanistan waar ze tegen de Sovjet-Unie gevochten hadden, hebben in zo verre voor langlopende problemen gezorgd dat het respect dat zij als voormalig Jihad-strijder afdwongen, hier en daar tot een mentaliteitsverandering heeft geleid.

Gewone moslims gingen door hun voorbeeld en invloed positiever over de Jihad denken. Wie prestige en aanzien zocht, en dat niet zo makkelijk kon vinden, moest wel merken dat er een prima manier was om snel brede waardering bij geloofsgenoten te oogsten: denk niet langer en word Jihadist.

Bij die waardering en dat aanzien zit ook het basisprobleem. Waarom komen al de jongeheren over wier martelaarschap wij nu vernemen, uit Zuid-Holland, de regio Delft-Den Haag-Leiden? Omdat daar kennelijk nogal wat waardering te oogsten valt met radicaal zijn.

De ‘Hofstad-groep’ is daar volgens sommigen misschien de oorzaak van, maar het is waarschijnlijker dat de Hofstad-groep eerder een symptoom geweest is van hetzelfde waarvan de huidige Syrië-gangers een symptoom van zijn: Radicaal en met levensgevaar uitvoeren van de Jihad-plicht die de islam oplegt, levert ontzag op.

Over wat voor sociaal profiel hebben we het? Nagenoeg alle Jihad-strijders overal ter wereld waren hoger opgeleid (HBO en universiteit) en het kader was upper middle class. Ze handelden niet uit armoede, honger of wanhoop maar voor de islam. Hun in onze ogen dwaze gedrag was in hun eigen ogen de vervulling van de plicht tot strijd die de Koran en de islam opleggen. Jihadisten weten meestal helemaal niet dat op college in Leiden en in de fractiekamer van de ChristenUnie de koran anders wordt uitgelegd.

Zijn die Syrische Jihadisten gevaarlijk voor Nederland? Indien ze overleven, zijn ze inderdaad mogelijk een bron van besmetting met extreem-radicale aspiraties. Daar zouden we dan in de toekomst weer last van kunnen krijgen. Maar voorlopig zijn er andere vragen, zoals: weet het kantoor StudieFinanciering wel dat de jongelui op buitensport zijn, en lopen op dit moment hun eventuele uitkeringen eigenlijk door? Want in dat geval, beste Nederlandse belastingbetaler, bent u degene die hun strijd voor een betere wereld aan het financieren is.

Uw loon daarvoor in de hemel zal groot zijn, want de Koran is daar heel duidelijk over: Niet alleen de strijders zelf, maar ook wie hen financiert, heeft recht op het Paradijs, met alle faciliteiten die daar geboden worden.

12 opmerkingen:

 1. Dus de Nederlandse belastingbetaler heeft inmiddels al drie keer het Paradijs verdient, mooi dat te weten. Ergens leeft bij mij het gevoel dat dit Paradijs van een zelfde grootte is als vroeger die reclamefolders van Readers Digest, met de tekst: "U heeft een miljoen gewonnen!"

  Bij elke misdaad komt het uiteindelijk weer op het zelfde neer, het gaat om geld. En die domme jongens die zich zogenaamd inzetten voor de jihad die zijn ergens voor bezig. Als Assad moet worden weggewerkt dan komt er een ander in zijn plaats, dan wordt de macht verschoven en dus ook de financiële macht, als een andere partij de lakens uitdeelt dan komt er wel geld vrij voor die jongens die zich hebben ingezet. Want zo stom kunnen ze toch niet zijn dat ze werkelijk geloven dat er een hemel op ze wacht!

  Het Paradijs èn nog een miljoen van Readers Digest meer kan een mens toch niet willen! Het kan toch niet zo zijn dat er werkelijk mensen zo stom zijn om hier in te geloven, nee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan van het Goor 9:13

   Eeen geestige reactie van uw zijde met schone beeldspraak;
   "de lakens uitdelen".
   Gij gelooft derhalve niet in een paradijs.
   Nochtans hangt men in Rood-China, Vietnam, Noord-Korea en wie weet in Zimbabwe, Kongo-Brazzaville en Burkina Fasso een ideologie aan dewelke het paradijs op aarde belooft.
   In Nederland krioelt het van mensen die in deze ideologie geloven.
   denk aan de honderdduizenden die vroeger op de C.P.N. stemden toen deze nog bestond.Deze honderdduizenden lopen steeds op vrije voeten en dromen van massa-executies van bourgeois , aristocraten en andere vijanden van de arbeidersklasse.

   Verwijderen
 2. "Jihadisten die uit Syrië terugkomen naar Nederland, lopen kans om, zoals in Nederland tot voor kort gebruikelijk, hun Nederlandse nationaliteit te verliezen omdat ze in vreemde krijgsdienst getreden zijn."

  Was het maar waar, geachte heer Jansen, helaas is dit een misverstand, men kan de Nederlandse nationaliteit alleen maar verliezen (mbt vreemde krijgsdienst) volgens de nu geldende wet: "vrijwillig te dienen in een krijgsmacht van een staat die tegen Nederland of één van Nederlandse bondgenoten vecht".

  Mogelijk is het enige waarop de terugkerende Jihad "toeristen" (vlgs de NOS) op gepakt kunnen worden; het plegen van oorlogsmisdaden. Maar ja, bewijs, bewijs? en vooral de wil om bewijs te vinden is daarvoor nodig.
  Ik denk dat ze straks goed gepamperd zullen worden door Slachtofferhulp enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "...Nederland, lopen kans om, zoals in Nederland tot voor kort gebruikelijk, hun Nederlandse nationaliteit te verliezen omdat ze in vreemde krijgsdienst getreden zijn. "

  Net zoals onze Turkjes als ze hun Turkse dienstplicht hebben vervuld ?

  Die van ons vallen hullie aan en die van hullie vallen ons aan.
  Toch slim !, kost de islam geen geld en het mes snijdt van twee kanten.
  Dus eerst: kinderbijslag, dan sgoolgeld, dan studiefinanciering, buurthuizen, huursubsidie, bijstand en als ze terug zijn, medische voorzieningen en uitkeringen... en een nieuwe liefde voor de volgende generatie strijders, hele dagen koffiehuis, AOW, enz, enz.
  Slim, zonder geld, zonder opleiding, enkel dreiging en respect, ontzag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Want in dat geval, beste Nederlandse belastingbetaler, bent u degene die hun strijd voor een betere wereld aan het financieren is."
  Hun strijd voor een betere wereld? Volgens mij gaan jihadstrijders voor het Paradijs in het hiernamaals; ik denk dat Hans Jansen hier een beetje te Westers denkt! Zoveel idealisme kent de islam niet! Alleen in het christendom kan je de hemel verwerven door je naaste lief te hebban, waardoor er dan ook een betere wereld onstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou toch denken dat een opleiding op hogeschool of universiteit deze fanaten enig abstractie- en relativeringsvermogen heeft bijgebrachr. Is het gebrek hieraan het zoveelste bewijs dat het niveau van het tegenwoordige onderwijs ernstig tekort schiet? Of handelen deze jongens uit frustratie omdat ze merken dat hun mohammedaanse gedachtegoed niet past bij de beroepsomgeving waar ze een baan zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij als belastingbetalers volgens de koran in het paradijs? Volgens mij is de koran (Mohammed) daar ook duidelijk over en vallen wij "gewoon" onder de catagorie "kafirs" die beroofd mogen of moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Johannes de Besnijder 17:43

   Waarde naamgenoot,

   Het meervoud van het zelfstandig naamwoord "kâfir", ongelovige, luidt "kufâr".
   Wanneer u het nederlandse meervoud bezigt, kunt u gerust "kaffers" schrijven.
   Tenminste, gerust...

   Jéhan (picardisch voor Johannes)

   Verwijderen
 7. Leerkrachten zijn er als de dood voor om met deze krijgertjes ten faveure van de prachtreligie die islam (betekent 'onderwerping') genoemd wordt in debat te gaan, want voor je het weet ben je een islamofoob!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De eerste zin is onjuist - wanneer tenminste de huidige wetgeving wordt toegepast. Syrië gangers lopen geen enkele kans om gelijk de Internationale brigadisten na de Spaanse burgeroorlog statenloos te worden dan wel het Nederlanderschap te verliezen. Doorslaggevend in dezen is namelijk niet meer 'vreemde staats- of krijgsdienst' maar 'een staat betrokken bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.'
  Noch Syrië noch de FSA vallen onder die definitie...
  Ivo Opstelten kan daar met z'n ambtenaren natuurlijk fijn een maandje of drie gewichtig op gaan studeren of gewoon even wikipedia raadplegen...

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaliteit#Verlies_van_nationaliteit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor het artikel meneer Jansen. Gister was er het bericht van een rapport van de New York Times dat de CIA reeds 3.500 ton aan wapens over de afgelopen jaren heeft gesmokkeld aan Al Qaeda in Syrië.
  Na de attack op 9/11 2012 vlak voor de herverkiezing van Hussein Obama waren er de eerste berichten bij met name het Center for Decurity Policy van Frank Gaffney dat er sterke aanwijzingen zijn dat Hussein Obama - eenmaal Kadafi beestachtig verslagen - de Russische ground to air misiles en Manpads etc van Kadafi inmiddels in Al Qaeda Libië terecht gekomen - deze zware wapens door Hussein Obama en zijn number one friend in the world Recipe Erdogan en zijn US ambassadeur Chris Stevens via zijn CIA mission in Benghazi van Al Qaeda Libië naar Al Qaeda Syrië via Turkije zijn gesmokkeld.
  --------------
  Op dit moment spelen de recente miljarden wapen aankopen van Irak bij Rusland en de ononderbroken Iraakse sektarische moordaanslagen en het twijfelachtige verzoek van nieuwbakken Sec. of the State Dep. Skull & Bones (William F. Buckley) Hanoi Jane John F. Ketchup Kerry verzoek aan Irak om geen Iraanse wapens meer aan Syrie te leveren, heropstarten van de Pakistaanse ISI Taliban in Afghanistan na vertek Amerikanen eind 2014 enz. en de terugkeer in de Pakistaanse politiek an Musharraf, de teleurstellende onwil van het Westen om de Iraanse kernwapen aspiratie te vernietigen enz.
  -------------
  Als Assad valt dan is de facto Syrie bezet door de Muslim Brotherhood van Hussein Obama, John Brennan John McCain Lindsey Graham etc en zal Jordanie snel volgen.
  Daarmee wordt de oorlogsdreiging tegen het enige beschaafde land in die duistere regio - Israel - maximaal is geworden.
  ----------------
  Echter in Amerika vormen de 10, 20 miljoen meest catholic illegals een demografische tijdbom en is een oplossing voor de financiële crisis tot september uitgesteld en blijft het vermoeden van hoogverraad door Hussein Obama in de Benghazigate affaire voortsmeulen. Ik betreur het overigens als onbevattelijk dat Frank Gaffney (CfSP) in zijn podcast Secure freedom Minute Bergoglio (Zorreguieta - Videla) heeft geroemd dat Bergoglio zich tegen de bevrijdingstheologie had gekant ... maar daarmee wederom stilzwijgend instemd met het CIA verleden van 500 dr. Mengele's in project MKULTRA en samenhangend instroom van tientallen duizenden nazi's in Egypte, Syrie, Urugay ... en Argentinie waaaronder het vakantiedorp van Maxima Zorreguita en familie in Bariloche.
  Ook betreur ik het dat de overigens op internationale veiligheidsgebied zeer goed ingelichte Bill Gertz lid is van de sektarische kerk van Sun Myung Moon (1920–2012) best known as the founder of the Unification Church and for his claim that he was a messiah. Moon was also known as a media mogul and an anti-communist activist ...

  BeantwoordenVerwijderen