Geen nieuws is ook nieuws!

Distels

Twee jaar geleden is 't alweer dat Hoeiboei verhoord werd door de Amsterdamse politie. We weten het nog goed. Chilling effect! Toestand! Tranen met tuiten! Stress! Slapeloze nachten! Algehele paniek op de burelen van Hoeiboei.

Nou ja, U begrijpt, leuk was het niet.

(Bent U nieuw in Blogland, dan kunt U hier een en ander rustig nalezen: Ontbieding aan het bureau en Hoeiboei verhoord. En welke rol speelde Arco Verburg hierbij ook alweer?)

Twee jaar verder zijn we dus en de waanzin van het nodeloos ontbieden van bloggers gaat gewoon door in Nederland. Nu zelfs Bert Brussen, de blogger die juist zo goed dom-rechts van ander, genuanceerd rechts, of meer van die vage dingen, weet te onderscheiden! Hoe heeft het kunnen gebeuren?

(Bent U nieuw in Blogland, leest U dan vooral Berts belevenissen met Justitie hier en hier. We weten er alles van, we leven met de blogger mee! Laat je niet kisten Bert Brussen! En trek je niets aan van irritante meelifters, die zijn er altijd. Dat komt doordat ze zelf niets te vertellen hebben.)

En dan nu het nieuws dat eigenlijk geen nieuws is maar toch ook weer wel maar we waren het zelf even vergeten en werden er nu pas aan herinnerd: twee jaar na het politieverhoor heeft Hoeiboei niets meer mogen vernemen van Justitie, geen brief, geen letter, geen bezoekje, geen telefoontje. Nada. We weten zelfs niet of de Hoeiboei-zaak geseponeerd is.

Een keer hebben we, zo'n anderhalf jaar geleden, zelf telefonisch contact met Justitie gezocht, maar toen kregen we te horen dat er absoluut niets over deze zaak medegedeeld kon worden.

Het kon gerust een tijdje duren voordat we iets zouden vernemen, dat wisten we, maar dat Justitie meer dan twee jaar nodig heeft voor deze zaak, is toch wel lang.

Maar U bent tenminste op de hoogte gesteld.

En Bert Brussen, hoe moeilijk het ook is, zet de zaak uit je hoofd, ga lekker door met bloggen, je doet het, hoorden we je gisteren bij BNR-radio zeggen, "voor mijn vaste bezoekers van wie ik weet wat ze willen en ik weet wat ze daar van vinden". Dat is een schone zaak of taak en wij zijn blij dat jij wél precies weet wat je lezers willen lezen en wensen je daar veel succes mee. Verder blogt ieder natuurlijk gewoon zoals ie gebekt is, wij bloggen omdat we wat te vertellen hebben en of de bezoekers het leuk vinden of niet, daar houden we niet zo'n rekening mee, maar hoe je 't ook doet, bloggen is een aardig zij het onbezoldigd tijdverdrijf, gewoon omdat het kan, zolang het duurt natuurlijk.

Webmaster Hoeiboei

16 opmerkingen:

 1. Op de delicten Belediging, smaad en smaadschrift staat een maximale gevangenisstraf van minder dan drie jaar. Uitzonderingen daargelaten. Strafvervolging die niet binnen twee jaar na het feit is aangevangen is verjaard. Ik heb dat gewoon in een halfuurtje bij elkaar gegoogled. Be happy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat niet wegneemt dat Justitie het fatsoen zou mogen hebben om te laten weten dat de zaak geseponeerd is. Fatsoen moet je doen, zoals vooral in CDA-kringen een favoriet motto was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker ten aanzien van de gelaedeerde die de kans wordt ontnomen daartegen in beroep te komen met art 12 Sv in de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zaak Brussen krijgt een extra dimensie omdat Geert Wilders aangifte heeft gedaan.

  Het wordt allemaal erg warrig en voor Bert Brussen vind ik het triest. Vooralsnog geloof ik niet in kwade opzet. Retweeten betekent volgens het OM ondersteuning. Ik zag dit puur als een citaat van een bedenkelijke tweet en dat laatste wilde Brussen aantonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat betreft Hoeiboei en Nekschot, ik denk dat Justitie die zaak gewoon voor onbepaalde tijd onder zich houdt totdat het klimaat zodanig is gewijzgd dat vervolging gemakkelijker is en dan slaan ze toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Rudolf
  Tegen Nekschot loopt nog steeds een gerechtelijk vooronderzoek
  http://hoeiboei.blogspot.com/search/label/Gregorius%20Nekschot

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeft @Tulay ook een link naar die verjaring na twee jaar?

  @Rudolf. Wat zijn je argumenten/onderbouwing van je sombere prognose?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Willem
  U heeft me geclickt en over mij gelezen. Slimpy.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bert Brussen heeft kennelijk bij sommige mensen wat verwarring gewekt omdat hij boven het plaatje van de dreigtweet de kop plaatste: "Wilders met de dood bedreigen doe je zo". Op iemand die de bedoeling niet herkent (is "ironie" hier de juiste term?) kan dat overkomen als instemming met, of zelfs aansporing tot bedreiging. Stel dat iemand precies dezelfde kop had geplaatst op maroc.nl of op de Joop, dan waren de rapen gaar geweest. Misschien had Brussen zich ervan bewust moeten zijn dat Geen Stijl niet alleen wordt bezocht door de eigen achterban, maar ook wel eens door lieden die een doodsbedreiging aan het adres van Wilders een goede zaak vinden. Als het om zaken van leven en dood gaat is het misschien beter om rechtuit te schrijven wat je bedoelt. Als alles ironie wordt, kan alleen de incrowd het nog volgen en loop je tegen dit soort misverstanden aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als Brussen rekening moet gaan houden met lezers die de intentie van zijn stukjes niet begrijpen, dan is dat het einde van de vrijheid van meningsuiting.

  En dat geldt niet alleen voor Brussen. Dat geldt voor iedere blogger, columnist, journalist - kortom voor alle opiniemakers.

  De één houdt wel van bittere chocolade, de ander niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @lezer: "Stel dat iemand precies dezelfde kop had geplaatst op maroc.nl of op de Joop, dan waren de rapen gaar geweest."
  Het vervelende is nu juist dat bij maroc.nl of de Joop de gedachte aan kwaadwillige opzet zo voor de hand ligt en bij Bert Brussen niet. Is intelligent lezen een kunst die bij het OM verloren is gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Willem

  Kijk maar hoe justitie omging met Janmaat, Ayaan en Wilders. Zogenaamde antidiscriminatiebureau's verzamelen gegevens die ze zullen gebruiken zodra het juridische klimaat daar rijp voor is. Kijk maar eens naar hun werkwijze. Nekschot is zo'n proefballonnetje en ze laten hem hangen totdat ze meer zekerheid hebben over hoe ze de feiten mogen duiden. Het belang van het slachtoffer, hier Nekschot, telt helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog steeds geen linkje van @Tulay/Isa?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tulay het zou zo mooi zijn als je gelijk had (zoals wel vaker) maar het bijzondere is nu juist dat de vervolging wel al begonnen was... Daar hoort ook de voorfase bij volgens mij . Ik zal het even nakijken, maar niet direct blij worden van de mus. Bij nekschot duurde t ook zo lang, omdat t zo'n moeilijke zaak was volgens t OM. Gelukkig is het inderdaad moeilijk om iemand te veroordelen, die niets verkeerd gedaan heeft. Maar Ernesto Ballin is dat aan het aanpakken hoor. Voor de grondwet en de rechtstaat
  moet je bij het CDA zijn, vraag het aan de manifest schrijvers

  BeantwoordenVerwijderen