Je mag het zeggen maar… o wacht

Oproepen tot geweld, het mag niet maar het gebeurt wel. Zelden maak je 't mee dat zo een oproeper-tot-geweld wordt bestraft, vervolgd of door z'n werkgever ontslagen. Daar is ook geen beginnen aan want wie is er tegenwoordig niet online? Precies. Ook de geweldoproepertjes. 't Is stukken makkelijker en effectiever dan het bekladden van bushokjes. Bestraffen, het mocht wat!

Maar o wee als je niet oproept tot geweld maar je hart slechts lucht over de wreedste religie voor vrouwen, meisjes en homo's ever! In Denemarken is vorige week de Iraans-Deense kunstenares Firoozeh Bazrafka veroordeeld voor racisme vanwege een blog in Jyllands-Posten. Eind 2011 schreef ze:

"Moslimmannen wereldwijd verkrachten, misbruiken en vermoorden

Lees verder in METRO of op de METRO-site hierrrr

10 opmerkingen:

 1. Annelies van der Veer schrijft in haar column over de islam en zegt dat de Qu'ran immoreel is. Maar dan vraag ik me toch af, heeft ul de Qu'ran zelf wel eens gelezen? Half Nederland heeft een mening over de islam, maar vrijwel niemand kent de religie beter dan wat ze toevallig weleens gehoord hebben.

  Mijn advies, eerst verdiepen dan bekritiseren, want als u niets weet over het onderwerp, dan wordt het al snel discriminatie. Oh, en nee, ik ben geen moslim. Nadenken kan ik echter wel.

  Richard Goedegebuur

  [ingezonden brief in dagblad Metro, 26.9.2013]

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geprinte reactie van brievenschrijver Richard Goedegebuur op column raakt niet eens de inhoud. Wat een niveau. Zonde van al die bomen! AVe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjeetje weer zo'n simpele ziel uit de stal van de linkse kerk.

  Je mot je eerst verdiepen in de islam, om al die moord en slachtpartijen, uitgevoerd door aanhangers en volgelingen van Allah en zijn profeet (dkzmhun) om je een mening te vormen..anders ben je een racist..

  Beste Richard, kan je ook aangeven tot op welk niveau je jezelf mot verdiepen in die rottige 'islam' voordat jij het goedvindt dat iemand commentaar mag leveren ??

  Er zijn vast wel Cito-toetsen beschikbaar ?
  Of ergens gekwalificeerde opleidingen ? (Tilburg)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NIet een racist, maar eerder gewoon dom.....geldt voor iedereen die een mening heeft over iets waar hij/zij geen verstand van heeft.

   Als het verkrachten en moorden iets exclusiefs Islamistisch is, waarom worden er wereldwijd vrouwen verkracht en mensen vermoord?

   Verwijderen
 4. Kennelijk heeft Goedegebuur de koran niet gelezen.

  Of misschien heeft hij de koran wel gelezen, maar vindt hij roof, verkrachting, slavenhandel en massamoord niet echt immoreel. Dat maakt mij nieuwsgierig; wat zou hij dan wèl immoreel vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar in de quran staat er iets over verkrachten?

   Verwijderen
  2. @Badr,

   Dat is grappig, je betwist niet de koranteksten over roof, slavenhandel en massamoord; maar wel die over verkrachting?
   Maar wat zou een slaveneigenaar met vrouwen en kinderen kunnen doen die hij als slaaf in bezit heeft, denk je?
   Onder andere in koran 4:3 en 33:50 wordt dat uitgelegd.

   Overigens zelfs voor moslima's geldt dat verkrachting als het al illegaal is, toch meestal wel gedoogd wordt. In landen met (deels) islamitische wetgeving zijn het de slachtoffers van verkrachting die het risico lopen op gevangenisstraf, stokslagen of zelfs steniging.
   Dat komt omdat de sharia stelt dat vrouwen minderwaardig zijn en dus ongeloofwaardig. Een vrouwelijk slachtoffer van verkrachting zal dus mannelijke getuigen moeten zien te vinden, anders is ze simpelweg een overspelige (want dat "bekent" ze door aangifte te doen).

   Verwijderen
 5. Heb Mein Kampf niet gelezen, toch weet ik zeker dat het veroordelen van de ideologie en de misdaden van de Nazi's terecht is.
  Overigens, kunnen we voor eens en altijd afspreken dat racime discriminatie op grond van huidskleur of kunne is?!
  En dat het bekritiseren of verwerpen van een overtuiging niets met racisme te maken heeft?!
  Alle georganiseerd geloof (religies) zijn in wezen ideologiëen en uit op macht, in de persoonlijke sfeer, in de openbare ruimte en ook op het politieke vlak.
  I.m.o. zijn daarmee alle religies immoreel en inhumaan; het doel heiligt de middelen.
  De middelen van de islam zijn in de huidige tijd het meest onverzoenlijk en wreed.
  Wie intolerantie tolereert, is laf en een gevaar voor de door de westerse wereld zwaar bevochten Vrijheid, Gelijkheid en Solidariteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het meest wreed?! Waarom zijn die wel het meest wreed en George Bush die van God te horen kreeg dat ie Irak moest binnen vallen niet?

   Verwijderen
  2. @Badr,

   Bush wilde een massamoordenaar stoppen. Ondanks die domme retoriek over "god" heeft hij nooit geweld gebruikt tegen mensen omdat ze geen christen waren.

   Dat is dus iets heel anders dan op grote schaal mensen vermoorden omdat ze een ander geloof aanhangen zoals moslims doen in alle landen waar ze de meerderheid vormen. En trouwens ook in veel landen waar ze een minderheid vormen.

   Ook in Irak waren de meeste Iraakse doden slachtoffers van islamitische sekten, en dat is nog steeds het geval (zie de bomaanslagen van afgelopen week).

   Ik ben het met je eens dat het niet erg islamitisch is om massamoordenaars aan te pakken, maar veel Westerlingen weten nou eenmaal niet dat massamoord een islamitische deugd is.
   Ook Bush noemde de islam meermaals een "religie van vrede", dat bewijst wel dat hij zich daar nooit in heeft verdiept.

   Verwijderen